Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2022 Yılı Ocak Ayına Ai̇t Mali̇ Ve Sosyal Haklara İli̇şki̇n Genelge (Güncel-Sıra No:4)

en düşük memur maaşı güncel katsayılarla .bekar için kesintisiz 5.709,39 TL dir. Fazlalığı söyleyenlere itibar etmeyiniz.
  2. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2022 Yılı Ocak Ayına Ai̇t Mali̇ Ve Sosyal Haklara İli̇şki̇n Genelge (Güncel-Sıra No:4)

benden hızlısı mezarda :) benden hızlısı mezarda şu 4 ekranı yeniliyorum sürekli
  3. Süleyman Kambuk

22/1/2022 tarihli ve 31727 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 19/1/2022 tarihli ve 7351 sayılı Kanunun 16 ncı maddesi ile 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 38 nci madde uyarınca 1/1/2022-30/6/2022 döneminde geçerli olmak üzere uygulanacak katsayılar...
  4. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Memurlara Verilecek Zam Oranı 7,50 Resmi Gazetede Yayınlandı

22 Ocak 2022 - Sayı : 31727 Kanun No. 7351 - Kabul Tarihi: 19/1/2022 MADDE 16 – 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. “GEÇİCİ MADDE 38 – 4688 sayılı Kanuna göre düzenlenen Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali...
  5. Süleyman Kambuk

Programlar Memur - İşçi Enflasyon ve Zam Oranı Hesaplama Programı

Süleyman Kambuk kullanıcı adlı Üyemiz 2022 Yılı Enflasyon Hesaplama Programı Bu kaynak hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır: güncellendi 2022 Ocak Güncellemenin devamını inceleyin...
  6. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2022 Yılı 2,5 Fark Maaş Katsayı Artışı Ile Maaş Katsayıları Ne Olacak?

temmuz için bahsediliyorsa 5 oranını kullanacağız gibi görünüyor. toplu sözleşmeye göre. ama tam emin olamadım şimdi.:lollol: hem amatör denizcilik eğitimi belgesi almak için e-devletten eğitim takip edip hem bunları takip etmekten kafa gidiyor. Aşan kısım diye belirttikleri neyse odur. 6 aydan...
  7. Süleyman Kambuk

Diğer Programlar Memur - İşçi Enflasyon ve Zam Oranı Hesaplama Programı 2023-02

2022 Yılı Ocak ayı hesaplama formülüdür. 06/01/2022-854887 Sayılı ve 1 Sıra Nolu Genelge ile; 2021 Yılı Aylık Maaş katsayılarına 01/01/2022-30/06/2022 tarihlerinde geçerli olmak üzere %27,91 zam artışı yapılmıştı. Formülü: 2021 yılı ikinci altı ay kümülatif enflasyon %25,47 olarak gerçekleşti...
  8. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2022 Yılı 2,5 Fark Maaş Katsayı Artışı Ile Maaş Katsayıları Ne Olacak?

buradaki dosyamı da aşan kısmın yüzdelik artırılmış hesap değerleri üzerinden güncelledim. Bu hesaplamada biraz kolaya kaçılmış gibi 25,47 enflasyon hesabının kuruş farkını alsaydık ortalama değer 3 ü aşan üzerinden biraz daha yüksek olacaktı ve zam 7,50 ile 30,96 yapacaktı. Maliye bu hesapta...
  9. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2022 Yılı Ocak Ayına Ait Mali Ve Sosyal Haklara İliskin Genelge (Sıran No:1)

5434 te 14 günde kesenek olmuyor da. KBS de de text yeri yok şuan. 30,95 e eklenen zam ile birlikte keseneklerin artışı yansıtılmak durumunda. bundan dolayı ayrıca fark yeri mi açarlar. birleştirirler mi beklemedeyiz. Ama mutlaka aradaki farka ait kesenekler yapılması gerekiyor.
  10. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2022 Yılı Ocak Ayına Ait Mali Ve Sosyal Haklara İliskin Genelge (Sıran No:1)

biz kesenekleri bekletiyoruz. Son güne kadar da bekleteceğiz. Yollayan kurum sayısı azdır diye düşünüyordum.:rolleyes: 14 günlük farkların keseneklerini ayrıca atıyor sıkıntı olmuyor da. Şuan kesenekleri veren kurumlar varsa yeni text yeri açıldığını düşünelim birleştirmek için uğraşabilirler...
  11. Süleyman Kambuk

30,95 çıkıyor meclisten kafadan yuvarlamalar yaptılar. Ne olduysa bunun hesabını kimse yapamadı nedense. Enflasyon rakamlarını açıklayanlarda hesabı verirde önceden. şuan bu rakamı bulan kimseye rastlamadım.
  12. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük 3 Aylık Aile Yardımı

evet doğrudur. 1-14 günlük farkı da aralık ayı içinde veya ayrıca hesaplayabilirsiniz.
  13. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sgk E-Bildirgelerin Son Günü 26'Sımı Yoksa 23'Ümü?

torba kanunda resmi gazetede çıktığı an maliye genelgeyi yayınlar sistemi açar. Maliyenin elinde olan bir şey değil. yoksa hallederdi çoktan.
  14. Süleyman Kambuk

İlave fark+ maaş için ocak dönemi 1-14 gün içinse aralık dönemi olacak şekilde text dosyasına yansıtır maliye bu işin kolayı. Sgk da süreyi bu ay için uzatsın bi zahmet :D:) Mecliste konuşmaları dinledimde 20 kişi konuştuysa 18 i konuyla alakasız konuştu. Bugün iş tamamlanır genelge yarın...
  15. Süleyman Kambuk

Önce ilave farkı yapıp. Ona göre maaş+ ilave farka göre 1-14 gün farkı yaparak kısa yoldan çözülebilir. Yani ben olsam bu şekilde yapardım. İlave fark için bi alan açılırsa öncelikle halledilir.
  16. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Emanete Düşmeyen Sgk E-Bi̇ldi̇rge

KBS ve MYS çağrıları aynı yerden yapılmaktadır.
  17. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Emanete Düşmeyen Sgk E-Bi̇ldi̇rge

Bizde de İPC ödemesi Emanete düşmemişti. Çağırı açarak emanete düşmeyen görünmeyen sgk kesintilerinin emanete düşmesini sağladık ve eşleştirme yaparak gönderdik.
  18. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geçmiş Döneme Ait Eksik Ödeme (Üniversite Ödeneği)

ekte örnek bordro koydum. Bu şekilde kendinize göre rakamları yazarak koyabilirsiniz.
  19. Süleyman Kambuk

üniversite ödeneği ödemesi tarafımızca yapılmadığından malesef ki elimde örnekte yok. Üniversitelerde görev yapan kişilerden veya işe hakim kişilerden dönüş olacağını düşünüyorum.
  20. Süleyman Kambuk

hepsinin toplamını ve damganın toplamını 12. aya veya 1. aya ekleyerek te ödeme yaparsınız ödeme doğruluğu açısından sorun olmaz. ancak ilerde bir sorun olmaması adına maaşa da ilgili ayları gösterir cetvel koyarak açıklama yazarsanız şu dönemleri kapsar ödemedir diye kurtarıcı olacaktır.
  21. Süleyman Kambuk

Kurumumuzda üniversite ödeneği uygulanmamakla birlikte bildiğim kadarıyla sadece damga vergisi kesilmektedir. Eğer ki sadece damga vergisini etkiliyorsa (bilmediğimden net yazamadım) KBS den ödenecekse maaş bordro girişi kısmından ilgili dönemlere brüt ve damga kesintisi rakamlarını girerek...
  22. Süleyman Kambuk

ayrıntı açarsanız eksik olan ödemenin içeriğini net cevap alabilirsiniz. Eksik ödenen tutar nedir.? (Ek ödeme, Tazminat, ek gösterge vb.)
  23. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Emekli̇ Kesenekleri̇ Farkları Beklenecekmi?

beklemenizi öneririm. Daha zaman var. Mecliste bugün ilave zamla ilgili kısım görüşülecek. Meclisi geçti. Maliye bakanlığının genelgesini bekleyin derim öncelikle.
  24. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı 2022-2023 Kamu Görevlileri Toplu Sözleşme Gereği Ek Ödeme Oranları %20 Oranında Arttırılmıştır.

Çok teşekkürler ömür bey toplu sözleşme baştan sona okudum bende öyle anladımda. Bazı haber sitelerinde bunun ayrımını yapmadıklarından bizim kurumumuzdaki hemşire, laborant vb. Sağlık hizmetleri sınıfındaki kişiler de ısrsrla arıyorlar. Kendimden okuduğumdan şüphe ettim.
  25. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı 2022-2023 Kamu Görevlileri Toplu Sözleşme Gereği Ek Ödeme Oranları %20 Oranında Arttırılmıştır.

sağ sağlık bakanlığı dışındaki kurumlarda çalışan personellerde 20 puan artırımlı uyguluyor mu. Biz ek ödemeyi döner sermaye kapsamında aldığımızdan deneme yapamıyorum. Sağlık Hizmetler sınıfındaki tüm herkes mi artırımlı alıyor. Net bilgisi olan ya da KBS de oranları gören paylaşabilir mi...
  26. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Toplu Sözleşme Ikramiyesi

maaşta ödenmiş olması durumunda tamamından hesaplanacaktı. benim örneğim. sendika kesintisi yapılıp toplu sözleşme ikramiyesi ödenmeyene örnek oldu. maaşa ait damga matrahın da ekleyerek sendika kesintisini öyle yapınız. dediğinizde haklısınız.
  27. Süleyman Kambuk

Gelirler Toplu Sözleşme İkramiyesi 487,33 Kesintiler Damga Vergisi 487,33*0,00759=3,70 Sendika Kesintisi 487,33*0,005= 2,44 Net Ödenen 481,19 bu şekilde rakamları gösterir bir bordro oluşturursanız ve ödemesini yaparsanız sorun olmaz. Şahsen tavsiyem kişi acele etmiyorsa sonraki yıllarda...
  28. Süleyman Kambuk

ayın 15 inden önce üye olmuşsa (haketmişse) bir sonraki ayın maaş bordrosuna maaş bordro girişi sekmesinden ek olarak verilebilir. veya elden manuel bordro ile ödeme emri düzenlenerek ödenir.
  29. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mke Dan Gelen Personele Fark Tazminatı Hk.

ilgili maddeyi yazdım. Harcırahı öderken kişinin diğer kurumdan almadığına dair nakil bildiriminde kesinleştirin. Yoksa nakil bildiriminde yazmıyorsa açık beyanını alın yazılı. Almadıysa ödemeyi yapabilirsiniz.
  30. Süleyman Kambuk

Harcırah kanununda bununla ilgili madde var hasıl olduğu bütçeden ödenir diye. Madde numarasını gün içinde bakarak eklerim. ödenmesi atandığı kurumca yapılacaktır. Ödeyin. Bir sıkıntı olmaz. ilgili madde Harcırahın sureti tediyesi: Madde 57 – Harcırah hizmetin taallük ettiği (ilgisi bulunan...
  31. Süleyman Kambuk

Çöp Kutusu Kbs Personel Bordrosu Ekranı Geçmiş Dönemler Görüntülenmiyor.

genel toplu kontrol ve daha sonrasında bireysel kontrol yapacağımdan. bireysel bordro öncelikli işimi görmüyor. ancak teşekkürler yine de bireysel dede kontrol yapayım biraz. teşekkürler paylaşımınız öneriniz için.
  32. Süleyman Kambuk

mevcut atandığı unvanın özlük haklarını ve kurumunuzdan ayrıca ödenen tazminatlar varsa bunu ekleyerek aylık tutarını hesaplayın. örneğin kişi araştırmacı Ö atandı ve araştırmacının maaşı 9.000 TL şuan itibariyle kişinin eski maaşı da aile çocuk gibi değrler eşdeğer vergi dilimi yine eşdeğer...
  33. Süleyman Kambuk

Çöp Kutusu Kbs Personel Bordrosu Ekranı Geçmiş Dönemler Görüntülenmiyor.

KBS sisteminde 2022 Ocak ve 2021 Aralık ayı bordrosu dışında hiçbir bordroda görüntüleme yapamıyorum. Geçmişe ait genel maaş dökümleri ile ilgili de rapor alamıyorum. Genel sistemsel bir problem midir.? Herkeste mi öyledir. kontrol eden hiç oldu mu.? Genelde yılbaşlarında uygulanan genel bir...
  34. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5510 Sonrası Maaş Kesenek Tutarları Fark Oluşuyor

asgari ücret kadarını devlet ödüyor. kişinin matrahı 4752,98 1. tabloda sırasıyla %11-%9-%7,50-%5 kişinin bordrosu asgari ücretin altında kalmasaydı prim olarak 2. tabloda 5004 asgari ücretliye ait eşdeğer hesap yapılmıştır. 3. tabloda aradaki fark alınmıştır. Toplamı...
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşme Brüt Ücretinin Tavanı Varmıdır

İşleminiz doğrudur. bizlerde öyle yapıyoruz. Zaten zamları eski rakamların üzerine Maliye bakanlığı güncelliyor. Bu rakamlar zaten size tavan olarak geldiği için tavanı geçmemiş oluyor.
  36. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşme Brüt Ücretinin Tavanı Varmıdır

Cumhurbaşkanlığından tavan sözleşme ücreti isteyebilirsiniz. Zaten onlar size atama yaparken kurumunuza sözleşme ücretlerini gönderiyorlar. Merkez atama biriminizde bulunabilir. Genelde maaş ile ilgili birimlere vermiyorlar. Bizim kurumada 2-3 senedir geliyormuş bi cetvel tavan ücretleri...
  37. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Aralık Ayı Kıst Maaşlarda Kbs Vergi Istisnasını Yanlış Hesaplıyor

dün maliyeden aradılar beni başka bir sorundan dolayı. bu konuyla ilgilide gerekirse duyuru yayınlarız ödeme emri belgesiyle kişilere ödersiniz veya reddi iade talep formuyla yaparsınız ya da diye bildirdiler. neyse ki düzeldi ki gerek kalmadı.
Geri
Üst Alt