Arama sonuçlarınız

1. Tartışma Kişilerden Alacaklarda Faiz Başlangıcı

Teknik ve Sağlık Hizmetleri Sınıfında görevli iki arkadaşımızın tayini çıktı ve bugün ayrılacaklar. 2006/10344 sayılı zam ve tazminat kararnamesi ve 160 sayılı Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği kapsamında bölgeler için ödenen ek özel hizmet tazminatı için iade alacağım. Lakin faiz uygulama...
  2. Çözümlendi | Kilitli Vefat Eden İşçi̇ni̇n Kanuni̇ Vari̇sleri̇nden Toplu İş Sözleşmesi̇ne Göre Ödenen İkrami̇ye Geri̇ Alınır Mı?

Bu madde demiryolları sözleşmesinden alıntı YEDİNCİ BÖLÜM İkramiye, İlave Tediye, Ödül, Aile yardımı İlave tediye ve faydalanma şartları Madde 53- (1) Sözleşme kapsamına giren işçilere; bir takvim yılı içinde 6772 sayılı Kanun’da belirtilen usul ve esaslar dahilinde emek zammı dahil saat...
  3. Çözümlendi | Kilitli Vefat Eden İşçi̇ni̇n Kanuni̇ Vari̇sleri̇nden Toplu İş Sözleşmesi̇ne Göre Ödenen İkrami̇ye Geri̇ Alınır Mı?

Bazı toplu sözleşmeler bu maddeyi çok açık yazar bu durumda sözleşmeye göre hareket edersiniz. Net ifade edilmeyen bizdeki gibi sözleşmeler için sayıştayın ekli kararına göre işlem yapıyoruz.
  4. Tartışma Özel Hizmet Tazimatı Hatalı Olan Personel Listesinde" Aynıyat Saymanının Özel Hizmet Tazminatının Hatalı Kayıt

Şöyle bir yazıya denk geldim düşüncelerinizi almak isterim. Ayniyat Saymanları Hakem Kurulu Kararı İle Gelen İlave 20 Puan Özel Hizmet Tazminatından Yararlanmaya Devam Edecek Mi? Memurların zam ve tazminatları 05.05.2006 tarihli ve 26159 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanarak 17.04.2006 tarihli ve...
  5. Çözümlendi | Kilitli Geçici Görevli Olunan Yere Atanma Halinde Sürekli Görev Yolluğu Ödenir Mi?

Bir arkadaşımız normal atama ile tayini gerçekleşmeyince aile durumundan geçici görevlendirme ile İl dışına görevlendirilmiş. Şimdi de bu personelin ataması geçici görevli olduğu yere çıkmış. Arkadaşımız geçici görevli olduğu yerde ikamet etmekte bu durumda bu arkadaşımız sürekli görev yolluğu...
  6. DUYURU Toplu Ödemelerde Banka Listesi Hys 'De Yapılacak Toplu Ödemelerde

Daha evvel banka listelerinde Muhasebe Yetkililerinin imza alanı vardı. 43 nolu Muhasebat Genel Müdürlüğü "Hesaba Aktarma Suretiyle Ödeme " tebliğine göre Harcama Birimlerinde kalan banka listesi suretinin muhasebe yetkilince imzalanması için bıraktığımızda tepki alıyorduk, imzalanmadan geri...
  7. Çözümlendi | Kilitli Mys Emanet Rota Oluşturma

Primler için iade oluşturulamıyor bildiğim kadarıyla. Muhasebe/Malmüdürlüğüne resmi yazı yazın.
  8. Çözümlendi | Kilitli Belediye Görevlendirme Nedeniyle Hitap Ayrılış

Başka Kurumda Görevlendirme Nedeniyle Aylıksız İzin olabilir
  9. Tartışma Özel Hizmet Tazimatı Hatalı Olan Personel Listesinde" Aynıyat Saymanının Özel Hizmet Tazminatının Hatalı Kayıt

2006/10344 sayılı BKK Kazanılmış hak aylık dereceleri kadro derecelerinin üzerinde bulunanlar MADDE 10 - (1) Kanun ve kanun hükmünde kararnamelerle bir derece verilenler ile kazanılmış hak aylık dereceleri 657 sayılı Kanun hükümleri uyarınca kadro derecelerinin üzerine yükseltilenlerin zam ve...
  10. Tartışma Özel Hizmet Tazimatı Hatalı Olan Personel Listesinde" Aynıyat Saymanının Özel Hizmet Tazminatının Hatalı Kayıt

Kadro derecesi 3 Derece/Kademesi: 2/6 sı olan Ayniyat saymanının özel hizmet tazminatı yeni düzenlemeye göre 100 mü 120 mi olmalı. Sorun şu üst yönetim gruplarının özel hizmet tazminatı kadro derecesine göre ödeniyor. Tereddütte kaldım. Derece Kademesi kadro derecesinden yüksek
  11. Çözümlendi | Kilitli Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

Artırımlı ödemeyenler fark bordrosu düzenleyecek
  12. Çözümlendi | Kilitli Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

Resmi gazetenin bugünkü sayısında ayniyat saymani zam ve tazminat oranı detaylı bakamadım ama sanki saymanla esitlenmis gibi. Toplu sözleşmede saymana verilen 20 puan ayniyat saymanına da verilecek diye anladım. Yürürlük tarihi 01.01.2024
  13. Çözümlendi | Kilitli Aynı Tarihte Isteğe Bağlı Ataması Olan Eşlere Yolluk Ödemesi

İsteğe bağlıda da durumun değişmemesi lazım. Paylaşılan linkte yer alan durum değerlendirmesinin şahsen isteğe bağlıda da göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünüyorum. Kıstas eski görev mahalli ve yeni görev mahalli olmalı. İsteğe bağlı olunca eşler farklı yerlerde mi yaşıyor. Farklı farklı...
  14. Çözümlendi | Kilitli Dmo Kamu Kurumsal Tahsilat Sistemi

Az önce DMO ile görüşme sağladım. Saymanlık aracılığıyla ödeme yapıyorsanız sizlik bir şey yok dedi. Eski usul devam. Yalnız açıklama kısmına fatura numarasının yazılması gerektiği söylendi. 0 312 410 30 00 - 3412
  15. Çözümlendi | Kilitli Dmo Kamu Kurumsal Tahsilat Sistemi

Maalesef iş yoğunluğundan hiç ilgilenemedim. Bayram sonrasına artık
  16. Çözümlendi | Kilitli Dmo Kamu Kurumsal Tahsilat Sistemi

Dmo nun ekli yazısına Genel Bütçeli idareler nasıl bir işlem yapacak anlayamadım.
  17. Mutemet Arşivi Kişi Borcu Faiz Oranı 1 Haziran 2024 İtibaren Ne Oldu?

Hocam 3095 sayılı kanunu paylaştım. 12 den 24 e çıkmış
  18. Mutemet Arşivi Kişi Borcu Faiz Oranı 1 Haziran 2024 İtibaren Ne Oldu?

KANUNİ FAİZ VE TEMERRÜT FAİZİNE İLİŞKİN KANUN Kanun Numarası : 3095 Kabul Tarihi : 4/12/1984 Yayımlandığı Resmî Gazete : Tarih : 19/12/1984 Sayı : 18610 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 24 Sayfa : 120 Kanuni faiz Madde 1 – (Değişik : 21/4/2005 - 5335/14 md.) Borçlar Kanunu ve Türk...
  19. Çözümlendi | Kilitli Geçici Görev Yolluğu Dönüşü Bir Gün Sonra Uçak Ile Yapması

Ekli görüş yazısının izahını yapabilir misiniz?
  20. Çözümlendi | Kilitli Kamu Lojmanı Dask Sigorta Giderleri Hk.

resmi araçlara kasko yapılamıyor buda bunun gibi birşey :) 9 Kasım 1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu’na göre tabi olan diyor. Resmi araçlara kasko yapılamadığı gibi kamu konutlarına da dask yapılamayacağını düşünüyorum.
  21. Çözümlendi | Kilitli Kamu Lojmanı Dask Sigorta Giderleri Hk.

Dask Kapsamı Dışında Kalan Binalar Zorunlu Deprem Sigortası kapsamı dışında kalan bina türleri aşağıda belirtilmiştir. 9 Kasım 1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu’na göre tabi olan ya da kamu hizmet binası olarak kullanılmaya devam eden bina ve tüm bağımsız bölümler Mesken olarak...
  22. Çözümlendi | Kilitli Mysv2 Emanet İşlemleri İçin Yetki Verilmesi Gerektiği İle İlgili Duyuru

prim ve keseneklerin gönderilmesinde bir farklılık var mı. Rota tanımlaması gerekli mi
  23. Çözümlendi | Kilitli Mysv2 Emanet İşlemleri İçin Yetki Verilmesi Gerektiği İle İlgili Duyuru

Emanet işlemleri yetkisinin aynı zamanda gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisine de mi verilmesi gerekiyor.
  24. Çözümlendi | Kilitli Mysv2 Emanet İşlemleri İçin Yetki Verilmesi Gerektiği İle İlgili Duyuru

Prim ve kesenekler dahil gibi görünüyor. Girdiğimde İş Kuralı Hatası Bu işlemi yapmak için gerekli yetkilere sahip değilsiniz uyarısı alıyorum
  25. Çözümlendi | Kilitli Açığa Alınan 4/B Personelin Maaşından 2/3 Kesintisi Ve Sgk Işlemleri

Bu durumda memurlar baz alınacaksa prim günü 15 ve pek tutarın da brüt ücretin yarısı olmalı diye düşünüyorum.
  26. Çözümlendi | Kilitli Açığa Alınan 4/B Personelin Maaşından 2/3 Kesintisi Ve Sgk Işlemleri

Bu mahkeme kararı emsal niteliğinde değildir muhtemelen. Konu hakkında Bakanlığınızdan görüş talep etmenizde fayda var
  27. Çözümlendi | Kilitli Icra Ödemesi Avukat E-Serbest Meslek Makbuzunda Kdv Tevkifat Kesintisi

Kdv tevkifatının Vergi kesintisi altında KDV olarak girilmesi gerek diye biliyorum
  28. Çözümlendi | Kilitli 6245 Sayılı Harcırah Kanunu 50. Maddesine Istinaden Gündelik Ödenmesi

Fiilen arazi üzerinde çalışanların harcırahı: Madde 50 – (Değişik: 11/12/1981 - 2562/24 md.) Aşağıdaki bentlerde gösterilen memur ve hizmetlilere asıl görevlerinin bulunduğu il (Bölge kuruluşuna dahil bulunanlarda bölge) sınırları içinde her türlü arazi üzerinde fiilen çalıştıkları günler için...
  29. Çözümlendi | Kilitli Eş Ve Çocuk İçin Aile Yardımı

Maliye Bakanlığının yazısı. Muhasebat Genel Müdürlüğünün Milli Eğitim Bakanlığına yönelik 2014 yılındaki inceleme raporundan alıntı.
  30. Çözümlendi | Kilitli Eş Ve Çocuk İçin Aile Yardımı

Süleyman Hocam intörn doktor olan çocuk için düşünceniz ödenmemesi yönünde sanırım. Sadece gss primi yatıyor buna rağmen yine ödemez mi?
  31. Çözümlendi | Kilitli Eş Ve Çocuk İçin Aile Yardımı

Eşi ücretli ( ek ders karşılığı ) öğretmen olarak görev yapan personele aile yardımı ödenir mi? Kanun maddesine göre ödenmemeli diye düşünüyorum ancak personelin eşinin çalıştığı birim mutemedinin ödeneceği yönünde bir söylemi olmuş? Elinde konuya ilişkin net görüş yazısı olan varsa paylaşabilir...
  32. Çözümlendi | Kilitli Toplu Sözleşme İkramiyesi Hk.

Kbs de konuya ilişkin duyuru yayınlandı zaten. ÖNEMLİ DUYURU_06.03.2024 Bilindiği üzere, 05.03.2024 tarihli ve 32480 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Anayasa Mahkemesinin 2023/12 Esas ve 2024/12 Karar sayılı Kararı ile Toplu Sözleşme İkramiyesini düzenleyen 375 sayılı Kanun Hükmünde...
Geri
Üst Alt