Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
KBS de Aralık 2025 dönemi Münferit maaş ödemesi yapmamız gerekiyor. Hesaplama yapıyorum ama ödeme emri oluşturmuyor. devam edemiyorum. Bununla ilgili sorun yaşayan varmı acaba.
Bir memurun maaşında oluşan eksik yada fazla ödemelerden kendi yasal sorumluluğu var mıdır? Her ne kadar mutemet, kasten yada sehven hata yapsa da, memurda aldığı maaşı takip etmekten sorumlu değil midir? Bununla ilgili kanun maddesi var mıdır? Bilgisi olana paylaşırsa sevinirim.
Yıl içerisinde 7 günü aşan raporların takibini zamanında yapamadığımız için Aralık ayında toplu yapmak zorunda kaldık. Bu sebepten dolayı itiraz eden personeller oldu. şubat ayındaki maaşımla aralık ayındaki maaşım aynı değil benden fazla kestiniz diye itiraz ediyorlar. Her ne kadar haklılık...
Gelir vergisi istisnası aralık 2025 maaşında çoğunlukta 4420,93 ama bazı kişilerde daha düşük . 3425,67 -2999,12-5,03 gibi. Birde bazı aylar düşmüş bazı aylar artmış . bunu sebebi nedir. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
SGK emanetleri sorgula dediğimizde
Entegrasyon kurulmaya çalışırken hata oluştu.
Hata Zamanı: Wed Nov 26 2025 13:11:18 GMT+0300 (GMT+03:00)
Böyle bir hata ile karşılaşıyoruz. sebebini bilen varmı acaba?
Geçmişe dönük özel hizmet tazminat farkı ödememiz gerekiyor. Gelir vergisi matrah hesabına ÖHT eklenmiyor diye biliyorum. Bu durumda bordroda gelir vergisi kesintisi yapılmasına gerek varmı?
Diğer hastane Entegre Hastane olarak bize bağlı. Ama sadece döner sermaye olarak. Genel bütçe de kendi bünyesinde çalışıyor. Kendi gerçekleştirme ve harcama yetkilisi var. MYS için tanımlama yapabilmek için önce bizde nakil durumuna almamız gerekiyor. Ama nakil yaptığımızda bizde pasif olmuyor...
Hastanemiz Harcama yetkilisi olan başhekimimiz, başka bir kuruma da vekalet edecek. Aynı anda iki kurumda harcama yetkilisi olabilir mi. KBS ve Mys de kullanıcı yetkisi tanımlanabilir mi?
6245 harcırah kanunun Ek 2. maddesinde "konaklama gideri için ödedikleri ücretleri belgelendirenlere, belge bedelini aşmamak şartıyla" konaklama ücreti ödenir, ifadesi var. Resmi kuruma ait belge olduğu için bunun da kabul edilmesi gerekmez mi? Çünkü kişi boş yere mağdur oluyor. Eğitimi...
Çanakkale de geçici göreve giden bir personelimiz Çanakkale Gençlik ve Spor il Müdürlüğü Misafirhanesinde 5 gün konaklamış. Konaklama belgesi olarak fatura yerine Mutemet alındısı vermişler. Vergi mükellefi olmadıkları için fatura düzenleyemiyorlarmış. Maliyede bu belge ile ödeme yapmıyor...
Ücretsiz İzinde GSSP Kesilen bir personelimiz vardı. Ücretsiz iznini sonlandırarak 14 Nisanda göreve başladı. Malesef 15 nisan maaşında hem gssp kesildi hemde bildirimi yapıldı. Kişi için manuel bordro yapıp 30 nisanda Nisan 2025 Dönemi maaşı ödedik. İş yoğunluğundan bildirge vermekte bugüne...
Kurumumuza 2 yıldır geçici görevli olan uzman doktorumuz var. Görevlendirmeleri her ay yenileniyor. hafta içi mesai usulü çalışıyor. Bugüne kadar geçici görev yolluğunu tam olarak ödedik. Ancak şimdi ödeme yapmak istediğimizde il sağlıktan geri döndü. Kişi orda konaklama yapmadıysa, hesaplamanın...
Teşekkür ederim. Sgk ya yazı yazmamız gerekiyor sanırım. SGK ilk işe girişte meslek kodunu girdik. Bunun la alakalı sorun yok. Sadece bildirge verirken meslek kodu boş çıkmış. Kişi hizmet dökümü aldığımda buraya başladığım dönem de meslek kodu çıkmıyor ilerde sorun yaşanmaması için ay ay...
kurumumuzda sürekli işçi Elektrikçi (genel) kurumumuza naklen tayin ile gelen personel bulunmaktadır. personelin ilk sigorta giriş işlemleri yapılırken meslek kodu girilmemiş ancak e bildirge verilirken meslek kodu girişi yapılmamıştır. kişinin geçmişe dönük her ay için girilmesi için he ray...
18/12/2024 tarihinde istifa etmiş personele sehven 01-14/01/2025 14 günlük maaş farkı ödedik. Kişi borcu açıp almak istiyoruz. Ancak kesenek iadesi nasıl olacak. Prim iade sayfasından talep edemiyoruz. Bu konuda bilgisi olan varmı?
Hayat sigortası ve Özle sigorta yaptıranlara yasal oranlar dahilinde vergi indirimi yapılıyor. BES kesintisi ve Banka kredilerinde yapılan hayat sigortasına vergi indirimi uygulanır mı?
Kbs de giyim yardımı koduyla yönetmelik ek 2 nakdi verilecek birim fiyat listesindeki kod bir birine uymuyor.
Örneğin listede İş Önlüğü 28, kbs de İş Önlüğü 27 . kbs deki kodumu dikkate dikkate almamız gerekiyor .?
4924 personelin maaşını çkys üzerinden yapıyorum.Bir yıl içerisinde almış olduğu raporları bir yere kaydetmeli miydim ? 30 günü aşan raporların kesintilerini nasıl yapmalıyım acaba?
Direk indirilenler dosyasına indiriyor. masa üstü seçemiyorum. aynı yerden kasım dönemine ait 4 adet tex indirdim hepsi dolu. sadece 5510 say tabi boş. personelin çoğu 5510 tabi. boş olmaması gerekiyor.
Ama burda 5434 lü ler için "Fiili Hizmet Süresi Zammı Tespit Belgesi (2) nin düzenlenmesine devam edilecektir" diye yazıyor. Bazı kurumlar personel listesi ekleyerek Sosyal Güvenlik Kurumuna yazı yazmışlar. Listedeki personellerin fiili hizmet süreleri hitaba işlenmesi için. Sonrada işlenmiş...
Devlet hastanesinde görev yapıyorum. Kurumumuzda emekliliği yaklaşmış olan bazı personeller E devlet te fiili hizmet sürelerinin görünmediğini söylediler. Kontrol ettiğimizde, fiili hizmetlerin düzenli olarak yapıldığını tespit ettik. Ancak hitaba işlenmemiş sanırım. Bu sürelerin işlenmesi için...