Stajyer Öğrenci Ücreti Hesaplama Programı (2022 Sonrası)

Harun Kuru Stajyer Öğrenci Ücreti Hesaplama Programı (2022 Sonrası)

STAJYER ÖĞRENCİ ÜCRETİ HESAPLAMA PROGRAMI (2022 SONRASI)

2 farklı program olarak güncellenmiştir.

İşletmelerde ve kamu kurumlarında mesleki eğitim/staj kapsamında bulunan öğrenciler için ödenmesi gereken ücretlerin hesaplanmasını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmış hesaplama programıdır.

Program, 2022 yılı sonrasında yapılan ücret düzenlemeleri ve uygulamadaki değişiklikler dikkate alınarak güncellenmiş olup, hesaplama yapılırken program içerisindeki açıklamaların ve özellikle UYARI sayfalarının dikkatle okunması gerekmektedir.

MEVZUAT DAYANAĞI

Stajyer ve mesleki eğitim gören öğrencilerin ücretlerine ilişkin uygulamalarda başta;

• 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu,
  • Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan ilgili düzenlemeler,
  • Mesleki eğitim/staj uygulamasına ilişkin mevzuat,
  • İlgili dönem için geçerli asgari ücret tutarları

esas alınmaktadır.

Öğrenci ücretlerinin hesaplanmasında öğrencinin eğitim/staj statüsü, işletmenin niteliği, çalışan sayısı ve ilgili dönemde yürürlükte bulunan düzenlemeler önem taşımaktadır.

2022 SONRASI UYGULAMA

2022 yılı sonrasında stajyer ve mesleki eğitim öğrencilerine yapılacak ödemelerde mevzuat değişiklikleri nedeniyle eski dönemlere ait hesaplama yöntemlerinin doğrudan kullanılmaması gerekir.

Bu nedenle programın 2022 sonrası uygulamaya göre güncellenmiş olması özellikle önemlidir.

Hesaplama yapılırken öğrencinin bulunduğu eğitim dönemi ile ödeme yapılacak dönem birlikte değerlendirilmelidir.

2 FARKLI PROGRAM

Program iki farklı hesaplama programı olarak güncellenmiştir.

Her iki programın kullanım alanı ve hesaplama yöntemi farklı olabileceğinden, kullanıcıların işlem yapmadan önce ilgili programın UYARI sayfasını mutlaka okumaları gerekmektedir.

⚠ UYARI:

Programları kullanmadan önce UYARI sayfalarında yer alan açıklamaların tamamını okuyunuz.

Öğrencinin statüsü, staj/mesleki eğitim durumu ve hesaplama dönemine göre doğru programın seçilmesi, hesaplamanın doğru sonuç vermesi açısından önemlidir.

PROGRAMIN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

✓ 2022 yılı sonrası stajyer öğrenci ücret hesaplamalarına göre güncellenmiştir.

✓ İki farklı program halinde hazırlanmıştır.

✓ Öğrenci ücretlerinin hesaplanmasını kolaylaştırır.

✓ İlgili dönem ve yürürlükteki ücret tutarlarının dikkate alınmasına yardımcı olur.

✓ Program içerisinde kullanıcıyı yönlendiren UYARI ve açıklama bölümleri bulunmaktadır.

✓ Özellikle uygulamadaki farklılıklar nedeniyle işlem öncesinde UYARI sayfalarının okunması önerilmektedir.

KULLANIMDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Stajyer öğrenci ücret hesaplamalarında tek bir oran veya tutarın bütün öğrenciler için doğrudan uygulanması doğru olmayabilir.

Öğrencinin;

• Eğitim/staj statüsü,
  • Staj veya mesleki eğitim süresi,
  • Ödeme yapılacak dönem,
  • İşletmenin/kurumun durumu,
  • İlgili dönemde geçerli mevzuat

dikkate alınarak uygun hesaplama yöntemi kullanılmalıdır.

Bu nedenle programı kullanmaya başlamadan önce UYARI sayfasındaki açıklamaların okunması önemle tavsiye edilmektedir.

SONUÇ

2022 yılı sonrası stajyer ve mesleki eğitim öğrencilerine ilişkin ücret hesaplamalarında kullanılmak üzere iki farklı program halinde güncellenen bu çalışma, özellikle personel, tahakkuk ve ödeme işlemlerini yürüten birimlere pratiklik sağlamaktadır.

Doğru programı seçmeden önce UYARI sayfasını okuyunuz; hesaplamayı öğrencinin statüsü ve ilgili dönemin mevzuatına göre yapınız.
Yazar
Mutemet.net
İndirilme
400
Görüntüleme
671
İlk yayınlama
Son güncelleme

Puanlar

0.00 yıldız 0 değerlendirme

Mutemet.net ait diğer kaynakar

Geri