Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Hayat Sigortası Toplu Ödemelerinde Indirim

biz her ay ödeme makbuzuna bakarız. buna göre işlem yaparız. bazısı toplu ödeme yaptırıyor. 1 yıllık dönemi kredi kartındakiyle poliçedeki tutmayabiliyor. ve poliçe iptal durumu da yaptırabiliyorlar. her ay ödeme dekontu/ tahsilat makbuzu illaki istiyoruz garanti almak adına. tek sorunumuz...
  2. Süleyman Kambuk

biliyorum. zaten kanunda da primin ödendiği ayda elde edilen ücretin indirim konusu olacağı yazıyor. hem fikiriz. hiç bir işlem yapmamak en mantıklısı bence
  3. Süleyman Kambuk

normalde dediğiniz gibi. 2024 yılında ödenen bir prim 2025 yılı için indirim olmaz. Bu sebeple normalde red ve iade yapmanız durumu oluşuyor. Biz Kurumumuz içi genel bir yazı oluşturduk. bu gibi durumlarda sorun olmasın diye. Kredi kartı ekstresi geç kesilenler var diye aynı dönem ya da 1...
  4. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ki̇şi̇ Borcu Tebli̇ği̇ Harcama Birimince Mi Yoksa Strateji Ve Geliştirme Başkanlığınca Mı Yapılacak

Evet tuğrul bey taşrada birimler kendileri yapıyor. Yönetmelik gereğince; merkezde bu yetki strateji birimlerinde.
  5. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ki̇şi̇ Borcu Tebli̇ği̇ Harcama Birimince Mi Yoksa Strateji Ve Geliştirme Başkanlığınca Mı Yapılacak

merkezde strateji birimi takibe yetkili birimdir. o yüzden siz stratejiye borç hesabını gönderirsiniz. kalan tüm işlemler strateji biriminindir.
  6. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Eşi̇ Çalışmayan Ama Si̇gortalı Gözüken Personel

sigorta girişi olan kişiye en az asgari ücret düzeyinde ödeme hesaplanması lazım diye biliyorum. eksik biliyorsam düzeltin. bu sebeple. kişiden Aile bildirimi yapmasını isteyin. KBS üzerinden maaş alan bir personel ise zaten e devlet üzerinden bildirim vermesi gerekmekte. tebliğe göre de zaten...
  7. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Eşi̇ Çalışmayan Ama Si̇gortalı Gözüken Personel

sigortalı bir işte çalışması aile yardımı almaması için yeterlidir. bir kaç saatlik çalışma gibi bir şey söz konusu olsa dahi kişi sigortalı işe çalışmışsa sigorta girişi yapıldığından 1 günlük sigorta girişi yapılmıştır. Kişi memursa bildirimini e-devlet üzerinden yapsın siz onaylayın...
  8. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Terfi̇si̇ Gelmeyen Memur Hakkında

doğrusu odur. kişi sizden talep etse bile siz kişiye bu şekilde cevap verirsiniz. Bakanlık Makamından gelen yazıya göre işlem yapılmış olup, konu hakkında Bakanlık ilgili birime başvuru yapmanız gerekmektedir diyebilirsiniz.
  9. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Terfi̇si̇ Gelmeyen Memur Hakkında

terfi değişiklik onay belgesinde hangi dönemlerde hangi aya ait bir bilgi olamadığından sebeple 11. aydan geçerli fark yaptık dersiniz geçersiniz. İlgili yazıyı kim yazmışsa ya orası düzeltme yazısı/oluru neyse onu alır. sizde resmi belgeye göre işlem yaparsınız. sorun bu şekilde çözülür.
  10. Süleyman Kambuk

Programlar Kadrolu (5434-5510) 83 Nolu Tebliğe Uygun Hazırlanan Kişi Borcu Hesaplama Programı

Aylık Vergi Matrahı Bordronuz rakamlarına göre şunlar 10.158,30 TL- 1368,04= 8.790,00 TL Aylık Tutar, Ek Gösterge, Taban Aylık, Kıdem Aylık, Sabit Ek Ödeme Nisb. Toplamı- SGK Kişi kesintileri 8790*0,27=2373,30 yapar 3400,43 TL den küçük olduğundan 0 yansıtmış.
  11. Süleyman Kambuk

Programlar Kadrolu (5434-5510) 83 Nolu Tebliğe Uygun Hazırlanan Kişi Borcu Hesaplama Programı

yıllık vergi matrahı alanlarının doldurulup doldurulmadığını kontrol edip, halen yanlışlık varsa orası doğru olduğu halde tablonun özel bilgiler hariç görüntüsünü atma durumunuz var mı.?
  12. Süleyman Kambuk

sanırım 6 günlük bir ödeme olduğundan 6 günlük vergi, istisnadan düşük olduğundan 0 olarak hesaplıyor olabilir. 6 günlük vergi matrahını ve hangi oranda vergi diliminde olduğunu yazarsanız. tam olarak anlayabiliriz. bir eksiklik olup olmadığını.
  13. Süleyman Kambuk

04.11.2024 tarihli güncelleme kalmış. benim pc'de. Son güncelleme bilgisi bununla ilgili olmadığından bundan kaynaklı olacağını düşünmemiştim. son güncelleme de hata vermedi Teşekkürler.
  14. Süleyman Kambuk

Şöyle bir hata almaktayım. Kesenek İade bilgisi seçimi yapıldığı halde. 5510 sayfasına tıkladığımda şu hatayı almaktayım. tamam dediğimde bilgi girişi sekmesine yönlendirmektedir.
  15. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Vekaleten Atamalarda Ödemeler?

vekalet ödemesi maaşın kalemlerini değiştirilerek yapılamaz. o yüzden ya manuel yol ile ya da KBS nin vekalet menüsünden işlem yapmanız gerekmektedir. boş dolu kadro olayını Kurumunuz atama biriminden öğrenmeniz gerekmekte. diğer seçeneğe ise Vekalet Aylığı Hesaplanmaz: (Sadece zam ve tzaminat...
  16. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Vekalet Ücreti Zam Ve Tazminatlar

vekalet onayında bunun belirtilmesi gerekmektedir. vekalet onay yazısında münhal kadroya felan yazıyorsa boş kadro demektir. bazen bu şekilde kelimeler kullanıyorlar kafa karışıklığı yaratabiliyor. Vekalet onayını veren birime eksiklik varsa güncellettirilmesini sağlayınız. daha doğru olacakktır.
  17. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs De 4-B Sözleşmeli Vergi Matrahı Nasıl Sıfırlanır?

kadrolu memurlarda eksi olayını kaldırdılar. kadrolular için toplam vergi matrahı olması gerekeni güncellemek yetiyor. 4b özleşmeliler içinde (-) girilerek halen yapılabilmektedir.
  18. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Maliye Bakanlığı Hys Eğitimi 27.11.2024-28.11.2024 Tarihlerinde Sabah 10:00-10:45 - 11:00-11:45

İlgili eğitime linkten konuk olarak katılım sağlayabilirsiniz. Meet virtually with Cisco Webex. Anytime, anywhere, on any device. Katılım sayısı sistem kapasitesi nedeniyle 1.000 kişiyle sınırlı olup katılamayanların daha sonra izleyebilmesi için kayıt altına alınacaktır. Eğitime katılım...
  19. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Lise Veya Dengi Okullar Üstü 1 Yıllık Mesleki Veya Teknik Öğrenimi Bitirenler Hk.

burda sorun kişinin okul bitirip bitirmemesi ya da başlangıç derecesinden ziyade eğitim durumunun lise olması. Lise veya dengi okullar üstü 1 yıllık mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 11/1, başlangıcı yapılmış bu doğru; ancak her ne olursa olsun lise mezunuysa 1. dereceye düşülmesi işlemi...
  20. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Memur Maaş 1-14 Ocak Kısmı Avans Olduğu Için Ödenek Istenmeyecektir

KBS onaylama işini düzelttiler de ödenek olsa da olmasa da kbs onaylıyor. Önceden gönderilmiyordu muhasebeye. Şuan ödenek eksikse Muhasebe tarafında hata veriyor eksiklik varsa. Cumhurbaşkanlığı bütçe birimindeki şahısta aralık döneminde az ödenek harcayacaksınız felan demişti. sistemi uyarlamış...
  21. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Memur Maaş 1-14 Ocak Kısmı Avans Olduğu Için Ödenek Istenmeyecektir

sistemi buna entegre ettilerse doğru olabilir. 14 günlük kısmı avans yapılıyor sonuçta. ama ödeme emrindeki rakama göre bütçe ödenek durumunu ayarlayabiliyorlarsa ne güzel.
  22. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Lise Veya Dengi Okullar Üstü 1 Yıllık Mesleki Veya Teknik Öğrenimi Bitirenler Hk.

herhangi bir işlem ne olursa olsun. tabiki de kanıtlayıcı ispatlayıcı belge olması gerekmeketedir. İlgilinin 2008 yılı ve öncesi 4 yıllık lise öğrenim görenler için aldığı 36-A6B hükmü gereği bir kademesini muhtemelen almıştır. Almadıysa da bunu istiyor ve yanlış anlatmış da olabilir. Ayrıca bir...
  23. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Vekalet Aylığı Ödemesi Tarihi

varsa zam ve tazminatları onay tarihinden geçerli ödeyebilirsiniz. Ancak aylık ve ek göstergeyi onay tarihini izleyen 3 aylık süre sonunda ödemeye başlarsınız. Kasım ayında aylık ve ek göstergeden ödeme yapmayınız.
  24. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Vekalet Aylığı Ödemesi Tarihi

aynı görevi yapmaya devam ediyorsa onay tarihinden geçerli. yeni bir görevde vekalet ise onayın ardından işe başlama tarihinden geçerli.
  25. Süleyman Kambuk

Programlar 4B Sözleşmeli Kişi Borcu Hesaplama Programı - Vergi Istisnalı

exeli indirdim. bi sıkıntı yaşamadım. exelinizin makro ayarlarıyla ilgili ya da versiyonuyla ilgili bir sıkıntı olabilir.
  26. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4-B Sözleşmeli̇ Personel Ki̇şi̇ Borcu

forumda birden çok 4b sözleşmeli kişi borcu hesaplama programı mevcut. indirdiğiniz kaynağın linkini paylaşırsanız veya program altına yorum atarsanız program oluşturan yakın zamanda düzeltme yapacaktır.
  27. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sgk Ceza Ödeme Bütçesinde Sıfır Ödenek

ödeneği bütçe birimi ilgili koda gönderme işlemini yaptıktan sonra saymanlık/defterdarlık yevmiyeleştirmesi gerekiyor. ondan sonra gözüküyor mys sisteminde. sürecin ve kodun doğruluğunu teyit ettirin.
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İdare Mahkemesi Kararında Faiz Ödenmesi

yazmış olduğunuza katılıyorum. avukatın isteği değil. mahkeme kararı sizi ilgilendirir. Mahkeme kararına göre işlem yapın geçin derim. Avukatın isteği bizim için sadece talep niteliğindedir. Avukat kuruma talimat veremez.
  29. Süleyman Kambuk

Sistemsel Sorunlar Hys Ödeme Emri̇ Hatası Hk

sistemselde olabilir. MYS arada yapıyor böyle şeyler. Dosya yükleme yaparken.
  30. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Hayat Si̇gortası Yaptıran Personel

maaştaki gelir unsurlarının 15'i ile sınırlı KBS otomatik sınırlıyor zaten.
  31. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 657 Döner Sermayeli̇ Di̇ş Tabi̇bi̇ne Ödenen Sabi̇t(209) Ödeme Hk. Yardım

bakanlığınız kapsamlı ödenen bir ödeme sanırım bu. Mevzuatını bilmemekle birlikte. Gelir unsuru açısından değerlendirdim. Vergi gösterildiği için o şekilde beyan ettim. Sağlık Bakanlığında görevli diğer arkadaşlar olması gereken en doğru sonucu yazacaklardır. (yazmışlarda) :)
  32. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 657 Döner Sermayeli̇ Di̇ş Tabi̇bi̇ne Ödenen Sabi̇t(209) Ödeme Hk. Yardım

vergi unsuru kesiliyorsa ve diğer vergi dilimine girmişse neden aynı olsun ki.? İşlemin doğru olduğunu düşünüyorum.
  33. Süleyman Kambuk

onlar kişi borcunda gösterilmiyor diye biliyorum.
  34. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Yanlış Girilen Terfi Düzeltme Ve Eksik Ödenen Üniversite Ödeneği

Ek bildirgeler işlemin yapıldığı tarihten sonra 10 gün içinde bildirildiğinde ve ödemesi yapıldığında ceza gelmiyor diye biliyorum. Yanlış biliyorsam düzeltin.
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin (Analık Sebebi) Genel Sağlık Sigorta Primi

Ne yazıkki yazı da bir kesinlik olmadığından uygulama da da farklılıklar uygulanıyor. Doğruluğu kesin olmamakla birlikte Şahsen memuriyeti boyunca toplam 1 yıl olanı uygulama taraftarıyım. Şayet böyle değilse Eksik parçaya ekleme yapılarak düzeltilmesi kolay. Şayet memuriyet hayatınca bir yıl...
  36. Süleyman Kambuk

Tartışma Bi̇r Fi̇kri̇m Var (Muhasebat Genel Müdürlüğü)

evet muhtemel birçok aynı konuda talep var en iyisi biz bir çalışma yapıyoruz gibisine mesaj atalım demişler :D :cool: en azından böyle bir sorun oluğu konusundan haberdarlar. Bizler görevimizi yaptık. Ben odamda çalışan arkadaşlarımdan da topluca mail attırmıştım. :lol:
  37. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin (Analık Sebebi) Genel Sağlık Sigorta Primi

malesef ki kontrol mekanizması vs. olduğundan sorun olsa da SGK kendi menfaatine olan birşeyde sorun yaratmaz. yapılmayacak olsa yapsak SGK gelir elde ettiğinden bize niye yaptın diyen olmaz. ama yapılması gereken bir şeyi yapmasak hesap sorarlar anında. Bu konu ısrarla benimde kafamı...
  38. Süleyman Kambuk

Tartışma Bi̇r Fi̇kri̇m Var (Muhasebat Genel Müdürlüğü)

aynı soruma ait bana da cevap geldi. bana gelen cevapta sadece size verilen cevabın sonu değişmiş. şu şekilde cevap gelmiş. Anladığım çalışma yapmaya başlamışlar. Birden çok aynı konu da fikir gelince. kişi borcu hesaplama tabloları örneğinin, kılavuz çalışmasının ve sunumun Genel Müdürlük web...
  39. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kamu Konutları (Lojman) Kira Bedeli Hakkında

Şu yazıyı ve ekindeki klavuzu inceleyiniz. Ayrıca HYS sisteminde konuyla ilgili birden fazla duyuru var. Bakmanızda yarar var.
Geri
Üst Alt