Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Mysv2 Icra Müdürlüğüne Ödeme Yapmak Ve Kanıtlayıcı Belgeler Nelerdir

Muhtemelen personel icralarından ziyade mahkeme kararına istinaden ödenmesine hükmedilen ancak ödenmeyip icraya intikal eden ödemelerden bahsediliyor
  2. Mutemet Arşivi 7. Dönem 2024-2025 Toplu Sözleşmede Sürekli Görev Yolluğu Harcırahı

Konu açılmışken 6 yaş altı aile bireyine yol ücreti ödenmesinde nasıl bir yol izliyorsunuz. Ödeme yapmıyor musunuz yoksa %30 indirimli yol ücreti mi ödüyorsunuz?
  3. Programlar 4B Sözleşmeli Kişi Borcu Hesaplama Programı - Vergi Istisnalı

damga vergisi farkına 375 ekm 40 seyyanen zammı dahil etmemişsiniz?
  4. Editörün Seçimi Mysv2 Emanet İşlemleri Modülü

Mysv2 de yer alan önemli duyuru Bilindiği üzere, 03.08.2023 tarihli ve 2352744 sayılı yazı ekinde yer alan “Uygulamaya Alınacak Emanet Yardımcı Hesaplar Listesi” ile harcama birimlerince MYSV2 Emanet İşlemleri modülü üzerinden ödeme emri oluşturularak başlatılacak emanet yardımcı hesaplar...
  5. Editörün Seçimi Mysv2 Emanet İşlemleri Modülü

Şöyle bir duyuru paylaşılmış forumlarda Duyuru Detay No:1225 Başlık: Muhasebeden Ödenecek Emanetler Duyuru Tarihi:15.08.2023 Önem Derecesi:Çok Önemli Açıklama: 333.38 - 4708 S.Yapı Denetimi Hakkında Kanun Emanetleri, 333.02.25 - Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği Kapsamında Muayene ve Deney...
  6. Editörün Seçimi Mysv2 Emanet İşlemleri Modülü

Emanet sorgulamayı 5 güne düşürmüşler. İnşaallah güncelleme yapılıyordur yoksa ekstra iş
  7. Editörün Seçimi Mysv2 Emanet İşlemleri Modülü

Emanetler kapatılmamış görünüyor
  8. Editörün Seçimi Mysv2 Emanet İşlemleri Modülü

Süleyman Süleyman Hocam Veri Giriş görevlisiyim. Bu ayki emanetleri icra kesintisi dahil tek tek denedim hiçbirinde ödeme talebi oluştur aktif olmuyor. Sadece icra müdürlüğünce yatırılan avukatlık vekalet ücreti var onda ödeme talebi oluştur aktif oluyor.
  9. Çözümlendi | Kilitli 4/D İşçi Olarak Çalışıp, 4/B Atanması Ile Istifa Eden Personele Kıdem Tazminatı Ödenirmi?

Ekli 1475 sayılı kanunu ve atıfta bulunduğu 4857 sayılı iş kanunu ilgili maddelerini inceleyiniz? 4857- Yürürlükten kaldırılan hükümler Madde 120 – 25.8.1971 tarihli ve 1475 sayılı İş Kanununun 14 üncü maddesi hariç diğer maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır. Geçici Madde 1 - Diğer mevzuatta...
  10. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğunda Ödenmeyen Çocuk

Aldığı yerden farkını alacak sizlik bir durum yok. Ayrıca beyan esastır ve beyanı düzenleyen kişi o koşullarda neden imzaladı da şimdi durumun farkına vardı. Siz müdahil olmayın bence kendisi eski görev yeri ile çözsün.
  11. Editörün Seçimi Mysv2 Emanet İşlemleri Modülü

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun Ek 4 üncü maddesinde; "(1) Bu Kanun kapsamında yer alan tüm iş ve işlemler elektronik ortamda gerçekleştirilebilir. Bumaddenin uygulanması ile ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı; a) Defter, kayıt, belge ve benzeri içeriklerin...
  12. Çözümlendi | Kilitli 666 Khk Gelir Vergisi Hesaplama

Gelir Vergisi Matrahı = Ücret Tutarı - Em.Kes ( K ) bildiğim kadarıyla. Kesenekler 1/4-5400 Ek Göstergeye göre hesaplanır. Hesaplamanın değiştiğine dair bir bilgim yok olsa idi Kbs de buna ilişkin güncelleme yapılırdı. 161 nolu devlet memurları kanunu genel tebliğini inceleyeniz.
  13. Çözümlendi | Kilitli Yurtiçi Geçici Görev Yolluğu Gün Hesaplaması

https://denetim.ticaret.gov.tr/haberler/100-soruda-harcirah-rehberi-yayinlandi
  14. DUYURU 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu Sıra No: (2023/8)

Bu durumda 3 personelim var, ödeme evrağı düzenleyip imzaya gönderdim. İmzalansın mysv2 den göndereyim böylece bu ayda sorunsuz bitsin.
  15. DUYURU 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu Sıra No: (2023/8)

Sendika kesintisi damga vergisine esas matrah üzerinden sendikadan sendikaya değişen oranlarda kesilir. Seyyanen ödenen zamda damga vergisine tabi olduğundan ve temmuz maaşına ait olduğundan sendika kesintisi yapılmalı diye düşünüyorum
  16. DUYURU 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu Sıra No: (2023/8)

ben aradaki fark matrahı kadar sgk prim bordrosu düzenleyeceğim
  17. DUYURU 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu Sıra No: (2023/8)

Bende çağrı açtım muhasebe müdürlüğü onayı bekliyor. Muhtemelen primleri asgari ücrete tamamlayıp, fark primlerini mysden ödeyeceğiz.
  18. DUYURU 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu Sıra No: (2023/8)

Haziran Ayı Maaşlarına ait sgk prim kazanç tutarları ile 14 günlük farka ait sgk prim kazanç tutarları toplamı asgari ücretin altında kalıyor.
  19. Mutemet Arşivi Mahkeme Harç İşlemleri

MYSV2 ye mahkeme harç işlemleri adı altında bir menü eklenmiş. Niçin eklendiğini bilen var mı?
  20. Çözümlendi | Kilitli Deprem Bölgesine Giden Mühendisler Hem Yolluk Hemde Arazi Tazminatı Alabilirmi?

Yazıda ek özel hizmet tazminatı ( arazi tazminatı ) ile ilgili tek kelime yok. 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının E- Teknik Hizmetler Özel Hizmet Tazminat Cetvelinin 6 ncı sırasına istinaden ödenen tazminattan bahsediyor arkadaş. 6- Teknik Hizmetler Sınıfına ait kadrolarda bulunan...
  21. Çözümlendi | Kilitli Deprem Bölgesine Giden Mühendisler Hem Yolluk Hemde Arazi Tazminatı Alabilirmi?

Çevre Şehircilik Bakanlığının görüşü ektedir. Bununla birlikte 160 nolu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğini incelemenizde faydalı olur. İyi çalışmalar https://webdosya.csb.gov.tr/db/strateji/icerikler/araz-tazm-natihang-kurumbutceces-ndengec-c-gorevseyyar-20201223103805.pdf
  22. Çözümlendi | Kilitli Deprem Bölgesine Giden Mühendisler Hem Yolluk Hemde Arazi Tazminatı Alabilirmi?

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/deprem-boelgesinde-gecici-olarak-calisan-memurlarin-ek-oezel-hizmet-tazminati-arazi-tazminati-hakki.25326/#post-126144
  23. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Işçi Anne/Baba Engellik Durumunda Vergi Indiriminden Yararlanabilir Mi?

Onun kararını Gelir İdaresi Başkanlığı vermeli. Gelir İdaresi Müdürlüğüne müracaat edecek. Mevzuat hükmüne göre bakmakla yükümlü ise faydalanabileceğini düşünüyorum. Gelir Vergisi Kanunu Engellilik indirimi:(2)(3)(4)(6) Madde 31 – (Değişik:9/4/2003-4842/3 md.)Çalışma gücünün asgarî % 80'ini...
  24. Çözümlendi | Kilitli Memurun Istifa Edip Başka Kurumda 4B Sözleşmeli Başlaması Hakkında Kbs Girişi

Birebir yaşadığımız bir olay. Naklen geçmeye alınacak. Siz memur olarak naklen alıp maaş hesaplanmayan koduna alacaksınız. Daha sonra sıfırdan sözleşmeli kaydını yapacaksınız. Kbs de çağrı açmıştım işlem bu şekilde. Ayrıca kişi memurluktan istifa etmişse ancak istifa durum düzeltmesini...
  25. Çözümlendi | Kilitli Emekli Olan Işçiden Tediye Iade Alınır Mı?

Bazı toplu iş sözleşmelerinde bahsettiğiniz husus açıkça yer almakta iken bazı sözleşmelerde ise ucu açık. Çok yıllar önce sayıştayın bir kararı var hatta resmi gazetede yayınlanmış. Bu kararda ayrılmadan önce ödenen var ise iade alınmaması , alacağı kalmış ise kıstelyevm ödenmesi yönünde...
  26. Çözümlendi | Kilitli Kadroya Geçen Sözleşmeli Personelin E Vizitede Ki Raporlarının Durumu Nasıl Olacak?

Bunları biliyorum. Ancak kurumdan kuruma birimden birime işleyiş nasıl bilmiyorum ama bizim özlük birimi alınan iş görememezliğe istinaden kadrolularda olduğu gibi sıhhi izin onayi alıyor. Bu durumda bende işleyişte paralellik olsun diye çalışmadı onayı veriyorum.
  27. Çözümlendi | Kilitli Kadroya Geçen Sözleşmeli Personelin E Vizitede Ki Raporlarının Durumu Nasıl Olacak?

Gökhan Hocam 10 a yakın personel var. Muhasebe Müdürlüğüne tek yazı ile gelir kaydedin zaten 4b sözleşmeli maaş sisteminde de bu kesintileri çeşitli gelirler hesabına atıyor dedim. Yok kişi borcu açılacak dediler. İşin yoksa uğraş dur.
  28. Çözümlendi | Kilitli İşçi Statüsünden Memur Olarak Atanan Personelin Süregelen Gelir Vergisi Matrahı

311 sayılı gelir vergisi genel tebliği genel yönetim kapsamındaki idareler iken 321 sayılı tebliğ ile genel bütçe kapsamındaki idareler olarak değişti. Mevzuatın güncel haline aşağıdaki linkten ulaşabilrsiniz. https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=34546&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5...
  29. Mutemet Arşivi Yeni Mali Yönetim Sistemine (Mysv2) 17 Nisan 2023 Günü Tüm Kurumlar Geçiyor

Veri giriş görevlisi olarak yaptım herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
  30. Mutemet Arşivi Yeni Mali Yönetim Sistemine (Mysv2) 17 Nisan 2023 Günü Tüm Kurumlar Geçiyor

Yönetici izne ayrılırken yerine bakacak kişi için rol tanımlayacak.
  31. Çözümlendi | Kilitli Ücretli Öğretmene Aynı Ay Içinde Çıkış Ve Sonrasında Giriş Yapınca Bildirge Verirken Herhangi Bir Problem Olur Mu ?

Bu personel için 2 kez giriş yapacaksınız. İlk satırda 01.04-14.04-14 gün - 14.04 Çıkış Diğer satırda 24.04-30.04 - 7 gün- 24.04 giriş şeklinde
  32. Editörün Seçimi 4/B Sözleşmeli Personelin Kadroya Atanması Sgk Işlemleri

Bakanlığın idari ve Mali İşler whatsupp grubunda 14.05 çıkış 15.05 giriş diye bi paylaşım yapıldığı söylendi. Paylaşımı görmedim ama olması gerekeninde bu olduğunu düşünüyorum.
Geri
Üst Alt