Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Aralık Ayı Kıst Maaşlarda Kbs Vergi Istisnasını Yanlış Hesaplıyor

Dün akşam 17:10-17:30 arası KBS kapattılar o arada düzelttiler.
  2. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Aralık Ayı Kıst Maaşlarda Kbs Vergi Istisnasını Yanlış Hesaplıyor

17 günlük ve 14 günlüğü ayrı ödeme olarak değerlendirmeyin aralık maaşı olsa da ocak döneminde tek bir ödeme alacak kişi. bu yüzden dönem 13 olmaz. 2022 yılın aralık dönemi de zaten 2023 yılında değerlendirilecek. 1641905480 Maliye bakanlığı henüz kıst maaşta vergi istisnası işlemini çözemedi...
  3. Süleyman Kambuk

vergilendirme brüt üzerinden alındığından brütü kıst 14 günlük yaptığınızda zaten 14 günlük fark kadar vergilendirme yapmış oluyorsunuz. ayrıca oluşan vergiyi tekrar 14 günlük diye ayırırsak yanlış olur.
  4. Süleyman Kambuk

tekrar çağırıyı güncelleyerek bildirdim ama sonuç yok. öğlene kadar bekleyeceğim. 1641886362 İlgili hata öğleden sonra çözülecekmiş. Bilginize.
  5. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz Izindeki Personelin Ödenmeyen Gssp'si

ödeme işlemini şuan yapacağınız için ipc olmaması gerek diye biliyorum. Yine de SGK ya sorun derim iletişiminiz varsa. ipc için bir ödemenin veya bildirgenin olması gerekiyor. Yanlış biliyorsam düzeltin.
  6. Süleyman Kambuk

örnek 5 günlük kıst bu şekilde veriyor. 2-3 tl fazla hesaplıyor anlayamadım gitti orasını 963,86 Kesenek matrahı (26,56+464,47+38,58+4,75+428,50)
  7. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Çkys Aralık 2021 Ve 14 Günlük Işçi Maaşlarında Gelir Vergisi İstisnası Uygulanmasının Çözümü

uygulama kısmı aynı ancak. vergi kısmına doğrudan uygulandığından ayrıca bir tertip gerektirmiyor. hesaplama yaparken agi gibi değerlendirip. ödeme emrinde verginin indirimsiz hali yerine indirim yapılmış olarak ödenecek vergi tutarını giriyoruz. Bütçe sınıflandırmasında buna ait ayrıca bir...
  8. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Çkys Aralık 2021 Ve 14 Günlük Işçi Maaşlarında Gelir Vergisi İstisnası Uygulanmasının Çözümü

böyle bir bütç tertibi yok ödeme emrinde verginin tutarı düşük olacak ayrıca agi gibi bir kısım olmayacak. direk vergiden düüşünüz istisna rakamını
  9. Süleyman Kambuk

düzelttim sizin tabloyu. toplam istisna 638,01 683 olunca fazla oluyor 3 ile 8 yer değiştirmiş eliniz kaymış sanırım:D 172,41 kalan istisna doğru.
  10. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4-B Sözleşmeli Büro Personellerinin Kıst+Tam Maaş Hesaplamasında Eski Ücretten Hesaplıyor

muhtemel olabilir ama net bir şey söyleyemeyeceğim. kadroluları kendim tanımladığımı biliyorum. fakat sözleşmeliler otamatikmi geldi ben mi tanımladım tam hatırlayamadım.
  11. Süleyman Kambuk

yok sorunuzu anladım bende de örnek var sizle aynı bu ay ücretsiz izin dönüşü olup göreve başlayan. ancak maaşı yarın yapacağım. yarını beklerim diyorsanız oluşan durumu tekrar buraya yazarım. biz gssp kesilir işaretlediğimiz için %12 gssp aralıkta ödemiştik. bakalım yarın aralık için kıst fark...
  12. Süleyman Kambuk

gssp 5510 da olsa 5434 te olsa ücretsiz izindeyken %12 oranında değerlendiriliyor. emekli kesenek matrahının %12 sini alarak kişinin ekim kasım ve aralık ayına ait gssp sini ödeyiniz. ocak için ise kıst hesabı kbs ye yaptırın. bizdede bu ay ücretsiz izin dönüşü var. geçmişte bunun sorgulamasını...
  13. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Enflasyon Farkı Sosyal Yardımlara Eklenecekmi

Genelde sözleşmelerin zam ile ilgili kısmı aynı ocak ayında zam alanların. Mart ayında alanlarınki farklı oluyor. 25,47 dir ama yinede sözleşmeye bakmak gerek istisnalar olabilir.
  14. Süleyman Kambuk

Yarın tekrar çağrı açacağım. Fazla kesileni ödemek içinde gelir iade cetveli düzenlememiz gerekiyor gereksiz evrak kargaşası yarına kadar bekleyelim diyorum. 😅
  15. Süleyman Kambuk

aynen çözeceğiz dediler halen düzeltmelerini bekliyorum. yarın tekrar çağrı açacağım düzeltmezlerse. geçmişte de vekaletten 1 kuruş fazla vergi kesiyorlardı düzelttirmiştim. burada rakamlar baya yüksek kuruşta değil :D
  16. Süleyman Kambuk

Evet Tuğrul Bey vergi hep kesiyor da istisna maaştan artan varsa uygulamıyor ne yazık ki. Maliye vergi kaçırıyor kısaca :lollol::)
  17. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4-B Sözleşmeli Büro Personellerinin Kıst+Tam Maaş Hesaplamasında Eski Ücretten Hesaplıyor

buradaki alanı girmenizi istiyor. Ücret tertipleri alanını değil. Burasını düzeltirseniz sanırım olaçaktır.
  18. Süleyman Kambuk

Kadrolu memurda yanlış 4B de henüz kontrol sağlamadım kıst maaşımız olmadığından.
  19. Süleyman Kambuk

31/22 yeni ücretten hesaplıyor tamamını. 5166,77/31*22=3666,74 1641814707 kıst maaşlarda belki de bu zamana kadar hep yeni ücretten uyguluyordu biz farkedemedik. geçmişte yaptığınız varsa bi bakın derim düzeltmezlerse o şekilde uygularsınız.
  20. Süleyman Kambuk

haklısınız. kıst maaşlarda muhtemelen bu ay sıkıntı var çağrı açmak gerekecektir. memurlarda da sıkıntı var biz bildirdik. Sizlerde 4B için çağrı açarsanız faydanıza olacaktır.
  21. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İks'de 14 Günlük Maaş Için Gelir Vergisi Hesaplıyor, Doğru Mu?

maaş ve 14 günlük farkta toplam 638,01 TL kadar vergi düşülmasi gerekiyor. bu kadar düşmediyse yanlıştır. Bu konuyu maliyeye çağrı açtım bekliyorum.
  22. Süleyman Kambuk

evet ifadem yanlış olmuş kafa karışıklığına sebebiyet vermeyim. Soruyu yanlış okumuşum. tamamını eskiden veriyor gibi algıladım. Tarihleri baz almadım. Düzeltme için teşekkürler.
  23. Süleyman Kambuk

tamamı yeni sözleşmeden hesaplanması işlemi doğrudur. kişi 14 günlük fark ayrıca hesaplamayacaktır. Sistem doğru hesaplamaktadır. Yeni başlayan personellerde durum bu.
  24. Süleyman Kambuk

KBS yanlış yapıyor şuan. Kıst larda yararlanamadığı kısmı tamamlaması gerekirdi istisnasını Örnek Hesaplama: Matrah Vergi İstisna Kalan İstisna Ödenecek Vergi 3.104,00 465,60 638,01 172,41 0,00 2.246,62 336,99 172,41 0,00 164,58 Kişinin bordrosunda 164,88 Gelir vergisi ödemesi...
  25. Süleyman Kambuk

bu yıl içinde kazanç elde edildiği için toplamda bu yılın ocak ayındaki indirimden maaşta yararlandığından eksik kalan kısmı kadarını yararlanabilir.
  26. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Toplu Sözleşme -Koruma Ve Güvenlik Personeli

sadece silahlılarda 123 bir yanlışlık olmasında. silahsızlarda 118.
  27. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Toplu Sözleşme -Koruma Ve Güvenlik Personeli

Koruma güvenlik görevlilerine ek ödeme otomatik 118 geliyor maliye tanımlamış (1. -2. derecedekiler için ) silahlı ise istisna dan 123 yapabilirsiniz. uvanın koruma ve güvenlik görevlisi olmasına dikkat ediniz. olması gereken 118 bizde geliyor bir problem yok.123 ayrıca gelmediği için silahlı...
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ünvan Değişikliği Ve Görevde Yükselme Sonucu 666 Ek Ödeme Ve Yan Ödeme Maaş Kalemleri

eğer ki farka ait hesabın tutarlarını biliyorsanız eğer maaş bordro girişinden brüt ve kesinti turtarlarını ekleyerek oradan ödeme yapmanızı öneririm. 68/b farkında bazen bizde de cetvel gelmediğinden hesaplama yapmıyordu elden manuel hesaplayarak maaş bordro girişine girerek işlem yapıyorduk.
  29. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Aralık Ayı 17 Günlük Maaşlarda Agi̇ Hesaplanırmı?

hayır verilmemesi gerekiyor benim kendi düşünceme ve önceki mesajda belirttiğim dayanağa göre.. ücrette indirim gelirin elde edilmesine bağlı dönemde gerçekleşir. verildiyse bile vergi istisnasından düşülür. gereği yapılır.
  30. Süleyman Kambuk

Ay içinde en fazla asgari ücretin vergi indirimi kadar faydalanabilir. aslında fazla maaş elde etmiş olmuyor. geçmiş dönemdeki kayıplarından çok az daha yararlanmış oluyor.
  31. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Toplu Sözleşme Ikramiyesinden Aylıktan Kesme Cezası

Memurun o ay aldığı brüt aylığının kesilmesini gerektirdiği için kesinti yapılması gerektiğini düşünüyorum. 657 sayılı kanun 125. madde C - Aylıktan kesme : Memurun, brüt aylığından 1/30 - 1/8 arasında kesinti yapılmasıdır. Aylıktan Kesme Cezası
  32. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Maaşından Hariç Ödeme Alan Personele Vergi İşlemi Nasıl Yapılır?

Söylemlere takılmayın olması gerekeni yapıyorsunuz sizin yaptığınız işlem doğru. Maaşta da aynı mantık brüt gelir matrahı kümülatife ekleniyor.
  33. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Personel Ödemeleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu

Kadro Karşılığı Sözleşmeli Memur ve 4B Sözleşmeli Memur Maaş hesaplama ekranı açılmıştır bilginize.
  34. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Dönemi Icra Kesintisi

bizim uygulamamız ilgili kişinin unvanı ve elde ettiği net geliri bekar memur olarak hesaplıyoruz ve 1/4 ü nü alıyoruz. agi vergi istisnası gibi ayrıntıları ayırt etmiyoruz. Bununla ilgili uygulama birliği sağlanması için her icra müdürlüğünün farklı yazı yazmaması ve bir tebliğ olması lazım...
  35. Süleyman Kambuk

Elde edilen bir gelir varsa gelir unsurlarından gelir kesilir. Agi ile ilgisi yok ne yazık ki. Agi kaldırıldığından uygulanmıyor artık. İsterseniz bir personelinizin işlem kodunu yeni başlayan yaparak aralık için kıst gün fark verin agi vermediğini göreceksiniz. Ben denedim vermiyor.:)
  36. Süleyman Kambuk

Bu sorunun cevabı açık. Agi uygulaması kalktı geçmişe yönelik de olsa agi uygulanmaz. vergi indirimi de yıl içinde en fazla asgari ücretlinin alacağı indirim kadar olabilir. Mesela haziran ayındayız. Geçmişe yönelik birinin maaşını yapacağız daha önce yıl içinde hiç ödeme yapmadıysak yani vergi...
  37. Süleyman Kambuk

Programlar Memur Maaş Hesaplama 5510-5434

Şuan nette sıkıntı var ek ödemeye ait damga kadar fazla ödenen gösteriyor:):D ek ödemeye de ayrıca muafiyet uygulanmış gibi
  38. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Asgari Ücretlilerin Maaşlarından Gelir Vergisinin Kaldırılması Hakkında Kanun

Yakşalık 1200 personel var bizde sayı az ama kadrolu sözleşmeli 4b kadro karşılığı sözleşmeli diyerekten 22 birim var bizde hepsi bizden çıkıyor😅 baş edebilmek zor olacağından kbs ye rapor eklettirmek için görüşeceğim. Başka kurumlardan yazanlarda yada çağrı açanlar olursa iş hızlanır gibi.
  39. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Asgari Ücretlilerin Maaşlarından Gelir Vergisinin Kaldırılması Hakkında Kanun

muhtemelen olacak gibi bizde KBS dışı ödemeler yapıyoruz 15 ocak sonrasına belli olur. muhtemelen olacaktır da. KBS ye raporlama alanı açılması için Maliye ile bu konuyu görüşeceğim. yararlanma durumu varsa ki mutlaka eklenir.
Geri
Üst Alt