Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Sgk E-Bildirgelerin Son Günü 26'Sımı Yoksa 23'Ümü?

Sgk duyurusu ile ilgili yaptığım aramada duyurunun kamu idarelerini kapsamadığı söylendi. Sözleşmeli personelde maaş farkları eklenmez ise asgari ücret altında kalanlar olduğundan bildirge verilemeyeceğini söyledim. Verilen cevap günü kurtarmaya yönelik kalan kısım kadar ödeme yapın minvalinde...
  2. Çözümlendi | Kilitli Maaş , 14 Günlük Fark Ve 2.5 Refah Payı İçi̇n Kesenek Gönderi̇mi̇ Nasıl Olmalıdır.

Son dakika haberine göre bildirge verilme süresi 31 Ocak tarihine çekilmiş. Sebep yoğun kar yağışı
  3. Mutemet Arşivi 2022 Yılı Ocak Ayına Ai̇t Mali̇ Ve Sosyal Haklara İli̇şki̇n Genelge (Güncel-Sıra No:4)

(0.235445−0.179797)×100/0.179797 = 30,9504.. (0,229979-0,179797)×100/0,179797= 27,9103.. (0,235445-0,229979)×100/0,229979= 2,3767..
  4. Çözümlendi | Kilitli Memurlara Verilecek Zam Oranı 7,50 Resmi Gazetede Yayınlandı

Yaşanacak sistem yoğunluğu gözönünde bulundurularak genelgenin bugün yayınlanması ve buna bağlı olarak Sgk tarafından bildirge verilme süresinin uzatılması gerek.
  5. Çözümlendi | Kilitli 2022 Yılı Ocak Ayına Ait Mali Ve Sosyal Haklara İliskin Genelge (Sıran No:1)

22 Ocak 2022 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 31727 KANUN BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA VE 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 7351 Kabul Tarihi: 19/1/2022 MADDE 1 – 14/1/1970 tarihli ve 1211...
  6. Çözümlendi | Kilitli Sgk E-Bildirgelerin Son Günü 26'Sımı Yoksa 23'Ümü?

Resmî Gazetede yayınlanacak ondan sonra. Muhtemelen hmb genelgeyi hazırda bekletiyor aynı zamanda kbs de uyarlanmıştır diye düşünüyorum. Bunca zaman kbs yi kapalı tutmalarını buna bağlıyorum şahsen
  7. Editörün Seçimi 2022 Yılı Memur Maaş Avans Kapama (Video)

Bordro icmali dikkate alınmalı. İcmaldeki kalemlerden varsa kist maaş ve fiili çalışma karşılığı ödenen tutarlar düşülerek kalan ödeme kalemlerinin yarısı avans olarak verilir. Kalan kısmı da avans kapatmada kullanilir.
  8. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ve 2023 Dönem 6. Dönem Toplu Sözleşme Gereği Araç Kullananlara Ödenecek Ücret

Peki sözleşmeli personelde nasıl olacak. İşin içine sgk primleri de girecek muhtemelen.
  9. Mutemet Arşivi Aralık Ayı Kıst Maaşlarda Kbs Vergi Istisnasını Yanlış Hesaplıyor

Kalan matrah farkı maaş farklarında verilir muhtemelen. Gerçi bu 2,5 luk kısım kanunlaşmiş değil hala.
  10. DUYURU Adalet Hizmetleri Tazminatı Kbs Ek Duyuru

PERSONEL ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ 2022/1 KBS DUYURUSU EK DUYURU Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmenin Üçüncü Kısmının Birinci Bölümünde yer alan Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet...
  11. Mutemet Arşivi Aralık Ayı Kıst Maaşlarda Kbs Vergi Istisnasını Yanlış Hesaplıyor

Bizdede aynı sorun var. Güncelleme yapılmamış henüz.
  12. Çözümlendi | Kilitli 4-B Sözleşmeli Büro Personellerinin Kıst+Tam Maaş Hesaplamasında Eski Ücretten Hesaplıyor

Memurların koduna bakıp girin. Değişmemesi lazim. Sadece memurlar 1.1.10 sözleşmeliler 1.1.20
  13. Çözümlendi | Kilitli 4-B Sözleşmeli Büro Personellerinin Kıst+Tam Maaş Hesaplamasında Eski Ücretten Hesaplıyor

Eski sözleşme ve artış oranı üzerinden o sonuca ulaşamadım. Son iki yılı bilmiyorum öncesinde manüel bordro programımla tutardı hep. Ancak böyle zamlı maaş dönemine denk gelen varmıydı hatırlamıyorum. Çağrı açıp düzeltme yapmalı.
  14. Çözümlendi | Kilitli 4-B Sözleşmeli Büro Personellerinin Kıst+Tam Maaş Hesaplamasında Eski Ücretten Hesaplıyor

31 aralığa kadar eski brüt üzerinden sonrası yeni brüt üzerinden olmalı Süleyman Hocam. 1641807841 Bordro eklemeniz mümkün mü?
  15. Ödeme Belgelerinin E-İmza Ile Gönderilmesine İlişkin Hususlar

Yazıya bakılırsa şimdilik konu muhatabı Devlet Su Işleri ile Karayolları Genel Müdürlüğü.
  16. Çözümlendi | Kilitli Personel Ödemeleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu

Mecliste görüşülmedi daha sadece plan bütçe komisyonundan geçti.
  17. Çözümlendi | Kilitli İşveren Uygulama Tebliği Yürürlükten Kaldırılmıştır.

Biliyorum Tuğrul Hocam. Daha evvel bir kaç mesajımda işveren uygulama tebliğinin güncelliğini kaybettiğini (en son yanılmıyorsam 2015 yılında güncellendi ) bu nedenle yürürlükten kaldırılması gerektiğini belirtmiştim. Güncel sosyal sigorta işlemleri yönetmeliği işimi görüyor.
  18. Çözümlendi | Kilitli İşveren Uygulama Tebliği Yürürlükten Kaldırılmıştır.

Işveren işlemleri genelgesi var. 2020/20 sayılı genelge. https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Kurum/22620739
  19. Çözümlendi | Kilitli Sgk E-Tebligat Başvuru Kılavuzu Ve Gönderdiğim Maile Karşılık Cevabi Yazısı

Tarım ve Orman Bakanlığı taşra personeliyim. Bakanlık gönderdiği yazıda; Bakanlıkça alınan ve ekli yazıda belirtilen ulusal tebligat adresi kodunu Sgk Müdürlüğüne bildirin diye belirtmiş. Bizde gönderilen Sgk Müdürlüğüne gönderdik. Diğer kurumlarda işleyiş farklı mi değil mi bilemem ama...
  20. Çözümlendi | Kilitli 2022 Yılı Ocak Ayına Ait Mali Ve Sosyal Haklara İliskin Genelge (Sıran No:1)

2008 den bu yana Mali ve Sosyal haklara ilişkin genelgede görmeye alıştığımız asgari ücret maddesi artık yok.
  21. Çözümlendi | Kilitli 2022 Yılı Ocak Ayına Ait Mali Ve Sosyal Haklara İliskin Genelge (Sıran No:1)

27,91 zam uygulandıktan sonra bu kez 2,5 lik zam uygulansa total de bu kez 31,10 luk bir zam oluyor. Ya demeçler hatalı yada hesaplamalar.
  22. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Memur Maaş Katsayıları

Şahsen en erken pazartesi açıklanır diyorum. Çünkü kanun teklifi plan bütçe komisyonunda. Öncelikle plan bütçe komisyonunda görüşülecek daha sonra meclis genel kuruluna gelecek.
  23. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Memur Maaş Katsayıları

Kanun teklifinde 30,95 1641370084 Teklifte enflasyon kaynaklı artış 27,90 diyor. Bu rakamı nasıl buldular.
  24. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Memur Maaş Katsayıları

Bu artışlara ilişkin kanuni düzenlemeye ihtiyaç var. Haberlerden okuduğum kadarıyla meclise sunulmuş. Katsayıların bugün yada yarın açıklanacağını sanmıyorum şahsen.
  25. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Memur Maaş Katsayıları

Malı ve sosyal haklara ilişkin genelge yayınlanıncaya kadar bekleyelim. Zihnimize yazık.
  26. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Memur Maaş Katsayıları

Yok Hocam şaka yaptım. Emoji koymadığım için özür diliyorum. Amaç 30,5 e tamamlamaktı.
  27. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Memur Maaş Katsayıları

Bugün çıkacağını sanmıyorum. Kabine toplantısı var şuan. Ekstra bir beklenti var Cumhurbaşkanından.
  28. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Memur Maaş Katsayıları

Ben işçi sınıfındanım kardeş. Bizim zamlar 1 Martta belli olacak. Beklentilerimiz sizler için.
  29. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Memur Maaş Katsayıları

Refah payı var daha Hocam acele etme istersen 😂🤣
  30. Mutemet Arşivi Ay Içinde Hem Ilave Tediye Hem Maaş Ödemelerinde Vergi Istisnası Nasıl Uygulanır?

Agi hesaplaması nasılsa bunda da öyle. Maaşta verilemeyen kısım verilebildiği kadar ek ders, maaş farkı vb verilecek. Memur bordrolarını inceler iseniz maaş farkı ile ek derslere agi atıyordu. Bunda da aynı mantık yürütülecektir.
  31. Mutemet Arşivi Asgari Ücretlilerin Maaşlarından Gelir Vergisinin Kaldırılması Hakkında Kanun

Ben kabaca yazdım Hocam. Asgari ücretten vergi kesilse idi şayet yıl içinde toplam olarak; 4253,40×12= 51.040,80 matrah üzerinden 32000 e kadar %15 aşan kısım da %20 hesabı ile 32000×15%+19040,80×20=8.608,16. Bu tutar yıl içinde vergiden istisna edilecek tutar. Artik bu tutar 12 e mi bölünür...
Geri
Üst Alt