Arama sonuçlarınız

1. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli 2022 Aralık Ayı Terfileri Nasıl Yapmamız Gerekir?

15 Aralık öncesi ise KBS'de işlem yapamazsınız. Terfi programında nasıl kullanacağınız yazıyordur herhalde. Ben kullanmadım programı. Kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler. Büyük ihtimal keseneğini de program oluşturuyordur.
  2. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli 2022 Aralık Ayı Terfileri Nasıl Yapmamız Gerekir?

Terfi geçerlilik tarihinde hangi tarih yazıyor? 15 aralık ve sonrası ise KBS'de ayı ocak olarak girebilirsiniz.14 Aralık ve daha önceki bir tarihse manuel hesaplama yapmanız lazım. Forumda bununla ilgili bir program vardı,araştırıp bulabilirsiniz.KBS 2022'ye dönük hesaplama yapmıyor maalesef.
  3. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Ocak Ayı 4B Sözleşmeli Bildirge Nasıl Olacak?

14 günlük farkları Aralık ayında bildirdiyseniz refah paylarını ocak ayında bildirmeniz gerekiyor.
  4. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Askerlik Borçlanması Ödeyen 4/D İşçiye Vergi İndirimi

Yasin hocam bu paylaşımı gördüm fakat işçi şu an vergi vermiyor,gelir vergisi istisnasından dolayı.Vergi çıktığı aylardaki maaşından düşüm yapmamız mı mantıklı olur?
  5. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Askerlik Borçlanması Ödeyen 4/D İşçiye Vergi İndirimi

Kurumumuzda 4/D Sürekli İşçi(Taşerondan kadroya geçen) personel askerlik borçlanması ödemiş. Vergi iadesi alabiliyormuşum dedi. Bilgimiz olmadığı için herhangi bir işlem yapamadık. Bu konu hakkında bilgisi olan,nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bilen var mı acaba?
  6. Emre AKMAN

Mutemet Arşivi 14 Günlük Fark-Refah Payı Işlemleri Kesenek Ve Bildirge Işlemleri Nasıl Olacak?

Az önce 5510 refah yaparken kesenek tutmadı bildirgeyi sildim.Şimdi aynı texti yükleyince de -803 hatası veriyor.
  7. Emre AKMAN

Mutemet Arşivi Kıst Maaşta Ek Gösterge

Hocam ben bu durumda olan personellerin önce eski ek göstergeden kıst maaş ve tam maaşını hesaplattım. Kıst olan bordronun verilerini excel halinde kaydettim ve kıst maaşlarını sildim. Ek göstergelerini de yeni göstergeye göre güncelledim ve maaşlarını hesaplattım. Sonra maaş bordro girişinden...
  8. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Kbs 5510 Personelin %11 Ve 7,5 Yanlış Hesaplıyor. %9 Ve %5 I Doğru Hesaplıyor

Kolay gelsin.Bende de KBS dışı personelde tersi durum mevcut.5510 sonrası Döner Sermaye Memuru,maaşını HBYS üzerinden yapıyoruz.Fakat benim asgari ücretin altında kalan tutarı yukarı atmamış.Benim ne yapmam gerekiyor?
  9. Emre AKMAN

Mutemet Arşivi Ek Gösterge 3600 Değişikliğini De İçeren 7417 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayınlanmıştır.

Personeliniz büyük ihtimal önlisans mezunu.Yeni ek göstergeye göre öğrenim durumu önlisans veya lisans fark etmeksizin 2.derecedeki sağlık hizmetleri çalışanının ek göstergesi 3000 oldu.
  10. Emre AKMAN

Mutemet Arşivi Ek Gösterge 3600 Değişikliğini De İçeren 7417 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayınlanmıştır.

Erdinç hocam 4924'lerin sabit ek ödemelerini peşin mi veriyorsunuz yoksa çalışarak mı alıyorlar?Eğer peşin veriyorsanız KBS'den kıst maaş yaptığınızda kıstlı maaşta da sabit ek ödeme veriyor .Mükerrer ödeme oluyor o zaman. Bordroyu hesapladığınızda göreceksiniz zaten. Ona dikkat edin isterseniz.
  11. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli 3 Yılını Doldurmuş 4/B'li Personel Kadroya Geçişte Üst Öğrenim Hakkı

Ben de aynı şekilde düşünüyorum ve işlemleri ona göre yapıyorum Gökhan hocam. Ama maalesef insana bildiğini sorgulatan kişilerle muhatap olmak zorunda kalıyoruz. Dün hararetli bir tartışma yaşadık ben ona istinaden bu konuyu açmak zorunda kaldım. Acaba ben bir yerde yanlış mı yapıyorum diye...
  12. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli 3 Yılını Doldurmuş 4/B'li Personel Kadroya Geçişte Üst Öğrenim Hakkı

Hocam zaten personel intibak dilekçesi verince terfisi geliyor geriye dönük mali haklarını alıyor.Kişinin kaybı olmuyor ki? Bununla ilgili bir kanun ,yönetmelik vs. var mı acaba neye göre mahkemeye verecek? Ben de neye göre önlisans maaşı yapacağım? Üst öğrenim bitirince kişiden dilekçe...
  13. Emre AKMAN

Hocam toplu sözleşmeye istinaden önlisans maaşı verdik ama atama kararı lise mezunu olarak geldi neye istinaden önlisans üzerinden maaş vereceğim?
  14. Emre AKMAN

Kolay gelsin.Lise mezunu olarak atanıp çalışırken önlisans mezuniyet dilekçesini veren personele toplu sözleşme gereği önlisans sözleşme ücreti üzerinden maaş ödemesini yaptık.Personel 15.11.2022 tarihinde kadroya geçti.Atama kararında ''Lise mezunu'' ve derece kademesi de 11/2 göründüğü için...
  15. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Doğum Nedeniyle Ücretsiz İzne Ayrılan 4/B'li Personel Gss'den Yararlanır Mı?

Teşekkürler Mehmet hocam.90+10 günü zaten geçmiş bulunmakta bu yüzden sigorta hakkı düşüyor. Bir de hocam ben doğum,askerlik vb.nedenle sözleşmesi feshedilen 4/B'lilere çıkış veriyorum. Bir dahaki aylarda da bildirgede hiç göstermiyorum.Bu yaptığım işlemde bir hata var mı?
  16. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Doğum Nedeniyle Ücretsiz İzne Ayrılan 4/B'li Personel Gss'den Yararlanır Mı?

Kolay gelsin.02.08.2022 tarihinde doğum nedeniyle ücretsiz izne ayrılan 4B'li personelim var. İşten çıkışını o tarihte verdim.Bugün beni aradı ve hastaneye gittiğini sigortadan yararlanamadığını söyledi. Ben de 90 gün geçtikten sonra yararlanamayacağını söyledim.170 SGK hattını...
  17. Emre AKMAN

Mutemet Arşivi Geçmiş Yıla Ait Giyecek Yardımı

Anladım hocam teşekkür ederim.
  18. Emre AKMAN

Süleyman hocam giyim yardımının zorunlu bir yardım olmadığı hakkında herhangi bir yazı var mıdır? Zaten bize de kimse liste vermiyor.Listeyi biz unvanlara göre hazırlayıp ödemelerini yapıyoruz. 1667473287 Hocam ''herhangi bir nedenle'' dediği neden mutemet kaynaklı oluyor :D Personel mağdur...
  19. Emre AKMAN

Merhabalar ,kolay gelsin. Forumda bu soruyla ilgili konu açılmış. Fakat benimki biraz farklı. Geçen yıl toplu giyim yardımı yapıldıktan sonra nakil gelen personele giyim yardımı ödememişiz. Bu yıl yapacağımız giyim yardımında geçen yıla ait giyim yardımını münferit şekilde ödeyebilir miyiz?
  20. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Nakil Giden 4/B Personel Fazla Mesai Sgk Primi

Dediğiniz şekilde yapacağız hocam.Teşekkürler
  21. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Naklen Gelen 4/B'li Personelin Maaş Hesaplaması..

Nakil gelen personele tam maaş yapmanız gerekiyor. Hizmet sözleşmesini 15'inden başlatmaları gerekiyordu. Sonuçta bu personel yeni atama değil. Önce kişi kartından yaptığınız kıst maaş seçeneğini silin bence. Sonra münferit maaş hesaplayın. Tam maaş hesaplar diye düşünüyorum. Olmazsa MYS'den...
  22. Emre AKMAN

EKOBS hocam. Tamamdır hocam dediğiniz şekilde yapacağım.Teşekkür ederim.
  23. Emre AKMAN

Teşekkür ederim hocam. Bu şekilde yapılması gerekiyor fakat şu an prim tutarı bordromuzda görünüyor. Bu tutarı muhasebemizin nakil gittiği hastaneye göndermesi gerekiyor herhalde. Bu durumla karşılaşan Sağlık Bakanlığı mutemetlerinden yardım bekliyorum...
  24. Emre AKMAN

Hocam ben de öyle düşünüyorum ama nasıl yapılacağı hakkında bilgim yok.Sağlık Bakanlığı'ndaki arkadaşlar bu durumda ne yapıyorlar onu merak ediyorum. Tuğrul hocam bildirge onaylanmadı fakat ben kişiye 14.09.2022 tarihinden çıkış verdim yani Ağustos bildirgesinden. Bu ay personel bildirgemde...
  25. Emre AKMAN

14.09.2022 tarihinde nakil giden 4/B'li personelin Eylül ayında fazla mesaisi nedeniyle SGK primi çıkıyor. Geçen ay kişiyi bildirgeden çıkardım. Kişiye fazla mesai ödemesi yapılacak ama SGK primini nasıl göstereceğiz? İlgili tutar nakil gittiği hastaneye mi gönderilecek,nasıl bir yol izlemeliyiz?
  26. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Kbs Maaş Bordro Girişi Diğer Tazminat Sorunu?

Teşekkürler hocam çok makbule geçti :)
  27. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Kbs Maaş Bordro Girişi Diğer Tazminat Sorunu?

Merhaba. Maaş bilgi girişine girdiğimde bende boş ekran geliyor. Siz kişinin bordrosunu nasıl görüyorsunuz?
  28. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Unvan Değişikliği Yapmış Personelin Eğitim Durumu Ve Mali Hakları

Teşekkür ederim Süleyman hocam. Sağlık Bakanlığında çalışan mutemet arkadaşlar cevap verirse memnun olurum.
  29. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Unvan Değişikliği Yapmış Personelin Eğitim Durumu Ve Mali Hakları

Yani Süleyman hocam kişinin maaşını lisans mezunu gibi yapmamız gerekir doğru mudur?
  30. Emre AKMAN

İyi çalışmalar. Lisans hemşirelik mezunu olan personel unvan değişikliği ile 2 yıllık sağlık teknikeri(odyometri teknikeri) kadrosuna geçince eğitim durumu lisans mı olur yoksa önlisans mı olur? Personelin derece kademesi 2/1. Eğitim durumuna göre mali hakları değişiyor. Nasıl olması gerekiyor?
  31. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Tus Eğitimine Giden Pratisyen Hekim Maaşı

Hocam ikinci yazı çok karışık ben de çözemedim. Tam cevap verseler ne olur sanki? :D Sizde bu durumda olan personel var mı veya grupta böyle personeli olan varsa maaşlarını hangi kadrodan yapıyorlar? 1664266546 Bu arada atandıkları kadro derken bunlar atanmıyor ki geçici görev gibi bir şey...
  32. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Tus Eğitimine Giden Pratisyen Hekim Maaşı

Kadrosu ve özlük hakları Sağlık Bakanlığı'nda kalmak üzere herhangi bir eğitim araştırma ve üniversite hastanesine Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) eğitimine giden pratisyen hekimin maaşı KBS'de Asistan olarak mı yapılmalı? Dün bir doktorum aradı. Kadrosu eğitim araştırma hastanesinde olan...
  33. Emre AKMAN

Sohbet Alanı Ağlamak Istiyorum Bu Iş Beni Çok Stres Yapıyor :(

Bu iş gerçekten yapılacak iş değil. Personel yazı yazmaktan aciz. Bizim yaptığımız işi yapsalar kafayı yiyecekler herhalde. Harıl gürül maaşları yetiştir. Yönetici şifresini vermez,maaşı onaylamasını bekle.Bankaya para gidene kadar kontrol et,sıkıntısını çek,yatır. Halinden anlayan yok,yanında...
  34. Emre AKMAN

Mutemet Arşivi Ekobs (Dssö Ve Denge ) Sabit Hesaplama Sorunu

Ne olacak abi mutemet ne yaparsa yapsın kafasındalar .Onca iş yükü arasında bununla uğraşıyoruz bir de. Sanki EKOBS'u kapattın da ne oldu yani? Çok mu zor hesaplama yaptırmak? Zaten 2 aydır böyle yapıyoruz.
Geri
Üst Alt