Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli 107836637776770781504814 Kodlu Hata Oluştu.

Merhaba, şu an EKOBS ta birçok hastane aynı hatayı yaşıyor. Yoğunluktan dolayı olabilir. https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/saglik-bakanligi-sabit-ek-oedemeler-belli-oldumu.21571/
  2. Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı Sabit Ek Ödemeler Belli Oldumu?

Şu an bizde sistem hatası veriyor, dönem oluşturamıyoruz. Bazı hastaneler hesaplamaları yapabilmiş.
  3. Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı Sabit Ek Ödemeler Belli Oldumu?

Neyi bekliyorlar acaba:rolleyes: İnsan bir duyuru yayınlar. Bazı hastaneler manuel hazırlayalım demişler, ne olur ne olmaz diye. Ekobs haricinde hesaplamaya izin vermiyorlar değil mi? "Bu ay sunucularımıza saldırı oldu, sistemde sıkıntıyı çözemedik, herkes kendi hazırlayıp göndersin" demesinler...
  4. Mutemet Arşivi Aralık Ayı Kıst Maaşlarda Kbs Vergi Istisnasını Yanlış Hesaplıyor

Kbs yi düzeltmişler. Şu an hesaplamayı doğru yapıyor:)
  5. Çözümlendi | Kilitli Tekni̇k Destek Hi̇zmet Zammı

Yasin hocam, yol ücretlerini nasıl yaptınız. Biz ilk başta gelir tanımlama kısmında; damga ve gelir vergisi işaretlerini kaldırarak, netten brüte hesaplamada yalnızca sgk kesintisini dikkat ederek brüt bulmuştuk. Sonra düşündüğümüzde, personeller vergi istisna tutarını zaten geçeceklerinden...
  6. Çözümlendi | Kilitli Çkys Aralık 2021 Ve 14 Günlük Işçi Maaşlarında Gelir Vergisi İstisnası Uygulanmasının Çözümü

Hesaplama parametrelerini değiştirerek, 14 günlük bordroyu hesaplayabilir sininiz. Biz bu şekilde yaptık ve vergi istisnasını da doğru uyguladı, yalnız 17 günlük bordro da damga vergisi fazla kesilmiş oldu. Diğer pek çok hastane, 2022 yılı dönem başlangıç tarihini 14.12.2021 ya da 01.12.2021...
  7. Çözümlendi | Kilitli 5434 E Tabi Memurun Geçmiş Yıla Ait Manuel Terfi Girişi

Hocam, 2021 yılı olsa da ödendiği tarihe göre uygulanacak zannediyordum.
  8. Çözümlendi | Kilitli 5434 E Tabi Memurun Geçmiş Yıla Ait Manuel Terfi Girişi

Yalnız vergi istisnasını unuttum;D Şimdi terfilerde, maaşta karşılanmayan istisna tutarı kadar gelir vergiside kesilmiyecek o zaman.
  9. Çözümlendi | Kilitli Aralık Ayı 17 Günlük Maaşlarda Agi̇ Hesaplanırmı?

İşçilerin 14 günlük maaş hesaplamasında, ÇKYS de hesaplama parametrelerini değiştirerek, 17 günlük maaşta hatalı verilen agi yi mahsup ederek, vergi istisnasını doğru uyguladı. Hesaplamada da bir sıkıntı göremedim. Tek sıkıntı 17 günlük maaştan kesilen fazla damga vergisi olacak galiba.
  10. Çözümlendi | Kilitli Çkys Aralık 2021 Ve 14 Günlük Işçi Maaşlarında Gelir Vergisi İstisnası Uygulanmasının Çözümü

Şu anda vergi istisnası uyguluyor. Ben hesaplama parametresinde 2022 yılının başlangıç tarihini; 01.12.2021 yaptım ve hesaplamayı doğru yaptı gibi geldi. 17 günlük maaşta hatalı verilen agiyi de mahsup etti. 638,01-TL vergi istisnasını da uyguladı. 14 günlük bordro dönem girişini 12/2021 olarak...
  11. Çözümlendi | Kilitli Aralık Ayı 17 Günlük Maaşlarda Agi̇ Hesaplanırmı?

Hocam, bildiklerini paylaşan, yardımcı olan herkese çok teşekkürler:) Bazen insan kendini yetersiz görebiliyor.
  12. Çözümlendi | Kilitli Aralık Ayı 17 Günlük Maaşlarda Agi̇ Hesaplanırmı?

İşçilerin 17 günlük maaşlarını agi den yararlandırıp, emanete aldırdık:cry: Bu durumda, program agiyi 14 günlük maaşta mahsup etmezse, kişi borcu çıkartacağız gibi duruyor. İşçi maaşlarını Çkys den yapıyoruz, 14 günlük maaşlar da agiyi mahsup ediyor mu? Şu an hatalı hesaplama yapıyor sanki...
  13. Çözümlendi | Kilitli Artırımlı Nöbet Ücretleri̇ %25 Ödenirmi?

29 Ekim, kanunda ulusal bayram olarak geçmekte, resmi bayramlarımızın içinde değil. Toplu sözleşmede resmi ve dini bayram olarak belirtmişler. Ulusal bayram olarakta ayrıca belirtmeleri gerekmez miydi? Ya unuttular:) ya da ben yanlış anladım.
  14. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Memur Maaş Katsayıları

29,97'yi yuvarlayarak 30 söylendi desek, 0,5'te Cumhurbaşkanı vermiş olabilir :)
  15. Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeli Personel (K.h.a.) Terfi

Teşekkürler hocam, iyi çalışmalar.
  16. Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeli Personel (K.h.a.) Terfi

Hocam teşekkürler. Hastane HBYS (Fonet) kullanıyoruz. Sistem terfiyi doğru hesaplıyor. 4924 sözleşmeli personellerde, ödeme emrine bütçe tertibi olarak Diğer Sözleşmeli Personel Ücreti girdiğimizden , Taban Aylığı-Memurlar bütçe tertibini girsem sorun olabileceğini düşündüm. Maaş ödeme emrinin...
  17. Çözümlendi | Kilitli 2021 Aralık Enflasyonu Ve 2022 Ocak Maaş Katsayı Ne Olacak?

Aynen hocam, insanın elinde veri olmadan iyimser konuşması kolay:lollol:
  18. Çözümlendi | Kilitli 2021 Aralık Enflasyonu Ve 2022 Ocak Maaş Katsayı Ne Olacak?

Hocam, gelir vergisi ve damga vergisinin bütçeye yükü aslında çok fazla değilmiş, sgk primlerinin düşürülmesi konuşuluyordu ama bütçeye yükü daha fazla olduğundan böyle karar almışlar galiba. Asgari ücretin %50 artmasıyla, sgk gelirlerinin de beklenenden daha fazla artacağından, vergi...
  19. Çözümlendi | Kilitli 2021 Aralık Enflasyonu Ve 2022 Ocak Maaş Katsayı Ne Olacak?

Aralık ayı enflasyonun %5 civarı olur gibime geliyor, daha fazla düşük gösteremezler tahminimce:) Toplam zam %18 üstü bekliyorum.
  20. Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeli Personel (K.h.a.) Terfi

Merhaba. 4924 personellere gelen, Kazanılmış hak aylığı terfilerinde hesaplamaları nasıl yapmalıyız? Daha öce 657'ye tabi görev yapan 5510 uzman hekim, 30/07/2021 tarihinde 4924 sözleşmeliye geçiş yaptı. Personele 27/02/2021 geçerlilik tarihli K.H.A. terfisi geldi. Personelin yeni...
  21. Çözümlendi | Kilitli Bes Sistemden Çıkış Yapmadığı Halde Belli Bir Tarihten Sonra Kbs De Kesintiler Yapılmamış

Hocam, tam emin değilim ama; Türkiye Hayat Emeklilik 'ten kesilmeyen aylar için dosya yükleseniz, personelde dosyaların ödemesini gerçekleştirse, sonrada siz dekonttaki referans numarasıyla sisteme kaydeder siziniz. Herhangi bir yanlışlık olmaması için Türkiye Hayat Emeklilik müşteri...
  22. Çözümlendi | Kilitli Sağlık Bakanlığı'nda Fiili Hizmet Zammı Hangi Birimlere Ödenir

Yasin Hocam teşekkürler. Kavramı nasıl değerlendireceğime karar veremedim. Bazen doğru yaptığım şeyler bile yanlış geliyor:)
  23. Çözümlendi | Kilitli Sağlık Bakanlığı'nda Fiili Hizmet Zammı Hangi Birimlere Ödenir

Merhaba. Hastanelerde hemşire, sağlık memur, sağlık teknisyeni gibi unvanlardaki personeller; Tıbbi Sarf Birimi, Biyomedikal Depo benzeri yerlerde görev yapıyorlar. Bu personeller tedavi ayağında görev aldığından, fiili hizmet zammı ödenmesi gerekiyor mu? Biyomedikal Depo tıbbi cihazlarla...
  24. Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeli Personellerde Heyet Ve Tek Hekim Raporu Alırsa Kesinti Olurmu?

Merhaba. 4924'lü personellerin heyet ve tek hekim raporu ayrımı yapılmadan 30 günü aşan kısmı için kesinti yapmıyor muyuz? https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/4924-soezlesmeli-personel-heyet-raporu-aliminda-kisi-borcu-tablosu.18377/#post-103958...
  25. Çözümlendi | Kilitli Mys Sgk Emanet Borcu Onaylamıyor

Yok hocam, 3 tane fiili hizmet zammı ödememiz vardı. 5510 memur, 4924 sözleşmeli ve 4/B sözleșmeli, hepsinde de aynı hatayı verdi. 1635434308 Ay sonuna doğru yapılan, sgk emanet onaylarında sorun oluşabiliyormuş. Diğer kurumlarda da aynı sorunla karşılaşan varmış. Mys'deki işleri hiç bekletmeden...
  26. Çözümlendi | Kilitli Mys Sgk Emanet Borcu Onaylamıyor

Merhaba. Sgk Emanet kısmından, Memurların ve 4/b sözleşmeli personellerin fiili hizmet zammı ödemelerini, borç sorgula yapıp, ilgili bildirgeyi seçerek yaptığım kaydet işleminden sonra "Sgk emanetleri Borç Id İle İşlem yapamaz." hatasını alıyorum, ne yapmam gerekir.
  27. Çözümlendi | Kilitli Mys Sistemi Açılmıyor

Sorun Merkez kaynaklıymış, şu an MYS çalışıyor.
  28. Çözümlendi | Kilitli Mys Sistemi Açılmıyor

Bugün girmeye çalıştım, sms ile doğrulama kodu geliyor ama kodu girdikten sonra takılıp kalıyor.Bir defa açıldı onda da çok yavaştı, birşey yapamadım. İnşallah yarın sabah düzelirde maaşları gireriz.
  29. Mutemet Arşivi Sürekli̇ İşçi̇ Yeni̇ Sözleşme Öz-Sağlık İş (2021-2022) Ve Fark Bordrosu Iş Ve Işlemleri

Teşekkürler hocam. Banka listesinde, emeli olan personellerin eski ibanlarını mı yazacağız. Bizde vefat eden personelde var. Mirasçıları bankaya başvurup alacaklar o zaman. Hocam, Sgk kestiği tutarları ne yapacak. Personelin emekli maaşına yansımıyor ki.
  30. Mutemet Arşivi Sürekli̇ İşçi̇ Yeni̇ Sözleşme Öz-Sağlık İş (2021-2022) Ve Fark Bordrosu Iş Ve Işlemleri

Merhaba. Farkları yaparken; 01.01.2021-14.09.2021 tarihleri arasında, emekli olmuş personellere nasıl işlem yapılmalı ? Emekli olan personellere de hesaplama yapmalı mıyız? Hesaplama yapılacaksa; Prim kesilmemesi gerekiyor bildiğim kadarıyla, ÇKYS'den yapanlardan prim kesti mi acaba? Banka...
  31. Mutemet Arşivi Sürekli̇ İşçi̇ Yeni̇ Sözleşme Öz-Sağlık İş (2021-2022) Ve Fark Bordrosu Iş Ve Işlemleri

Bunlar hangi kafayla yazı hazırlıyorlar anlamış değilim. Strateji Geliştirme Başkanlığı, 16/06/2020 tarihli İşveren İşlemleri Genelgesi'ne atıfta bulunarak bildirimleri 27 Eylül'e kadar bitirin diyor. İki hafta önce Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü üstyazıyı kurumlara gönderirken Sosyal...
  32. Mutemet Arşivi ÇKYS Toplu İş Sözleşmesi Fark Hesaplama Rehberi (2021)

Gelir - Kesinti Bilgileri Toplu Aktarımı kısmından indirilen excele, yeni tutarları girerken bu kısma dikkat etmeliyiz: "Özetle Yükleme Şablonunda ücretler Gelir Tanımlama mantığı ile paralel olmalıdır." Eski ücretler, Gelir Tanımlama "Tutar" kısmına ne şekilde girildiyse, Gelir - Kesinti...
  33. Köşe Yazıları Sözleşmeli 4/B den Kadrolu 4/A ya Geçiş - Görsel Anlatım

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/4b-soezlesmeli-kisi-borcu-hesaplama-programi-yeni.13095/
  34. Mutemet Arşivi Sürekli̇ İşçi̇ Yeni̇ Sözleşme Öz-Sağlık İş (2021-2022) Ve Fark Bordrosu Iş Ve Işlemleri

Çkys Fark hesaplamayla ilgili Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'nün rehberi. İl sağlık whatsapp grubundan bir arkadaş paylaştı. HTML Formatında izlemek için tıklayın
  35. Mutemet Arşivi ÇKYS Toplu İş Sözleşmesi Fark Hesaplama Rehberi (2021)

Çkys Fark hesaplamayla ilgili Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'nün rehberi. İl sağlık whatsapp grubundan bir arkadaş paylaştı. TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ VE ÜCRET FARKLARI ÇKYS Toplu iş sözleşmesinden kaynaklı fiyat farkı͖ İşçiye verilen ücret ve sosyal haklar ile sosyal güvenlik mevzuatı uyarınca işveren...
  36. Köşe Yazıları Sözleşmeli 4/B den Kadrolu 4/A ya Geçiş - Görsel Anlatım

Hocam bir sıkıntı olmuyor. Bizlerde personellere 13 ve 30 dan bildirge veriyoruz. Personelin fiili hizmeti yada nöbet tutarları olsa bile, çıkış bildirgesini verirken; sadece sözleşme ücretini yazıp, 13 nolu bildirgeyi seçiyoruz.
  37. Çözümlendi | Kilitli Mahsuplaşma Sonrası İşçilere Ait Eksik Gün Bildirimi

Uzun süreli raporlarda eksik gün bildirme durumuda olamıyor. Sgk tavanını aşıyor, mecburen tam bildiriyoruz :)
  38. Çözümlendi | Kilitli Yeni̇lenen Zi̇raat Emekli̇li̇k Bes Si̇stemi̇ Sorunları

Bizde de gruplarda her şey sıfır gözüküyordu ama dosya yüklemeye izin verdi.
  39. Çözümlendi | Kilitli Yeni Atanan Doktor Sürekli Görev Yolluğunda Hangi Derece Kademe Esas Alınır

Teşekkürler Yasin Hocam. Hatalı ödeme yapmışım, artık fark yapılacak. 1625568957 Yeni ek göstergesi 3000 Tuğrul Hocam.
Geri
Üst Alt