Arama sonuçlarınız

1. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Memuriyeti Askıya Alınan Memur Un Tekrar Göreve Başlaması Nasıl Yapılır

Öylemi tamamdır SGK hitap- tescil bilgileri- tekrar göreve başlat mı yapacağız.
  2. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Memuriyeti Askıya Alınan Memur Un Tekrar Göreve Başlaması Nasıl Yapılır

Teşekkür ederim. Peki SGK çıkışını ben hapis diye yapmıştım. Başlangıcını ne seçmeliyim
  3. Ümmü ERDOĞAN

4- Ücretsiz izne ayrılma seçtik. Ücretsiz izin dönüşü memuriyete dönüş seçmeliyiz sanırım dimi
  4. Ümmü ERDOĞAN

Arkadaş merhaba bir personelimizin memuriyeti 6 Ekim e kadar askıya alınmıştı. 6 Ekim'de görevine başlayacak. Kbs den ayrılış yaparken ücretsiz izne ayrılma seçmiştik. Başlayışı 'ücretsiz izin dönüşü memuriyete dönüş' mü seçmeliyim yoksa 'işe başlama' mı? 2.sorum 6 Ekim - 14 ekim kıstını...
  5. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Hizmet Binası Kiralamada Bina Sigortası Yaptırılabilir Mi

Arkadaşlar merhaba ek bina kiralayacağız ama karşı taraf (vakıflar) kiralayacak olduğumuz yer için ön protokol de : Kiracı kiraladığı taşınmazı sigorta yaptırmakla yükümlüdür ibaresi koymuş. Kamu kurumu olarak hizmet binasına sigorta yaptırabiliyor muyuz yoksa muaf mıyız nerden bakabilirim...
  6. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli 7/4 Kadro Derecesi Olan Personel Maaşı

Bilgiler için teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim
  7. Ümmü ERDOĞAN

Kişi memuriyete geç başlamış sanırım. Bi sıkıntı yok o zaman dimi
  8. Ümmü ERDOĞAN

Arkadaşlar merhaba 5434 e tabi bir personelin terfisi 7/3 den 7/4 e yükselmiş. Maaş hesaplaması yaptım geçen ay la bu ay arasında 86 TL düşük çıkıyor maaşı. Normalde derece kademe alınca yükselmesi gerekirken şaşırdım. Bordrosunu inceledim Artış %100 ve kişi devlet %100 den kaynaklı gibi. Ama...
  9. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Kişi Borcuna Itiraz Edilince Ne Gibi Işlemler Yapılmalı

Kendisine tebliğ ettik cezaevine gönderdik. Kişi gönderdiğimiz kişi borcuna yazılı itirazda bulunmuş.
  10. Ümmü ERDOĞAN

Hukuk servisimiz yok bakanlıkta ki hukuk işleri de doğrudan bizden görüş isteyemezsiniz diyor. Stratejiye görüş sorsam olur mu ki
  11. Ümmü ERDOĞAN

İtiraz dilekçesinde Haziran a ait hesaplama cetvelinin 1000 TL düşük olması gerektiğini bildirmiş. Aynı zamanda sehven ödemiş olduğumuz tammuz maaşı içinde kendisinden kaynaklı olmadığını şuan da hapiste olması sebebiyle ödeme imkanının bulunmadığından dönüşünde ödemeyi yapabileceğini bunun...
  12. Ümmü ERDOĞAN

Arkadaşlar merhaba bir personelimiz hapis sebebiyle memuriyeti askıya alındı kişi borcu hesaplaması yaptık ve tebliğ ettik ama karşı taraf itirazda bulunmuş hesaplama cetveli mi birkaç mutemetle karşılaştırdım sıkıntı yok gibi sadece 50-60 liralık fark var oda gelir ve damgayı farklı...
  13. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Memuriyetin Askıya Alınması Sonrası Yapılacak Iş Ve Işlemler

Tuğrul bey bu kişi 3 ay 10 gün basit yaralamadan hapiste bunun üzerine memuriyetinin askıya alınması onayı geldi bakanlıktan. Madde 141 e göre mi değerlendirilmeli anlamadım kesin hapis cezası var 1659426746 141 de sanki kesinleşmemiş cezalar için gibi geldi
  14. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Memuriyetin Askıya Alınması Sonrası Yapılacak Iş Ve Işlemler

Arkadaşlar merhaba 5435 e tabi memuriyeti askıya alınan personelin maaş işlemleri nasıl olmalı. Ödenen maaşı nasıl geri alınmalı bilgisi olan yardımcı olabilir mi
  15. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Stajını Yarıda Bırakan Öğrenciye Ödeme Yapılır Mı

Ulusal staj programı uygulama yönergesi staj süresi ve çalışma saatleri başlıklı madde:12, 4. Bendinde " stajyerin işverenin bilgisi ve onayı dışında staja başlamaması veya stajyerin belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın staj süresinin %10 undan fazla devamsızlığı olması...
  16. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Stajını Yarıda Bırakan Öğrenciye Ödeme Yapılır Mı

Arkadaşlar merhaba bir stajyer öğrencim 18.07.2022 de kurumumuzda staja başladı 20.07.2022 de staj yapmayacağını dair dilekçe verdi. Yani kurumda 3 gün staj yapmış oldu Bu durumda ben bu öğrenciye 3 günlük ödeme yapmalı mıyım.
  17. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Kbs'de Telefon Numarası Değişikliğini Nasıl Yapabilirim

Arkadaşlar merhaba kbs de kayıtlı telefon numaramı nasıl değiştirebilirim
  18. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Kurum Dışı Personellerine Ödenen Huzur Haklarında Vergi Istisnası Uygulanır Mı

Bende öyle düşündüm vergi istisnası uygulanmasını isteyen belgesi ile gelsin diye. Diğer türlü işin içinden çıkmak çok zor
  19. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Kurum Dışı Personellerine Ödenen Huzur Haklarında Vergi Istisnası Uygulanır Mı

👍 Tamamdır çok teşekkür ederim Tuğrul bey 1653065392 Birde huzur hakkı ödemesi yaptığım üyelerin tek işveren ben olma ihtimali de var. Başka yerden ücret almıyorsa sadece bizim kurumdan huzur hakkı alıyorsa bunu nasıl tespit edeceğim. 1653065500 Birde huzud hakkı ödemesi yaptığım üyelerin tek...
  20. Ümmü ERDOĞAN

Peki birden fazla işverenden ücret almayan bir üye ise nasıl bir yol izlemeliyim. Mesela Serbest çalışıp pazarcılık yapan var yada kendi bürosunu açan avukat var gibi böyle bir durumu nasıl değerlendirmeliyiz 1653051748 Başka yerden ücret almadığını söylüyorsa nasıl bir yol izlemeliyim.
  21. Ümmü ERDOĞAN

Arkadaşlar merhaba hal hakem heyeti huzur hakkı ödemesi yapacağım fakat ödeme yapacağım üyelerden kurum dışı olanlar var. Bu üyelerin başka yerde çalışıp çalışmadığını bilmiyorum bazısı başka kurumdan bazısı avukat bazısı serbest meslek bu personellere vergi istisnası uygulamalı mıyım. Böyle...
  22. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel Heyet Raporu Alması Halinde Bildirgesinde Işlemler

Normal her ay bildirim yaptığım gibi devam ediyorum dimi öyle anladım.
  23. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel Heyet Raporu Alması Halinde Bildirgesinde Işlemler

Arkadaşlar merhaba sözleşmeli personel 17 mart-15 Nisan arası heyet raporu aldı 16 Nisan çalışır oluyor. Bu personelin rapor bitimini takip eden gün e viziteden rapor günleri işlendi. İlgili personele PTT den 3113.60 TL ücret yattı. Personel de bu ücretin tamamını defterdarlığa yatırdı. Sorum...
  24. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Sürekli Işçi Vergi Hesaplaması Istisna Uygulaması Nasıl Olmalı

Biraz acele olunca bakamadım Tuğrul bey uzun süredir yoktum kurumda. Link için teşekkürler 👍
  25. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Sürekli Işçi Vergi Hesaplaması Istisna Uygulaması Nasıl Olmalı

Evet şimdi genelgeyi detaylı inceledim dediğiniz gibi Ağustos ayında asgari ücret kısmi vergi dilimine giriyor (739.37 uygulanacak) , eylülden sonraki aylar tamamen %20 ye giriyor (850,68 uygulanacak). İstisna tutarlarının hesaplanan vergilere uygulanması daha doğru bir yol oluyor. (Diğer...
  26. Ümmü ERDOĞAN

Kolaylığından ziyade tutarlarda 200 civarı fark çıkıyor. Vergi dilimine girmeden önce farkeden birşey yoktu ama vergi diliminden sonra çıkan tutarlar çok farklı 1652259124 Birde yıl boyunca 638.01 i mi kullanıyorsunuz bu yönteme göre 1652259187 Agi mantığı gibi düşünürsek 638.01 i bulduğumuz...
  27. Ümmü ERDOĞAN

Arkadaşlar merhaba sürekli işçi kadrosunda çalışan bir personelim var süregelen matrahı 30.553.68 TL bu ayki hesaplanan aylık matrahı ise 7737.60 çıkıyor. Sorum şu; ? aylık matrahtan 4253.40 ı çıkarıp öyle mi vergisini hesaplamam gerekir. Yoksa 7737.60 ın vergisini kesip bulduğum tutardan...
  28. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Sgk Idari Para Cezası Rücu Işlemleri Nasıl Yol Izlenmeli

Okudum ama işin içinden çıkamadım açıkcası kafama takılan bir sürü husus var
  29. Ümmü ERDOĞAN

Bizim ayrı hukuk birimimiz yok bakanlıkta var oda genelge kapsamında taşra teşkilatı direk hukuk hizmetleri genel müdürlüğünden görüş alamayacağını önce ilgili merkez birimince değerlendirilmesi gerektiğini yazmışlar.
  30. Ümmü ERDOĞAN

Arkadaşlar merhaba SGK idari para cezasını kurum bütçesinden ödemesini yaptık. Geriye ilgili kişilere rücu meselesi kaldı. 1. Nasıl bir süreç izlemeliyiz kimlere rücu edileceğini nasıl tespit edeceğiz. 2. Kamu zararlarının tahsiline ilişkin yönetmeliğin ek-1 formda rapor tarihi sayısı ibaresi...
  31. Ümmü ERDOĞAN

Editörün Seçimi MYS - Posta Pulu Alımı

Şöyle mys de vif görünüyor ama ilgili harcama yı bulmuyor.
  32. Ümmü ERDOĞAN

Aynen arkadaş manuel eklemiş ama kabul etmemişler. Tekrar baştan alıp yapın demişler anlamadım 🙄
  33. Ümmü ERDOĞAN

Bizim defterdarlık taşınıra kaydedilmesini istemiş ama kapatırken vif ilşkikendir yapamadık
  34. Ümmü ERDOĞAN

arkadaşlar merhaba posta pulu alımı vif ilişkilendir yapamıyorum. vif listesinde taşınır eklendi görünüyor ama harcama belgesini bulamıyorum. yardımcı olur musunuz sorun nereden kaynaklı olabilir
  35. Ümmü ERDOĞAN

Çözümlendi | Kilitli Refakat Izni Için Sağlık Kurulu Raporunda Refakat Edecek Personelin Adı Soyadı Bildirilmeli Mi

Peki bu refakat iznini onkoloji servisi verse sorun olur mu. Burda ismimi belirtseler bu şekilde düzenlettirsem uygunsuz mu.
Geri
Üst Alt