Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Yılı Temmuz Ayına Ait Mali Ve Sosyal Haklara İlişkin Genelge

14 birim hesabı yaptım kontrollere geçtim. şuan kapalı
  2. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Yılı Temmuz Ayına Ait Mali Ve Sosyal Haklara İlişkin Genelge

sürekli F5 yapıyordum kendi exel formatlarımı güncellemek için :D
  3. Süleyman Kambuk

2021 Temmuz Mali ve Sosyal Haklara ait Genelge yayınlanmıştır. Ocak 2021 Maaş katsayılarına %8,45 bir artışla Resmi 2021 Temmuz ayı Katsayılar: Maaş Kat Sayısı : 0.179797 Taban Aylık : 2.814188 Yan Ödeme Kat Sayısı : 0.057019
  4. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mys Geçmişe Dönük Ödenek Ve Harcama Raporları Nasıl Alınır?

kurumunuz strateji geliştirme dairesi başkanlığını arayarak bilgi isteyebilirsiniz. Bizim kurumumuzda Stratejinin altında bütçe ile ilgili birim var orası bakıyor. Sizin de kurumunuzda illaki böyle bir birim vardır arayarak bilgi edinmelisiniz.
  5. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mys Geçmişe Dönük Ödenek Ve Harcama Raporları Nasıl Alınır?

e-bütçe uygulamasından tüm raporları alabilirsiniz. Genelde harcama yetkililerine bu e-bütçe için şifre verilir. eğerki harcama yetkilisinin haberi bilgisi yoksa kurumunuzun ilgili strateji geliştirme dairesi başkanlığında bütçe birimleri ayrıntılı rapor alabiliyor. Yada ayrıca yetkide...
  6. Süleyman Kambuk

Öneri | İstek ve Şikayetler Maaş Hesaplama Robotu Bes Kesintisi

Bes kesintisinde baktığım kadarıyla bi sıkıntı görünmüyor düzelmiş. Ancak 9/1 yeni başlayan bir memur maaş hesabı yaptım da damga vergisinde ek ödemeyi dahil etmediğinden Damga vergisi eksik hesaplıyor onun dışında bordrolar birebir aynı. birde gelirler toplamı kısmı yanlış gibi ama net ödenen...
  7. Süleyman Kambuk

Öneri | İstek ve Şikayetler Maaş Hesaplama Robotu Bes Kesintisi

tuğrul emur Maaş Hesaplama robotunda bey bireysel emeklilik kesintisi aşağı yuvarla kısmını düzenlerseniz. (Küsurat veriyor.) benim kendi yaptığım exelde sizinkiyle birebir. Kendimi doğrulama fırsatı buluyorum sayenizde. Elinize sağlık.
  8. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Saaspass Aktivasyon Kodu Gecersiz Uyarisi

Bakanlığın ilgili bölümünde bu şekilde yazıyor. Merkez kimlik yöneticisinden değişiklik işlemini denediniz mi.? diğer uygulama konu yardımları için tıklayınız.
  9. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs - Aylar İti̇barıyla Vergi̇ Matrahı Li̇stesi̇

tam geçiş yaptıktan karşı taraf aldıktan sonraki ilk hesaplama da silinecektir orası harcama birimi değişikliklerinde hep bu şekilde kbs de
  10. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs - Aylar İti̇barıyla Vergi̇ Matrahı Li̇stesi̇

naklen geçen ve işten ayrılma gibi kodlarda kayıtlı personel aylar itibariyle vergi matrahı listesine dahil edilmiyor. olması gerektiği gibi durum bi sıkıntı görünmüyor. Zaten kişi sizden ayrılmasını yapmış ve sizde naklen geçen yapmışsınız. karşı taraf nakil aldığında onlarda gözükecektir.
  11. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Saaspass Aktivasyon Kodu Gecersiz Uyarisi

şifremi unuttumdan şifre değiştirmeyi deneyin daha sonra tekrar saaspassop uygulamasını aktif yapmayı deneyin derim. veya Merkez Kimlik Yöneticiniz tarafından İki Adımlı Doğrulama Tercihi seçiminiz sistemden kaldırıldıktan sonra tekrar tercih işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  12. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5510'A Tabi Memur Şubat Ayında Ücretsiz Izin Gss Katsayıları

temmuzda zamlı olarak KBS otomatik yapıyor sizlerde manuel bordroda yeni katsayıdan yapabilirsiniz. İşveren ödeyeceği için zamlı tutardan yapılmalıdır.
  13. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Cumhurbaşkanlığı Hizmetine İhtiyaç Kalmayan 4 B Sözleşmeli Personel

size atanan kişinin atama kararındaki dayanak nedir oradaki maddeyi paylaşırsanız. Bizlerde bakarak detaylı fikir sahibi olabiliriz. En net yolu budur. Tekrar tekrar okudum. aynı kanaatteyim 2 yıl süre ile eski aldığı tutar korunacak 4046 da da mantık eşitlenene kadar eski ücret kaybının...
  14. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Cumhurbaşkanlığı Hizmetine İhtiyaç Kalmayan 4 B Sözleşmeli Personel

fark tazminatı olarak eski aldığı ücreti yüksekse almaya devam edecek 4046 ile aynı mantık okuduğum anladığım budur.
  15. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Nisan öncesi Kesinleşmiş Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları 31.12.2021 kadar faiz alınmayacak

RESMİ GAZETE 09.06.2021 Kesinleşmiş Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları MADDE 7 – (1) 2021 yılı Nisan ayı ve önceki aylara ilişkin olup bu Kanunun yayımı tarihinden önce tahakkuk ettiği hâlde bu Kanunun yayımı tarihi itibarıyla ödenmemiş olan; a) 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci...
  16. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5434 Kıst Maaş Hesaplamada prim neden kesilmiyor.

5434 sayılı kanun MADDE 14– (Mülga: 31/5/2006-5510/106 md.) (8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Kanunun hükmüdür.) Ay başlarından sonra vazifeye girenlerin o aya ait eksik aylık veya ücretlerinden kesenek alınmaz. Ay başlarından sonra vazifeden ayrılanların eksik aylık veya ücretlerinden tam...
  17. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli memur rapor kesintisi

Genelgede raporla ilgili bir detay yok idari izinli sayılanlar fiili çalışmış sayılır. Rapor alan personelin idari izinli sayılcağına dair bir detay olmadığından ve bununla ilgili ayrı bir düzenleme olmadığından biz rapor alan personellerden ücret düşümü yapıyoruz. Uygulamamız bu yönde...
  18. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Ödemesi yapılmış Bildirgesi Kanuni üst Sınıra takılan İşçinin Fazla Oluşan SGK Ödemesi

Yönetmelikte değişiklik yayınladıklarından ve muhtasarla da ayrıca prim bildirim ve ödeme süresi yayınlandığından olsa gerek işveren uygulama tebliğinide değiştirmemişlerdir veya unutmuşlardır. Zaten kanun ve uygulanmasına ilişik yönetmelik bizim için yeterli. Ben işveren uygulama tebliğ...
  19. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Ödemesi yapılmış Bildirgesi Kanuni üst Sınıra takılan İşçinin Fazla Oluşan SGK Ödemesi

Güncel hali SGK sayfasında ayın 23. Olarak bi sıkıntı görünmüyor. Resmi gazetede aramalarda çıkmıyor bazen ilgili maddede değişiklik olduğundan değişikliğe ait karara bakmak gerektirir. SGK İŞVEREN YÜKÜMLÜLÜKLERİ 18 şubat 2017 tarihinde muhtasar beyanname verilmesi ile ilgili resmi gazete...
  20. Süleyman Kambuk

Aynen genel bütçe muhasebenin sisteminide az çok gördüğüm bildiğim için bu kadar farkı ayıracakları bir satem olduğunu düşünmedim. Manuel ayrı bi işlem yapıcaklar sanırım. Ondan özellikle sormak istemiştim. Saymanlıkta bana soracağından karşılıklı iletişime gireceğiz ön bilgi alayım dedim. Artık...
  21. Süleyman Kambuk

Bu muhasebe işlem fişinin sadece sgk için olan örnek var mı var ise mümkünse paylaşır mısınız.? Kişi borcu gibi birşey mi.? Örneği var mı.? Saymanlığımızdakliler de konuya vakıf değiller ne yazıkki.
  22. Süleyman Kambuk

çalışma günü 2 gün olarak vermiştim de tutar olarak 119,25*20238,50 belirtmiştim. çalışma günü çalışmadığından 0 olarak belirtmişim. ancak 2 gün ödedik ve bildireceğiz.
  23. Süleyman Kambuk

konu başlığını birçok kez arattım da bulamamıştım bu ay fazla ödediğimiz rakamı iler ki aylarda bildirmemiz bir sorun teşkil etmiyor anladığım kadarıyla. fazla ödeme söz konusu olduğundan . ancak geçmişten kuruma ait borç varsa bu sorun teşkil edecektir. Teşekkürler.
  24. Süleyman Kambuk

İşçilerin SGK konusunda fazla bilgim olmamakla birlikte şöyle bir sorum olacak. 1 işçimiz 1 ay rapor almış ve ilk 2 gün ücreti işveren karşıladığı için primi 2 günlük çalışması kadar bildireceğiz. maaş öncesi İlave tediye Hesaplaması ödemesi yapmıştık ve tediyenin SGK matrahları tutarı maaş...
  25. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Ek Ödeme

bizim uygulamamaz şu şekilde; İlk defa sendikaya üye olmuş hakları edinmişse eğer kıst olarak ödeme yapıyoruz. Ancak ücretsiz izin ve devam eden sözleşmelerde kesinti yapmadan tam ödüyoruz. Doğruluğu herkesçe tartışılabilir. Bizdeki uygulama bu şekilde.
  26. Süleyman Kambuk

Kıst ödemeye dair çalıştığı günlere orantılı olacağına dair bir hüküm yok. bu yüzden tam ödenmesi gerektiğini düşünüyorum. Aynı sosyal yardım bizim toplu sözleşmede de var ve uygulamamız bu şekilde.
  27. Süleyman Kambuk

Burdaki sözleşmede sendikaya geçişteki kasım aralık kısmının hesaplamasındaki kıst hesaptan bahsetmişker sanki ek ödeme için. İlk sendikaya geçişte daha önceden sendikalı olmadıkları için sosyal yardım farkı tespit için bizlerde kıst ödedik. Ancak sonraki yıllar için kıst ödenmesinin doğru...
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Naklen Tayin Olan Memur BES Kesintisi

KBS sisteminden yapılan maaşlardaki BES kesintileri otomatikmen kişinin adına bes şirketine aktarılıyor. Siz kişinin adına yetki verseniz de vermeseniz de. Kişilere şifre yetki tanımlaması yaptığınızda internet bankacılığı gibi kişi kendi giriş yaparak sistemden bilgilerini takip edebiliyor...
  29. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz izinli personelim SGK bildirgesi

sadece ücretsiz izin yazan koda getirmeniz yeterli.
  30. Süleyman Kambuk

yeni sekmede açınca çıkış yapmış gibi görünüyor ondan ekler görüntülenemiyor bendede yeni sekmede açılan veriler aynı şekilde göstertmiyor. arama yarine""Kesenek Sisteminden Prim İade Nasıl Yapılır resimli Anlatım " yazarsanız sorunsuz eki görüntüleyebilirsiniz.
  31. Süleyman Kambuk

SGK dan fazla gönderdiğiniz prim ödemelerini geri isteyebilirsiniz. PRİM İADE NASIL YAPILIR
  32. Süleyman Kambuk

Köşe Yazıları Asgari Ücret Altında Kalan 5510 Tabi memurun BES Kesintisi hangi PEK Tutarına göre yapılmalıdır.

Biz mutemetlerin kafalarını karıştırmak içşn ısrarla çalışıyorlar gibi. O kadar güzel açıklayıcı anlatmışsınızki elinize sağlık karşı yorum yapmaya bile çekindim aslında ancak direk 80. Madde ile yorumlayınca kanun maddesi varken bes yönetmeliğini değerlendirme gereği duymadım. Yoruma açık...
  33. Süleyman Kambuk

Köşe Yazıları Asgari Ücret Altında Kalan 5510 Tabi memurun BES Kesintisi hangi PEK Tutarına göre yapılmalıdır.

Benim düşüncem de Kişilerin kazançları üzerindeki sigorta matrahını esas alıyor kbs bence yapılan işlem doğru. elde edilmeyen kazanç üzerinden bes hesaplanmasının doğru olacağını düşünmüyorum. maliye de burada bu ayrıntıdan olsa gerek asgari ücretin altındakileri yine kazançla birlikte oluşan...
  34. Süleyman Kambuk

Programlar Vekalet Ücreti Hesaplama Programı

Birden fazla kişinin vekalet ücreti hesaplaması için kullanılabilen hesaplama exeli ektedir. Sayfa koruma şifresi (1078)
  35. Süleyman Kambuk

Programlar Vekalet Ücreti Hesaplama Programı

Yarın gün içinde bakayım atarım bulursam. Ben şuan başka format kullanıyorum. Onuda atabilirim.
  36. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 4/C Pek Alt Sınır Aylığı Fark Tahakkukları Sistemde Yayınlandı (06/04/2021)

saymanlıklar bu parayı bölerek gönderme durumu yok. fakat SGK havuzuna düşünce bir birimde borç olayı yoksa tahsilat tutarı ile kesenek tutarı karşılaşkırıyor SGK otomatik bunu karşılıyor. kurumsal başka bir borç yoksa tek ödeme ile açıklaması düzgün yazılırsa bir sıkıntı olmaz. biz işçilerde...
  37. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Maaştan 1/8 kesme cezasına Dönerden ödenen Ek Ödeme dahil edilirmi?

ek ödeme unsuru memurun brüt aylığı kapsamına (zam ve tazminatlar olarak) dahil olduğundan bütçe ayrımı olmaksızın aylıktan kesmek için brüt unsurlar arasında değerlendirilir.
  38. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Sürekli İşçi Ölüm Yardımı ( Anne veya Babanın Ölümü Hk.)

Aynı anda ölüm hali varsa veya kelimesi sizin söyleminizle örtüşüyor. Sizin belirttiğiniz gibi düşünmekteyim. Ancak, ölüm yardımının da ölüm gerçekleşme halinde yapıldığını ve bununla ilgili sözleşmede de sayı sınırı konulmadığına göre ödenebileceğini düşünüyorum. Burada sözleşmeye yazarken...
Geri
Üst Alt