Arama sonuçlarınız

1. yyasinn

Çözümlendi | Kilitli Ücretli Öğretmen Geriye Dönük Ek Ders Ödemesi

Tamamdır hocam teşekkür ederim. Yarın SGK'ya gidip görüşme yapacağım. Sonucu buradan da yazarım. 1647335996 1647336150 Hocam bugün SGK ile görüştüm ben mal müdürlüğü ile eşleştirme işlemini henüz yapmadığım için ödeme geçmemiş SGK V2'den sadece ilgili kişiyi iptal edip yine o kişiye ait ek...
  2. yyasinn

Bildirge iptal işlemini yapmadan önce şimdiki bildirgeyi MYS üzerinden emanet işlemini eşleştireyim mi ?
  3. yyasinn

Tuğrul Bey peki SGK ödeme işlemini tamamladığımız için sgk tahakkuk ücreti nasıl çıkacak ? Ek bildirge verdiğimizde diğer öğretmenleri aynı şekilde sadece bu öğretmenin toplam tutarını mı giriş yapacağım ?
  4. yyasinn

16 (ek ders saati) x 28,35 TL (ek ders saat ücreti) = 453,60 TL Sgk'da çıkış ve bildirge işlemlerini tamamladığım için MYS'de direkt "Ders Ücreti Karşılığı Görevdirilenlerin Ücreti" kalemini seçip SGK ve vergi kesintileri yapmadan direkt 453,60 TL yazıp üst yazı ile Mal müdürlüğüne versem bu...
  5. yyasinn

Ücretli öğretmenlerin Şubat dönemi maaş ve sgk bildirge işlemleri tamamlanmış fakat Şubat ayında çıkışını verdiğimiz 1 öğretmenin ders programı değişikliği nedeni ile 16 saat ek dersini eksik yatırdığımızı fark ettik. Sadece bu öğretmen için MYS'den 16 saat ek ders ödemesi yapabilir miyiz ?
  6. yyasinn

Çözümlendi | Kilitli Mart Ayında Işten Çıkışı Yapılan Işçinin Dönemi Şubat Olarak Geliyor?

Yardımlarınız teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yaptım.
  7. yyasinn

Çözümlendi | Kilitli Mart Ayında Işten Çıkışı Yapılan Işçinin Dönemi Şubat Olarak Geliyor?

Hocam okulumuzdan yetkili birini yazarak SGK gönderdik "Resmi İşyeri" kısmını "Özel İşyeri" olarak düzelttiler. Bildirge kısmı da işten giriş/ayrılış kısmı da düzeldi. Şubat bildirgesini onayladığım için Mart ayında giriş çıkış yapsam herhangi bir sorun teşkil etmez sanırım değil mi ?
  8. yyasinn

SGK ile iletişime geçmeye çalışıyorum maalesef her zaman ki gibi yine cevap alamıyoruz. En kısa zamanda SGK'ya gideceğim işlemleri tamamlamak için. Peki SGK tescili bozmadan aylığa dönüştürürse bizim herhangi bir şey yapmamıza gerek kalmayacak değil mi ?
  9. yyasinn

Evet katılıyorum size. Dediğiniz gibi yapacağım. Tescili iptal edip yenisinin 1-30 aylık olarak açılmasını sağlayacağım. Peki 30 marta kadar beklemeden 15 Mart'ta çıkışları verip tescili iptal edeceğim. Sonra 1-30 aylık olarak açıldığında 16 Martta giriş yapsam olmaz mı ?
  10. yyasinn

Anladım SGK ile görüşüp durumu buradan da açıklarım. Sanırım Eylül ayında OAB değiştiği bu şekilde oldu. Okul aile birlikleri Özel İşyeri olarak tanımlanması gerekiyor sanırım ama bizim okulu Resmi İşyeri olarak tanımlamışlar. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
  11. yyasinn

Peki bunu nasıl düzeltebiliriz? Okul aile birliği olan tüm okullar genelde 1-30 olarak işlem yapıyor. Bu durumda cezalı duruma mı düşüyoruz bir önceki ayların bildirgelerini 1-30 arası verdiğimiz için ?
  12. yyasinn

Şimdi kontrol ettiğimde evet sizin dediğiniz şekilde 15/02/2022-14/03/2022 görülüyor. Şimdiye kadar biz sürekli 1-30 arası olarak işlem yaptık. Şimdi önceki verdiğim çıkışları kontrol etmeye çalışıyorum. 1-14 arası olan çıkışlarda dönem nasıl görülüyor diye
  13. yyasinn

Bildirgeleri de şimdiye kadar 1-30 olarak bildirdik. Hatta Şubat bildirgesini dün onaylayarak 1-30 olarak bildirdim.
  14. yyasinn

Hocam okul aile birliğinden çıkış yapıyorum. Daha önce hiç böyle denk gelmemiştim. Şubat-Mart dönemi için mi geçerli yoksa bütün aylar mı bu şekilde ?
  15. yyasinn

Arkadaşlar işten çıkış bildirgesini 02/03/2022 tarihinde vermek istiyorum fakat konunun ekinde paylaştığım resimdeki gibi Mart ayında çıkış yapmama rağmen Şubat ve Ocak aylarına ait tutarları giriş yapmamı istiyor. Bir sorun mu var yoksa farklı bir işlem mi yapmam gerekiyor ?
  16. yyasinn

Mutemet Arşivi Muhtasar Beyannamede Güncelleme 2022 Şubat

Dün bende o şekilde hata aldım bugün onaylayabildim. Sanırım ay dolmadan onay vermek istediğimiz için o şekilde hata verdi. 1646115576 "Vergi Bildirimi" sekmesinde Asgari ücretli için giriş yapıldığı zaman gelir vergisi matrahı toplamı sütununa her ay için 4253,40 olarak mı giriş yapacağız yoksa...
  17. yyasinn

Çözümlendi | Kilitli Çocuk Kulübü Ödemesinden Istisna Ve Muhtasar Bildirimi

Hocam peki okul aile birliklerinde sgk ve muhtasar verirken "Beyannameye ait damga vergi (1048)" 'den muaf tutuyor musunuz ? Bazı okulların okul aile birliklerinde çalıştırılan personeller için vergi verirken 1048-Beyannameye ait damga vergisini muaf tuttuklarını duydum.
  18. yyasinn

Biz zaten ödemeleri ay dolmadan yapıyoruz öğretmenlere. Örnek: Şubat ayında yapılan ödemeler sırasıyla Ocak ekdersi, Şubat maaşı, Şubat çocuk kulübü şeklinde oluyor. Ödemenin yapıldığı ay baz alınıyorsa yine istisna uygulanmadan vergilendirme yapılması gerekmez mi ?
  19. yyasinn

Peki bu durumda kadrolu öğretmen için çocuk kulübünde istisna olmadığı için beyannamede GV ve DV tutarlarını direkt olduğu gibi ve İstisna GV ve DV tutarlarını "0" olarak yazmamız gerekiyor değil mi ?
  20. yyasinn

Tamamdır istisna uygulamadan işlemimi tamamlıyorum. Teşekkür ederim
  21. yyasinn

Hayır hocam k12mostan yapıyorum. Firma ile görüştüğümde kadrolu öğretmenler zaten yüzde 15lik dilimde olduğu için istisna maaşları için yapılıyor çocuk kulubu için vergi kesintisi olması gerekiyor diye bilgi verdiler 1644324002 Video açılmıyor hata alıyorum
  22. yyasinn

Muhtasarda çıkan 6 kişi için Gayri Safi Tutar toplamda 3704,40 TL. Burada gelir vergisi 555,66 TL ve damga vergisi 28,10 TL çıkıyor. İstisnalar GV 638,01 ve DV 37,98 TL olduğundan o zaman vergi ödemeyeceğiz doğru mu ?
  23. yyasinn

Çocuk Kulübü Bordrosunu oluştururken 2021 yılında damga vergisi ve gelir vergisi kesintisi yaparak muhtasar veriyorduk. Fakat 2022 yılında vergi ve damga istisnaları olduğundan kadrolu öğretmenlerimiz ve asgari ücretle çalışan personelimiz için çocuk kulübünde kesinti yapacak mıyız ?
  24. yyasinn

Çözümlendi | Kilitli Zimmet İşlemi Olmadan Devir İşlemi Yapılabilir Mi?

Okulumuzdan farklı bir okula tayin olan öğretmenimize tablet devri yapmak istiyoruz. Fakat daha önce TKYS üzerinde zimmet işlemi yapılmamış. Zimmet işlemi yapılmadan gittikleri okula TKYS sisteminde "Kime Verildiği" bölümüne öğretmenimizin ismini yazarak yinede devir işlemi yapabilir miyiz ?
Geri
Üst Alt