Arama sonuçlarınız

1. Mutemet Arşivi Geçiçi Görev Yolluğu

27 Kasım 2014  PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29188 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: HARCIRAH KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 39) Bilindiği üzere 6360 sayılı “On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik...
  2. Mutemet Arşivi Geçiçi Görev Yolluğu

Memuriyet mahalli içinde ise ödeme yapılmaz zaten. Büyükşehirlerde görev mahalli tanımı değiştirilmişti.Kişinin ikametgahı aynı zamanda görev mahallidir. Kanımca sınava girdiği yer ikametgahının dışında ve görev mahalli tanımlamasının dışında kalıyorsa ödenebilir.
  3. Mutemet Arşivi Geçiçi Görev Yolluğu

http://www.tarim.gov.tr/SGB/Belgeler/Ickontrol/Unvan%20De%C4%9Fi%C5%9Fikli%C4%9Fi%20S%C4%B1navlar%C4%B1nda%20Yolluk%20%C3%96denmesi.pdf
  4. Mutemet Arşivi KBS kıst maaş sorunu

Şuana değin memurlara ödenen 14 günlük Ocak ve Temmuz maaş farklarına bakar iseniz tümünde 31 gün üzerinden hesaplama yaptığını görürsünüz ki olması gerekende budur. Kıst maaşta da durum aynı. Ay kaç çekiyorsa ona göre hesaplama yapıyor. Yoksa diğer türlü 31 çeken aylarda kişinin 16 sında göreve...
  5. Mutemet Arşivi Geçiçi Görev Yolluğu

Şuana değin 3 defa ödedik.
  6. Mutemet Arşivi sürekli görev yolluğunda iade edilecek miktar

Bu tür çalışanların olması sevindirici.:(
  7. Mutemet Arşivi İşçiye Ek Ödeme

01.3.3 Sosyal Haklar : İşçilere yemek yardımı, doğum yardımı, ölüm yardımı ve evlenme yardımı gibi sosyal haklar kapsamında olanlardan nakdi olarak yapılacak ödemeler bu bölüme gider kaydedilecektir. Ancak, işçiye yiyecek, giyecek verilmesi suretiyle yapılan ayni nitelikteki yardımlar ile...
  8. Mutemet Arşivi İşçiye Ek Ödeme

Sözleşmede sosyal yardımlar altında verilmişti. Bende sosyal yardımlar yaptım.
  9. Mutemet Arşivi DAİMİ İŞÇİLERE YEMEK YARDIMI GV.

Rica ederim.Allah kolaylık versin.
  10. Mutemet Arşivi İşçiye Ek Ödeme

Bizde de personeller sabırsız bende ayrı bordro yaptım. Kolaylık olsun diye ve bordrolarda değişiklik yapmama adına 220+500 yapılabilir.
  11. Mutemet Arşivi DAİMİ İŞÇİLERE YEMEK YARDIMI GV.

Bu muafiyet yemek verme hizmetini sağlayan mükelleflere yapılması şartıyla geçerli.
  12. Mutemet Arşivi DAİMİ İŞÇİLERE YEMEK YARDIMI GV.

8. (Değişik: 25/5/1995 - 4108/16 md.) Hizmet erbabına işverenlerce yemek verilmek suretiyle sağlanan menfaatler (işverenlerce,işyerinde veya müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışılan günlere ait bir günlük yemek bedelinin 6.000.000 lirayı (13,00 TL) aşmaması ve buna ilişkin ödemenin...
  13. Mutemet Arşivi DAİMİ İŞÇİLERE YEMEK YARDIMI GV.

Yemek yardımından gelir vergisi kesilir. Ssk priminde kısmi muafiyet vardır. 2015 Yılı ikinci altı ay için günlük ssk yemek muafiyeti 1273,50/30*0,06=2,55 tl
  14. Mutemet Arşivi İşçiye Ek Ödeme

Kolaylık olsun diye sosyal yardımı 220+500 yapabilirsiniz.
  15. Mutemet Arşivi Maaştan Rapor Kesintisi Nasıl Yapılır ?

4 sayılı öncelikli yörelerde yer alan bölgelerde görev yapan personellere ödenen ek özel hizmet tazminatı ile ek tazminat 28/b ve fiili çalışma karşılığı olarak verilen tazminatlar ister heyet ister tek hekim raporu olsun 1 gün dahi olsa kesinti yapılır.
  16. Mutemet Arşivi Toplu Sözleşme ile Daha Fazla Emeklilik Keseneği Kesilecek

Geçen ayla kıyaslamanız mümkün mü ? Yukarıda da bahsetmiştim. Memurlar için bu hüküm toplu sözleşmenin yürürlük tarihinden itibaren emekliler içinse 01 Eylül 2015 ten itibaren geçerli diye biliyorum.
  17. Mutemet Arşivi 5510 sonrası aylıksız izin kıst maaş

Benim bildiğimde ay kaç çekiyorsa ona göre işlem yapılır. 5510 sonrası memurlarda çalıştığı gün kadar prim tahakkuku yapıldığından keseneklerden ve gssden fazla tahakkuk edilen kısım bulunur. Kişinin bakmakla mükellef olduğu birileri varsa gss primi alacağa dahil edilmez. Yoksa alacağa dahil...
  18. Mutemet Arşivi Ayniya saymanı yan ödemesi ?

Bende yazdıklarımın arkaındayım. 500+575 :)
  19. Mutemet Arşivi E-BİRDİRGE DE 1 AY ÖNDEN GİTME SORUNU

Sizden önce bu işleri yapan arkadaşla görüşüp bi mutabakat sağlamanız ve sonrasında da sosyal güvenlik kurumuna giderek geçmişe dönük düzeltme işlemi yapmanız gerektiğini düşünüyorum.Bu haliyle 1 ay önden gidiyorsunuz.Ayrıca muhasebe müdürlüğünden de emanette bekleyen prim var mı diye sorgulayın...
  20. Mutemet Arşivi E-BİRDİRGE DE 1 AY ÖNDEN GİTME SORUNU

Arkadaşın bahsettiği 5510/4a yani işçi, 4b sözleşmeli personel, 4c geçici personel v.s. Sizin verdiğiniz link memurlar için.
  21. Mutemet Arşivi Ayniya saymanı yan ödemesi ?

2006/10344 Sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı ç) Asli görevleri yanında kendilerine 657 sayılı Kanunun 88 inci maddesine göre “ikinci görev” verilenlere, her iki göreve ait aynı cins zamlardan miktarı fazla olanlar ile farklı cinsteki zamlar...
  22. Mutemet Arşivi Toplu Sözleşme ile Daha Fazla Emeklilik Keseneği Kesilecek

Memur maaşları bende değil anca bu kararın 01 Eylül sonrası emekliler 1 Ocak sonrasında da Ekim 2008 öncesi görev yapan memurlar için geçerli olduğunu biliyordum.Desenize memurlar kısmi zararda.
  23. Mutemet Arşivi Toplu Sözleşme ile Daha Fazla Emeklilik Keseneği Kesilecek

Karar Sayısı : 2015/8057 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümleri uyarınca emekli, adi malullük, vazife malullüğü, dul ve yetim aylıkları ile emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında, Sandık iştirakçilerine ödenmekte olan zam, tazminat ve ödenekler ile benzeri ödemeler...
  24. Mutemet Arşivi Toplu Sözleşme ile Daha Fazla Emeklilik Keseneği Kesilecek

Emekliler için geçerli.Normal memurlar için 1 Ocaktan itibaren geçerli oda Ekim 2008 den önce başlayan memurlar için geçerli.Tüm memurları kapsamıyor.
  25. Mutemet Arşivi ÜCRETSİZ İZİN DÖNÜŞÜ KIST MAAŞ

Kıst maaş için tekrar GSS hesaplaması yapmamalı.Muhtemelen hesaplamalara onay vermediğiniz için kesinti görünüyordur. Onaylandığı vakit her ne kadar bordroda görünse de toplama dahil etmeyecektir. Daha evvel böyle bir durumla karşılaşmıştım. Hesaplama yapar ise de ki yapmaması lazım kıst döneme...
  26. Mutemet Arşivi ÜCRETSİZ İZİN DÖNÜŞÜ KIST MAAŞ

Bu konu daha öncede açılmıştı daha öncede söylemiştim. Kişi gss hesaplandıktan sonra göreve başlar ve maaş hesaplaması yaptırır iseniz sistem daha önce gss hesapladığı için ikinci kez hesaplamaz. Tabi bu SAY2000i Kbs üzerinden yapılan maaşlar için geçerli.
  27. Mutemet Arşivi başka bir kurumda geçici görevde bulunan seyyar görev tazminatı alabilir mi

Başka bir kurumda derken sanırım geçici görev yolluğu ödenmesini gerektirmeyecek şekilde görev mahalli içinde görevlendirme yapılmış. Bu geçici görevlendirme süresi içinde seyyar görev ödenmesini yada geçici görev yolluğu ödenmesini gerektirecek herhangi bir görevlendirme varsa bu ödemeyi...
  28. Çöp Kutusu 4/C Sözleşmeli Personel Ek Ödemesi

666 sayılı khk ile 375 sayılı khk ya eklenen ek 9. madde kapsamında ödenirse kesilmez. Sgk duyrusu KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA DUYURU Bilindiği üzere, 2/11/2011 tarihli, 28103 sayılı mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin birinci maddesi...
  29. Mutemet Arşivi başka bir kurumda geçici görevde bulunan seyyar görev tazminatı alabilir mi

Geçici görevli olduğu günler için geçici görev yolluğu alıyor ise seyyar görev alamaz.Görev yolluğu almıyor ise seyyar görev ödenebilir.
  30. Çöp Kutusu 4/C Sözleşmeli Personel Ek Ödemesi

Toplu sözleşmenin yürürlük tarihi olan 01 Ocak 2016 dan itibaren verilir diye düşünüyorum. Ana hatları yıl sonunda yayınlanacak 4/c geçici personel çalıştırma usul ve esaslarında yada maliye bakanlığı bütçe mali kontrol genel müdürlüğünün mali ve sosyal haklara ilişkin genelgesinde belirtilir.
  31. Mutemet Arşivi İşçiye Ek Ödeme

Başlık öyle ancak içerik kafa karıştırıcı. :) Bildiğim gibi devam edeyim :) Tşk ederim.
  32. Mutemet Arşivi İşçiye Ek Ödeme

Ya bende şuana kadar öyle yapıyordum ama yinede kafamda soru işareti oluştu.Sebebi de işveren uygulama tebliğinde yer alan şu ibare; 7.5- Prime Esas Kazancın Üst Sınırını Aşan Ücret Dışındaki Ödemeler Sigortalılara, çeşitli nedenlerle (ücretsiz izin, istirahat gibi) ay içinde çalışmasının...
  33. Mutemet Arşivi İşçiye Ek Ödeme

Ya Hocam aynı kurumdayız ve kafama takılan bi soru var.Belki yardımcı olabilirsiniz. Daimi işçilerden emekli olanlara emeli olduktan sonra yaptığınız ikramiye, denge ödeneği v.b ödemelerden ssk prim kesintisi yapıyor musunuz? Yapıyor iseniz ssk bildirimini nasıl yapıyorsunuz.
  34. Mutemet Arşivi İşçiye Ek Ödeme

Yeni durum anca brüt olarak ifade edilmesi yeterli bence.Görüş sorulması halinde de eminim ki istisnalarda yer verilmediğinden kesilmesi gerek diye cevap vereceklerdir. 4/b sözleşmeli personele ödenen ek ödemelerde olduğu gibi.
  35. Mutemet Arşivi İşçiye Ek Ödeme

Her türlü kesintiye tabi diye biliyorum.İstisnalara baktım yer verilmemiş kesilmesi gerektiğini düşünüyorum.
  36. Mutemet Arşivi sürekli ve emekli yolluğunda harcama talimatı gerekli mi?

Yurtiçi sürekli görev yolluğu Madde 23 –Yurtiçi sürekli görev yolluklarının ödenmesinde; - Atamalarda atama onayı, diğer hallerde harcama talimatı, - Yurtiçi / Yurtdışı Sürekli Görev Yolluğu Bildirimi (Örnek : 28), - Resmi mesafe haritasında gösterilmeyen yerler için yetkili mercilerden...
  37. Mutemet Arşivi İŞTEN AYRILAN ( EMEKLİ V.S ) PERSONELE ÖDENEN ÜCRETLERİN SGK BİLDİRİMLERİ

Tuğrul Hocam daha evvel kişi emekli olsa da kişiyi kimlik numarası ile çağırıp pek tutarını gün sayısı sıfır eksin gün nedeni de diğer yazıp giriyordum.Bu ana değin de sorun çıkmadı.Ancak yaptığım işlemden dolayı tereddüt yaşayınca değerli forumdaşlara sorma gereksinimi duydum.
Geri
Üst Alt