Arama sonuçlarınız

1. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Kadroya Geçmeden evvel Alt işverende çalışan işçinin kullanmadığı ücretli izin hakkı

5 yılı geçtiği görülüyor bu durumda tis hükümleine göre 5 yıldan fazla 15 yıldan az olanlara 22 gün deniliyor
  2. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli kesenekte inzibati para cezası

aylıktan kesme cezası ile ilgili bir alan olması lazım daha önce bir kaç kez rastladım ama çok dikkate almadım sadece tahakkuk tutarının ödeme emri ile yeknesak olması dışında çok dikkat kesilesi bir durum değil sanki
  3. Yasin Ünsal

Mutemet Arşivi Çalışabilir Kağıdı Rapor Yerine Geçer Mi?

çalışabilir kağıdının rapor olarak değerlendirilmemesi gerekir ,işçinin işyerinde bulunmadığı saatlerde tedavisinin sağlık birimince yapıldığının kanıtı ve yani kanıtlayıcı belge statüsündedir,rapor sayılabilmesi için belgenin rapor adı altında ve diğer şartlara uygun olarak düzenlenmiş olması...
  4. Yasin Ünsal

Mutemet Arşivi Kişi Borçlarının Yatırılmasını Nasıl Yapıyorsunuz?

kişi borcu hesaplama cetvelini üst yazıya ekleyip ilgiliyi yönlendiriniz sizin parayı alıp personel adına götürüp veznede işlem yapmanız doğru olmaz
  5. Yasin Ünsal

Editörün Seçimi Sözleşmeli Personel Fiili Hizmet Zammı (FHZ) Tam ve Kıst Hesaplama ve Bildirge Oluşturma 90 Gün (33 Nolu Belge)

ekim primlerini muhasebe birimleri gönderse de işyeri emenatinde kalıyor bir ay sonra bildirgeyi verdikten sonra sgk prim tahakkuk servisini arayıp mahsubunu talep ediyoruz sıkıntı olmuyor nöbet açısından ise yine ekim ayındaki nöbete ait pek tutarlarının ekim bildirgesi içerisinde...
  6. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Askere Gidenin Genel Sağlık Sigortası

kurum yazılacak ödeme emrine saymanlık kurum numarasını yazmayı ihmal etme en önemli konu o , örneği ekledim
  7. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Mahsuplaşma konusunda lütfen yardım

abi az kesildiği için zaten aylık vergi matrahını gerekli ise yılllık vergi matrahını güncelle dedim ama bahsettiğin tutar çok fazla gözüküyor incelemek lazım bordroyu
  8. Yasin Ünsal

Abi tutarı bulduysan tamamdır sıkıntı yok
  9. Yasin Ünsal

Doğru gözüküyor kesenel bilgi sisteminde girişi yapıp sağlamasını yapmadan ödwme emri kesmeyin
  10. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Taşerondan kadroya geçen güvenlik görevlileri

11 saat iiçiyi korumak adına getirilmiş olsa da vaki durumda işçinin kabulü ile bu saat üzerinfe çalışöama fiilen yapılıyorsa fazla mesaiyi hakeder hatta yargıyay kararı na göre bu ddurumdaki işçi içşn bazı çalışma biçimlerinde haftalık çalışma saati dahi aranmaz bu bakımdan durumu puantaja...
  11. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Taşerondan kadroya geçen güvenlik görevlileri

almamasının gerekçesini anlayamadım , tisdeki kıaıtlayıcı hükğm gece çalışmasına ilişkin onun dışında 1,60 katı ile yapılan fazla saat çalışmaların ücretini vereceksİniz vardiya veya başka şekilde çalışma süreleri haftalık olarak belli iken üzerindeki çalışmların verilmemesinin anlamı yok...
  12. Yasin Ünsal

tamamını almamışsın Arkadaşım kıst İade aldığınız için ve ekim ayınfa maaşını tam verdiğinden ötürü ekobs ekşm ayı maaş matrahını tam maaş matrahına göre çekti dolayısıyla aylık vergi matrahının iadeye görw güncellenmesi gerekir onun dışında yapmanız gereken şey yıllık matrahı çekmedi ise ekobs...
  13. Yasin Ünsal

Kesenek bilgi sisteminde ekim ayına git detaya gir ilgilinin pek tutarının (pek genel yazar) yüzde onikisini hesapla mys den ödeme emri kes ödemeyi gönder ödeme emri kesmeden kasım ayı asıl mahiyette bildirgeyi manuel girip kontrol etmeyi unutma
  14. Yasin Ünsal

Hiçbir sakıncası yok alabilir
  15. Yasin Ünsal

sabit dışı ek ödeme çıkmadıysa neden olması ya da sabit dışı ek ödeme aylık mahsuplaşma tutatından az ise iade aldıysanız aylıj vw yıllık matrah ı manuel yükleyin kbs den tam maaş matrahını çekmiştir düzeltmek lazım
  16. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personel çıkış bildirgesi pek tutarı ile e bildirge pek tutarı uyuşmazlığı

hadi ya çok mu dert edinmişim ne yapmışım ben de konuyu öyle anladım sanki :)
  17. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personel çıkış bildirgesi pek tutarı ile e bildirge pek tutarı uyuşmazlığı

çalışma arkadaşlarım bir süredir aklım takılan bir sorun /soru var malumunuz bedellli askerlik ve normal askerlik nedeniyle sigortalı ayrılış bildirgeleri meselesi var 10 günlük sınırlayıcı süre nedeniyle biz sözleşmeli personelin bildirgesini düzenlerken prime esas kazanç tutarını ve belge...
  18. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Nakil gelen Kadrolu memurun geriye dönük tescil işlemleri

5510 sayılı kanunun 8. maddesi (Değişik beşinci fıkra: 17/4/2008-5754/6 md.) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılan kişileri çalıştıracak işverenler, bu kapsamda ilk defa veya tekrar çalıştırmaya başlattıkları kişileri, 7 nci maddenin birinci fıkrasının (c)...
  19. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Araştırma ünvanında Doçentin Yolluğu

Harcırah hesabında esas tutulacak aylıklar: Madde 7 – (Değişik: 11/12/1981 - 2562/4 md.) Harcırahın verilmesinde memurun fiilen almakta olduğu aylık (Kurumların 1 - 4 ncü derecelerdeki kadrolarında bulunanlardan kazanılmış hak aylık dereceleri daha düşük olanların işgal etmekte oldukları kadro)...
  20. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli İş Göremezlik Ödeneğinin Maaştan Mahsubu Nasıl Yapılacak?

ömür hocam kbs de bu konuda sıkıntı yok da döner sermaye sözleşmeli personelin işgörememezlik ödemeleri ile ilgili personele maaşı peşin ödediğimiz için kişiye tutarı havuz hesabına atmasını söylüyoruz o da bize dekontu getiriyor bizde il sağlık muhasebeye bu tutarın gelire alınması diye...
  21. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli EKOBS 209 Sabit Ödeme Ssk İşçi-İşveren Kesintisi Yapılır mı ?

kesilmemesi gerekliydi hocam kesilmiş personelin durumunu düzeltip fark bordrosu yaparsınız artık bu arada enteresan cevaplamışlar arada gelin dövün de gidin deşarj olacak yer arıyorsanız bari demek lazım cevabı yazan yazılımcıya :)
  22. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi ÇKYS Asgari ücret altına düşmesi

hocam tebliğ zaten buna yönelik hazırlanmış gibi geldi bana da sadece ücret geliri ile vergi matrahının yükselmesi nedeniyle net asgari ücretin altına düşen tutarın asgari geçim indirimi tutarına eklenmesi gerekiyor dediğiniz gibi ikramiye vb tür ödemeleri nedeniyle yükselen matrah nedeniyle...
  23. Yasin Ünsal

Editörün Seçimi 4/B Sözleşmeli Personel İş Göremezlik Ödeneği KBS'den Nasıl girilecek (Resimli)

ömür hocam protokolün açığı mal müdürlüğü hesaplarındaki sosyal güvenlik prim kesintisinin muhasebe birimince otomatik olarak gönderiliyor olması bunun için ayrıca işgörememezlik miktarı kadar tutarın gelir hesabına alınması hususunun takibi i,şi zor olacak
  24. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Biyologlara Fiili Hizmet Zammı Ödenir mi?

ekli listede sadece biyokimyager var biyolog ünvanı bulunmamakta
  25. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 12 Girişli Memurun Terfi Kısımdaki Kıst Maaş Gün bölümünde 3 gün olarak KBS vermiyor

memuriyete ve birimde başlama tarihini 12.11 yapıp denediniz mi
  26. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Ölen işçinin kıdem tazninatı Kime Ödenir ve Yapılacak İşlemler Nelerdir?

1. İşçinin ölümü 6098 sayılı yeni borçlar kanunu MADDE 440- Sözleşme, işçinin ölümüyle kendiliğinden sona erer. İşveren, işçinin sağ kalan eşine ve ergin olmayan çocuklarına, yoksa bakmakla yükümlü olduğu kişilere, ölüm gününden başlayarak bir aylık; hizmet ilişkisi beş yıldan uzun bir süre...
  27. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Ölen işçinin kıdem tazninatı Kime Ödenir ve Yapılacak İşlemler Nelerdir?

aynı işveren bağlı olarak en az bir yıl çalışmış olmak şartıyla borçlar kanununa ve dahi eski iş kanuna göre ''işçinin ölümü halinde yukarıdaki hükümlere göre doğan tazminat tutarı, kanuni mirasçılarına ödenir''. ve 4857 sayılı kanunda'' İş sözleşmesinin, herhangi bir nedenle sona ermesi...
  28. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi ÇKYS Asgari ücret altına düşmesi

''enteresan buna cevaben dün yazmıştık biz daha evvel başka konuda mı kalmış anlayamadım hala forumla ilgili çözmem gereken konular var anlaşılan'' demişiz ki efendim ''asgari geçim indirimine eklemesi gerekiyor normalde fark kadar tutarı lakin çkys de böyle bir tanımlama görmedim yazılım...
  29. Yasin Ünsal

Facebook Soruları Radyoloji Uzmanlarına fiili hizmet zammı verilirmi?

Radyasyon komitesi hekim odaklı düşüneceği için 60 gğn fhz de karar kılacağı ihtimaline ihtimal vermiyorum , radyodiagnostik cihazlardan yalnızca renkli dopler usg ile normal usg kullanıyor ise hekim maruz kalınan radyasyon miktarı ve buna bağlı riskler bu cihazlar için çok düşük olacaktır yani...
  30. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 657 Diş Tabibi Aday Staj Eğitimi Belgeleri

hocam maalesef her şey hızlı ilerliyor bakanlık bu iş için uses adında bir site icat etmiş aday memurlar üye olabiliyor sağlık bakanlığındaki orada belli saat eğitimi alma zorunluluğu varmış falan filan yani anlayacağınız sizin işinize yarar pek bir şey yok kusura bakmayın
  31. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 657 Diş Tabibi Aday Staj Eğitimi Belgeleri

sordum aday memurluk ders notlarını kişilerin e meil adreslerine gönderiyorlarmış mehmet hocam kasteddiğiniz o ise şayet :ir tanesini yakalarsam sizin için isteyeceğim :)
  32. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Yeni Gelen Personelin Bireysel Emeklilik Kaydı

kbs den maaş alan personel için bir şey yapılmıyor diye biliyorum emeklilik gözetim merkezinden ilgili şirkete üretim için bilgilendierme yapılıyor
  33. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli E-Bildirge Kullanıcı adı değişikliği

yetkili olacak kimsenin imza sirküsi ile başvurup yetkili değişikliğinin tescili gerekmektedir. 4a açısından ekrandaki görüntü ilk işyeri tescilinde kullandığımız sayfadır yetkili değişikliği için kullanıldığını görmedim
  34. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 4/B Doğum izni süreci

doğum öncesi analık çalışır ,çalışamaz ve doğum sonrası analık izinlerini rapor şeklinde hastaneler zaten veriyor kuruma onaylamak dışında bir şey kalmıyor ,onunda dışında ücretsiz izinde genel sağlık sigortası işi sadece 4-c çalışanlar açısından (memur) geçerli bunlar için kurumu zaten bu...
  35. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli AGİ İcra Kesintisinde, Sosyal Hak olarak kabul edilmelimidir?

evet sevgili hocam mutemetler olarak yaşadığımız olumsuzluklardan sadece bir tanesi
Geri
Üst Alt