Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Tartışma İşçi Yemek Yardımı Hesaplama Sgk-Gelir-Damga Muafiyeti

dosyayı da bir önceki mesaja ekledim. bakar mısınız. hangisi daha kolayıma gelirse öyle formüle edeyim. bir yemek yardımı vereceğiz 40 takla atıyoruz. :lollol::lollol: eskiden brüttü sorun olmuyordu. böyle makro ile direk brüt bul tıklamayla yapılan şeylerden ziyade bana brütü bulma formülü...
  2. Süleyman Kambuk

exelinizi bekliyorum. bu şekilde daha kolay olacaksa eğer. bu şekilde programlarım bende. bahsettiğiniz SGK primlerinin vergi oranı kadar ters kayıtla birebir aynı ödenmesini sağlıyorduk aslında biz :D ama exelimi komple bozuyor. dünden formüllediğim oluşturduğum exel bu. sadece sarı alanları...
  3. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sürekli Işçi Ti̇s Farklarının Son Ödeme Ve Sgk Bildirim Tarihi Var Mı?

1 eylül 2025 ve sonrası imzalanırsa sözleşme; izleyen ayın 26. günü akşamına kadar SGK bildirimlerinin tamamlanması gerekiyor. yani bu tarihe kadar kişilere ödenmiş olmalı. (SGK ödemesi de ay bitimine kadar) 1 eylül öncesi imza tarihi varsa bu ayın 26.sı akşamına kadar...
  4. Süleyman Kambuk

teşekkürler paylaşım için. Ancak; birçok programda da sizin programdaki gibi bu şekilde brütü 288,52 TL yerine 288,70 TL , SGK matrahını 130,52 TL yerine 130,70 TL gösteriyor. bu rakamlara ulaşmanın formülü lazım elde varsa. benim formüllerimde aşağıdaki gibi. Nurhaklı46 dün yardımcı olmuştu...
  5. Süleyman Kambuk

Çözüm Bekliyor Savcılık Yazi Işleri Muduru Mahkeme Yazi Işleri Muduru Sulh Hukuk Satis Memuru Yerine Görevlendirme Yapılabilir Mi

ücretsiz görevlendirmelerde herhangi kanuni bir engel yok diye biliyorum. ücretli görevlendirme varsa şayet; görevlendirdiği kadroya atanmak için gerekli şartları taşıması getirmesi gerekir.
  6. Süleyman Kambuk

isimleri silip komple maaşı göndereyim :lollol::lollol::lollol: hemen kısmen mantığını çzödük ya bir şekilde ben entegre ederim gibi.
  7. Süleyman Kambuk

elinize sağlık çok yardımcı oldunuz. maaş programıma nasıl entegre edeceğim orayı çözersem işlemlerim tamamdır. Yıl oldu 2025 Halen exelden yapıyoruz maaşları. ;D
  8. Süleyman Kambuk

34,08 Brüt rakamın %85 i ni alınca yani 1-(%14+%1) düşüldükten sonra buluyorum aylık vergi matrahını. 1 kuruş oynuyor o da pek mesele değil önemli olan mantığını formüllerime ekleyeyim de :D:D
  9. Süleyman Kambuk

Nurhaklı46 hesaplamalarımızda sadece gelir vergisi matrahımız uyuşmuyor. orayı da bulabilirsem birebir tutacak. sizin exel benim hesaplamalarla uyuşuyor. diğer exellerdeki SGK matrahı farklı çıkartıyor. mantığıma göre sizin bu exeldeki SGK matrahı uyumlu olan. eşleştirirsem çözmüş olacağım...
  10. Süleyman Kambuk

260,87 TL nin istisnayı çıkarttıktan sonraki rakamı brüte çevireceğiz diye var mantığımda. tamamını brüte mi çeviriyoru.z burada eksiğim varsa çözeyim. bunu exelde gösterebilme şansınız var mıdır.? attığınız exel makro ile yapıldığı için brüt rakamı arkaplanda hesaplıyor 260,87 TL yi brüte...
  11. Süleyman Kambuk

YUSUF KARAKAŞ yusuf bey bu tabloda bende var. bu tablodaki SGK matrahına nasıl ulaşıyoruz. onu tam formüllerden anlayamadım. SGK muafiyetinden sonra kalan tutarları brüte çevirdiğimdeordaki exeldeki SGK matrahını bir türlü bulamıyorum. sürekli vergi dilimleri değiştiği için ayrı ayrı takip etmek...
  12. Süleyman Kambuk

teşekkürler paylaşımınız için buna benzer şekilde hesaplama yapıyorum bende aynı şekilde; ama hiç bir şekilde tutturamıyorum yine de. :cry:
  13. Süleyman Kambuk

brüt 288.71 TL den yapınca buluyor bazı yardımcı programlarda 288.71 TL yapıyor. bu rakama yardımcı programlarla bende ulaştım. ancak bu 288,71 TL ye ulaşırken nasıl ulaşıyoruz bunun içinden çıkamadım. Brüte çevrilecek rakam belli 260,87-158 =102,89 yada 260,87-240=20,89 bu rakamlar brüte...
  14. Süleyman Kambuk

Toplu Sözleşme Gereği İşçi Güncel Yemek Bedeli Net 260,89 TL Kanuni SGK muafiyeti 158,00 TL Kanuni Gelir/Damga Muafiyeti 240,00 TL Yemek SGK Muafiyet Dışı 260,89-158,00=102,89 Yemek GV/DV Muafiyet Dışı 260,89-240,00=20,89 TL Vergi Dilimi %27 Yemek yardımı hem SGK muafiyetinin hem de Gelir...
  15. Süleyman Kambuk

Çözüm Bekliyor Çocuk Yardımı Hatası

aslında Aile yardımlarının elektronik ortamda kişilerce yapılması ve kişilerin bildirimlerine müdahil olmadan bizim bildirimi sadece onaylamamız daha doğru olacaktır. 2018 den beri biz bu şekilde yapıyoruz. zaruri olağan dışı bir durum olmadıkça hiç bir zaman maaş bilgi girişi alanından müdale...
  16. Süleyman Kambuk

Çözüm Bekliyor İşçi Toplu Sözleşme Zam Farkı %3,68

sözleşme bize henüz gelmedi öyle yapılacağı için seyyanen fark verip eşitleyeceklerdi. bizim sözleşme imzalanmadı imzalanan örnek varsa atabilir misiniz sadece o maddeyi yine mart ve eylül olarak mı geçiyor. seyyanen zam vermeme maddesini güncelledim yorumumda haklısınız. 3-4 işi bir anda...
  17. Süleyman Kambuk

Çözüm Bekliyor İşçi Toplu Sözleşme Zam Farkı %3,68

örnek hesap tablosu atayım yevmiyesi 1400 TL nin üzerindeyse ücret şu tablodaki gibi yapabilirsiniz. hem ocakta zam alanlar için hem martta zam alanlar için örnek mevcut 1. satır işçilerimiz ocak temmuz zammı alanlar için 2. satır işçilerimiz mart eylülde zam alanlar için sizin örneğinizle...
  18. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2026-2027 Yıllarını Kapsayan Memur Toplu Sözleşmesi Ve Hakem Heyeti Kararları

Doğrudur bende öyle yorumladım. Toplu sözleşmedrki 10 puandan düşük olanlara da 10 puana tamamlayın aytıntısı da var. Maddeler karışık. 1 sefere mahsus kanunlaştırsalar şu maddeleri herkes daha kolay anlayacak🤣 sendikalarda sürekli memurları şu kadar kazaNdık diye kandıramayacaklar.
  19. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 7447 Sayılı Kanunun 17. Maddesi̇ Uyarınca Kamu Kurumlarında Çalışan Tabi̇p Ve Di̇ş Tabi̇pleri̇ni̇n Ek Ödeme Oranı İle İlgi̇li̇ Bi̇lgi̇lendi̇rme

Online eğitimlwrde zaten görwvi başında sıkıntı yok. Çalışmış sayılır. Kurum dışı yüzyüze eğitimlerde Adaylık eğitimi ve aday tamamlayıcı staj eğitiminden bahsetmiş sadece bunlarda çalışır gibi değerlendirin demiş. Bunların dışındaki eğitimler daha önceden de konuşulduğu üzere düşülmesi...
  20. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2026-2027 Yıllarını Kapsayan Memur Toplu Sözleşmesi Ve Hakem Heyeti Kararları

Genele yönelik ve kendi bulunduğum büro hizmet koluna yönelik maddeleri elimden geldiğince değişiklikleri kısaca gösterdim. Eksikliğim ya da eklemek istediğiniz bölümler varsa yorum yaparsanız düzeltme yada inceleme yapabilirim. Ayrıca; Diğer hizmet kollarına yönelik kısmı konunun içinde olanlar...
  21. Süleyman Kambuk

2026-2027 Yıllarını Kapsayan Memur Toplu Sözleşmesi ve Hakem Heyeti Kararları ektedir. toplu sözleşme (dosya büyük ıldığundan ekte yüklenemedi) https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/08/20250827-17.pdf Hakem heyeti https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/08/20250827-18.pdf Değişiklik...
  22. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeliden Kadroya Geçen Memur Maaş Işlemleri Hk.

Böyle bir surum sık rastlanmadığı için program yapan yoktur muhtemelen. 2 farklı statüde aldığı/alması gereken diye fark bordrosu oluşturmak en mantıklısı gibi. Tabikide program varsa kolaylık sağlayabilir. Gelir vergisi kesilen ücret unsurlarının birbiriyle Tazminat unsurlarının ise yine...
  23. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kamu Personeli Nakil Bildirim Sistemi

o sekme 2 senedir var. ve kullanıma hiç açılmadı. nakil giden personel için manuel nakil bildirimi dolduruyoruz.
  24. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli E-Devletten Alınan Bordro İle Vize Başvurusu Yapılabilir Mi?

imza ve mühür ile zaten siz o bordroyu onaylamış oluyorsunuz. bir sorun çıkmaz yeterli olur.
  25. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Evde Bakıcı Ücreti Ödeyen Doktorun Vergi Indirimi Olur Mu?

çocuk bakıcısı çalıştıranlar için ödenecek ücretin gelir vergisinden düşüleceğine dair Gelir Vergisi Kanununda (Madde 63-89) böyle bir düzenleme yok.
  26. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5510 Sayılı Kanuna Tabi Memurun Hizmet Birleştirmesi Soncu Kha Ve Eea Derece Kademesi Farklılığı

Kazanılmış Hak Aylığı ve emekli esas aylığı 5510 da 2 si de ödenen üzerinden gittiğinden ödenenin 8/3 derece olması emekliliğinin de bu dereceden baz alınması demektir. sizin maaşta 2 sinide 8/3 yapmanız yeterli olur. emekliliğe esas aylığı terfi biriminiz ne amaçlı geriden getirdi bilemem ama...
  27. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2025 Yılı Asker Öğretmene Ait Harcırah Katsayısı

soruda eksiklik var sanırım. yedek subay öğretmenlerin terhis olmaları dolayısıyla ödenen yolluktan bahsediliyor sanırım. emekli yolluğu gibi ödenen tazminat. 2011 yılı öncesi kanunda beşyüzmülyon ödenir yazıyordu. 2011 sonrası 371 sayılı khk 1d maddesine entegre edildi. 375 sayılı KHK 1.d...
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Yarı Zamanlı Çalışan Personelin Gelir Vergisi İstisnası Hk.

vergi indiriminde yarım ya da tam kullanma diye bir durum olmaz. O ay için ne kadar istisnası varsa tamamını kullanabilir. istisna yarıma bölünmez.
  29. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ek Gösterge İadesi

kişiye tebliğ tarihi olması daha doğru olacaktır. biz merkez personeli olduğumuzdan faiz başlangıç tarihini strateji belirliyor bizde. kişinin kasıtı kusuru olmayan birşeyde kamu zararı gibi bir değerlendirme yoksa genel hükümlere göre borç çıkarılıyorsa tebliğ tarihi baz alınmalıdır.
  30. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 7447 Sayılı Kanunun 17. Maddesi̇ Uyarınca Kamu Kurumlarında Çalışan Tabi̇p Ve Di̇ş Tabi̇pleri̇ni̇n Ek Ödeme Oranı İle İlgi̇li̇ Bi̇lgi̇lendi̇rme

görüşün cevabını beklemek yerinde olacaktır. Düz mantık. o ilave ödeme tabiplikte geçen çalışma için verilmekte. tabiplikle ilgili eğitim bile olsa, tabiplik görevine ara vermiş olduğundan eksik gün değerlendirmek çok daha mantıklı olacaktır. Yine de siz resmi dayanağınızı bekleyin süre varsa...
  31. Süleyman Kambuk

toplam 35 gün olduğu için 30 u aşan kısım 5 günlük kesinti olması ve sonraki dönemler içinde çalışılmayan her gün için kesinti yapılması gerekmektedir. puantaj dönemi itibariyle aşan kısım değerlendirmesi yapmanız doğru olacaktır. Örneğin; Ağustos 2025 maaşı için; personelin puantaj dönemi 1-31...
  32. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Yarı Zamanlı Çalışmak İsteyen Memurun Sgk İşlemleri̇

evet doğrudur. yarım maaş olması gerekir. 15.09.2025 tarihinde yarı zamanlı dönemi başlarsa. 15.09.2025 tarihi mesai bitimi olsaydı tam maaş hakeder.
  33. Süleyman Kambuk

başlangıç tarihi yarı zamanlının ayın 15'i ise tam maaş hak etmez. bu yüzden ayın 16 sı ve sonrası için ayrılması personelin lehine daha yerinde olacaktır.
  34. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Prim İadesi Yaptıktan Sonra Gss Primi Ödenir Mi ?

21 gün çalışma 9 gün borç var prim iade de 9 günün iadesini yapar. ancak 9 gün için %12 GSS ödenmesi gerekiyordur. SGK bu %12 lik kısmı iadeden mahsup ediyor. yani ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok. SGK bizim adımıza 9 günlük GSS primini orda göstermiş oluyor.
  35. Süleyman Kambuk

devlet memurarı kanununda ayrıntısı vardı onu da ilk mesaja ve buraya sabitliyorum. kafa karışıklığı yaşamamanız için.
  36. Süleyman Kambuk

evet doğrudur. 1 ini izleyen aybaşı 15 eylül oluyor. 15 eylül sonrası yarı zamanlı dönemi ve mali hakları başlar. ilk mesajımda dayanağını da atmıştım.
  37. Süleyman Kambuk

hayır kişi borcu alınmayacak. ayrılırken de başlarken de izleyen ayın 15 inden geçerli mali hakları değerlendirilecek.
  38. Süleyman Kambuk

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/07/20250718-24.pdf https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=657&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5 Ek Madde 43 yarı zamanlı çalışmasına ilişkin 657 sayılı kanun maddesi ve yönetmelikte açıkça yazıyor aslında; hangi tarihte yarı zamanlıya başlarsa...
  39. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Sgk Aile Ve Çocuk Yardımı Hk.

Haziran 2025 maaş Temmuz 2025 Maaş Temmuz 2025 1-14 günlük Maaş Farkı bu ödemelerden borç çıkarılacak. İlgili personelden e-devlet üzerinden güncel aile bildirimi yapılması sağlanacak. Bazı Kurumlarda aile yardımı bildirimi yapılmadan maaş bilgi giriş ekranından düzeltme yapılıyor. Fakat bu...
  40. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli̇ Memurluktan Kadrolu Memurluğa Atanma Hk.

Öncelikli size gelen ekteki yazıya istinaden personelin kadroya atanmasından sebeple; 1- Atama onayında dayanak belirtilmiyorsa Kurum içi merkezden bir olur/onay alınması yerinde olacaktır. (23.05.2025 tarihinden geçerli kadrolu personel olarak değerlendirilmesi için) 2- atama kararnamesini...
Geri
Üst Alt