Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 1997 yılında bildirilmeyen bir aylık kesenek

İlgiliye ulaşılabiliyorsa e-devlet üzerinden sgk dökümünden primlerine bakılabilir. Kesenek bilgi sisteminde geçmiş kaç yılı gösteriyor bilmem ama oradanda detay görüntüleden ilgilinin ismi varsa bildirilmiştir.
  2. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli bes şirket değişikliği

İlk şirket eklemesi tarafınızdan ancak orda mevcut şirket varsa değiştirilecekse eski şirket öncelikle muhasebe yetkilisi tarafından silinmelidir.
  3. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi MYS - 5510/5434 - 657 4B - 4D -Maaş Avans Kapatma Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

münferit yapılan maaşı da avans yaptıysanız eklenirse tutması lazım. münferit maaşı avvns yapmadıysanız eğer rakamı avans kapamaya işlemine dahil etmeyiniz.
  4. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli bes şirket değişikliği

buradan yeni şirkete ait şirket bilgileri eklenmelidir. Memur maaş işlemleri Bireysel emeklilik Şirket Seçimi
  5. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Pandemi nedeniyle Stajyer Öğrenci Ücreti Görüş Yazısı

İsari izinli sayılır. Notmalde işe gelecekama 20 yaş altı olduğundan idari izinli sayılır. Ücret kesintisi yapılmaz. Benim kanaatim bu yönde ve ödeme yapacağım. Bi dayanağım yok ne yazıkki. Genelgedeki idari izine dayandırıcam.
  6. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Maaşa Yansıtılması

kişi poliçeyi bildirmiş siz girişini yapmamışsa mağduriyet olur. Reddi iade talep formu doldurularak işlem yapılmalıdır. Ancak, Size gönderim olmadıysa geç gönderildiyse mağduriyet söz konusu olmaz. daha önceki mesajımda da bir düzeltme yapıyım. prim hangi ayda ödendiyse sadece o dönemden...
  7. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Maaşa Yansıtılması

benim kendi uyguladığım bu şekilde 1- poliçede tek seferlik bir ödeme varsa tek ayda 2 - eğer ki taksitli bir poliçe varsa poliçede hangi ayda ne tutar varsa o yansıtılmalıdır. kendimiz rakamı eşit parçaya bölme gibi bir işlem yapmamalıyız. 3- tek seferlik ödemede rakam yüksekse ilgilinin...
  8. Süleyman Kambuk

Sohbet Alanı COVİD-19 Nedeniyle Günlük Anılarınız

Tuğrul bey yanımdaki 5 diğer arkadaşta kadın olduğundan ve çok sevdiğim uyumlu insanlar olduğundan onlara biraz torpil geçiyorum. Bu süreç atlatıldığında motivasyon olur. İleriye yönelik öngörüyle şevkle çalışacaklarını düşünüyorum. Sağolsun güzel çalışıyorlar. Bana çok yardımcı oluyorlar.
  9. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Esnek Çalışma ile 4D İşçi Corona virüs nedeniyle Puantaj | Yol Yemek Ücreti

Kararnamede fiilen çalışmış sayılacağı yazıyor hem fikirim. Kararnamede bu kelime geçmeyipte sadece idari izin verilseydi yol yemek vb. Ücretler kesilirdi. Ancak burda açıkça belirtmişler. İşe gelmesede çalışıyormuş gibi görünecekler. Ödeyin derim. Biz puantajları erken istetmiştik. Maaşları...
  10. Süleyman Kambuk

Sohbet Alanı COVİD-19 Nedeniyle Günlük Anılarınız

Halen eksiksiz işteyim çalışıyorum. Odadaki diğer 5 arkadaşı gönderdik. Nokta atışı belirli günler belirledik 1 er 1 er belirlediğim günlerde Yanımda birisi gelecek. Şuan için bana dinlenme yok. ( işyerinde herkes öksürüp duruyor birde hep olumsuz düşünceye sahipler ) tedbirlerimi alıyorum ve...
  11. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 12 gün corono virüs İdari izin

herkes aynı fikirde olduğuna göre resmi gazetede de fiilen çalışmış sayılır ibaresi bulunduğuna göre konuyu kapatabiliriz.
  12. Süleyman Kambuk

ben şahsen kesmeyi düşünmüyorum. bu işçinin kendi isteği dışı gönderilmelerde olduğundan ve toplumu ilgilendiren genel bir konu olması sebeple kesmemeniz daha doğru olacaktır. biz bu şekilde uygulamaya gidceğiz.
  13. Süleyman Kambuk

memurlarda bir kesinti olmayacak. Bu iş sağlığını etkileyen bir durum olduğundan işçilerde de ücret kesilmemesi yönünde bir talimat yayınlanmalıdır. Kurumlara bırakılırsa kesen yerler olabilir.
  14. Süleyman Kambuk

işe gelmiş gibi ücretinin ödeneceği ancak yemek yol yardımı fiilen çalışma olan yerlerde genelge yayınlanmadıkça gelmediği gün kadar kesileceği kanaatindeyim. Ancak; Puantaja işleneceği duruma göre (çalıştı gösterilirse) ödeme de yapılabilir. İşçi mevzuatında çok eksiğim var kendi görüşüm budur...
  15. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İcra ve İflas Takipleri 30 Nisan 2020 kadar durdurulmuştur.

icra müdürlükleri ve mahkemeleri ilgilendiren bir karar olduğundan maaş konusuna doğal olarak girmemişler. Bizi ilgilendirecek bir yazı değil okuduğum anladığım kadarıyla.
  16. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ TEKRAR ERTELENDİ.!! (25/03/2020)

01/03/2020 tarihine ertelenen muhtasar prim ve hizmet beyannamesi tekrar ertelendi 518 Seri numaralı VUK Genel Tebliği; 24.03.2020 gün ve 31078 Mükerrer Sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Benim anladığım mart ayında olup 26 nisana kadar bildirilmesi gereken Muhtasar ve Prim Hizmet...
  17. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İcra ve İflas Takipleri 30 Nisan 2020 kadar durdurulmuştur.

ben kesmeyi düşünüyorum aksi bir talimat gelmedikçe. yargıtay eski bir kararında maaştan yapılan kesintinin bir icra işlemi olmaktan ziyade bir muhafaza işlemi olduğunu söylüyor. Maaş icra kesintisi icra memuru tarafından yapılan bir işlem olmamakla birlikte 3. şahıs olarak biz kurumlar...
  18. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İstifa Eden Personel

o halde istifaya ilişkin onay gelmezse münferit maaş ve sgk bildirimi yapılır. istifa işten ayrılmaya ilişkin onay gelirse de onay tarihini baz alarak işlem yaparsınız. İşe giriş çıkış bildirge sürelerini çok ayrıntılı anlamam ama işi kılıfına uydurmak gerek bazen :D
  19. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İstifa Eden Personel

kişinin istifasının onaylanıp onaylanmamasına göre size gelecek belgeye göre işlem yapınız. işten ayrılma durumu olmayıp işe devam edecekse eğer (bu süreçte habersiz işe gelmemekten işlem görmeyeceğini öngörerek söylüyorum 657 sayılı kanun 94. madde işten çekilmiş sayılma durumu uygulanmayacaksa...
  20. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Corona Virüs Nedeniyle Stajyerlere Mart Maaşını Nasıl Ödeyeceğiz?

okullar yazı yazıyor genelde bununla ilgili idari izinli sayılması için ya da kurum bu şekilde belirtebilir. Gelmedi olarak göstermek şahsi görüşümce mantıksız ama kurum okuldan yazı gelmezse öğrenciyi gelmedi olarakta gösterebilir işe gelmezse. ama doğru olan öğrencinin birimindeki amirlerinden...
  21. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Corona Virüs Nedeniyle Stajyerlere Mart Maaşını Nasıl Ödeyeceğiz?

izin dışında eksik günü yoksa tam ödeneceğini söyleyebilirim. kurumunuza özel staj sözleşmesi varsa iş değişebilir. ama yoksa genel olarak hesap şu şekildedir. Ödenecek ücret = (Net Asg.ücret x %30) - (Net Asg.Ücr.x %30 x Devamsız Gün Sayısı)/30
  22. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Vekalet Ücreti Yan Ödeme (-) Olması

ilk cevapta yazdığım gibi eksi olayı olmalı zam ve tazminat farkından dolayı eksi olması rakamın düşmesi gereklidir. fazla ödeme söz konusu olur ilgili rakamı düşmezseniz ilerde kişi borcu açmak zorunda kalırsınız.
  23. Süleyman Kambuk

kbs deki hata da düzeltildi 3 ay önceye kadar hatalıydı. hata küçük bir tutar olduğundan pek farkeden olmamış. şuan kbs de tam doğru şekilde hesaplıyor. 2 şekilde de doğru olacaktır.
  24. Süleyman Kambuk

muhasebenin o manuel hazırlanan bordroyu kabul etmeme gibi bir lüksü yok. Harcama Belgeleri yönetmeliğindeki gerekli evraklar konulduğunda kabul etmeme gibi bir seçeneği yok. Kadro karşılığı sözleşmeli olarak vekalet eden 10-15 kişi var kurumumuzda ve kbs de bunlara göre hesaplama seçeneği...
  25. Süleyman Kambuk

işlem doğrudur özl hizmet tazminatındaki fazlalıktan düşer ilgili rakam zam ve tazminat farkı kavramı buradan geliyor denilebilir.
  26. Süleyman Kambuk

Benim anladığım ise icra müdürlüklerinin icra borcu olanların borcu ödenmese bile takipe almayın üzerine gitmeyin drmesi ve yeni oluşacak icraları kurumlara göndermemeleri şimdilik bekletmeleri. Şuan mevcut olan icralar ile ilgili kesilmemesine ilişkin bir şey yok gibi. İcra ve iflas takibinin...
  27. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Kamu kurum ve idarelerinde esnek çalışmaya illişkin genelge

Biz mutemetler yerimizi başkasına bırakamayacağımız için mecburen geliceğiz.Bir yandanda diğerlerinin olmaması telefonların çalmaması rahat kafayla iş yapma imkanı sağlıyor. Benim gibi işkolik iş seven insanlar için iyi bir yandan.
  28. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Kamu kurum ve idarelerinde esnek çalışmaya illişkin genelge

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanabilmesine ve idari izin verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 1584910317 İş yürüsünde istediğinizi evden çalıştıralir istediğinizi eve gönderebilirsiniz demiş kısaca.
  29. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 657 4/B Sözleşmeli memur ögrenim değişmesi ilğili sözleşme ücreti değişiyor cumhurbaşkanlığı görüşü...

Yazı da ne tarih var ne elektronik imza var. Orası dikkatimi çekti. Eğerki yazı gerçeklik payı varsa bile kendi unvanına uygun bölüm bitirmesi gerekiyor. Eğer şartlar tamamlanıyorsa uygulanıp uygulanmaması kuruma kalmış durum. sonuçta bu sadece bir görüş. Yine de paylaşım için teşekkürler.
  30. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Belirsiz süreli iş sözleşmesi imzalanacak işçi toplu sözleşmesine tabi bir sendikaya üye olup o haklardan yararlanabilir mi.?

Bir öz büro işle büro koluyla sözleşme imzaladık. Birde ağaç iş sendikadıyla toplu sözleşme imzaladık. Birisinin ocak temmuz aylarında zamları var diğerinin mart ve Eylül aylarında. Çeşit çok bizde :rolleyes:
  31. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Belirsiz süreli iş sözleşmesi imzalanacak işçi toplu sözleşmesine tabi bir sendikaya üye olup o haklardan yararlanabilir mi.?

Teşekkürler. Bilgi için Kurumumuzda 2 tane ayrı toplu iş sözleşmesi var. Sendika yoluyla haklarından yararlandıracağız. Belirsiz süreli iş sözleşmesi formalite gibi oluyor artık.
  32. Süleyman Kambuk

Sendikaya kişi e-devlet üzerinden kendi üye olabildiği için. Üye olursa eğer alabilirmi bununla ilgili kıstas bakıyorum. Belirsiz süreli iş sözleşmesi fesih şartlarına uyuyor mu uymuyor mu. Bi sonuca varamadım. İş kbununda çok eksiğim var. Hesap kitapta her işin üstesinden geliyorumda. Bazı...
  33. Süleyman Kambuk

4857 sayılı kanunun 30. maddesi kapsamında ( Engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu ) atanıp Belirsiz süreli iş sözleşmesi imzalayıp asgari ücret ve 6772 sayılı kanun kapsamındaki ilave tediye ödemesi yapılacak olan İşçimiz oldu . Ataması yapıldı. Bu işçi kendi isteğiyle sendikaya üye...
  34. Süleyman Kambuk

Kaynaklara Taşındı Memur Emekli Aylık Ve İkramiye Hesaplama Programı

Emekli Maaş ve İkramiye Hesaplamaya ait Kendi oluşturduğum exel programıdır. Faydalı olması dileklerimle. Hesaplamada eksiklerim varsa da görmüş olurum. (3-5 kuruşa kadar olan hata ve eksikliği maruz görün)
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Daire Başkanlığına Vekalet Aylığı

yan ödemeden ( 1700+600-1700 )= - 600 puan ( eksi ) hesaplanacak öze hizmet ( 200-75)= 125 puan fark hesaplanacak -600 puanın karşılığı çıkan rakam özel hizmetten düşülecek ek ödeme farkı da ( 185 - 115) = 70 puan üzerinden ödeme yapılabilir.
Geri
Üst Alt