Arama sonuçlarınız

1. Mutemet Arşivi Kadorlu işçilerden aile yardımından gelir vergisi..

İstisnalarda yer verilmediğinden kesinti yapıyoruz.
  2. Mutemet Arşivi Kadorlu işçilerden aile yardımından gelir vergisi..

Toplu sözleşmeler ile istisnai durum oluşturulabilir diye biliyorum.Sizleri yanılmak istemem.Karşılaşmadıgim bi durum.Bizde işçiler var ama aile ve çocuk yardımı adı altında ödeme yok.
  3. Çözümlendi | Kilitli Yarı Zamanlı Çalışma Ve Maaş Ödemesi

Takipteyim benimde çok merak ettiğim bir konu.Resmi gazetede yayınlandı anca uygulamaya ilişkin bir rehber yayınlanmadı sanırım.
  4. Mutemet Arşivi Kadorlu işçilerden aile yardımından gelir vergisi..

Şayet toplu sözleşme ile bir istisna getirilmemiş ise 193 sayılı gelir vergisi kanunun aşağıda yer alan hükmü gereği aile yardımının tamamının, çocuk yardımının ise memura ödenen tutarı aşması halinde aşan kısmının vergiye tabii tutulması gerekir diye düşünüyorum ki yanılmıyor isem 145 sayılı...
  5. Mutemet Arşivi 4/B personelin 2012 sgk iadesi

2012 Ocak dönemi bildirgesi 15.01-14.02.2012 dönemini kapsar. Haliylen ek ödemeden prim kesintisi yapılmamalıydı. Yapıldı ise yazıda da belirtildiği üzere iptal belgesi düzenlemeniz gerek.
  6. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Arkadaşlar zaten herkes bir şekilde yapıp ödüyor.Bunda sıkıntı yok. Maaş kalemlerinde ödememezlik yapılamaz.Bana kalırsa 4/c geçici personeli yıl sonunda hiç bölmem. Bölündüğünde agi kayıpları oluşuyor. Sonra işin yoksa agi iadesi için yazışma yap falanda filan.10 yıllık çalışma hayatımda usul...
  7. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Zaten avans değil bu. Emanet hesabına alma işlemi. Amaç cari yola borç bırakmamak.Bahsettiğim tebliğ kaldırıldı. Lakin o tebliğde yer alan işçilerle ilgili ifade Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinde halen yer almakta. Hesabın işleyişi MADDE 243- (1) Bütçe emanetleri hesabına ilişkin alacak...
  8. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Yürürlükten kaldırılan ve ilgili bölümle ilgili yeni bir düzenlemeye rastlamadığım 20/2/2004 tarihli ve 25379 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Aylık ve Ücret Ödemeleri hakkındaki Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 6) Aylık ve Ücret Ödemeleri C- İŞÇİ ÜCRETLERİ İLE...
  9. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

:) Aslında aklımda uzun süredir bir konu var anca kapsamlı bir konu olduğu için uzunca üzerinde durmam gerek.
  10. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Bize verilen unvanları da siliverin bi zahmet.:) Uzman mutemet kim biz kim tek gayemiz faydalı olabilmek. Unvana ne gerek.
  11. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Harun Hocam KBS aile bilgi girişi ekranı gibi bi ekleme yapılabilir diye düşünüyorum. 6 yaş altı üstü çocuk yardımı takibi bazen zor oluyor.
  12. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Birde şöyle bir durum söz konusu. 15 Aralık-14 Ocak arasını iki parça halinde 15.12-31.12 ve 01.01-14.01 olarak düzenlemeniz mümkün mü. 15 Haziran-14 Temmuz dönemini maaş katsayısının ortalama değeri üzerinden hallediyoruz da 15 Aralık-14 Ocak biraz sıkıntılı.
  13. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Harun Hocam Emeğinize sağlık.Estetik açıdan çok güzel olmuş. Detaylı inceleme fırsatım olmadı ancak gözüme çarpan yada benim atladığım ufak bi sorun var. Sendika adlarını değiştirebileceğimiz bir alan göremedim. Yanılmıyorsam sadece sağlık alanında örgütlü sendikalara yer verilmiş. Farklı...
  14. Mutemet Arşivi Maaş bordro girişi manuel hesaplama

Sayın Mekeli Hocam daha evvel yan ödeme puanları toplu olarak girilmiş şimdi cetvelden çağırıyoruz anca eski oranlar halen duruyor ve bordroya iki misli yansımış. Toplu girilen yan ödeme oranlarını değiştiremiyoruz ne yapabiliriz.
  15. Mutemet Arşivi 6663 TORBA YASA

Hocam şu ibare biraz ters olmuş gibi ne dersiniz. doğum yapan bayan memurlara ve evlat edilen memurlara
  16. Mutemet Arşivi 4 b li personellerin 657 ye geçiş işlemleri

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.03.01- 413 29 HAZİRAN 2011 Konu : Sözleşmeli statüde çalışan personelin memur kadrolarına atanması G E...
  17. Mutemet Arşivi Konu dışı

Bizde astronot olmadığı için sıkıntı yok.Abd,Rus,Çin, Avrupa astronotlarına neye göre ödeme yapıyorsa onlar düşünsün :)
  18. Mutemet Arşivi 6663 sayılı kanun

Valla Hocam sizin 29.01 i görmedim yada dikkatimden kaçtı anca kendim mart 15 ten itibaren geçerli diye defalarca yazdım ve konuya ilişkin maliye bakanlığının ilerleyen tarihte duyuru yayınlayacağını da yazdım. Velhasılı kelam sorun çözüldü dağılalım :)
  19. Mutemet Arşivi 2016 İlave Derece

Valla Hocam ben kendi kurumuma ve eski kurumuma 15 Ocaktan geçerli yapılmalı dedim anca dinletemedim. En azından yapmayın bekleyin dedim onuda dinletemedim. Şimdi işin içinden çıksınlar.
  20. Mutemet Arşivi 6663 sayılı kanun

Resmi gazete 29.01 değil hocam. 10 Şubat. Karar 29.01 de alınmış ancak 10 Şubatta resmi gazetede yayımlanmış. 10 Şubat 2016 Tarihli ve 29620 Sayılı Resmî Gazete MEVZUAT KANUN 6663 Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun
  21. Mutemet Arşivi 2016 Promosyonları Ziraat Bankası

Arkadaşlar dosyayı kısıtlamalardan dolayı inderemiyorum. Birinin özelden mail atması mümkün mü
  22. Mutemet Arşivi Duyuru. İlave Derece Verilmesi

Hocam Muhasebatçılar bizim forumdan ziyade kendileri kbs altında bir forum açsa daha iyi olurdu sanki. Misal bizim kullandığımız sgb net sisteminde daha evvel forum kısmı vardı sayfa yenilenince oda kaldırıldı.O forumdan çok faydalanmıştık zamanında umarım bi benzerini kbs de açar.
  23. Mutemet Arşivi 6663 sayılı kanun

Hocam özür konunun kapatıldığının farkında değildim daha önce emniyet tazminatı ile ilgili sorulan soruyu karşılık olarak paylaşımda bulundum.
  24. Mutemet Arşivi 6663 sayılı kanun

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü SAYI : 2016/4 15/02/2016 KONU : KBS (say2000i) Duyurusu PERSONEL ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ KBS DUYURUSU SIRA NO: (4) 1. İlave...
  25. Mutemet Arşivi 1 Derece alan personelin emekli keseneği

Sayın Hocam ben bu madde hükmünün toplu sözleşme ile verilen 1 derece için uygulanabilir olduğunu düşünmüyorum. Bir nevi istisna olarak düşünüyorum ve size şu soruyu yöneltmek istiyorum.15.01.2016 tarihi itibari ile geçerli olan ve 2005 sonrası göreve başlayan personelden hala görevi başında...
  26. Mutemet Arşivi raporlu iken başka şehirden rapor almak

6 ve 7. maddelere dikkat. Hastalık izni kanuni izinler arasında mıdır ve durum aciliyet arz etmekte midir? Hastalık izni verilmesi MADDE 7- (1) Memurlara hastalık raporlarında gösterilen süreler kadar hastalık izni verilir. (2) Hastalık izni, memurun görev yaptığı kurum veya kuruluşun...
  27. Mutemet Arşivi 5510 öncesi yapılması gereken bildirimin 5510 sonrası olarak yapılması

Birebir bordro karşılaştırması yapın isterseniz güvendiğiniz bir maaş programı var ise indirip elinizdeki bordrolarla kıyaslayın belki bu şekilde gelir vergisi dışındaki farkın kaynağını bulabilirsiniz. Kaçırdığımız yada eksik girdiğimiz bişeyler olabilir. İyice kontrol edip ona göre işlem tesis...
  28. Mutemet Arşivi 5510 öncesi yapılması gereken bildirimin 5510 sonrası olarak yapılması

Hangi kurumdasınız ve personelin unvanı nedir ayrıca öncelikle yöreye dahil misiniz ?
  29. Mutemet Arşivi 5510 öncesi yapılması gereken bildirimin 5510 sonrası olarak yapılması

Farkın kaynağı gelir vergisinden kaynaklı. Sebebi de şu kesenek kişi karşılıkları gelir vergisi matrahından düşer. Özel hizmet tazminatı 5510 sonrası personel için kesenek hesabında dikkate alınmakta iken 5510 öncesinde ise kesenek hesabında dikkate alınmamaktadır. Bu ayrımı yaptığınız takdirde...
  30. Sohbet Alanı Ramazan bayramı

İşin içine enflasyon rakamları da gireceğinden tahminim işi riske etmeyip, bayram sonrası ödeneceği yönünde.
  31. Çöp Kutusu 4C Yetersiz Ödenek Hatası

Yok be Hocam birazda gırgır olsun :) Maksat yazacak muhabbete kapı aralayacak bişeyler olsun :)
  32. Mutemet Arşivi Kişi borcu

Bu yazdıklarınızı Muhasebe Müdürlüğüne de yazın ancak burada idare olarak hatalısınız. Ayrılışlarında bu kişi borcu dosya takibinin yapılması ve kapatılması gerekiyordu. İdarenin ihmali olduğunu düşünüyorum.
  33. Çöp Kutusu 4C Yetersiz Ödenek Hatası

Daha önce paylaştım gözden kaçtı sanırım.Birazcık alınganlık moduna gireyim. :)
  34. Çöp Kutusu 4/C Personel Ek Ödeme Bordro ve Ödeme Emri ( Hazır )

Sağlık Primleri Yani Genel Sağlık Sigortası Primi 2.4.6.2 ye Malüllük , Yaşlılık ve Emeklilik Primi ile Kısa Vadeli Sigorta Kolları Primi Toplamıda 2.4.6.1 olarak girilmeli diye düşünüyorum sonuçta kısa vadeli sigorta kolları primi sağlık primi değil normal prim. 2.4.6.1 ( Toplam %13 ) = %2 Kısa...
  35. Çöp Kutusu 4/C Personel Ek Ödeme Bordro ve Ödeme Emri ( Hazır )

Bence 5510 sonrası memurlarda olduğu gibi 2.1.6.1 in karşılığı 2.4.6.1 ve 2.1.6.2 nin karşılığı olarak 2.4.6.2 çalıştırılmalı.Ha ben sadece 2.4.6.1 i çalıştırdım oda ayrı mesele.
Geri
Üst Alt