Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli 4B Sözleşmeli Personel (Mühendis) Ek Tazminat (Arazi Tazminatı) Kesintileri Nelerdir

Keşke bana kalsa :) Kazanılmış mali bir hak değil doğru ancak aynı şey memurlar içinde geçerli. görevin yerine getirilmesini müteakip 3 er aylık dönemler bitiminde ödenen bir ödeme. Sorun şuki sgk konusunda tereddüt yok iken gelir vergisi konusunda tereddüt oluşması. Bakanlık maliye...
  2. Çözümlendi | Kilitli 4B Sözleşmeli Personel (Mühendis) Ek Tazminat (Arazi Tazminatı) Kesintileri Nelerdir

657 sayılı devlet memurları kanununun 152. maddesinde sayılan tazminatlardan sadece damga vergisi kesilir diyor. Bu tazminatlar arasında arazi tazminatı da var. Toplu sözleşme maddesinde de kit maddesine atıfta bulunarak aynı usul ve esaslar çerçevesinde ödenir diyor. Aynı usul esastan kastı...
  3. Çözümlendi | Kilitli Ki̇t Sözleşmeli Personellere Ek Özel Hizmet Tazminatı Ödenmesi Hk.

2008 de yürürlüğe giren 5510 sayılı yasadaki istisnalar 14 yıldır aynı. Bu süreçte personelin toplu sözleşme ile farklı adlar altında kazanımları oldu. Bir ara toplu sözleşme ikramiyesinden de prim kesen zihniyet sonra vazgeçti. Şahsen gelir vergisi kesilmeyen ek özel hizmet tazminatından (...
  4. Görüş Yazıları 4/B Giyecek Yardımı Verilmesi Hakkında Görüş Yazısı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.07.0.BMK.0.15.115457-127 Konu : Giyecek Yardımı ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi: 16/3/2011 tarih ve B.18 1 OGM 0 06 04.903.99/161 sayılı yazı. İlgi yazınızda, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında...
  5. Çözümlendi | Kilitli Emekli Olan Işçi Geriye Dönük E Bildirge

durumunda, bu ücretler istirahatli bulunulan ayların, d) Kamu kurumlarında Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında çalışan sigortalılar için mahkeme kararları veya idarece verilen kararlar gereğince geriye yönelik ücret ödenmesi halinde bu ücretler ilişkin oldukları...
  6. Çözümlendi | Kilitli 15 Şubat Kadroya Geçen Sözleşmeli Personelin Refah Payı Bildirgesi Nasıl Olacak?

Kbs duyurularını dayanak göstererek Sgk ya yazın. Ait olduğu döneme fark girişi yapabilmeniz için modülü açmalarını isteyin.
  7. Çözümlendi | Kilitli Emekli Yolluğundan Kesilen Damga Vergisine Vergi Istisnası Uygulanırmı?

Emeklilik tazminatı ücret değildir. Uygulanmamalı. 319 sayılı gelir vergisi genel tebliğini inceleyiniz.
  8. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel 2,5 Rehaf Payının Sgk Ya Bi̇ldi̇ri̇lmesi̇ Hk

Şubat ayına eklersiniz yapacak bişey yok. Yada fark menüsü açtırır girersiniz. Toplu sözleşme farkları gibi. Sgk ile görüşün.
  9. Çözümlendi | Kilitli Refah Payı Hesaplama Kbs

Ek Ödeme toplamda dikkate alınmasına rağmen icmale aktarılmamıştı. Bende manuel ekledim. Sonucu değiştirecek bir işlem değil yaptığım.
  10. Çözümlendi | Kilitli Refah Payı Hesaplama Kbs

İcmali excel formatında indirip ekleyin. Ben öyle yaptım
  11. Çözümlendi | Kilitli Refah Payı Hesaplama Kbs

Evet duyuruyu gördüm ama alışkanlık işte. Bunca yıla rağmen birazda güvensizlik var. 1645940600 Bu duyuru özel işverenler için olmalı. Kamuda takip eden dönemin son günü buda 14 mart.
  12. Çözümlendi | Kilitli Refah Payı Hesaplama Kbs

Evet bende şuan kontrol ettim. bordroda sıkıntı yok, icmale ek ödeme atmıyor, sgk matrahlarını da kontrol ettim sıkıntı yok. bildirgeme ekleyip onaylayacağım. prim son ödeme tarihi 14 mart nede olsa.
  13. Çözümlendi | Kilitli Refah Payı Hesaplama Kbs

Az bekleyin kbs güncelleniyor. Refah payı sekmesi eklenmiş.
  14. Çözümlendi | Kilitli Emekli Olduktan Sonra Göreve Devam Eden Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel

1-4/1-(c) Kapsamındaki Emeklilerin Yeniden Çalışmaya Başlamaları Durumunda SGDP Kesintisi Nasıl Olur? 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılan kamu görevlilerinin emekli olduktan sonra yeniden çalışmaya başlamaları, çalıştığı işyeri ve...
  15. Çözümlendi | Kilitli Emekli Olduktan Sonra Göreve Devam Eden Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel

504 üncü madde son fıkra (4) (Ek: RG-13/9/2018-30534 - CK-17/1 md.) Bakan Yardımcısı kadrosuna atananların varsa emeklilik veya yaşlılık aylıkları kesilmez. (Ek cümle:RG-28/12/2018-30639-C.K.-24/2 md.) Ayrıca bu kadroya atanmadan önce veya atandıktan sonra emeklilik ya da yaşlılık aylığına hak...
  16. Editörün Seçimi Kbs Gelir Vergisi İstisnası Ve Damga Vergisi İstisnası Raporu Alma

Sözleşmeli ile kadrolu personel iç içe düzenlenmiş.
  17. Çözümlendi | Kilitli Avukat Stajı Için Ücretsiz İzin Alacak Personel Gss Primi

Askerlik durumunda bakmakla yükümlüsü var mı yok mu değerlendirmesi yapılır. Diğer nedenlerle ücretsiz izne ayrılanlar için Gssp kesilir. Staj durumu için bir görüş yazısı vardı sanırım. Bulursam eklerim
  18. Tâziye Behçet Yayıkçı | Vefatı

Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
  19. Çözümlendi | Kilitli İlave Tedi̇ye Ödemesi̇nde Çalışma Günü Ve Raporlu Durumlarda Kıstelyevm Yapılırmı?

Madde 4 – Bu kanuna göre yapılacak tediyelerin zamanı Cumhurbaşkanınca tesbit olunur. (3) Aylık istihkakların hesabında fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri gibi esas ücrete munzam tediyeler nazarı itibara alınmaz. Bu tediyelerden...
  20. Programlar 5434 Tabi Memur 14 Günlük Maaş Fark Hesaplama Programı

Şahsi bilgisayarımda hata veriyor. İşyerinde deneyip sonucu bildiririm. Teşekkürler
  21. Programlar 5434 Tabi Memur 14 Günlük Maaş Fark Hesaplama Programı

Çok sağolun. Emeğinize sağlık. 1643614456 Mehmet Hocam şuan mobilden bağlıyım. Bordroya baktığımda bilgi girişinde 2-3 ve 4 üncü satırlarda herhangi bir veri olmamasına rağmen gelir vergisi hesaplamış. Hücre tıkladığımda BilgigirişiBG10 hücresinden veri aldığını görüyorum. Mobilden kaynaklı bir...
  22. Programlar 5434 Tabi Memur 14 Günlük Maaş Fark Hesaplama Programı

Mehmet Akdemir Hocam bu 5434 14 günlük farkları 2011 den bu yana yapılacak bir fark ödemesi için kullanmak mümkün mü? Özelleştirmeden geçen bir personelin özelleştirme fark tazminatı kapanmasına rağmen farklardan faydalanamamış.
  23. Mutemet Arşivi Muhtasar Beyannamede Güncelleme 2022 Şubat

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinde Yapılacak Düzenlemeye İlişkin Duyuru Bilindiği üzere, 22/12/2021 tarihli ve 7349 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 23 üncü maddesinin birinci fıkrasına eklenen (18)...
  24. Çöp Kutusu Kbs 4/B Maaş Hesaplama Ekranı Kapatıldı

Sözleşmeli personelimin münferit maaş ve 14 günlük farkları hazine sürecinde. Rahatladım biraz
  25. Mutemet Arşivi 4/B Sözleşmeli Personel Fark Maaslarında Toplu Sözleşme İkramiye Farkı Yok

14 günlük zam 30,95 üzerinden verilmiş. Fark maaşlarında bugüne kadar sendika kesintisi yapıldığını görmedim. Bes var bende. Toplu sözleşme farkını Ocak maaş farkı içinde verirler. Duyuruda 2,5 luk farkların daha sonra hesaplanacağı yazılmış. Aralık Ayı Brütlerini %30,95 artırdım. Artış...
  26. Çözümlendi | Kilitli Sgk Bildirgelerinin Şimdiden Hazırlanması

Saat 20:00 gibi işlerimi hallettim. Teşekkürler #Süleyman Kambuk. Sgk tamam kuruşu kuruşuna, 14 günlük farklar tamam, münferit maaş tamam. Tüm arkadaşların emeğine sağlık.
  27. Çözümlendi | Kilitli Sgk Bildirgelerinin Şimdiden Hazırlanması

iş kuruşa kalsın cepten öderiz Hocam. Yeterki sistemler açılsında farkları hesaplayıp teslim edelim. Birde münferit maaş var bende personel mağdur oldu.
  28. Mutemet Arşivi 2021 Yılı Aralık Ayına İlişkin Muhtasar Ve Prim Hizmet Beyannamesinin Verilme Süresinin Uzatılması Hakkında Duyuru

Sgk duyurusu ile ilgili yaptığım aramada duyurunun kamu idarelerini kapsamadığı söylendi. Sözleşmeli personelde maaş farkları eklenmez ise asgari ücret altında kalanlar olduğundan bildirge verilemeyeceğini söyledim. Verilen cevap günü kurtarmaya yönelik kalan kısım kadar ödeme yapın minvalinde...
  29. Çözümlendi | Kilitli Sgk Bildirgelerinin Şimdiden Hazırlanması

Herşeyi hazırladım ama bunlara güvenemiyorum nedense. saat 23:00 e kadar bekleyeceğim.
  30. Çözümlendi | Kilitli Sgk Bildirgelerinin Şimdiden Hazırlanması

Doğru haklısınız. Biran 14 günlüğü 27,91 olarak algıladım. 30,95 imiş teşekkürler. Kafa bırakmadılar. 3- 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONELİN 14 GÜNLÜK FARK ÜCRET İŞLEMLERİ; 4/B Sözleşmeli personel için 14 Günlük Ücret İşlemleri Modülü 25.01.2022 tarihinde açılacak olup, 14 Günlük Katsayı Artışından...
  31. Çözümlendi | Kilitli Sgk Bildirgelerinin Şimdiden Hazırlanması

Dediğinizi yapmak zor değil ancak şu var primlerin ayın 14 üne kadar ödenmesi gerek. Manuel bordro düzenleyip öderim derseniz sıkıntı yok ancak kbs yi bekler isek 14 günlük farklardan sonra 2,5 lar düzenlenecek. Haliylen 14 günlük hesaplama henüz açılmamış iken 2,5 lar ne zaman açılır Allah bilir.
  32. Mutemet Arşivi Stajer Öğrenci̇ 2022 Yılı Ücretleri̇ Asgari Ücretin Net Tutarının %30 Üzerinden Ödeneceğine Dair Yazı

Yanılmıyorsam resmi gazetede daha önce yayınlanmıştı. Bulursam ekleyeyim 1643192891 5 Ocak tarihli resmi gazete. ilk paragrafta yazıyor
Geri
Üst Alt