Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Kararıyla Yasal Faiz Ödenmesi

Gelir vergisi kesilmez. Damga vergisi kesilir.
  2. Çözümlendi | Kilitli Maliyeye Iade Edilen Bes Kesintileri

Bireysel & Grup işlemleri -> Tahsilat kontrol işlemleri sayfasında yüklediğiniz dosyaların küme ve dosya numaralarını görebilirsiniz.
  3. Çözümlendi | Kilitli Kesenekleri Gönderip Mys’den Onayladım. 2,5 Zamların 5434 Ü Nasıl Olacak?

2012 yılında 5434 için 'katsayı farkı bildirimi' kısmından yapılacağını duyuruda yazmışlar. Aynı şekilde bi duyuru gelir herhalde.
  4. Çözümlendi | Kilitli Süresi 01.01.2020 Sonrasında Dolmuş Süreli Engelli Raporlarının Sürelerinin Uzatılması

Ben de raporu biteceklere bilgi verip süresi dolduğunda indirimi sonlandırdım. Hatta bazıları tekrar rapor çıkardılar indirim yazıları da geldi vergi dairesinden. Böyle bir uygulama vardıysa vergi dairesinden tekrar rapor çıkarmaya gerek yok raporların süresi şu tarihe kadar uzatılmıştır ona...
  5. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Emekli̇ Kesenekleri̇ Farkları Beklenecekmi?

Farkların kesenekleri ayrı gönderilmiyor mu hocam? Maaşların ki gönderilir. 2.5 eklendikten sonra 14 günlük farkın keseneği ile ocak ayı farkının keseneği ayrı gönderilir diye düşünüyorum.
  6. Çözümlendi | Kilitli 4/B Personel Sgk Bildirgesi Aralık-Ocak Ssk Ortak Tavan Hatası

Acaba 17 günü 3577.5 den 14 günü 5004ten hesaplayıp ortalama Pek tutarı mı çıkarıyor sistem? Öyleyse 4221.73 gibi bir tutar çıkıyor. Bir de Mehmet Akdemir hocam 5004 e göre kalan fark için Mys yapacağız demişsiniz. 12.ay bildirgesi için 5004ü esas almak hatalı olmaz mı?
  7. Çözümlendi | Kilitli Sendika Kesintisi Yapılmamış Öğretmene Geriye Dönük Kesinti Nasıl Uygulanır? Toplu Sendika Ücreti Nasıl Ödenir?

Sosyal hak ve yardımlar kısmında ikramiye ödemesi var. Ama hiç kullanmadım. Toplu sözleşme ikramiyesi ödenebilir mi bilmiyorum. Bir de burdan öderseniz sendika kesintisini nasıl yapacaksınız?
  8. Çözümlendi | Kilitli Sendika Kesintisi Yapılmamış Öğretmene Geriye Dönük Kesinti Nasıl Uygulanır? Toplu Sendika Ücreti Nasıl Ödenir?

Bordro hazırlayıp gelir olarak 487.33 TL sosyal haklar, kesinti olarak sendika kesintisi ve damga vergisi girebilirsiniz diye düşünüyorum. Aslında belli bi tarihten sonra yeni üyelik yapmamaları gerekir. Bizim sendika temsilcileri sağolsunlar arayıp sorarlar maaşlar hesaplandı mı diye...
  9. Çöp Kutusu 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununda Ücret İstisnasına İlişkin Düzenleme Taslak(Eski)

Bu maddelerden göre asgari ücretin vergi dilimine göre istisna tutarı belirlenecek diye anlıyorum.
  10. Çöp Kutusu 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununda Ücret İstisnasına İlişkin Düzenleme Taslak(Eski)

Evet bana da başta tuhaf geldi. Ama anlaşılan her ay asgari ücretin vergi matrahı kadar tutar vergiden muaf olmayacak. Asgari ücretli bir çalışan o ay ne kadar vergiden muafsa bütün çalışanlar da o ay o kadar vergiden muaf olacak. Yani aylık vergi matrahı yüksek olan bir çalışan %20vergi...
  11. Çözümlendi | Kilitli Geçmiş Aylarda Rapor Alan Memur

Ben de 2 ay kesinti yapmayı unutmuştum. Hepsini bir kerede kestim. Geç de olsa hiç kesilmemesinden iyidir diye düşünüyorum.
  12. Çözümlendi | Kilitli Kbs'de Engelli Indirimi Uygulanan Memurun Vergi Dairesinden Yazısı Olması Şartmıdır?

Özlük dosyalarında sadece engelli sağlık kurulu raporları var. İndirim yapılmasıyla ilgili vergi dairesinin yazısı yok. KBSde engelli indirimini sadece vergi dairesi mi işleyebiliyor? Ben KBSden bir memura indirim işlemek istediğimde olduğunu gördüm. Ama hesaplama yapmadım. Doğrusu dediğiniz...
  13. Çözümlendi | Kilitli Kbs'de Engelli Indirimi Uygulanan Memurun Vergi Dairesinden Yazısı Olması Şartmıdır?

Merhaba. Kurumumuzda iki memura engelli indirimi yapılıyor. İkisinin özlük dosyasında da raporları var ama vergi dairesinden gelen yazıları yok. Daha önceki Mutemetlerden bilgi alma imkanım da yok. Kendileri de indirimlerinin olduğunu söylüyorlar ama evrak yok. Bu kişilerin vergi indirimleri...
  14. Çözümlendi | Kilitli Şöför olarak çalışan 4 B Sözleşmeli Personel Giyim Yardımı ödenirmi?

Ben ödüyorum. Muhasebe kabul etmiyordu önce ama ben 'Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar' ın bir nüshasıyla DPB görüşünü ödeme emrinin altına ekliyorum. Sıkıntı olmuyor. Kadrolu personelin yaptığı işi yapıyor sonuçta. Çok da zora koşmamak gerektiğini düşünüyorum.
  15. Çözümlendi | Kilitli Yabancı Dil Tazminatında ki Kurum Faydalanmasındaki kriterler

Biz çalıştığı birim amirine yararlanıp yararlanmadıkları hususunda bilgi vermesi için yazı yazdık. Cevap yazısında yararlanmadıklarını belirttiler. Bunu ilgi tutup 'yararlanmıyor' şeklinde ödeme yapılması diye olur aldık ve o şekilde ödedik. Biraz uzun iş oldu ama sorumluluğu birim amirine...
  16. Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Tazminat Kararı

Merhaba. Mahkemeden daha önce ihraç edilip göreve iade edilen memura ödenmeyen maaşı için tazminat kararı geldi. Burada yapılacak ödemelerden hangi kesintiler yapılır. Tazminat ana paradan gelir ve damga vergisi kesilip yıllık matraha eklenir mi? Tazminatın faizinden herhangi bir kesinti olur...
Geri
Üst Alt