Arama sonuçlarınız

1. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ücretli Öğretmen Sgk Prim İşleri

Mrb lar arkadaşlar.Haftada 30 saat derse giren öğretmenin aylık 120 saat ekdersi oluyor.Her 5 saate 1 saatten 24 saat geliyor ve toplamda 144 saat ekders ücreti oluşuyor.144/7.5=19.2 sgk prim gün sayısı çıkıyor.Bu günü 20 gün olarak girip eksik gün nedenini 06-Kısmi İstihdam girdiğimizde sistem...
  2. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Eksik Ödenen Özel Hizmet Tazminatı Mys De Nasıl Ödenir?

Kaç puan eksik ödediyseniz excel de bir tablo yaparak belirleyin. Ödenecek tutardan damga vergisi kesintisi yaparak Mys den zamlar ve tazminatlar kısmından ödemesini yapabilirsiniz.
  3. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 2022 Ağustos Ayı Vergi Matrağının 2022 Eylül Ayına Eklenmemesi

Mrb lar arkadaşlar,milli eğitim müdürlüğüne bağlı kurumların maaşlarını hesaplattığımda 2022 Ağustos ayı ekders matrah tutarlarının 2022 Eylül ayı maaşına yansımadığı tespit edelmiştir.Milli Eğitimde bulunan arkadaşlar sizlerdede aynımı acaba bakabilirseniz
  4. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personel İşe Başlama Sgk

4447 sayılı yasa uyarınca işsizlik sigortasına tabi olmayan sözleşmeli personel olanı seçtiğinizde bu gün giriş yapabilirsiniz.
  5. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Hesaplamasında Gelir Vergisi Matrah Tutarından Sendika Kesilmiyor

Hocam kbs yi güncellemek için tekrar kapattılar.Düzeltme yapılacak heralde,konuyu kapatabilirsiniz.Teşekkürler.
  6. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Hesaplamasında Gelir Vergisi Matrah Tutarından Sendika Kesilmiyor

Hocam teşekkürler şu anda dışarıdayım.Bordro yükleyemiyorum.Ağustos ayı ekders vergi matrah tutarlarıda eklenmemiş.Vergi matrahlarını kontrol ettim hocam.Sendika düşülmemiş.
  7. mehmetpetek

Mrb lar arkadaşlar 2022 Eylül ayı maaşlarında gelir vergisi matrah tutarı hesabında sendika kesintisi tutarı matrahtan düşülmemiş görülüyor.
  8. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ödenek Gönderilen Okulların Tkys De Bağımsız Harcama Birimi Yapılması.

Her okula ait okul kurum kodlarına tanımlı TKYS rolü olması lazım. Yoksada tanımlama işlemleri malmüdürlüğü tarafından yapılması gerekiyor.
  9. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Mys- Sgk Emanet Sorunu

Göndereceğiniz borç tutarı ve emanet tutarı aynı olması durumunda çoklu seçim yapabiliyorsunuz.Gönderilen tutar ve borç farklı ise tek tek seçim yaparak göndereceğiniz tutarı el ile yazarak gönderebilirsiniz.Malmüdürlüğü gönderdiğimiz işlemleri onayladıktan sonra ise kalan tutarları gönderirsiniz.
  10. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Mys Geçici Görevli Yolluk Ödenek Kodu Nedir

Evet Kurumunuzun Program,Alt Program,Faaliyet,Alt Faaliyet kodundan sonra gelen bütçe tertibi.
  11. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Mys Geçici Görevli Yolluk Ödenek Kodu Nedir

3.3.10 Geçici Görev Yolluğu 3.3.20 Yurtiçi Sürekli Görev Yolluğu
  12. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Ekders Veri Giriş Ekranı

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.Temmuz -Aralık 2022 ekders hesaplama dönemi kbs sistemi üzerinden açılmamış.Bir yere bildirmek gerekirmi acaba.
  13. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Yeni Başlayan Memur Personel Kıst Maaş Sorunu ?

23-30 arasını eski katsayıdan 01-14 arasını yeni katsayıdan hesaplaması gerekiyor.Bizde de kıst maaş var böyle hesaplamış sistem.
  14. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Okul Müdürü Iken İlçe Milli Eğitim Müdürü Olarak Atanan Ek Gösterge

Genel İdari Hizmetleri sınıfına geçtiğinden ek göstergesi 2200 olması gerekiyor.2/3 'den 1/1 ne düştüğünde ek göstergesi 3000 olması gerekiyor.
  15. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Aile Yardımı Ödemesi

Mrb lar arkadaşlar kusura bakmayın daha önceleri bu konu hakkında yazılar yazılmış geneline bakmaya çalıştım ve emin olmak için konuyu açtım. Okulda çalışan sözleşmeli öğretmenin eşi 2021 Eylül ayından 2022 Haziran ayına kadar ücretsiz izine ayrılmış.Personel bildirim yapmadığından her hangi...
  16. mehmetpetek

Çöp Kutusu Kbs Ilçe Kurum Değiştirme Ekranı Boş Geliyor

Şifremi unuttum diyerek maile gelen yeni şifre ile girildiğinde düzelebiliyor.Buda olmazsa Malmüdürlüğünden yetkiyi güncellemek gerekiyor.
  17. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Tefkifatlı Faturada Damga Vergisi

Damga vergisini kdv siz tutardan kesmeniz gerekiyor.
  18. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Rehabilitasyon Merkezi Engelli Birey Ödemesi

Bizimde aynı hocam.Faturalar kişiler adına kesiliyor.Ödemede bu şekilde yapılıyor.Malmüdürlüğüde herhangi bir sıkıntı çıkarmıyor.
  19. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Telefon Numarası Güncelleme ?

Hocam kusura bakmayın bizim okullarda kbs ye giremiyoruz diye yazıyorlardıda.Dün itibari ile ilk girişte okullara cep tlf kayıt için yönlendirdi.Kayıtlı olan tlf yi değiştirmek için Süleyman hocamın dediği gibi kbs çağrı işlemlerinden çağrı açmak gerekiyor gibi.Yaptığınızda bizede bilgi...
  20. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Telefon Numarası Güncelleme ?

Sistem şu anda izin veriyor gsm numarası eklemeye.
  21. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Döner Sermaye ( Vergi̇ İsti̇snası )

Yaptığın işlem doğru.Muhasebe onayladığında mayıs ayı maaşında girdiğin kadar istisna tutarı düşüldükten sonra kalan istisna uygulanacak.
  22. mehmetpetek

Programlar 4B Sözleşmeli Maaş hesaplama Programı - Vergi istisnalı (2022)

Hocam sözleşme ücreti +ek ödeme+ toplu sözleşme ücreti üzerinden binde 5 olarak yapabilirseniz.Toplu sözleşme ücreti ödenmediği aylarda sıkıntı yokda 3 ayda bir ödenen tutarlarda küçük fark çıkıyor.
  23. mehmetpetek

Programlar 4B Sözleşmeli Maaş hesaplama Programı - Vergi istisnalı (2022)

Mehmet hocam elinize sağlık.Sendika kesintisi sözleşme ücreti ve ek ödeme ücreti üzerinden yapıyor.Üç ayda bir ödenen toplu sözleşme ücretinide ekleye bilirmisiniz.Toplu sözleşme ödenen aylarda damga vergisi ve gelir vergisi tam çıkmıyor.Sayfa korumasını kaldırmak için şifreyide...
  24. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Su Faturası Harcama Emrinde Bütçe Tertibi Gelmiyor.

Hocam ilk defa ödenek gönderildiğinde bütçe tertibi aynı gün görükmeye biliyor.Daha sonra denediğinizde bütçe tertibi açılıyor.İleriki günlerde de gelmezse Din Öğretimi Genel Müdürlüğünü veya kbs çağrı işlemlerinden ulaşım yaptığınızda hallediyorlar.
  25. mehmetpetek

Excel Fonksiyonlar Bir Fonksiyonu Kendi Bilgisayarınızda Eklenti Olarak Tüm Excel Çalışmalarında Kullanılması

Elinize sağlıklı hocam.Dediğiniz gibi ekleme yaptım.Gerçekten kolaylık.Sizler gibi exceli daha deninden bilenlerden böyle kolaylıkların devamını bekliyoruz.Teşekkürler.
  26. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Maaş Gelir Vergisi İstisnası Vergi Dilimine Göre Değişirmi?

Teşekkürler hocam.Tuğrul hocamında yukarıda anlattığı gibi.Bende sonradan farkına vardım.Bende matrağı vergi dilimini etkiliyor. İstisna ise Asgari ücretin kümülatif vergi matrağına göre uyguluyor.Kafa biraz geç alıyor.
  27. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Maaş Gelir Vergisi İstisnası Vergi Dilimine Göre Değişirmi?

Cevaplarınız için teşekkürler hocam.Asgari ücretin altında kalma olayı yokda.Döner sermayeden ücret aldığından bu ay 3000 matrah girdim.Bir önceki aylarda da girdiğim oldu.
  28. mehmetpetek

Hocam elinize sağlık.Benim emin olmak istediğim bordrosunu paylaştığım personelin aylık vergi matrağı 4253.40 TL nın altında kbs vergi kesiyor.Kbs nin yaptığı doğrumu değilmi.
  29. mehmetpetek

Teşekkürler hocam.Kbs bu duruma göre vergi kesmemesi gerekiyor o zaman.
  30. mehmetpetek

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.Personelimizin vergi dilimi % 20 girdi.Gelir vergisi matrağı 3817,73 TL ödenecek gelir vergisi tutarı 125,54 TL.Sormak istediğim matrağ 4253,40 TL den aşağı olduğunda vergi dilimi 20 veya 27 olsa dahi vergi istisnasından dolayı vergi kesilmemesi gerekmezmi acaba.
  31. mehmetpetek

Programlar Stajyer Öğrenci Ücret (Maaş) Hesaplama Programı (100 Kişilik)

Mrb lar hocam kapanmış bir konuya yazıyorum kusura bakmayın.Stajyer öğrenci ücretlerinde 31 çeken aylarda1 gün gelmeyen öğrenci için 30 gün üzerinden tam maaşmı alması gerekiyor.Yoksa 31 çekse dahi gelmediği 1 günün ücreti kesilmesi gerekiyormu.
  32. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 5434 Tabi Personelin Ek Gösterge 800 Den 1100 Olarak Tahakkuk Yapıldı.ek Gösterge Farkı Tutmuyor?

Refah payı kadar eksik çıkmış olabilir.Kişi bordrosundaki refah palı sgk primlerini topladığınızda ortaya çıkacaktır.
  33. mehmetpetek

Programlar Maaş Ve Kişi Borcu Hesaplama Programı (Tam, Kıst, Günlük, 2/3, 1/3, Katsayı Farkı Vb)

Doğru diyorsunuz ben ona dikkat etmedim.Ihrac dönemi süresince oluşan matrah tutarını ekleyeceğiz o zaman. Kişinin Nisan maaşı vergi dilimi 27 den hesaplanacak otomatik olarak.Hocam birde yukarıda hazırladığınız maaş bordrosu için yazmıştım cevap alamadım.Program gerçekten güzel ileriki...
  34. mehmetpetek

Programlar Maaş Ve Kişi Borcu Hesaplama Programı (Tam, Kıst, Günlük, 2/3, 1/3, Katsayı Farkı Vb)

Hocam ödemeyi şu anda yaptığımızı varsayarsak ihraçtan dönen personel için yapılan ödemede 130.366.62+2.929.53 =133.296.15 TL toplam vergi matrağını kbs vergi matrağına eklememiz lazımmı.
  35. mehmetpetek

Hocam bu konuda benimde kafam çok karıştı.Mutemet arkadaşım geçmişe dönük ihraç edilen personelin ödemeleri için defterdarlık müdürü ile görüşüyor,müdür geçmişteki ödemeler için agi kullan 2022 yılı için istisna kullanarak yap demiş.Hocam o zaman net bir şekilde söylemek gerekirse geriye dönük...
Geri
Üst Alt