Arama sonuçlarınız

1. Mutemet Arşivi emekli olan işçiye tediye ödenmesi

Anladım şimdi, tşkr ederim Ferhat bey.
  2. Mutemet Arşivi emekli olan işçiye tediye ödenmesi

bu yazdığınızla sorduğumuz soru arasında bi ilgi bağlantı kuramadım.
  3. Mutemet Arşivi emekli olan işçiye tediye ödenmesi

arkadaşımızın sorusu gayet yerinde. Peki emekli olan işçiye daha sonra mahkeme karari gereği ücret ödeyecek olsak ssk primi nasil olacak acaba.
  4. Mutemet Arşivi lisans tamamlama farkı

Harun beyin yukarida söylediği mevzuata göre olmasi gerekendir. Dilekçe tarihinden itibaren kişi ustogrenimin zam tazminatlarina hak kazanir.
  5. Mutemet Arşivi Yeni Atatan Personele Giyim Yardımı Ödenir mi?

yani 31 aralikta goreve başlayan memura yeni yılın Nisan ayinda giyim yardımı yapılacağı için ve nisan ayina 3 ay kaldığı için 2017 giyim yardımı odemicez sanırım
  6. Mutemet Arşivi Yeni Atatan Personele Giyim Yardımı Ödenir mi?

yuaridaki görüşlerinize göre 31 aralık 2017 de goreve başlayan bir memura 2017 yılı için giyim yardımı ödenir mi, ya da şöyle sorayım :2017 yili içinde göreve başlayan bir memura 2017 yılı için giyim yardımı odenebilmesi için en geç hangi tarihte göreve başlamış olmalı ( örnekteki memurun...
  7. Mutemet Arşivi uzman hekim aylik mahsuplasmasi

Nitekim sadece genelgedeki orneklere bakarak mantik yürütmenin yanlis oldugunun bir kanıtı da şu ki verilen orneklerde asgari geçim indirimini hesaba katmamislar. Ornegin mart ayi maas aylik vergi matrahi 1400 lira olup vergi dilimi %20 olan personelin asgari geçim indirimi ise 226.63 lira...
  8. Mutemet Arşivi uzman hekim aylik mahsuplasmasi

Bence genelgedeki ornekler yeterli değil. Cunku genelge incelendiginde mahsuplasmanin esasi saglik bakanlığındaki personelin saglik Bakanlığı dışındaki emsaliyle maas + ek odemesinin kıyaslanmasi olduğu yazıyor. Ben kiyasladim baktim ki yukaridaki ornekteki sagliktaki uzman hekim vergiye...
  9. Mutemet Arşivi uzman hekim aylik mahsuplasmasi

arkadaslar mart ayı ek odemesi 0 olan bi uzman hekimin mart maaşındaki vergi dilimi %20 diyelim.Şimdi aylik mahsuplasma genelgesine göre bu uzman hekimii sağlık bakanlığı dışındaki emsalinin mart ayindaki toplam geliri ile kiyasladiğimizda saglik bakanligindaki uzman hekimin geliri daha fazla...
  10. Mutemet Arşivi Ölüm Halinde Kişi Borcu Tahsili

evet geri alınır, maaş kişinin hesabına yatmışşsa en son aldığı maaş yasal varislerine kaldığı için yasal varislerine yazı yazılır ve para geri istenir, para henüz kişinin hesabına yatmamış ve kurumun banka hesabında duruyorsa bankaya yazı yazılır, para geri iade ettirilir.
  11. Mutemet Arşivi BES Bireysel Emeklilik mutemetlik ayağı yapılacak işlemler

yargi kararlarına göre yaş doldurma hesabında durum şöyle ki : 1/4/2017 tarihi itibariyle 45 yaşını doldurmamış olmak demek 1/4/1972 den sonra doğmuş olmak demektir. Yani bes kesintisi 2/4/1972 ve sonraki tarihlerde doğan kişileri kapsıyor.
  12. Mutemet Arşivi Doktor sabit ek ödemeden BES kesilirmi ?

zannimca bes kesintisi prime esas kazanç tutarı üzerinden kesildiği için doktor sabit ek ödemeden de bes kesintisi yapılacak, dsso net tutar düşecek, buna karşın doktorların ikinci sabit ek ödemeleri ise haliyle artacak
  13. Mutemet Arşivi Daimi İşçi Maaş Hesaplama Yardım

evet asgarî geçim indirimi hesaplanan gelir vergisi tutarından düşülür ve kesilecek gelir vergisi tutarı bulunur. hesaplanan toplam gelir vergisi çıkarılip en son agi net ücrete eklenmesi sağlıklı bir yol değildir, çünkü agi hesaplanan gelir vergisinden daha yüksek olabildiği durumlarda bu yol...
  14. Mutemet Arşivi terfilerde sendika aidatı kesintisi

Kolay gelsin arkadaşlar.geçmişe dönük maaş terfisi yaptığımızda sendika kesintisi neden kesilmiyor? örneğin kişiye 2200 ek göstergeden 3000 ek göstergeye çıktı, geriye dönük 10 ay terfi yapacaz diyelim, kişiden ek göstergeye bağlı kesenek/primler. gelir-damga vergisi kesiliyor ama sendika...
  15. Mutemet Arşivi İhraç Edilen Memur Emekli Harcırahı alabilirmi?

ihraç edilen memur nasıl emekli oluor peki, emekli olabiliyorsa bile kurumla ilişiği kesimiş sonuçta.
  16. Mutemet Arşivi Geciken giyim yardımı

"Memurlara yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği" Madde 5 : ........ ......... "Herhangi bir nedenle bir dönem için verilmeyen giyim eşyası sonraki döneme ait giyecek yardımı ile birlikte de verilemez."
  17. Mutemet Arşivi İhraç edilen memur eş yardımı hk.

tabiki vereceksiniz, aile yardımı ödeneği mevzuatına göre çalışmayan ve bir geliri olmayan her eş için aile yardımı ödenir, ihraç edilmiş olması vs sonucu değiştirmez.
  18. Mutemet Arşivi İntibak Sonrası Maaş Hesaplama

üstöğrenim bitirmede kuruma dilekçe ile başvuru tarihi itibariyle zam tazminatlarını hemen alır, nitekim terfisi de zaten dilekçe tarihinden geçerli yapılır.
  19. Mutemet Arşivi Emekli Yolluk Tazminatı

Evet işçiler için 375 KHK da yazan 12105 göstergesi baz alınacak, memurlarınki ise toplu sözleşme hükmünün kanun hükmünün üzerine çıkmasından dolayı 13558 göstergesi üzerinden hesaplanır.
  20. Mutemet Arşivi Emekli Yolluk Tazminatı

Memurların ki toplu sözleşme ile arttırılarak 13558 iken işçilerinkiyse kanundaki 12105 göstergesidir.
  21. Mutemet Arşivi 14 günlük maaş farkları

1) 14 günlük maaş farkı 15/12/2016 - 14/01/2017 arası dönem için 15 aralıkta eski katsayiya göre peşinen ödenen aralık maaşının 1/1/2017-14/01/2017 arasındaki 14 günü için katsayı değişikliğinden dolayı oluşan fark ödemesidir. Dolayısıyla 15/12/2016 maaşını görevden uzaklaştırılmış olması...
  22. Mutemet Arşivi vergi matrahlarının birleştirilmesi

paylaştığınız bu sıralamada katılmadığım taraf şu, ocak döneri içinde kümülatife sadece ocak maaşla ocak sabiti vardır deniyor, benim bildiğimse şu ki ocak döneri hesaplanırken daha önceden bordrolaştirilarak ödenen şubat maaş ve şubat sabiti de kümülatife eklenmelidir. Çünkü ocak döner...
  23. Mutemet Arşivi vergi matrahlarının birleştirilmesi

128 seri nolu güncel gelir vergisi genel tebliğine göre personele maaş, ek ödeme vs. ücret ödenirken ücretin ödendiği dönemden önce daha önceden takvim yılı başından beri ödenmiş olan tüm ücretlerin matrahlari toplanıp dikkate alınarak vergi dilimi tespit edilmesi gerekmektedir.160 sıra nolu...
  24. Mutemet Arşivi SÖZLEŞMELİ PERSONEL KİŞİ BORCU

5510 öncesi sözleşmeli müdür olan personel sözleşmeye son vererek işten ayrılınca daha önceden genel sekreterlikçe tam kesilen kesenekler geri alınmaz zira zaten ayrılıp memur olarak göreve başlayınca yeni kurumun kist maaş hesabında kesenek tahakkuk etmez
  25. Çöp Kutusu 4/C personel ek çocuk yardımı

anladım ferhat bey, tşkr ederim yorumunuz için.
  26. Çöp Kutusu 4/C personel ek çocuk yardımı

yorumlarınız için tşkr ederim. mantıken 4/C lilere 657 deki esaslara göre çocuk yardımı ödendiğine göre, ücretlerini peşinen veya çalışarak almaları dikkate alınmaksızın, emsali memur ayın 14 ünde doğan çocuğu için 1 gün sonra ayın 15 inde hak kazanıyorsa 4/C li de hak kazanır bence de, yaşar...
  27. Çöp Kutusu 4/C personel ek çocuk yardımı

şurda tereddüte düştüm, 4/C linin çocuğu 14/01/2017 tarihinde doğdu.Aynı gün ilgili aile bildirimi vererek 15/01/2017 ücretine ek çocuk yardımını kurumdan telep etti.ilgili mevzuata göre çocuğun doğumunu takip eden aybaşında ilgili çocuk yardımına hak kazanıyor. yani 15/01/2017'de kişi br gün...
  28. Çöp Kutusu 4/C personel ek çocuk yardımı

ben de aynı görüşteyim, tşkr ederim. saymanlık aksini iddia ettği için sorma ihtiyacı hissettim.
  29. Çöp Kutusu 4/C personel ek çocuk yardımı

14/01/2017 tarihinde çocuğu dünyaya gelen 4/C li bi personelimiz aynı gün aile bildirimi verince 15/01/2017 ücretinde yeni doğan çocuk için çocuk yardımına hak kazanır mı. 
  30. Mutemet Arşivi 4/C Avans alabilir mi

ekte hukuk müşavirliğinin görüş yazısı var
  31. Mutemet Arşivi İş Sağlığı Güvenlik Uzmanı Ücret Ödeme İşlemleri

http://www.tkhk.gov.tr/Dosyalar/daf4d49b143f4034bdcd9d5518aff765.pdf yeni yayınlanmış bu yazıya ve de maliye bakanlığı bumko görüşler bölümünde olan yazılara göre 1/7/2016-7/9/2016 arası görevlendirilenler ücret alacaklar, ancak 7/9/2016'dan sonraki günler için bir ödeme yapılması mümkün...
  32. Çözümlendi | Kilitli Engelli indirim hesabı

RE: Enğelli indirim hesabı aylık vergi matrahından 900 tl düşülür. Örneğin 1. derece engellilik indirimi olan bir memurun maaşında aylık vergi matrahı 1500,00 iken 1500-900=600 tl ye iner vergi matrahı. 600*%15=90 TL olur toplam gelir vergisi. asgari geçim indirimi de uygulandığı zaman kişiden...
  33. Mutemet Arşivi Geçmişe dönük terfiler gelir vergisi oranı

ben de harun beye katılıyorum, çünkü örnek verecek olursak, personelin ocak ayında gelmesi gereken terfisi yıl sonu aralık ayında geldiği zaman KBS ye terfiyi işlediğimizde KBS geçmişe yönelik 11 ayin terfisini Aralık maaşında kişiye oduyor ve aralıktaki güncel yüksek olan vergi diliminden...
  34. Mutemet Arşivi Geçmişe dönük terfiler gelir vergisi oranı

yukarıda yazdığım özelge bu konu için yol gösterici nitelikte
  35. Mutemet Arşivi Geçmişe dönük terfiler gelir vergisi oranı

http://www.gib.gov.tr/node/99032
  36. Mutemet Arşivi 663 Sayılı Sözleşmeli Personel - Vergi Matrahı

https://www.muhasebat.gov.tr/portal/file-download?id=179200&title=personel-odemeleri-2017-yili-yeni-yil-islemleri-kilavuzu : C- DÖNER SERMAYE KATKI PAYI MATRAH İŞLEMLERİ C.1- Döner Sermaye Matrahının Birleştirilmesi kısmında gerekli açıklamalar yapılmış.
  37. Mutemet Arşivi dağıtılması karar alınan tutar ( mesai içi+mesai dışı )

mesai içi toplam net puanla mesai dışı toplam net puan oranlanir, dağıtılacak tutarlar ayrılır. Örneğin hastanede mesai içi toplam net puan 3 000 000, mesai dışı toplam net puan 1 000 000 olsun. toplam dağıtılacak tutarlar da 400.000 lira olsun, bu durumda oranlama yapılınca mesai içi dağıtılan...
  38. Mutemet Arşivi Kesenek'e Yetmeyen Kısıt Maaş

Eksi çıkmasi normaldir, kişi eksi çıkan tutarı elden Malmüdürlüğü ne yatırması gerekir
  39. Mutemet Arşivi İş Yeri Hekimi Kişi Borcu

bence Danıştay İçtihatları Birleştirme Kurulunun 22.12.1973 tarihli kararı ve Muhasebat Genel Müdürlüğü 16 Sıra No’lu Kişilerden Alacaklar Genel Tebliği hükümleri esas alınarak tamamen geri alınmalı
Geri
Üst Alt