Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İlk işlemler önemli , doğru ve hatasız yaparsan sonraki aylarda rahat edersin.
Benim sana tavsiyem hiç bir işi öteleme , bak ben 2 aydır ücretsiz izindeki personele maaş ödemişim.Bn yıllık izindeyken ayrılmış 2 aydır haberim yok , özlük işlerine bakan kişide haber vermedi. Hala kişi borcu...
Arkadaşlar merhaba, merak ettiğim bir konu var.
Muhasebe Müdürlüğü , Harcama birimlerini denetleyici bir yapımıdır. Bunu şu sebeple merak ettim;
Evrakları muhasebe müdürlüğünde teslim ettiğim kişiler değişmiş ve yeni gelenler epey sorun çıkarmaya başladılar.sürekli şu eksik bu eksik diyerek...
Ben bir arkadaşım için sormuştum soruyu ama bana eksik bilgi vermiş. şubat ayında vhki olarak tam ay maaş almış bu kişi. şubat için 12 günlük il müdürü kıstı girmeye çalışmış. kbs o yüzden hesaplamıyor sanırım.
Mantıklı gelmedi , bn de 03.03.2020 itibariyle il müdürü oldu ve bu ay 12 günlük il müdürü olarak kıst maaş alması gerekmiyor mu. herşeyi 0 çıkarıyor. Manuel hesapla mı demek istiyor acaba
Merhaba,
kbs de 68/b günlük seçerek 12 günlük kıst maaş giriyorum ve maaş hesaplatıyorum . Bordrosunu kontrol ettğimde gecikmeli tam ay, gecikmeli kıst, ve tam ay olarak 3 adet bordro gozukuyor. Tam ay bordrosunda sıkıntı yok ancak , kıst bordrosunda herşey 0 çıkıyor.
Hocam , muhakematı aradım. SGK nın faiz istemesini saçma buldular. Mahkeme kararında faiziyle birlikte ibaresi yoksa faiz hesaplama dediler. Faizsiz yatıralım, sgk ille de faiz istiyorsa tekrar yazı yazarlar duruma göre bakarız dedi :) "duruma göre bakmak" kısmı ilginç geldi :)
Merhaba arkadaşlar, 2016 yılında emekli olan bir personel açtığı davayı kazanmış ve geriye dönük 4 yıllık eksik yatan ek göstergesini almaya hak kazanmış. 2200 den 3000 e. Ek gösterge hesabı yaptım ancak faiz kısmını eklememiştim. Çünkü mahkeme kararında faiziyle ödenmesi gerektiği...
Saçma olmuş ya , banka listesini gormeden kontrol yapmadan muhasebeye gönder mi yaptırılırmış, hata varsa ne olacak , yalvara yalvara iade ettiriyoruz zaten.
Teşekkür ederim bilgi için. , kafayı yicektim yoksa.
bir de bu çıktı ya başımıza , bizim şef gibi çalışıyor devlet. Şunu yapalım , bunu yapalım, nasıl yapılacağı konusunda kendisininde bilgisi yok . Yapılsın dedim o kadar :)
Merhaba arkadaşlar, 2011 yılında kuruma gelen ve 2200 ek gösterge ile göreve başlayıp 2016 yılında emekli olan personelin dava açması sonucu ek göstergesinin 3000 olması gerektiği ve aradaki farkın ödenmesine dair mahkeme kararı geldi. Aynı karar sgk ya da gitmiş ve 3000 ek gösterge den emekli...
Hocam terfi kısmından girdim terfileri.
konuyu ozetliyim. Personelin aradaki bir terfisi genel müdürlükten zamanında yollanmadı. arada 1 tane terfisi kayıptı.
bende ekteki terfi gelince geriye dönük girdim.
4/2 3/2 den 3/1 3/3 e geçti. 6. aydan 11. ay aradaki ayları kbs hesaplamış.bordro...
Kıst maaş yok , terfi var . Emsan fazla çıkıyor öeb den zaten. 5510 öncesi
intibak öeb ye yansımamış , onu sildiğim zaman 1230 ,35 fark var hala. O fark ı bulamıyorum
Merhaba arkadaşlar,
kesenekleri yapmaya yeltendim ama şu olay çıktı karşıma,
öeb toplamı 87345,32 emsan veri : 89673,27
ekteki durum ile ilk defa karşılaşıyorum, ne yapmam gerekli
Kadro karşılığı sözleşmeli personel maaşı oto gidiyor mu arkadaşlar. Geçen ay kurum hesabına yatırmışlar , talimat verdim de oyle yollandı personele. Neden direk kişi ibanına yollanmamış olabilir.
Hocam birşey daha sormak istiyorum , bilindik şeyler ama ceza konusu olunca tekrar tekrar teyit etmek istiyor insan.
19 ekim cmt terhis tarihi , 21 ekim pzt göreve başlama . 2 günlük bildirge yapılacak dimi bu arkadaşa ,?
Evet hocam kişi borcu açtım , sgk sının borç kısmını bütçeye gelir olarak aktardım. Yani sgk dan bir para iadesi olmayacak. bildirgesinde eksik gün nedenini 21- diğer olarak belirtmiştim.
Arkadaşlar bedelliye giden Sözleşmeli Büro Personeli için SGK dan çıkış yapmak gerekiyor mu ? Ben çıkış yapmadım , personel askerlikten döndü , göreve başladı. Şimdi personel genel müdürlüğümüz yeni sözleşme yapın diyor :)
Strateji Geliştirme Başkanlığından görüş yazısı istedim. Bizim ek ödeme olayı biraz karışık. KBS üzerinden ödenmiyor. Bakanlık yolluyor parayı. O yüzden maliyeye danışmadım. Bakalım cvp ne gelecek, zaten kişi mahkemeye başvurmak için elnde yazılı bir cvp olsun istiyor. Gitsinler bakalım...
Merhaba, bu TRT den gelen başıma bela oldu. Fazla mesai ödemedik diye mahkemeye gidecekmiş.
İl Müdürlüğü olarak ek ödeme alıyoruz , bu kişiye ek ödeme de yapmadım. Gerekçe olarak TRT de çalışırken ek ödeme adı altında bir ödeme almaması olarak soyledim.
Sormak istdiğim bu kişi gittiği yerdeki...
Tutar çıkarıp personel e iletirim. Ekonomik durumu çerçevesinde yan ödemeleri hesaba katmadığım zamanlar oldu. Bir problemde yaşamadım. İlla mevzuata uymalıyım diye kasmıyorum kendimi.