Arama sonuçlarınız

1. Mutemet Arşivi İŞTEN AYRILAN ( EMEKLİ V.S ) PERSONELE ÖDENEN ÜCRETLERİN SGK BİLDİRİMLERİ

Arkadaşlar toplu iş sözleşmesi ve bakanlar kurulu kararı ile daimi işçilere süresinde ödenmesi gereken ücretler var. İlave tediye, ikramiye, nakdi giyim yardımı, denge ödeneği gibi. Emekli olan personellere bu ödemeler ödenirken sgk primleri nasıl bildirilecek. Ayrıldığı tarihteki bildirge için...
  2. Mutemet Arşivi DAİMİ İŞÇİ KIDEM TAZMİNATI BORDROSU

Bende benzeri var karşılaştırma amaçlı iyi oldu.Tşk ederim.
  3. Mutemet Arşivi DAİMİ İŞÇİ KIDEM TAZMİNATI BORDROSU

Bu dosya daha çok taşeron işçiler için hazırlanmış. Kamu işçileri için hazırlanmış dosya lazım.Elimde Behçet YAYIKÇI Hocam'ın hazırladığı bir dosya var ona da istediğim gibi müdahale edemiyorum. Misal bizde yol ücreti kıdem tazminatına dahil değil.Dahil edilmesi gereken başka kalemler var...
  4. Mutemet Arşivi DAİMİ İŞÇİ KIDEM TAZMİNATI BORDROSU

Tşk ederim. İnceledim dosya aylık brüt ücrete göre ayarlanmış. Günlük yevmiye üzerinden hesaplama yapabileceği bir dosya ekleyebilirsiniz memnun olurum.Tekrardan tşk ederim.
  5. Mutemet Arşivi DAİMİ İŞÇİ KIDEM TAZMİNATI BORDROSU

Saygıdeğer arkadaşlar daimi işçilerin kıdem tazminatı hesaplamasına ilişkin elinde hesaplama formu olan varsa ekleyebilir mi ?
  6. Mutemet Arşivi Tek kişilik Maaş

Benim bildiğimde amaç personelin ayın 15 inde aylık alması ise onaylama işlemi bittikten sonra hesaplama yapılabilir olduğu ancak nedense Muhasebe Müdürlükleri bazı yerlerde 13 ünden sonra bazı yerlerde 15 inden sonra diyor. Daha evvel görev yaptığım ilde ayın 13 ünde yapardım yeni görev...
  7. Mutemet Arşivi Ek Tazminat

Bölgelere göre verilecek ek özel hizmet tazminatı MADDE 7 - (1) Teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına dahil kadrolarda bulunan ve ekli IV sayılı Cetvelde gösterilen yerleşim birimlerine sürekli görevle atananlara, bu yerlerde fiilen çalıştıkları sürece, ekli II sayılı Cetvelin (E) ve (F)...
  8. Mutemet Arşivi Geriye Dönük Prim Bildirimi ?

h) (Değişik: RG-28/11/2013-28835)(1) Kamu kurumlarında Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında çalışan sigortalılar için mahkeme kararları veya idarece verilen kararlar gereğince geriye yönelik ücret ve ücret niteliğinde ödeme yapılması halinde, mahkeme kararının...
  9. Mutemet Arşivi 4/C'li Personel Rapor Hakkında.

Üstadım yıl içinde alınan ve toplamda 30 günü bulan raporlarda hem fikiriz. 30 günü aşan kısmında aşan gün kadar eksik ödeme konusunda ki fikriniz nedir ?
  10. Mutemet Arşivi 4/C'li Personel Rapor Hakkında.

b) Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilir. Hastalık sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen geçici iş görmezlik ödeneği ilgilinin ücretinden düşülür. Bir yılda 30 günü aşan hastalık hallerinde 5510 sayılı Kanun...
  11. Çözümlendi | Kilitli Excell'i iyi olan arkadaşlar

Maaşları hem exelde hem da bakanlığın düzenlediği web tabanlı bi maaş sisteminde yapıyordum.Ancak yeni toplu iş sözleşmesi ile işler karıştı biraz.Servis ücreti net olarak verilmiş brüt verilse idi sorun yoktu.Bakalım uğraşacağız artık
  12. Çözümlendi | Kilitli Excell'i iyi olan arkadaşlar

Teşekkür Ederim.Tuğrul Bey nakdi ödenen servis ücreti her türlü kesintiye tabii. Gelir,Damga Vergisi + Ssk Kişi+Ssk İşsizlik Kişi.Servis Ücreti Net Olarak Verilmiş.Bu yıl 4 tl olacak.Gelecek yıl zam oranında artacak. Hesabınız doğru 5,78-1,78=4,00 Netten brüte yani. :) Tuğrul Bey dosyaya...
  13. Mutemet Arşivi Mevsimlik İşçi Çıkış işlemleri

Yanlış anımsamıyor isem çıkışı verilirken her türlü hakedişi verilebilir. İkramiye ilave tediye v.s ödemeleri ayrılırken ödenebilir.
  14. Çözümlendi | Kilitli Excell'i iyi olan arkadaşlar

3.Koşulda F5 yazmışım F6 Olacak.
  15. Çözümlendi | Kilitli Excell'i iyi olan arkadaşlar

Exelle arası iyi olan arkadaşlar bi yardımcı olsanız :(
  16. Çözümlendi | Kilitli Excell'i iyi olan arkadaşlar

Arkadaşlar ekli dosyada yaptığım açıklama doğrultusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler
  17. Çöp Kutusu 4/c çocuk yardımı

RE: 4/c çocuk yardımı 4/c li personele ödenen eş ve çocuk yardımının tümü gelir vergisi ve damga vergisine dahil olup, istisnai durum söz konusu değildir.
  18. Mutemet Arşivi Maaş katsayıları ne zaman açıklanır ?

Katsayılar yarın yada en geç cumartesi belli olur diye düşünüyorum.Ayrıca sendika yardımı da 60 tl.:)
  19. Mutemet Arşivi Emekli Yolluğu Göstergesi

D) (Ek: 31/7/2003-4969/2 md.) (A) bendi kapsamına giren personel ile 22.1.1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (II) sayılı cetvelde yer alan personel ve kamu kurumlarında işçi olarak istihdam edilenlerden; emekliliğini isteyen veya emekliye sevk olunanlara, haklarında...
  20. Mutemet Arşivi doğrudan temin tek kaynak

Ekli dosyayı inceleminiz yerinde olur diye düşünüyorum.22/a tek kaynak formu doldurulmalı.Ödeme kalemi için 630.03.05.09.90 - Diğer Hizmet Alımları kodunun uygun olacağını düşünüyorum.Yinede başka arkadaşlardan da yardım almanızda fayda var.İyi çalışmalar
  21. Mutemet Arşivi doğrudan temin tek kaynak

Bu havuz bulunduğunuz yerdeki tek havuz mu acaba.Şayet öyle ise tek kaynağı çalıştırabilirsiniz.Yok değilse doğrudan temin.
  22. Mutemet Arşivi doğrudan temin tek kaynak

Tek kaynağa girmez bu. Bildiğimiz doğrudan temin olmalı.
  23. Mutemet Arşivi Doğum Yardımı Ödeme İşlemleri

Önerilmeli. Misal köyde oturanı bu parayı almak için en iyi ihtimalle ilçe merkezine gelecek.Gününü geçirecek çünkü mecbur ulaşım araçları sabah ve akşam olmak üzere iki sefer yapıyor.Aldığı paranın bi kısmı yol parası yemek vs. harcamalarına gidecek. Para illaki anneye ödenecekse annenin...
  24. Mutemet Arşivi Doğum Yardımı Ödeme İşlemleri

Telefonu olmayan annelere de telefon verilsin.:) Sonuçta bu yardımdan herkes faydalanacak.En merkezi yerde oturanı da en ucra köşede oturanı da.Ödeme noktasında kolaylık sağlanmalı.
  25. Mutemet Arşivi Doğum Yardımı Ödeme İşlemleri

Ödeme anneye yapılınca ne fark edecek.Babaya öde gitsin. Amaçlarının ne olduğunu bir bilebilsem.
  26. Mutemet Arşivi 4/B'li Nöbet ve İcapta Kesintiler

Prime esas kazançlar MADDE 80- (Değişik: 17/4/2008-5754/47 md.) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalıların prime esas kazançları aşağıdaki şekilde belirlenir. a) Prime esas kazançların hesabında; 1) Hak edilen ücretlerin, 2) Prim, ikramiye ve bu nitelikteki her...
  27. Mutemet Arşivi Ücretsiz İzinden Dönen Memur Maaş GSS

Say2000İ de maaş hesaplarken Gss yi düşüp hesaplama yapar.Sizin ekstradan bişey yapmanıza gerek yok.Maaş girişini yaptırırken ücretsiz izin dönüşü olarak maaş yaptırmanız yeterli
  28. Mutemet Arşivi AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİ

İşveren uygulama tebliği bu konuda rehber olmalı.Muhasebe müdürlükleri işin kolayına kaçıp erkenden bildirgeleri istiyorlar.Memurlarda bildirge için 10 gün ödeme için 15 gün, işçilerde ve 4/c li personellerde bildirge için 23 ödeme için 30 ( 1 ay ) gün, 4/b sözleşmeli personelde ise bu süre...
  29. Mutemet Arşivi Dava Giderlerinde Nazım Hesaplar

Peki avukatlık vekalet ücreti ve yargılama gideri davacı vekiline değilde davacıya ödenebilir mi. Mahkeme kararlarının sonuç kısmında davacıya ödenmesi ibaresi var.Birde avukatlar nedense serbest meslek makbuzu göndermekten aciz.
  30. Mutemet Arşivi İyiliğe iyilik her kişinin, kötülüğe iyilik er kişinin işidir.

Maalesef bu bir çok kurumda var olan bir durum. Ekip olarak çalışılan bir birimde ( muhasebe,personel v.s ) sonradan gelen birileri istenmez.İstenir ki kendilerine mecbur kalınsın.Sadece onların borusu ötsün.
  31. Mutemet Arşivi Doğum Yardımı Yönetmeliği Açıklandı.

Ayrım olmaksızın tüm vatandaşları kapsadığına göre döner sermayeden maaş alan personelde bu kapsamda değerlendirilmeli.
  32. Mutemet Arşivi Doğum Yardımı Yönetmeliği Açıklandı.

Bakalım zamanla netleşir herşey. İşin içine girdikçe yoğrulacağız.
  33. Mutemet Arşivi Doğum Yardımı Yönetmeliği Açıklandı.

Aslında anlatmak istediğimi yazamadım.Bir defaya mahsus diyor.Bundan kasıt nedir onu anlamadım.
  34. Mutemet Arşivi Doğum Yardımı Yönetmeliği Açıklandı.

Bu düzenleme memurun aleyhine bir düzenleme. İlk 3 çocuk için verilecek bu yardım sonraki çocukları kapsamayacak.Oysaki önceki düzenlemede memur her doğumda 2500*Maaş Katsayısı tutarında doğum yardımı alıyordu.
  35. Mutemet Arşivi Hizmetlinin Valilik Oluru İle Şoför...

Ücretler kadroya göre ödenir, yaptığı işe göre değil maalesef.
  36. Mutemet Arşivi İstisna Butonu

Gerçi haklısınız.5018 sayılı kanunda yanılmıyorsam artık her birim kendi muhasebe müdürlüğünü kuracak diye bi ibare vardı.Uzun süredir memur maaşlarından uzağım.Ne oldu ne bitti ekstrem bi durum olmasa bihaberiz.Çoğunlukla işçi,sözleşmeli ve 4/c li personelle uğraşıyorum.Bitlis İl Gıda Tarım ve...
  37. Mutemet Arşivi İstisna Butonu

Merkez saymanlık maaşları kendisi giriyor. Diğer saymanlıklarda bu yetki yok.Muhasebe Müdürlükleri aracılığı ile değişiklik yapılmalı diye biliyorum.
Geri
Üst Alt