Arama sonuçlarınız

1. iconium

Çözümlendi | Kilitli Terfi yapılmasına rağmen bordroya yansımıyor.

Merhaba değerli arkadaşlar. Bir personelimiz 7-3'ünden 6-1'ine Temmuz 2018'de terfi etti. KBS ekranında kişinin terfi giriş sayfasına girdiğimde 6-1'i gözükmesine rağmen ana ekranda 7-3'ü gözükmekte, aynı şekilde bordro dökümüne baktığımda da 7-3'ü gözükmekte. Kişi terfi döneminde ücretsiz izne...
  2. iconium

Çözümlendi | Kilitli Yeni başlayan 4/B Sözleşmeli Personelin SGK prim bildirimi

Mehmet Bey sıralamadan ziyade nasıl doldurulacağı hakkında bilgi verir misiniz? Mesela g.gün yazan yere ne yapılacak, gün, eksik gün vs. onları nasıl yapacağız
  3. iconium

Çözümlendi | Kilitli Yeni başlayan 4/B Sözleşmeli Personelin SGK prim bildirimi

Kurumumuza 22.02.2019 tarihinde göreve başlayan 6 tane personelimiz var. Prim bildirgelerini 1 ay geriden veriyoruz ve 15 Şubat - 14 Mart SGK prim bildirgesini henüz vermedik. Posta ekli ekran görüntüsünde 12 adet personelin Şubat Bildirgesinin yanı sıra yeni başlayan 6 personeli nasıl...
  4. iconium

Çözümlendi | Kilitli Bedelli Askerlik Nedeniyle Ücretsiz İzin Kişi Borcu (5510)

Sizin gönderdiğiniz excel dosyasında birden çok fazla sekme var isimleri "5510-GS-Üİ" şeklinde isimlendirilenlerden hangisinden işlem yapacağımı bilemedim.
  5. iconium

Mehmet Bey gönderdiğiniz excel dosyasında hangi sekmeden işlem yapacağım. kişi aynı dönem içinde işe başladı. Ayrıca bakmakla yükümlü olduğu 1 çocuğu var, eşi çalışıyor. buna göre GSS primlerine ilişkin kişi borcunda yapılması gereken birşey var mı.
  6. iconium

Değerli üstadlar. Bedelli askerlik nedeniyle 5510 Sayılı Kanuna tabi bir personelimiz Şubat maaşını peşinen aldı ve 16.02.2019 tarihi itibariyle askere gitti. Kişi 09.03.2019 tarihinde (Cumartesi) terhis oldu ve 11.03.2019 Pazartesi tarihinde göreve başladı. Dolayısıyla kişi 15 Şubat 2019...
  7. iconium

Editörün Seçimi MYS e-Fatura Uygulama Kılavuz

Fatura durum bilgisi “Öeb İle İlişkilendirilmemiş” seçilip ara butonuna basıldığı zaman söylediğiniz ekran bizde çıkmıyor.
  8. iconium

Çözümlendi | Kilitli Askerden dönen memurun tekrar işe başlatma tarihi

Mehmet Bey çocuk askere giden babanın üzerine. 4. maddede yazdığınızı tam anlayamadım. Mevzuata çok hakim değilim. "4- Kişi borcuna göre 23 yada 27 günlük iade isteyeceksiniz. Bakmakla yükümlüsü yoksa 09-10 mart tarihlerinde asker olmadığı için 2 günlük GSS nin iadesini istemeyeceksiniz...
  9. iconium

Değerli üstadlar henüz girişini yapmadım, sadece o alanı doldurup ekran resmini çekip atmıştım. askerlik giriş tarihi 16.02.2019 olarak düzeltilecek. Kişiyle alakalı bazı bilgiler paylaşayım. Bu kişi 16.02.2019 tarihi itibariyle asker olduğu zaman Şubat maaşını peşinen aldı ve askere gitti...
  10. iconium

21 gün bedelli askerlik nedeniyle 16.02.2019 tarihinde asker olan ve terhis belgesinde terhis tarihi olarak 09.03.2019 tarihi yazan personelin ekli fotoğraflara göre girişi doğru yapılmış mıdır? İşe başlama tarihi 10.03.2019 yaptım. Askerlik bitiş tarihi ise 09.03.2019. Değerli üstadların...
  11. iconium

Editörün Seçimi GSS gönderimi tüm detaylar 21 günlük bedelli dahil

Deniz bey açıklamalarınız için çok teşekkürler. Benim de kadrolu bir personelim (5510 Sayılı Kanuna Tabi) 16.02.2019 tarihi itibariyle bedelli askerlik için ayrılacak. Aynı dönem içerisinde (Mart maaşından önce) göreve başlayacak. Şubat maaşını yaptık. 1 çocuğu var ve eşi de memur. Yukarıdaki...
  12. iconium

Çözümlendi | Kilitli Bedelli Askerlik Nedeniyle Sözleşmeli Personelin SGK çıkışı ve prim bildirgeleri

İyi çalışmalar. Konuyu hortlattım ama, nihai olarak bedelli askerlik yapan kişi için Ocak 2019 prim bildirgesini eksik gün olarak bildirmek istiyorum. Kişi 18 Ocakta askerliğe başladı ve 10 Şubatta görevine döndü. son aşamada şöyle bir problemle karşılaştım. yardımlarınız için teşekkürler.
  13. iconium

Programlar 4B Sözleşmeli Personel Kişi Borcu Bordrosu

Değerli üstadlar, program gayet güzel, Hüseyin Bey'e ayrıca teşekkür ediyorum. Ancak birkaç anlamadığım nokta var. 18.01.2019 tarihinde bedelli olarak askerliğe ayrılan ve 10.02.2019 tarihinde görevine başlayan 4/B sözleşmeli personelim var. Ekli bordroya göre excele verileri girdim, ancak...
  14. iconium

Editörün Seçimi GSS gönderimi tüm detaylar 21 günlük bedelli dahil

Paylaşımınız için teşekkür ederiz. Adliyemizde eşiyle birlikte çalışan ve 1 çocuğu olan 5510 Sayılı Kanuna tabi zabıt kâtibi personelim 16/02/2019 tarihinde askere gidecek. Bana sonradan bilgi geldiği için Şubat maaşını da yapmış bulunduk. 1- Kişi eşiyle birlikte aynı kurumda çalışıyor, ancak...
  15. iconium

Görüş Yazıları Adalet Bakanlığı Mübaşir Unvanı Yardımcı Hizmetler Sınıfından Genel İdare Hizmetleri Sınıfına

5 - 6 - 7 'de 123 TL alırken daha düşük derecede olan 8 ve 9 derecedekiler neden 184 TL alıyor? hesaptan anlamadığım için sordum.
  16. iconium

Görüş Yazıları Adalet Bakanlığı Mübaşir Unvanı Yardımcı Hizmetler Sınıfından Genel İdare Hizmetleri Sınıfına

"5 ve 6 ve 7.kadrolarda 123 TL 8 ve 9.kadrolarda 184 TL artış meydana gelecek " tam tersi olmasın zahidreis
  17. iconium

Çözümlendi | Kilitli memur askerlik nedeniyle aylıksiz izin

Değerli arkadaşlar. 5 sayfayı da okudum, anladım desem yalan olur. GSS primi, kıst maaş, prim iadesi, kişi borcu vs. bir sürü karmaşık şeyler söylenmiş :) hangisine nereden başlayacağım hususunda da hiçbir fikrim yok. Kurumumuzda KADROLU çalışan 5510 SAYILI KANUNA TABİ EŞİYLE AYNI KURUMDA...
  18. iconium

Çözümlendi | Kilitli Eşi ihraçtan dönen personele kişi borcu (eş yardımının geri alınması)

Kurumumuzda çalışan personelin kocası KHK ile ihraç edildi ve yaklaşık 2 yıl sonra görevine iade edildi. İhraçtan sonra eş yardımına hak kazanan personelimize kocası ihraçtan dönüp işe başlatıldığı için verilen eş yardımının iadesi için kişi borcu çıkarılır mı? eş yardımının yanısıra asgari...
  19. iconium

Çözümlendi | Kilitli Bedelli Askerlik Nedeniyle Sözleşmeli Personelin SGK çıkışı ve prim bildirgeleri

Hüseyin Bey 15 şubat maaşına yetişiyor, askerden dönmüş olacak. ayın 10 unda burada olacak. hiç askere gitmiş gelmiş gibi KBS'den oynama yapmayayım o halde. yapacağım şeyler 1- Ocak 2019 primini bildirirken eksik günlerin sebebini bildirmek 2- SGK'ya peşin ödenen primlerin iadesini...
  20. iconium

Sözleşmesini feshediyoruz, o yüzden SGK çıkışı yapmamız gerekmiyor mu?
  21. iconium

1) 18.01.2019 tarihinde kurumumuzda çalışıp ertesi günü 19.01.2019 tarihi (Cumartesi) itibariyle asker olacak sözleşmeli personelin çıkışı hangi gün yapılmalıdır? 2) Bu kişinin 15 Ocak maaşını yaptım ve askerden 10 Şubat'ta dönecek ve işe başlayacak, ben 15 Şubat maaşına ekleyecek...
  22. iconium

Çözümlendi | Kilitli Yanlış Statü Bildirimi Nedeniyle Yapılacak Fark Ödemesi

Değerli Arkadaşlar. Yukarıda anlatılanlara bakılarak anladığım kadarıyla aşağıdaki aşamaya kadar gelmiş bulunmaktayım. 2014 Ekim ayından 2016 Eylül ayına kadar 5434 Sayılı Kanuna göre kesenek yapılması gerekirken 5510 Sayılı Kanuna göre kesenekleri bildirilen Cumhuriyet Savcısı için, SGK'nın...
  23. iconium

Yukarıdaki sorumun aynısını forumda bulamadığım için yazmıştım, admin sağolsun buraya taşımış. Konu çözülmüş gibi görünüyor ancak bir sorum var aklıma takılan. Bu düzeltme işlemlerini yapacak sigortalının halen görev yaptığı kurum mu yoksa kesenekleri hatalı bildiren kurum mudur?
  24. iconium

Kurumumuzda yaklaşık 2 sene çalışan bir Cumhuriyet Savcısının zannımca KBS'ye girişi yapılırken 5434 Sayılı Kanuna tabi personel olarak işaretlenmesi gerekirken 5510'a tabi olarak işaretleniyor ve primleri de 5510 Sayılı Kanuna göre kesiliyor. Bizden sonra atandığı ikinci adliyede de bu...
  25. iconium

Mutemet Arşivi Sağlık ve Hayat Sigortası

Bir personelim 08.03.2018 tarihinde tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmış. Bugün (20.11.2018) dilekçe ile vergi indiriminden yararlanmak istediğine dair talebini iletti. Dilekçe ekindeki sigorta poliçesinde 08.03.2018 tarihinde başlayıp 08.03.2019 tarihinde biten tamamlayıcı sağlık sigortası...
  26. iconium

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Eş Yardımı KBS'den mi MYS'den mi?

Mehmet Bey, Ağustos Maaşında ödeyemez miyiz?
  27. iconium

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Eş Yardımı KBS'den mi MYS'den mi?

Değerli arkadaşlar. Kurumumuzda çalışan erkek memurun yine aynı kurumda çalışan memur eşi 02.07.2018 tarihinde ücretsiz izne ayrıldı. Erkek memur ücretsiz izne ayrılan eşi için 15.07.2018 tarihinden sonra E-Devlet üzerinden aile durum bildirimi formu gönderdi ve eş yardımı talebinde bulundu...
  28. iconium

Mutemet Arşivi MYS Stajer Öğrenci resimli anlatım

Damga vergisi ve gelir vergisi kesilmiyor mu?
Geri
Üst Alt