Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Kısa Vadeli Sigorta Kolları Prim Oranı, Sigortalının Prime Esas Kazancının %2,25 Ne Zaman Geçerli?

Kanun meclisten geçti resmi gazetede yayınlandı https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/08/20240802-2.htm
  2. Süleyman Kambuk

Tartışma Özel Hizmet Tazimatı Hatalı Olan Personel Listesinde" Aynıyat Saymanının Özel Hizmet Tazminatının Hatalı Kayıt

Sadece zam ve tazminat için ( yan ödeme ve özel hizmet tazminatı için) kararname de değişiklik yapıldı. Eşdeğer sayıp saymama ile ilgili bir durum yok. Bir çok farklı unvan zam ve tazminat kararnamesinde aynı cetvelde yer alabiliyor. Bu eşit olduğu durumunu oluşturmuyor. Saymanlar genelde amir...
  3. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Sendika Üye Sayısı %1 Altında Kalanların Sendika Toplu Sözleşme İkramiyesi

sendika giriş çıkış işlemlerini de e-devlet üzerinden yapsalarda işçiler gibi. Otomatik maaşa yansıda sürekli biz uğraşıyoruz insanların girip çıkmasıyla.
  4. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Sendika Üye Sayısı %1 Altında Kalanların Sendika Toplu Sözleşme İkramiyesi

Tüm sendikalı memurların alınması diye meclisten geçmiş. % lik dilimle birilerinin ekmeğine yağ sürerek adaleti bozuyorlardı. Neyseki yargı geçte olsa işini yapmış oldu. Tekrar kanunlaşacak meclisten geçen madde ile adaletli doğru karara ulaştılar diyebiliriz. ( her ne kadar istemeselerde ;D)
  5. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Yarı Zamanlı Çalışan Personelin 14 Günlük Farkı

yarı zamanlı maaş yapmıyorum ama. siz eğer yarı zamanlı maaş uyguluyorsanız tabiki de farkını da hesaplayıp vermeniz gerekmektedir. hesaplaması temmuzdaki bordrodaki tutar - hazirandaki bordrodaki tutar / 30*14 yada /15*7 yaparak her kalemi ayrı ayrı bulabilirsiniz. uygulamayı yapmıyorum ama...
  6. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Aylıksız İzin 14 Günlük Katsayı Farkı Kesenek

1. seçenekten gönderdik biz tüm birimleri aylıksız izinde olanların farkları için ama her 2 seçenekten de yapılabilir. aylık ve tazminat tutarını manuel el ile ekleyerek gönderebilirsiniz. bunun için kontrol raporlarında 5510 sgk döküm yeri var oradan döküm alarak aylık, tazminat ve pek...
  7. Süleyman Kambuk

Tartışma Aylıksız İzinde Olan 5510 Tabi Personel Göreve Dönüp 1 Gün Çalışıp Tekrar İzin Alması Durumunda Maaş Ve Sgk İşlemleri Nasıl Olmalıdır. ?

zaten yüksek unvandan düşük unvana geldiği için eski unvanından 1 günlük maaş yapmam yetecek. kişininunvanı 2 kere değiştiğinden ve kendi şuanki mevcut unvanı yüksek ödemelere haiz olduğundan terfi yükselişi olmadığından terfi cetveline de gerek yok gibi :) sıkıntım SGK bildirimindeki tutarlar...
  8. Süleyman Kambuk

Tartışma Aylıksız İzinde Olan 5510 Tabi Personel Göreve Dönüp 1 Gün Çalışıp Tekrar İzin Alması Durumunda Maaş Ve Sgk İşlemleri Nasıl Olmalıdır. ?

Çok değişik bir örnekle geliyorum, fikirlerinizi almak isterim. Aylıksız İzinde olan Örneğin 666 ya tabi X kadrosunda Olan Bir Personel 31 ağustos 2024 tarihinde ücretsiz izin dönüşü göreve başlatıldı. aynı gün içinde X-1 kadrosuna atandı ve yine aynı gün başka bir onay ile X-2 kadrosuna...
  9. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geri̇ye Dönük Ödenmeyen Çocuk Yardımı Hakkında

kbs den aile bildirimine bakın döküm aldığınızda aile durumu ne çıkıyor. sonuçta aile bilgilerindeki değişiklik bildirimi kişinin sorumluluğunda siz sadece onaylamakla yükümlüsünüz. kişi yanınızda e-devltten bildirim alanını açsın baksın geçmiş bildirimler görüntüleniyor sonuçta herşey netleşir...
  10. Süleyman Kambuk

Tartışma Özel Hizmet Tazimatı Hatalı Olan Personel Listesinde" Aynıyat Saymanının Özel Hizmet Tazminatının Hatalı Kayıt

Bir yandan haklı görsemde bir yandanda kararnamedeki en son değişiklikteki resmi gazetede saymanın tanımını açtığı diğer çeşitli saymanların saymana ait haklarda (sadece özel hizmet tazminatı kısmı için) alır gibisine düzeltme yapıldığından. Artık alacağını düşünüyorum. Bu yazıyı yazan kişinin...
  11. Süleyman Kambuk

Video (Diğer) Ebys (Elektronik Belge Yönetim Sistemi | Belgenet) Dersleri

kurum altyapısı iyi değilse sürekli atıyor bu sistem :lollol:
  12. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Yurtiçi Sürekli Görev Yolluğu

aynı yerden aynı yere taşınıyorlarsa atamanın farklı zamanlarda olmasına bakılmaksızın değişken unsur yani km bazlı hesap yarım ödenir. %5 üzerinden değilde %2.5 üzerinden hesaplama yapılması gerekmektedir. kısaca 1 kişi tam 1 kişi yarım alır. Örnek Milli eğitime ait Görüş ektedir. 6245 sayılı...
  13. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Bilgisayar Teknisyeni Makine Mühendisliği Bitirirse

derece kademe değişikliği yoksa; ek gösterge ve ek ödeme değişmez. yan ödeme ve özel hizmet tazminatı mühendise ait oranlardan faydalanır. derece kademe değişikliği varsa da; derece kademeye karşılık gelen unvana ait ek gösterge ve ek ödeme mühendise ait özel hizmet ve yan ödemeden yararlanılır.
  14. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5434 Terfi Fark Ödemesi Yapılırken %100 Terfi Artışı Kesenek Hesaplaması Yapılması Gerekir Mi ?

derece kademe kıdem puanı ve ek gösterge artıyorsa %100 artışı olmalıdır. Damga ve gelir vergisi hesabı da yapılmalıdır. mevcut hesaplamayı yapacağınız dönemde kalan vergi istisnası varsa vergi indirimi de uygulayabilirsiniz. Hatalı işlem yapmamak adına kesenek ekranından öncelikle kayıtları...
  15. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Toplu Ödemelerde Banka Listesi Hys 'De Yapılacak Toplu Ödemelerde

burada bizim kurumda hys den yapılan toplu ödemeler gibi çeşitlerde kurumumuzda benim yetkime birim adına açılan hesapla toplu paranın dağıtımını ben yapıyorum. bu dağıtımı bankanın yapması gerektiğini ifade etmiş. bende 1 yükten kurtulmak için acilen bankaya gittim toplantı yaptık. bankaya...
  16. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kbs Girişi

2. sorunun cevabı ; her 2 eşten birisi faydalanabilirç kimin faydalandığının önemi yok. ancak vergisi yüksek olan kimse onun adına yapılması daha avantajlı olabilir. 1. soruda ise kişi taksitle ödeme yaptıysa her ayki ödeme makbuzu ve poliçesini alıyoruz biz her ay ayrı ayrı ödediği tutar kadar...
  17. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Forumumuz Yeni Nesil Yapay Zeka Sisteme Yükseltilmiştir.

sayfa yükleme yaparken sadece biraz yavaşlama mı oldu yoksa bizim kurum veri tabanından mıdır anlayamadım. Bi yavaşlama var :D
  18. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 7. Dönem Toplu Sözleşme (2024-2025) Ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 31/8/2023 Tarihli Ve 2023/1 Sayılı Kararı

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/09/20230903-18.pdf madde 53 te hakem heyetinin içinde
  19. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Toplu Ödemelerde Banka Listesi Hys 'De Yapılacak Toplu Ödemelerde

HAZİNE ve MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün Toplu Ödemelerde Banka Listesi Konulu yazısı ektedir.
  20. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İşgal Kadro Derecesi Ve Öe Derece Farklı İse Ne Yapılmalı

problem yok olur normaldir. zaten kişinin lehine değerlendiriliyor o yüzden fazla kafa karışıklığı olmuyor. :)
  21. Süleyman Kambuk

Yukarıdaki örnekle sizin bahsettiğiniz örnk aynı 2 örnektde ödenen 4/1 kadro derecesi 5 Ödemeye ait derece kademe ödenir diyebiliriz.
  22. Süleyman Kambuk

55 puan üzerinden ödenmesi gerekmektedir. ilgili dayanak DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA İLİŞKİN KARAR https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2006/05/20060505-1.htm
  23. Süleyman Kambuk

devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminat kararnamesindeki kısma Ayniyat Saymanı unvanı saymanla birleşik şekilde tırnak işareti içinde eklendiğinden ve toplu sözleşmede de grup 10 sırasındaki sayılan unvanlara diye saymanı saydığı için 20 puan ilave edilmesi doğrudur. karara bakarsanız Sayman...
  24. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2024 Haziran Ayı Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) Enflasyon Oranı Açıklandı Temmuz 2024 Memur Ve İşçi Maaş Zammı Belli Oldu.

forumda eklemiştik. buyrun.. https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/memur-isci-enflasyon-ve-zam-orani-hesaplama-programi.21957/#post-129963
  25. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2024 Haziran Ayı Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) Enflasyon Oranı Açıklandı Temmuz 2024 Memur Ve İşçi Maaş Zammı Belli Oldu.

şimdide 0,000001 fark var ama o bir şey değiştirmez. ilk başta bende son 3 rakamı taban aylıktan aldıydım. aynı rakamı bulmuştum. 2-3 kere kontrol edince farkettim.
  26. Süleyman Kambuk

2023 Haziran Ayı Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) Enflasyon Oranı Açıklandı Buna göre memur ve işçi ocak zam oranı aşağıya çıkarılmıştır. Aralık 203 Tüfe 1859,38 Haziran 2024 Tüfe 2319,29 Memur temmuz 2024 zam oranı; % 19,31 İşçi Temmuz 2024 zam oranı; % 24,73
  27. Süleyman Kambuk

yükselinen derecede kendi kadro unvanlarıyla aynı adı taşıyan kadroların dereceleri için öngörülen puan ve oranlar esas alınarak ödenir. bu cümle çok önemli benim anladığım burada yükselen derecedeki (2/6) unvana eşdeğer kadronun haklarının baz alındığı ama yinede %100 emin değilim. 100 puan...
  28. Süleyman Kambuk

Tasdiklenmiş demeyelimde toplu sözleşmede eksiklik olduğundan 155 puana güncellendi desek daha doğru olur. zaten 155 olmuş olsaydı karar yayınlamazlardı diye düşünüyourum. Cumhurbaşkanı Kararı ile değişiklik yapmak yerine uygulama hatasını tebliğ ile düzelttirebilirlerdi. neyse ki biz mutemetler...
  29. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

evet 1. derece için örnek 20 puan artırılarak 155 olarak güncellendi bugün itibariyle. 01.01.2024 ten geçerli uygulanacak. bu kararla birlikte bu zamana kadar uygulanan 135 te bir sıkıntı olmadığı toplu sözleşmede kesinlik olmadığından 155 olarak karar yayınlandı. (zaten 155 olsaydı bu kararı...
  30. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Üst Kadroya Atanan Personel Fark Ödeme Tutarı

evet ek mahiyette bildirmeniz yeterli olacaktır.
  31. Süleyman Kambuk

5510 sayılı kanuna tabi personelse sgk kesintisi de olacak. Ancak 5434 tabi personelse sgk kesintisi olmuyor.
  32. Süleyman Kambuk

yeni unvana ait tüm ödemeler ile eski unvana ait tüm ödemeler arasındaki fark yeni unvanda hak edilen gün (yeni unvanda çalışılan gün) kıstı olarak hesaplanır ve farkı ödenir. tüm ödemeler bütün halinde değerlendirilir. fazla olanı alayım düşük olanı almayım olayı olmaz.
  33. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 2024 Yılı Asgari Ücrete Göre Gelir Vergisi Ve Damga Vergisi Istisna Hesabı

ödendiği aydaki tutar baz alınmalı. işçilerde haziran maaşı temmuzda ödendiği için tablodaki temmuz dönemi istisnasına bakınız. yani yı içinde işe sonradan başlayan personel değilse 3001.06 TL
  34. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sgk Pri̇m Ve Kesenekler

Hiç bir problem olmaz. İster işten ister evden ister başka bir yerden hiç soru. Olmaz. Bildirgeler zamanında ve doğru yapıldıktan sonra nereden yapıldığının hiç bir önemi yoktur
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Resmi Gazete İlan Gideri Nasıl Ödenir?

mys örnek ödeme emri remi gazete ilan ücreti örnek ödeme emri ekledim konu içine bakabilirsiniz.
  36. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Kişi Borcu Faiz Oranı 1 Haziran 2024 İtibaren Ne Oldu?

merkezde genelde bu mümkün olmuyor. borcu tahakkuk birimi biz mutemetler strateji birimine bildiriyoruz. strateji kişinin birimine tebliğ için yazıyor gelen cevap yazısına göre muhasebeye dosya açtırıyor. Bu aşamada da 3-5 gün geçiyor malesef. kişiler hemen borcunu ödeyecek olsa da idarede ki...
  37. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Kişi Borcu Faiz Oranı 1 Haziran 2024 İtibaren Ne Oldu?

9 günlük %9 dan 3 günlük %24 ten hesapladım. rakam KBS deki ile aynı çıkmıyor. var bir iş bunda ama çözemedim. netleşir 1-2 güne
Geri
Üst Alt