Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5434 Olması Gerekirken 5510 Olarak Gönderilen Emekli Keseneklerinde Hk.

onuyu incelenmeniz fayda sağlayacaktır. Ayrıntılı anlatım mevcut. Gerek 5434 Gerek 5510 Statü Hatası (Slaytta Örnek Var)
  2. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Maaş Yaparken Sosyal Güvenlik Pirim Ödemeleri Bütce Tertibi Çıkmıyor

harcama girerken ödemeye ait tek bir tertip değil tüm tertiplerin seçilmesi gerekiyor ne yazıkki. tüm tertipleri öncesinde sseçmeszseniz ödeme emri tamamlanamaz.
  3. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Maaş Yaparken Sosyal Güvenlik Pirim Ödemeleri Bütce Tertibi Çıkmıyor

harcama oluştururken ilk başta tertibi seçmezseniz artık ödeme emrinde de bütçe tertib seçilmiyor malesefki. ödeme emri detayında ait tüm kalemlerin harcama girişi yapılırken tertibinin seçilmesi gerekiyor. resimde görüldüğü gibi burdaki alanı seçmediğinizde bu problemle karşılaştırsınız.
  4. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 4/B Sözleşmeli Personelin Kadroya Atanması Sgk Işlemleri

evet kişi de yanlışlıkla yazmış sanırım. benimde gözümden kaçmış mayıs 14 çıkış mayıs 15 giriş. :)
  5. Süleyman Kambuk

doğrudur. bu şekilde olmalı ataması 15 nisandan sonra olanların
  6. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5434 E Tabi Personele Kişi Borcu Açılması

Kanunen 5434 tabi kişiler 1 gün çalışsa bile tam hak ediyor primlerini bu yüzden SGK kesintilerinde kıst olmuyor. Keseneğin tamamını kişi adına ödeyince kişi borcu fazla çıkmış oluyor.
  7. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İşçi Ücretlerinde Harcama Talimatı

Maliyenin sistemi (MYS) harcama talimatı zorunlu olan evrakları oluştururken zaten zorunlu olarak işlem yaptırıyor. Harcama talimatı gerek olmayan belgelerde ise sistem belge oluşturma izni vermiyor. Harcama talimatı isteyen saymanlığınız varsa Maliyenin kendi uygulaması dahi istemiyor siz neden...
  8. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/C'den 4/B Ye Geçen Personelin Sözleşme Ücreti Neye Göre Belirlenir

4-c den 4-B ye geçen sözleşmeli memurlar için 0.03.2018 tarihli ve 2018/11587 sayılı Resmi Gazete'de Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı yayınlanmış olup, 3...
  9. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Vhki̇ Iken Şef Kadrosuna Atanan Bir Personele, Vekaleten Şube Müdürlüğü Yan Ödemesi

yan ödeme ve özel hizmet tazminatı 2 si birlikte değerlendirildiği için 0,00 TL olarak değerlendirilecekti. sadece aylık ve ek göstergeye ilişkin tutarlar değerlendirilecekti. varsa ayrıca ek ödeme farkı ödenecekti.
  10. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Deprem Bölgesinde Geçici Olarak Çalışan Memurların Ek Özel Hizmet Tazminatı (Arazi Tazminatı) Hakkı

ilgili mevzuatta açıkça belirtilmiş hüküm görüş aramaya gerek yoktur. Devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlara ilişkin karar "Bu ek özel hizmet tazminatının ödenmesinde ilgililerin kadroları esas alınır. Tazminatın kimlere ödeneceği; iş programları ve çalışma mahallerinin özellikleri...
  11. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Boş Kadroya Vekaleten Bakan İdareci̇

görevlendirme onayı ücretli vekalet ise 86. maddeye göre verilir. tedviren vekaletse verilmez.
  12. Süleyman Kambuk

bizde aynı durumdayız bizlerde 15 mayıs maaşı için aynı şekilde işlem yapacağız
  13. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Vhki̇ Iken Şef Kadrosuna Atanan Bir Personele, Vekaleten Şube Müdürlüğü Yan Ödemesi

yükseltilmesi mümkün değildir. vekalette asil kadro ile vekil kadrosu arasındaki zam ve tazminat farkı verilir. kanunda açık ve net o görevi yapıyor diye yüksek olan puanı hak etme gibi bir durum yok. yan ödeme puanının 2250-1100=1150*0,137535= (-158,17) olarak özel hizmet tazminatı ile birlikte...
  14. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Yeni Mali Yönetim Sistemine (Mysv2) 17 Nisan 2023 Günü Tüm Kurumlar Geçiyor

evet bunu bizzat yaşadım çok kötü olmuş bu, tertipleri akılda tutmak adına iyi ama uygulama adına berbat. ödeme emri iptal etmek zorunda kaldık.
  15. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İhraçtan Dönen Personelin Geriye Dönük Maaş Ödemesini Ihraç Olduğu Kurum Mu Öder Yoksa Gittiği Kurummu

göreve başladığı yerce ödenmesin gerekmektedir. 7145 sayılı khk madde 24 (3) Bu Kanun uyarınca Devlet Personel Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından atama teklifi yapılan ve göreve başlayanlar hakkında da 10 uncu maddenin birinci fıkrası hükümleri uygulanır. Mali haklarının...
  16. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Yeni Mali Yönetim Sistemine (Mysv2) 17 Nisan 2023 Günü Tüm Kurumlar Geçiyor

evet uygulama amaçlı kullandım bazı şeyler çok berbat ötesi özellikle ödeme emri detay kısmı görüntüsü aşırı derecede berbat sanırsın herkeste 20 inc pc ekranı mevcut. olumlu yanları olaraktan kesintiler kısmından sgk isimleri sendika isimleri aratarak getirilebiliyor.
  17. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Devlet Memuru Olan Anne Ve Baba Vefat Etmiş Olup, 30 Yaşında Ayrı Yaşayan Ve Evli Olan Oğluna Ölüm Yardımı Yapılırmı ?

ödenmesinde bir sakınca yoktur. sonuçta 1 gün arayla daölüm gerçekleşse aynı günde gerçekleşse alırlar diye düşünüyorum. daha önce karşılaşmadım fakat olmayacağına dar bir hüküm olmadığı için lehte uygulama yapmak gerekir.
  18. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Devlet Memuru Olan Anne Ve Baba Vefat Etmiş Olup, 30 Yaşında Ayrı Yaşayan Ve Evli Olan Oğluna Ölüm Yardımı Yapılırmı ?

soruda değişiklik mi yapıldı ben mi yanlış anlamışım. eğer ki ölen kişiler memursa çocuklarına ölüm yardımı verilir. Ben ölen kişi memurun aile yardımı almadığı evli olan çocuğu olarak okumuştum. Eğer bu şekildeyse alamaz. aksi halde ölen memur olunca çocukları alır. bizde bu şekilde ödemeler...
  19. Süleyman Kambuk

hak edilen ölüm yardımı ödeneğini memurun ölümünden önce ölümün halinde şu kişiye ölüm yardımımın verilmesi diye bildirdiği kişi varsa ona verilmesi yoksa, kimlere verileceği yazılmış. Sizin konunuzdaki kişi ölü yardımı ödeneğini hak etmiyor. Ortada hak edilen bir ölüm yardımı olmadığı için...
  20. Süleyman Kambuk

Ölüm yardımı ödeneği: Madde 208 – (Değişik birinci fıkra: 6/7/1995 – KHK-562/4 md.) Devlet memurlarından: memur olmayan eşi ile (…)(1) aile yardımı ödeneğine müstehak çocuğu ölenlere en yüksek Devlet memuru aylığı (ek gösterge dahil) tutarında, memurun ölümü halinde sağlığında bildiri ile...
  21. Süleyman Kambuk

normal şartlarda başkasının yerine imza atmak memuriyette suç niteliğindedir. Geçmişteki sistemden yaptığımız sistemden onaylamayı ıslak evrak olarak ta imzaya sunduğumuzdan usulen yanlış olsa da sorun çıkartacak bir durum olmuyordu. Ancak bu koşulda yönetici adına e-imza kullanmamanızı tavsiye...
  22. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sürekli Işçilerde Ölüm Yardımı

ben bu mutaalaya katılmıyorum. yargı kararları emsal teşkil etse dahi bireysel işlevi olduğundan ben işçinin lehine işlem yapılması gerektiği taraftarıyım. işçinin sendikaya üyeliği varsa ya da olmadığı halde aidat ödeme dilekçesi varsa. toplu sözleşmelerin genelinde de yer alan sözleşmenin...
  23. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sürekli Işçilerde Ölüm Yardımı

Tis Hükümleri yenisi imzalanana kadar devam olunur. bu yüzden ikramiye ve benzeri her türlü sosyal hakkı ödenmeye devam olunması gerekmektedir. Tis imzalandıktan sonra ise farkı varsa yapılmalıdır. Harcama belgeleri yönetmeliğinde "Ölüm yardımı : Ölüm olayının meydana geldiği yeri ve tarihi...
  24. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ve Hayat Sigortasının Kbs'den Vergi Indirim Girişlerini Nasıl Yapacağız?

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/oezel-sahis-sigorta-kbs-girisi-nasil-yapilir.24441/post-122365
  25. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5434 Artış Farkı Hatası Hk.

Mys üzerinden ödeme emri belgesi düzenleyebilirsini. Brüt tarafa sosyal güvenlik primi ödemeleri 39,00 TL Kesintiler kısmınada SGK kesintilerinden birisini seçerek( eksiklik hangisindeyse) aynı rakamı yazarsınız. Net ödenen sıfır olur. Sgk emanet menüsüne 39,00 TL kadar daha para düşer...
  26. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5434 Artış Farkı Hatası Hk.

Yeniden 39 TL için ödeme emri oluşturmak ya da 39 TL yi elden ödemek sorunun en kısa çözümü.
  27. Süleyman Kambuk

Programlar Vekalet Ücreti Hesaplama Programı

İl Müdürüne ait ek gösterge 3600 olsa gerek bu yüzden 3600 üzerinden değerlendirilmesi doğru olacaktır. İlk 3 aylık görev bitimi sonrası ek göstergenin 1/3 ünü kazanmaya hak kazanır.
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İl Müdür Yardımcısı Iken 2021 Ocak Ayında Araştırmacı Olarak Atanan Personel Eski Görevine Ait Haklardan 2 Yıl Süreyle Yararlanır Mı?

Mülga ek18 başka bir madde ile devam etmektedir. Eğerki 2 yıl parasal hakları elde etmek için fiili 2 yıl görev yaptıysa 2 yıl süreyle müdür yardımcısı maaşı almaya devam eder. ayrıca 375 Geçici 11 e göre işlem dayanağı vardır atama onayında 2 yılın sonunda müdür yardımcısı ve üstü görev yapıp...
  29. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2023 Yurtiçi Geçici Görev Yolluğu Resmi Yazısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kurumlara Yolluklarla ilgili yazı yazmadı bu zamana kadar. Geçen sene istisnai bir uygulama olduğundan onunla ilgili yazmışlardı sadece. Merkezi yönetim bütçe kanunu H cetvelinde gündelikleri görebilirsiniz.
  30. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/B Li̇ Personel Döner Sermayeden Maaş Ödeyip, Kesenek Sayfasından Kesenek Bildirimi Nasıl Yapılacaktır.

evet mevcut dönersermaye ye ait işyeriniz yoksa işyeri açılması gerekiyor. işlemlerin ayrıca oradan ilerlemesi gerekiyor.
  31. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 4/D Sürekli İşçi (Taşerondan Geçen) Emeklilik İşlemleri

kıdem tazminatı fark bordrosu ve toplu sözleşme fark bordosu düzenlenerek ödenmesi gerekmektedir.
  32. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Yeni Mali Yönetim Sistemi (Mysv2) 18 Marttan İtibaren Kullanıma Açılacak

aynı gibi bu ayın emanetleri görünüyor. ben oradan yapacağım. şekli az değişmiş gibi ama işleyiş aynı gibi görünüyor.
  33. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/B Li̇ Personel Döner Sermayeden Maaş Ödeyip, Kesenek Sayfasından Kesenek Bildirimi Nasıl Yapılacaktır.

döner sermayenie ilişkin kadrolarınız varsa ve atamas ona göre yapıldıysa. bu mümkün. bizim kurumda döner sermaye işletmesinden maaş ve keseneği yapılanda var. ben genel bütçe tarafına bakıyorum. ancak dönere bakan arkadaşlarda aynı şekilde bizler gibi işlem yapmaktadırlar. (kendi işyeri...
  34. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Yeni Mali Yönetim Sistemi (Mysv2) 18 Marttan İtibaren Kullanıma Açılacak

HYS bizde kullandık kodları elimizle girerdik. baya uğraştırırdı. :lol: Bu sistem baya iyi. tabi genel anlamda muhasebenin işini kolaylaştırmak için bir şeyler yapıyorlar.
  35. Süleyman Kambuk

çok büyük fark yok. işleyiş aynı muhasebelere gidecek evrak yükü ortadan kalkıyor sadece görüntü şu şekilde aynı. çok az değişiklik mevcut.
  36. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Kadrolu Kbs Kaydı Sırasında Emekli Sicil No Hatası

Başka kurumda biryerde hanlışlıkla emekli sicil numarası yazılmış olabilir. Kbs ye yazarken kaydet derken hangi kurumda kayıtlı olduğu hatasını veriyorsa orayla iletişime geçiniz. Hatada şu muhasebe ile iletişime geçiniz hatası vermiyorsa çağrı açarak nerde kayıtlıysa sildirilmesini sağlayınız...
  37. Süleyman Kambuk

yetkilendirmeleri şimdiden yapın derim. sistem mys ile hemen hemen aynı ama yinede takip açısından iyi olur. ben MYSv2 açıldığında yetki almıştım. sistem fena değil.
  38. Süleyman Kambuk

7/03/2023 tarih saat 23.59'da mevcut MYS kullanımına son verilerek 18-19/03/2023 tarihlerinde merkez tarafından geçiş işlemleri yapılacağından her iki MYS'de kullanıma kapatılacak olup 20/03/2023 tarihi itibarıyla İdareniz Harcama Birimleri MYSV2 uygulaması kapsamına alınacaktır. Buna...
Geri
Üst Alt