Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 18 Yaşını Doldurduğu Için Nafaka Kesintisi Durdurulması

size ilgili icra dairesi ya da mahkemece bir kağıt gelmedikçe kesmeye devam ediniz. Nafaka çocuk 18 basınca veya ölüm gibi durumlarda kalkması gerekir doğrudur. ancak ilgili kişi icra dairesine dilekçe yazsın ve sizde icra dairesinden gelen yazıya göre işlem yapın derim. sonuçta muhasebe de...
  2. Süleyman Kambuk

Çöp Kutusu Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplamada Hata

Maaştan eksik kalan kısmı Brüt 5004 ten hesaplıyor ve %11 ve %9 rakamını %11 e ekliyor %7.5 ve %5 değerlerinin toplam farkını da %7,5 üzerine ekliyor. %2 farkıda '%2 ye ekleniyor. Bu sayede kalan kısmı işveren ödemiş oluyor. kişinin ödeme yapmadığından %9 ve %5 te oynama yapılmıyor sizn rakama...
  3. Süleyman Kambuk

Çöp Kutusu Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplamada Hata

Martta da bi problem görünmüyor
  4. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 375 Sayılı Khk 23. Madde Gereği Sürekli İşçi (Taşeron) Kadrolarına Geçirilen İşçilerin Başka Kurumlara Görevlendirilmeyeceğine Dair Yazısı

anlaşılan o evet. ama bağlı kuruluşa da atanması olamayacağını düşünüyorum. sadece mevcut kurum ve taşrasına mümkün diye değerlendiriyorum.
  5. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 375 Sayılı Khk 23. Madde Gereği Sürekli İşçi (Taşeron) Kadrolarına Geçirilen İşçilerin Başka Kurumlara Görevlendirilmeyeceğine Dair Yazısı

çok doğru bir karar ancak bu kapsamda olan Cumhurbaşkanlığında görevli işçilerimiz var. :lol::lol:
  6. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Dil Tazminatı Hesaplanmıyor.

kbs maaş bilgi girişi ekranında nasıl görünüyor.
  7. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Duyurusu 3- Toplu Sözleşme Kapsamında Yapılan İlave Ek Ödeme Hakkında

milli eğitimde toplu sözleşmeye göre ekstra bir ilave ek ödeme gibi bir şey verilmediyse. sizin kurumu ilgilendirmiyor.
  8. Süleyman Kambuk

Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 üncü maddesi uyarınca Bakanlık bünyesinde sürekli işçi kadrosuna geçirilen personelin mezkür Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 25 inci maddesi kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında...
  9. Süleyman Kambuk

Görüş Yazıları 375 Sayılı Khk 23. Madde Gereği Sürekli İşçi Kadrolarına Geçirilen İşçilerin Başka Kurumlara Görevlendirilmeyeceğine Dair Cumhurbaşkanlığı'nın Yazısı

Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 üncü maddesi uyarınca Bakanlık bünyesinde sürekli işçi kadrosuna geçirilen personelin mezkür Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 25 inci maddesi kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında...
  10. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Kbs Duyurusu 2022/4 Ayrı Ödenen İstisna Vergi Matrahlarının Kbs Yüklenmesi

kbs de bu söylemime ilişkin duyuru yayınladı. işlemlerde sıkıntı yoktur.
  11. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Kbs Duyurusu 2022/4 Ayrı Ödenen İstisna Vergi Matrahlarının Kbs Yüklenmesi

ödeme şubat ayında ödendiyse şubata girilmesi gerekir zaten. yaptığınız işlemde sıkıntı yok. mevcut dönemde maaştan önce yapılan ödemeler için 1 mart sonrası için tahakkuk oluşan giderler mart ayına girilmelidir.
  12. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçilere Ait Zam Oranı ( 01.03.2022 Itibariyle Zam Alacak Işçileri Kapsar)

karşılaştırma yapmam yanlış olsa da bizde de aynı durum mevcut malesefki. yanımda 2 oda arkadaşım var birisi işçi birisi memur memur 2018 yılında aylık ortalama işçiye göre 500 TL veya daha fazlası fazla alıyorken şuan işçi statüsündeki arkadaşım yıllık ele geçen ortalamada aylık böldüğümüzde...
  13. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçilere Ait Zam Oranı ( 01.03.2022 Itibariyle Zam Alacak Işçileri Kapsar)

Türk İş Sayfasından alıntıdır. 41,93 rakamında bir sıkıntı yoktur. Uygulanabilir.
  14. Süleyman Kambuk

Çöp Kutusu Mysv2 ödeme emri alınmıyor

sadece üniversitelere açtılar sanırım o yüzden ben şimdilik kendimi Harcama Yetkilisi rolü verdim. sistemde eksik çok. Duyuru ekinde yer alan kurumlardan değilseniz eğer işlem yapmayınız. Duyuru ekinde yer alan kurumlardan iseniz da problemle ilgili çağrı açmanızı öneririm.
  15. Süleyman Kambuk

Evet muhasebenin haberi olmazsa onaylamaz. Onaylamazsa yansımaz.
  16. Süleyman Kambuk

mart ayına yüklediğinizde ve muhasebece onaylandığında mart ayı maaşında en fazla 2,02 damga için istisnayı kullanabilecek. Sınav ücreti seçilmesini duyuruda yazdıkları için öyle uyguluyoruz. Yoksa geçmişte döner sermaye olarak uyguluyordum bi problem çıkmıyordu. Dipnot: Kadro Karşılığı...
  17. Süleyman Kambuk

Hizmet zammı hariç sözleşmede yazan tm sosyal yardımlara uygulayabilirsiniz. (sözleşmede ücret zammı oranında artırılır yazıyorsa)
  18. Süleyman Kambuk

1 Mart 2022 tarihinden itibaren 28.02.2022 tarihindeki ücretlerine %5 zam gelen işçilerin enflasyon hesabı ile birlikte hesaplamalarıma göre %41,93 zam uygulanacaktır. Eksiğim yanlışlığım varsa bildiriniz. Zam ile ilgili resmi yazı gelirse karşılaştırma yapacağım.
  19. Süleyman Kambuk

Kbs dışı ödenen ödemeler var. Vergi istisnası kullandığımız. Ve birçok kurumun farklı farklı ödemesi var. Gelir istisnası uyguladığımız maaştan önce ödenen durumlar oluştuğunda maaştan fazla istisna kesmemesi için bu duyuruyu yayınlamışlar. Örneğin maaş dışı kbs harici bir ödeme yaptım. 2 mart...
  20. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli Işci Şubat 28 Gün Olduğu Için Asgari Ücretin Altında Kalıyor

ilgilinin toplam SSK matrahı 5004 altında kalıyorsa 5004 ten SGK rakamlarını hesaplayın %20,5-%14-%2-1 kesintilerini %20,50=1025,82 %14=700,56 %2=100,08 %1=50,04 sizin bordrodaki kişiye ait SSK kesintileri neyse bu rakama eşitleyecek şekilde aradaki farkı ödeyiniz. örneğin sizdeki %20,50=...
  21. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli Işci Şubat 28 Gün Olduğu Için Asgari Ücretin Altında Kalıyor

Ücret ödemesinin 30 güne tamamlanacağına dair resmi bir dayanak olmasa da eksik günü olmüyün personel için SGK primlerinin kalan kısmının işverence ödenmesi yani, 30 gün üzerinden en düşük asgari ücrete eşdeğer prim bilgisi gönderilmesi gerekmektedir.
  22. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Gss Pri̇m İadesi̇ Hk.

2021 haziran ayında bildirge tam mı yapıldı. Sistemden kontrolünü sağlayınız. belki bildirge tam yapılmamışsa o aya gerek kalmaz
  23. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel 2,5 Rehaf Payının Sgk Ya Bi̇ldi̇ri̇lmesi̇ Hk

ben de dün asıl bildirgeyi zor iptal ettim. ödeme yapmadığımız halde işçilere ait parayı 4b ye aktarmışlar. Bu yüzden SGK yüzünden iptalde edemedim bildirgeyi. arayarak iptal ettirdim ve ek bildirge olarak ekledim gönderdim bir problem oluşmadı. şuan ocak için toplu sözleşme farkı gibi alan...
  24. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/B Li Personelin Sgk Sisteminden Keseneklerinin İstenmesi

sadece kesenek bilgi sisteminden işlem bildirim yaptığınız memurların işlemleri için kesenek iade sistemi kullanılıyor. İşçi ve 4b sözleşmeli memurlar için 4a hizmet olan işyerleri için düz yazı ile istemeniz gerekmektedir.
  25. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Kbs De 4B Sözleşmeli Personelin Refah Payı (% 2,5)

Biz eşleştirme yapmadan maliye ödemeyi yapalıyor.
  26. Süleyman Kambuk

yanlışta olsa son seçenek onu yapınız. geçmişte benimde yapmışlığım var sorun oluşmadı. birileri sorup sorgulamadıkça sorun olmaz zaten. sorsa da sebebini anlatırsınız. uygulayabilirsiniz ancak uygulama olarak yanlış. bende bildirge iptal ederek bugün yapmayı düşünüyorum.
  27. Süleyman Kambuk

ya sgk ya yazı yazdırarak toplu sözleşme farkları gibi 4b farkları için bir alan açtırmanız gerekecek. (tavsiyem budur) ya da yanlış olan uygulama yapılarak şubat ayı içine gömülecek. bildirgeyi iptal ettirip ek bildirgede verilebilir. bugün son gün. ancak mys eşleştirme nasıl olur onu...
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Refah Payı Hesaplama Kbs

tekrar hesaplama yaptınız değil mi. bende problem yok. muhtemelen gün içinde duyuru yayınlanır. ona göre hareket ederiz.
  29. Süleyman Kambuk

bendeki hesaplama da sorun yok. icmalde veriler doğru gösteriyor. ödeme emri ile eşleşiyor.
  30. Süleyman Kambuk

4B Sözleşmeli için ödeme emri belgesi veriyor.
  31. Süleyman Kambuk

3 mart olarak uzattılar diye biliyorum ödemeyi.
  32. Süleyman Kambuk

4b için hesaplama yapıyor ödeme emri vermiyor şuan için. bordroda sıkıntı yok. kadro karşılığı sözleşmeli için henüz bir alan eklenmemiş.
  33. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2022/Ocak Ayına İlişkin Cari Ay Prim Borçlarının Ödeme Süresinin Uzatılması Hakkında Duyuru

2022/Ocak ayına ilişkin gerek Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin yasal verilme süresinin son günü olan 26/2/2022 tarihinin hafta sonuna denk gelmesi ve belge verme son günü ile oluşan tahakkukların yasal ödeme sürelerinin aynı günde birleşmesi nedeniyle...
  34. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Çocuğa Yapılan Poliçeden İndirim Oluyor Mu?

Evet poliçeler ayrı ayrı ise ikisinin toplamını girmeniz yeterli olacaktır. İlgli dayanak gelir vergisi kanunu madde 63
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Çocuğa Yapılan Poliçeden İndirim Oluyor Mu?

Eş ve çocuk için poliçeden faydalandırılabiliyor. İlgili aydaki ödeme yapılan toplam tutar girilir.
  36. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Vekalet Hesaplama Hatası (15 Ocak 2022-14 Şubat 2022) Dönemi

bordroda uygulanan ancak görünmeyen istisnayı en yakın zamanda ekleyerek çözüme kavuşturacaklar.
  37. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İşçi Refah Farkıyla Ilgili E-Bildirgede Sorun Yaşıyorum

normalde yanlış bir uygulama olsa da genelimiz böyle aksaklıklarda çözüm yolu olarak bir sonraki ay maaşına katıyoruz. bir sonraki ayın 26 sına kadar bildirilecek bildirgeye dahil ederek gönderebilirsiniz. MYS den id numarası almayı da önümüzdeki dönem maaşına uygulamayı unutmayınız. Yanlışlıkla...
  38. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Vekalet Hesaplama Hatası (15 Ocak 2022-14 Şubat 2022) Dönemi

gelir vergisi istisnasını maaşta artan varsa onu uyguluyor doğru işlem. Ancak ne kadar uyguladığını sadece bordro sorgula ma da gösteriyor. Maaştaki istisna 638,01 TL olan asgari ücrete ait vergiye tamamlamadığından kalanını vekalette uyguluyor. geçen ay bunun için çağrı açmıştım. düzeltilmiş...
  39. Süleyman Kambuk

şuan düzeldi bilginize. 1645526252 Vekalet hesaplanmasında gelir vergisi istisna uygulaması düzeltilmiş, ancak ne kadar istisna uyguladığını yazmıyor. bordroyu düzeltene kadar kendimiz takip etmeliyiz. bilgilerinize.
  40. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kadro Derecesi 5 Olup 4'E Yukselen Vhki̇ Memurun Derece Ve Kademe Ilerlemesi

Kadro derecesinin maaşa bir etkisi olmamaktadır. Normal derece kademesine göre maaş hesaplaması yapılmaktadır. Kadro derecesi derecenin 3 aşağı 3 yukarısı derecede olabilmektedir. Mevcut hangi kadroda kaç personel olduğuna ait sayıları belirlemek için kullanılıyor. Yani tekrar olur gelmesine...
Geri
Üst Alt