Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Çok Şükür :) SGK'dan Kurtuldum

3-4 sayfadan faxla borç kaydı vat bende. Şuan memurlar ile ilgili kesenek borçlarını (son 10 yıl) kapatmaya çalışıyorum. İşçilere sıra gelene kadar. Ölme eşşeğim ölme:lollol: siz iyi bitirmişsiniz.
  2. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Üniversitede çalışan şef kadrosuna geçtim ve bana ödenen yan ödeme 1950 puan üzerinden neden yapılıyor.

birde dipnotta kesinlik belirterek +750 puan değilde 750 puana kadar +500 puan değilde 500 puana kadar diye belirtmişler. kurum isterse düşük puanda belirleyebiliyor. bu yoruma göre 2250 yada 1950 nin altında da rakam belirleyebilir. tamamen farklı uygulama bu yönde kaynaklanıyor. amirlerce yan...
  3. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Üniversitede çalışan şef kadrosuna geçtim ve bana ödenen yan ödeme 1950 puan üzerinden neden yapılıyor.

sizde şef için 2250 yoksa eğer sorumluluk hep biz mutemetlere bırakılıyor ne yazık ki. bununla ilgili yetkili servisten onaylı 2250 geliyorsa yada 1950 geliyorsa bizlik bir şey yok. ama ne yazıkkı çoğu kurumda atama onayı geliyor. puanları belirtilmiyor.
  4. Süleyman Kambuk

belirtilen sıralar denilen kısım herkesin kafa karışıklığına sebebiyet verilen kısım. daha önceden terfi ve yan ödeme servisinde çalışırken bu konuyu daha öncede çok ayrıntılı inceledim. yıllık cetvelleri düzenlemek için.kurum müfettişlerine ve maliye müfettişlerine de götürdüm. maliye...
  5. Süleyman Kambuk

Dipnot 3-d) den başlamak gerek şef ve amir kadrosunda bulunanlar 500+200= 700 puan belirtilen sıralar ile dediği kısım; şef kadrosunun bulunduğu kısım aynı görevi yapmaya devam ederler dediği; kurum yetkilisince amirce belirlenen birşey (genelde veriliyor. ) dipnotun a,b,c sıralarında sayılan...
  6. Süleyman Kambuk

Şefin notmalde puanı. 500+200 Not a görede 750 puan temininde güçlük puanı 500 iş güçlüğü zammı veriliyor. Kbs de maliye tarafından cetveller ekleniyor. Çağrı açarak vhkiden şef kadrosuna geçen şef için 1 sayılı cetvele ait puanlar eklenmesi diye çağrı açılırsa. Zaten maliyeninde 1950 puan...
  7. Süleyman Kambuk

Olması gereken 1950 puan doğru. 2250 olarak yanlış uygulayan çok. Foruma ait maaş hesaplama ekranındanda hesaplayabilirsiniz. Bu konu daha önce ayrıntılı şekilde değinilmişti.
  8. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4D Taşerondan Geçen Sürekli İşçi Emekli Yolluk Ödemesi

Memurlarda 13558olan rakam işçiler için 12105 ile katsayı çarpımından çıkan rakamdan damga vergisi kesilerek. Ödeme yapılabilir. Biz yaptık. 2-3 kişiye.
  9. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Toplu Sözleşme ile Sözleşmeliye Surekli Gorev Yolluğu

Kafam o kadar karışık ki işçi olarak algıladım. Sözleşmeliye sözleşmesinde belirtmiyorsa ödenmez.
  10. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli üst üste alınan istirahat raporu

Alabilir aykırı bir durum olsa doktor zaten vermez. Kontrollü rapordur muhtemelen. İlk raporda kontrol ibaresi vardır yüksek ihtimalle. Kontrol yoksa da rapor verebilir.
  11. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Unutulan Hayat sigortası KBS sistemine Nasıl girilir. KBS Sigorta girildiğinde %15 Kontrol ediyormu?

Gelir Vergisi Kanunu Madde 63 açıkça yazmış. Yıllık tutarını aşamaz dediği kısım 2943,00*12=35316 TL bu rakamı aşamaz
  12. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Unutulan Hayat sigortası KBS sistemine Nasıl girilir. KBS Sigorta girildiğinde %15 Kontrol ediyormu?

evet tamamen dediğiniz gibi brüt gelir toplamının (SSK lar hariç ) %15 inden fazlasını hesaplamıyor.
  13. Süleyman Kambuk

Yıllık asgari ücret tutarını aşıp aşmama kontrolünü sistem yapıyormu hiç test etmedim. Sistemin kontrol ettiğini sanmam. Sayıştaycılar hep bu durumdan bulgular yakalıyor. Ama kontrolü kolay yıl içindeki bordrolardaki sigorta tutarlarını toplarsınız asgari ücrete ulaşmıyorsa sıkıntı yok demektir...
  14. Süleyman Kambuk

siz sigorta tutarını kaç olarak girdiniz. 601,69 zaten gelirin yüzde 15 inden düşük bir rakam. bu rakamı girdiyseniz sorun yok zaten ancak 714,93 üzeri bir rakam girerek tekrar bakınız. bu rakamı geçemeyeceğini görürsünüz. (küsurat hatam olabilir 1-2 kuruş) örnek bordro
  15. Süleyman Kambuk

Kbs bordrodaki gelirler toplamına bakın sgk ları düşün ilgili rakamın %15 ini alın deneyin göreceksiniz. Kbsy aylık girişte kontrol yapıyor. Yıllık toplamı yaptığı konusunu tam bilmiyorum. Ama aylık mutlaka kontrol yapıyor kbs den. Pc den erişimim şuan kısıtlı. Kısıt açılıp kapanıyor sürekli. O...
  16. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İlk ay görevden uzaklaştırılan personelimizin sonrasında ihraç edilmesi ve tekrar göreve dönüşü sonrası kesenek hesaplama?

Sizdeki ödenen sgk daki kesenek miktarından düşük olmasında( olursa borç gelir). Sizdeki 1,45 fazlaysa o durumda bi problem çıkmaz. Hesaplarınızın doğruluğunu tekrar kontrol edin derim çoklu bordro ise. Bazen gözden kaçabiliyor
  17. Süleyman Kambuk

Tuğrul bey Kbs %15 kontrolü yapıyor. Ben özellikle dikkat ettim ona. gelirin %15 inden fazla indirim yansıtmıyor. Bizim hata şansımız yok o konuda. Maliye düşünmüş onu. :bravo:
  18. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi KBS Şahıs Sigorta Poliçesi Girişinde Hata

aynı tc 2 kişiye verilemeyeceğini varsaydığımızda Sanayi bakanlığına ait 19.01.35.935 kodu hangi birimin ise orada kişi kbs de bir şekilde kayıtlıdır. kadro karşılığı sözleşmeli modülüne baktırın ilgili kurumun. (silinen kayıtları seçerek sorfulasın) illaki vardır. baktırdığınız kişi muhtemelen...
  19. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi SGK Bildirge Borçları

ben bu yıl içinde 2 kere üst yazıyla dekontları göndermeme rağmen borçları silmiyorlar. Siz iyi halletmişsiniz.
  20. Süleyman Kambuk

Programlar Gecikme Faizi Hesaplama Programı

makro kullanımına açık olanlar bunu deneyebilir :lollol:
  21. Süleyman Kambuk

DUYURU Versiyon & Domain Güncellemesi Yapılmaktadır.

Yeni web site olarak tanımlandığından erişim kısıtı veriyor. 3-4 hüne kendiliğinden de düzeliyormuş. Bizim kurumdada bugün erişim engeli göründü. İnternet birimi birazdan etişim engelini kaldıracak. ( mobilden bakmak zorunda kaldık)
  22. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi SGK Bildirge Borçları

Saymanlıktakilerle samimiyetimden dolayı az durun dekont alıcam diyorum. Pc başına geçiyorum.Her ay ödeme işlemleri menüsünde bulunan hesap özeti işlenleri menüsünden sgk vergi kimlik numarasını yazarak talimat no olan kayıtları göster seçeneğinden her ay kendim sadece sgk ya ödenen tüm...
  23. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sgk'dan kuruma gelen cezaları ve mesajları nereden görüntüleyebiliyoruz.

Memurlara ait ise Kesenek Bilgi Sisteminden İPC ile ilgili bölümden
  24. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mühendis Ünvanlı Personelin Müdürlüğe vekalet ücreti

asaleten görev yapan birisi yerine birisini geçici olarak bırakırsa vekalet ücreti alamaz. Birisinin vekalet ücreti alması için 86. maddeye göre vekalet ettiğine dair onay alınması gerekmektedir.
  25. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mühendis Ünvanlı Personelin Müdürlüğe vekalet ücreti

86 ya göre vekalet alan petsonel varsa bu personelin izin rapor gibi günleri düşülerek kısıtlı ücret ödenir. Yerine geçici bırakyığı kişiye ayrıca ödeme yapılmaz
  26. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5510 Memura yıl içerisinde ödenecek terfi fark sgk bildirimi

ödeme yapılıp bildirim yapılmadıysa ya da bildirim yapılıp ödeme yapılmadıysa ceza gelir diye biliyorum.
  27. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 5434 Sayılı Kanuna tabi personelin geçmişe dönük prime esas kazancının düzeltilmesi

5434 terfi düzeltmesi arıyordum bayadır. Birçok yerde anlatım yapılmış ama ayrıntı içerik vermemişler burda daha net anlaşılır. Terfi servisinin getirdiği evrağa göre 5 yıllık geçmişe yönelik düzeltme yapacağım. Teşekkürler güzel paylaşım olmuş.
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 569 SAYILI KBS DUYURUSU HATASI

bu hatayla ilgili başlık var. konuyu inceleyiniz. 569 SAYILI DUYURU İLE İLGİLİ
  29. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli KBS ve MYS Ödeme Emri Belgesi Gönderimine ait Hata

Bizim hatada bir birimin mys de düzelmiş şuan telefondan evrak gönderdim oldu. Maliye el attı sanırım. Bizim saymanlıkta iş yoktu yoksa.Sadece 1 birimin mys aktif olmuş. diğer birimler sıkıntılı halen
  30. Süleyman Kambuk

bizim saymanlık halen işlemini bitiremediğinden yada bitirip maliyeye bilgi vermediğinden hata aynı şekilde devam ediyor. Zaten ana ekrandaki muhasebeye gönder tuşunu kaldırmışlar.
  31. Süleyman Kambuk

amartismanlarla ilgili bize değilde muhasebe tarafından yapılacağı için onlara düşen duyuru varlık işlemleri/ görevler/ üretilmeyen amortisman lar la ilgili menüden gerekli işlemleri yapmaları gerektiğiyle ilgili iş saymanlıkta bitiyor kısaca maliyeden gelen cevap şu şekilde Muhasebe birimi...
  32. Süleyman Kambuk

Saymanlık-Defterdarlık-Muhasebe Müdürlüklerince Muhasebatın yayınladığı 169 nolu duyurusuna istinaden işlemleri tamamladıktan sonra maliye bakanlığına çağrı açarak ödeme kısıtının kaldırılması sağlanacaktır. Bu işlem yapıldıktan sonra Maliye tarafından ödeme kısıtı ortadan kalkıyor.
  33. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi E-Bildirge V2 İçin XML Hazırlama Excel'i (Kodlama Hatası Düzeltildi)

Soyismi hata olan kişilere gelin tc ile sorgulama ekranına tekrar tıklayın güncel soyismi geliyor düzeliyor.
  34. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli vekalet aylığı

Özkan bey siz soruyorsunuz cevabı veriyorum güvenmiyorsunuz. Size hangi maliyeci ödenmeyeceğini söylüyorsa anayasa mahkemesi kararını gösterin ve tekrar sorun. Burada vekaletle ilgili her ay yüzlerce işlem yapıyorum. Maliye bakanlığına da kaç kere vekaletle ilgili sistemsel hatalar için gittim...
Geri
Üst Alt