Arama sonuçlarınız

1. R.P.

Çözümlendi | Kilitli sürekli işçi vefat etmeden yatan fazla maaş

Burada esas olan bir kaç günlük fazla yatan meblağdan bahsetmekteyiz.Diğer deyiş ile Devletin alacağı bir kaç günlükten Yasal Mirasçıların alacakları sonraki konular.Lütfen Konuya Hakim Olalım.
  2. R.P.

Çözümlendi | Kilitli sürekli işçi vefat etmeden yatan fazla maaş

En Hızlı ve mantıklısı acilen bankaya yazı yazılarak borç miktarının bütçeye irad edilmesidir.Sgk Primleri gitti gelmez.
  3. R.P.

Çözümlendi | Kilitli Telefon Fatura ödemesindeki Özel İletişim Vergisinden Damga vergisi Kesilir mi?

kdv hariç kalan kısmın 0,0948 i damga vergisidir.Şimdi Dikkat ederseniz burada kdv hariç denilmekte kdv nedir belirli orandaki dolaylı vergi o vakit özel iletişim vergisini düşermiyiz kdv düşülüyor ise oda düşer mantık böyle ancaaak 30 Seri No.lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliğinde kısaca...
  4. R.P.

Çözümlendi | Kilitli İki aydır kesilmeyen sendika üyeliği kesintisi

Sendika istemez ise hiçte sesini çıkartma derim.
  5. R.P.

Çözümlendi | Kilitli E Bildirge Ödenmemiş Prim Borçları

Çok zayıf bir ihtimal para emanette kalırki sistem belirli aralıklarla uyarı vermekte.Sizin yapmanız son 5 yıla ait dekontları vmys vermekte bunları alıp sgk ya üst yazı ile bildirmeniz.
  6. R.P.

Çözümlendi | Kilitli Süt izin saati

Yasalara göre süt izni her gün düzenli olarak bebeğini beslenmesi için verilir. Yani çalışanın toplam kullanacağı saatler toplayarak izin yapması ile ilgili bir durum değildir. Ayrıca süt iznini düzenleyen 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 74. Maddesi'nde iznin toplu kullandırılamayacağına dair bir...
  7. R.P.

Çözümlendi | Kilitli Stajyer Öğrenci Staj Ücreti İcra Takibi

İcra belgesi en son size geldiğine göre sizin ödeme yapmanız gerekir.Aynı bakanlığa ait farklı illerde staj yapması bunun önüne geçmez.Kişiye olan borç ile mahkeme giderlerini farklı yapmanız gerekir.Staj ücretleri genel bütçeden ödeniyor ise ödemede oradan yapılmalı.Döner sermayeden ise borç...
  8. R.P.

Çözümlendi | Kilitli Yaşlı Aylığı Alan Kişinin Sgk Girişi

Tecrübemde şu var Yetim aylığı alırken ücretli öğretmenlik yapanın da sgk girişinde aynı uyarıyı verdi kişi ücretli öğretmenliğe devam edince yetim aylığı kesildi bu bende sabit ücretli öğretman bayandı şimdi bunu araştırırken bir çok notlara ulaşıp arşivime eklemiştim kesin bir şey yazamadığım...
  9. R.P.

Çözümlendi | Kilitli Yaşlı Aylığı Alan Kişinin Sgk Girişi

Sn: muallim001 Bilindiği üzre Emekli olup ücret karşılığı çalışan ücretli öğretmenler sıkça karşımıza çıkmakta ancak kişinin emekli maaşı kesilmediğine göre buradan bakmak çok daha mantıklı olacaktır.Ücretinde düşüş olur sigorta girişleri bunlarda farklı olmakta konu ile ilgili forumda bilgi var...
  10. R.P.

Çözümlendi | Kilitli ÇOK AMAÇLI GÜVENLİK KABİN ALIMI

Anladım Tifi 255 demirbaştan kesip mys den 03.07.01.90 kodundan çıkkarsan olur. 255 ten çıkamaz isen 150 den çıkıp 255 e devir yapman gerekir.
  11. R.P.

Üstadım Paran Hangi Tertipte Bilemiyorum. 1.03.02 - 6.03.02 - 1.06.02 Bu Tertiplerin hangisinde ?
  12. R.P.

Gülerek Kullan
  13. R.P.

Çözümlendi | Kilitli Aile Yardımı ve Asgari Geçim İndirimi İadesi

Kişi Borcu çıkartarak kişiye tahakkuk ettirip tebellüğ edin gerisi ona kalmış ister öder lster ödemez sizin sorumluluğunuz buraya kadar.
  14. R.P.

Çözümlendi | Kilitli MYS sürekli görev yolluğu damga vergisi oranı

Mustafa Gözükara Bey: Helal sana :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:
  15. R.P.

Çözümlendi | Kilitli 6245 Harcırah kanununda gece kavramı

24 Saat Kavramına göre gidiş geliş aynı tarih Diğer konu gittiği yer ne kadar uzaklıkta dönüş 16.55 2/3 alır sadece Ancak görevlendirme yazısında bahse konuyu da göz ardı etmemek gerekir.
  16. R.P.

Editörün Seçimi Meb Anaokullarında Belirli Süreli İşci Çalıştırma Sözleşme Örneği ve Ücret Onayı Örneği

Arkadaşlar Meb Ana Okullarında çalıştırılan Bakıcıların sözleşmeve Ücret Onay örneğine ihtiyaç duyulduğu anlaşılmış olup bir örneği ekte sunulmuştur.Gülerek kullanın.
  17. R.P.

Çözümlendi | Kilitli KBS Maaş sistemi

Sn: ali rıza bülbül Bey edindiğim bilgi çerçevesinde Yapmanız gereken öncelikle kbs sistemi ön yüzden terfisini 5/1 i yapmak olacaktır.(Ekim 2019 maaşı için) Akabinde kbs den çağrı açarak konuyu ve belgelerinizi yükleyerek kbs terfi bölümünden 3/1 ini sildirmeniz gerekecek Diğer taraftan 90 gün...
  18. R.P.

Çözümlendi | Kilitli Aday eğitim staj dosyası elinde olan var mi

Umarım İşinizi Görür
  19. R.P.

Çözümlendi | Kilitli Eşi Özel Bankada çalışan Sürekli İşçiye Çocuk Yardımı Ödenirmi?

En iyi belge kişinin sözleşmesidir.Buradan yola çıkın.sonuca ulaşırsınız.
  20. R.P.

Çözümlendi | Kilitli KBS Maaş sistemi

KBS Sistemi Terfi Sekmesi geri çalışmamakta yapsanız dahi ya uyarı verir yada kayıt yapmaz Bu neden ile mehmet beyin dediği gibi ön kısımda değiştirin.Şimdi burada esas olan konu 3/1 inden 5/3 üne hitaptan nasıl değiştireceğinizdir.
  21. R.P.

Çözümlendi | Kilitli 5434 GERİYE DÖNÜK AİLE YARDIMI VE AGİ İADE İŞLEMİ

Bordroya gerek yok kişi borcu çıkartman gerekecek fazla ödediğin aylara ait kişi bordrolarının çıktılarını al bir liste hazırla bu listeyi kişiye tebellüğ et ay ay listede belirt üst yazı yaz çıktıları ekle ve kişiye ver Kişide Defterdarlık Muhasebeye versin. faizini sistem kendisi hesaplar...
  22. R.P.

Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli İşçi (Taşeron) AGİ ve Çocuk Yardımı Muafiyeti

T.İ.S “İşçilere üç çocukla sınırlı olmak üzere her bir çocuk için her ay 25 TL/Ay çocuk yardımı yapılır. Ancak evlenen çocuklar, 18 yaşını dolduran veya yükseköğrenime devam etmesi halinde 25 yaşını dolduran çocuklar ile kendi hesabına ticaret yapan veya gerçek veya tüzel kişiler yanında her ne...
  23. R.P.

Burada esas olan işcinin sözleşme metnine göre yol izlemek gerekir 191 olur dşyır sgk olmaz diyor sayıştay içtihata bakın diyor.Tut Kelin Perçeminden
  24. R.P.

Çözümlendi | Kilitli 5 Yıllık Matematik Öğretmenliğini bitiren Tezsiz Yüksek Lisanslı sayılıyormu?

Sn: ersanates6006 konuya yazılanlar sizinde mantığınıza uygun ise diğer deyiş ile konu çözülmüş ise bildirmeniz gerekmekte
  25. R.P.

Sgk İş veren servisi Şefinin deyimi ile Kişi 25 yaş altı ve her ne ad altında olu ise olsun eğitim görüyor ise sigortalı bir işte çalışmıyor ise bu yardımdan faydalanır.Erkek çocuklar 25 yaşına kadar anne yada babanın sigortasından faydalanır ancak eğitim görmemeleri halinde yardımdan...
  26. R.P.

Çözümlendi | Kilitli Daha Önce Uzman Erbaşlık Yapan Memurun Kıdem Yılı Hesaplaması Nasıl Yapılır

Ek Olarak intibak yaptırması gerekir her ikiside emekli sandığına tabi ise hem kıdemine hemde emekliliğine dahil edilir.
  27. R.P.

Çözümlendi | Kilitli E-Arşiv Faturalara Aslı Gibidir Yapılması

Elektrik su tel ttvpn e arşiv faturalarında bizden istenmiyor.Perşembe günü mys de yaşanan damga vergisi uyarısında da yazdığımız sekmenin 1.5.1.1 kodunu verip vermediğini sorduk veriyor ise sorun ne dedik Diyeceğim odurki Bilen ile Bilmeyen aynı olmadığı gibi karşı tarafın maalesef tavrıda...
  28. R.P.

Açık lise dahi olsa eğitim görmekte üstelik 25 yaşın altında Sigortalı bir işte çalışmıyor ise çocuk yardımı ve agi alır.
  29. R.P.

Çözümlendi | Kilitli 5 Yıllık Matematik Öğretmenliğini bitiren Tezsiz Yüksek Lisanslı sayılıyormu?

Dediğiniz gibi ibr şey yok Tezli yada tezsiz yüksek lisans diploması alması gerekir ancak o zaman ek ders saati karşılığı kadar artırımlı alabilir.Size tavsiyem o beye sorun bakalım neye göre neye dayanarak istemekte.5 yıl okumuş ise bu saadece terfisini etkiler yok öyle boş konuşmak önce...
  30. R.P.

Çözümlendi | Kilitli Mys Muhasebeye Gönder Hatası

Muhasebeye gönder dediğimde Mys Böyle bir hata vermekte iken Muhasebe ile görüştüm Aşağıdaki Resimdeki gibi damga vegisini kabul ediyor Ödemelerimi yaptım Damga vergisi ekonomilk kod 1.5.1.1 i resimdeki sekme görüyor.Muhasebe kabul etti.Sizde Kendi Muhasebe veya Mal Müdürlüğü ile Görüşerek...
  31. R.P.

haydi geçmişler olsun sanırım mys de düzelmiştir inşaallah.Benim işim bitti ödemeleri yaptım.
  32. R.P.

Ali Bey mys sıkıntılı
  33. R.P.

Muhasebe ile görüştüm Resimdeki gibi damga vegisini kabul ediyor Damga vergisi ekonomilk kod 1.5.1.1 i resimdeki sekme görüyor.Muhasebe kabul etti.Sizde Kendi Muhasebe veya Mal Müdürlüğü ile Göüşerek işlem yapın Hayırlı İşler Dilerim
  34. R.P.

Teşekkür ederim
  35. R.P.

Hangi Alt Türü Seçtiniz Mehmet Hocam?
  36. R.P.

Ö.E.B. Muhasebeye gönder dediğimde Resimdeki şekilde hata almaktayım sistemsel geçici bir hata uyarısı olduğunu düşünüyorum Bu Hatayı Alan Bşka arkadaşlar varmı?
  37. R.P.

Editörün Seçimi İhraçtan Göreve İade Maaş Hesabı ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

O Farklı Faiz ödenmektemiydi hatırlamıyorum ancak Bildiğim kadarı ile faizi mys otonatik hesaplayordu.
  38. R.P.

Editörün Seçimi İhraçtan Göreve İade Maaş Hesabı ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/ihractan-goereve-iade-maas-hesabi-ve-dikkat-edilmesi-gereken-hususlar.6802/
  39. R.P.

Çözümlendi | Kilitli SGK Prim Borçları

Son 5 yıldan öncekileri vermiyorlar son 5 yılda mys de zaten var
  40. R.P.

Çözümlendi | Kilitli geçici görev yolluğu

1-1/3 yevmiye ve gidiş geliş otobüs ücreti verilir 2-Tam yevmiye ve gidiş geliş otobüs ücreti verilir 3-Çalışma saatleri 8 saatin üzerinde ise 2/3 verilir ancak bu normal 8 saate tekabul ediyor ise 1/3 ve gidiş geliş otobüs ücreti verilir 24 Saat esasına göre ise Tam yevmiye Verilir.Bu durum...
Geri
Üst Alt