Arama sonuçlarınız

1. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 4/B Askerlik Borçlanması Özel indirim modülü KBS

evet hocam kadrolu da yok sözleşmeli de de yok maliye istisnalara takılmayın işinize bakın diyor kısaca :)
  2. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe yönelik maaş farkı

geçmişe dönük olarak ödenen maaş ait bildirim
  3. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Kadrolu personel yurt dışı (Suriye) tazminat ödemesi nasıl olacak?

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/suriye-goerev-guecue-kapsaminda-goerevlendirilen-personelin-yurtdisi-tazminati-ne-olmalidir.12389/ inceleyiniz
  4. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz izinde iken naklen atanan personelin maaşı

ücretsiz izinde memuriyetle bağı kopmamakla başka bir yere naklen atanmasına bir engel olmamakla beraber bu yerdeki görevine gıyaben eski kurumundan ayrılışı yapıldıktan sonra ancak ücretsiz izin bitiminde başlayabilecektir ya da ücretsiz iznini sonlandıracak başladıktan sonra yeniden ücretsiz...
  5. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli aynı dönem askerden dönen 803 kesenek hatası

ekim ayını silme şansınız yok zaten hocam dediğim gibi bu tür durumlarda ek bildirge ''maaş ödeme dönemi değişen personel' seçeneğini kullanıp 30 günlük sürenin üzerinden bir gün bildirimi yapabiliyorduk o ayı kurtarmak için daha sonra kalan kısmın iadesi için sgk primlerle yazışma yapıyorduk...
  6. Yasin Ünsal

21 günü geri isteyip konuyu kapatmayı denediniz mi daha evvel bu konu geçmişti forumda sanıyorum 30 gün üzerinde gün bildirimi yapıp daha sonra iade sürecini başlatıyordunuz bulabilirsem paylaşayım primlerin iadesini beklemeyin 25 kasım son gün kesebek bilgi sistemi sanıyorum ek bildirgede maaş...
  7. Yasin Ünsal

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/sgk-803-hata-kodu-ayni-aya-ait-2-ek-bildirge-bedelli-askerlik-doenuesue.11558/#post-81852 inceleyiniz
  8. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 4/d Sürekli İşçi (Taşreondan Geçen) İş Akdinin Fesih sonrası İlave Tediye Ödenip Ödenmeyeceği

yeni bir karar yoksa eğer 28.04.1985 tarih ve 18738 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 04.04.1985 tarih ve 4492/1 sayılı Sayıştay Genel Kurul Kararı Hal böyle olunca, ilâve tediyelerin ilişkin bulunduğu yıl içinde herhangi bir tarihte işe giren işçinin yıl sonuna kadar çalışacağı varsayımı ile...
  9. Yasin Ünsal

Mutemet Arşivi 4B Bildirgeleri Nasıl Yapıyorsunuz

forumdaki proğramlardan daha profesyonel olmayan kendi yaptığım basit bir exel var onu kullanıyoruz hocam
  10. Yasin Ünsal

Ooo çok kolay gelsin sizlere
  11. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Geçici Görev Yolluğunda Süre

evet 180 günlük süreyi aşmamasına dikkat edilecek ''beşinci daire 2010 yılı Yurt içinde ve dışında aynı şahsın geçici görev halinin üç aydan fazla devam etmesi halinde uzun süreli yevmiye ödenmesini engellemek amacıyla 6245 sayılı Kanun'un 42, maddesinde aynı yerde, aynı iş için, aynı şahsa 180...
  12. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Geçici Görev Yolluğunda Süre

danıştay kararı var bu konuda 180 günlük süre görevlendirmenin başladığı tarihten itibaren başlayacak
  13. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Emsan Veri - ÖEB Uyuşmazlığı

sadece bu kişiden kaynaklı olduğuna eminmisiniz başka terfilerde hata olmuş olabilir mi bordroyu iyice inlemek lazım usta problem genelde yukarıdaki sebeplerden kaynaklı olur bilahare kişinin ek göstergesi vs değişmesi gerektiği halde değiştirmemişsen de olabilir ya da derece kademeyi...
  14. Yasin Ünsal

ilk gördüğüm hata fhz gün hesaplama formülü yanlış bu formül ay içerisinde girişi ve çıkışı olan personel ile ayın belli dönemlerinde fiili hizmete tabi birimlerde işlerde çalışan personel için kullanılması gereken formül yani 30 günden daha az kurumda fiilen çalışan personel için yoksa...
  15. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli stajer maaş hesaplaması

ara tatil ve yaz tatili dönemleri için de kanun ve ilgili yönetmelik gereği 'bir ay ücretli izin verilir ''denilmekte olduğundan bu haftadaki tatil devresi için de ücret ödeyeceğiz arkadaşlar hatırlatayım dedim.
  16. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Emsan Veri - ÖEB Uyuşmazlığı

''iştirakçilerin, yeni bir hizmetinin intibakında değerlendirilmesi sonucunda hesaplanacak kesenek farkları, bürokratik işlemler nedeniyle terfi onayı veya okul bitirme onayının geç gelmesi nedeniyle geriye yönelik tahakkuk ettirilecek terfi/artış farklarına ait kesenek ve kurum karşılıkları ek...
  17. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli analık izni alan personelin bölge tazminatı verilir mi?

verilmez analık izni 104 . maddede mazeret izni olarak belirtilmiş
  18. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Kadroya Geçmeden evvel Alt işverende çalışan işçinin kullanmadığı ücretli izin hakkı

5 yılı geçtiği görülüyor bu durumda tis hükümleine göre 5 yıldan fazla 15 yıldan az olanlara 22 gün deniliyor
  19. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli kesenekte inzibati para cezası

aylıktan kesme cezası ile ilgili bir alan olması lazım daha önce bir kaç kez rastladım ama çok dikkate almadım sadece tahakkuk tutarının ödeme emri ile yeknesak olması dışında çok dikkat kesilesi bir durum değil sanki
  20. Yasin Ünsal

Mutemet Arşivi Çalışabilir Kağıdı Rapor Yerine Geçer Mi?

çalışabilir kağıdının rapor olarak değerlendirilmemesi gerekir ,işçinin işyerinde bulunmadığı saatlerde tedavisinin sağlık birimince yapıldığının kanıtı ve yani kanıtlayıcı belge statüsündedir,rapor sayılabilmesi için belgenin rapor adı altında ve diğer şartlara uygun olarak düzenlenmiş olması...
  21. Yasin Ünsal

Mutemet Arşivi Kişi Borçlarının Yatırılmasını Nasıl Yapıyorsunuz?

kişi borcu hesaplama cetvelini üst yazıya ekleyip ilgiliyi yönlendiriniz sizin parayı alıp personel adına götürüp veznede işlem yapmanız doğru olmaz
  22. Yasin Ünsal

Editörün Seçimi Sözleşmeli Personel Fiili Hizmet Zammı (FHZ) Tam ve Kıst Hesaplama ve Bildirge Oluşturma 90 Gün (33 Nolu Belge)

ekim primlerini muhasebe birimleri gönderse de işyeri emenatinde kalıyor bir ay sonra bildirgeyi verdikten sonra sgk prim tahakkuk servisini arayıp mahsubunu talep ediyoruz sıkıntı olmuyor nöbet açısından ise yine ekim ayındaki nöbete ait pek tutarlarının ekim bildirgesi içerisinde...
  23. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Askere Gidenin Genel Sağlık Sigortası

kurum yazılacak ödeme emrine saymanlık kurum numarasını yazmayı ihmal etme en önemli konu o , örneği ekledim
  24. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Mahsuplaşma konusunda lütfen yardım

abi az kesildiği için zaten aylık vergi matrahını gerekli ise yılllık vergi matrahını güncelle dedim ama bahsettiğin tutar çok fazla gözüküyor incelemek lazım bordroyu
  25. Yasin Ünsal

Abi tutarı bulduysan tamamdır sıkıntı yok
  26. Yasin Ünsal

Doğru gözüküyor kesenel bilgi sisteminde girişi yapıp sağlamasını yapmadan ödwme emri kesmeyin
  27. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Taşerondan kadroya geçen güvenlik görevlileri

11 saat iiçiyi korumak adına getirilmiş olsa da vaki durumda işçinin kabulü ile bu saat üzerinfe çalışöama fiilen yapılıyorsa fazla mesaiyi hakeder hatta yargıyay kararı na göre bu ddurumdaki işçi içşn bazı çalışma biçimlerinde haftalık çalışma saati dahi aranmaz bu bakımdan durumu puantaja...
  28. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Taşerondan kadroya geçen güvenlik görevlileri

almamasının gerekçesini anlayamadım , tisdeki kıaıtlayıcı hükğm gece çalışmasına ilişkin onun dışında 1,60 katı ile yapılan fazla saat çalışmaların ücretini vereceksİniz vardiya veya başka şekilde çalışma süreleri haftalık olarak belli iken üzerindeki çalışmların verilmemesinin anlamı yok...
  29. Yasin Ünsal

tamamını almamışsın Arkadaşım kıst İade aldığınız için ve ekim ayınfa maaşını tam verdiğinden ötürü ekobs ekşm ayı maaş matrahını tam maaş matrahına göre çekti dolayısıyla aylık vergi matrahının iadeye görw güncellenmesi gerekir onun dışında yapmanız gereken şey yıllık matrahı çekmedi ise ekobs...
  30. Yasin Ünsal

Kesenek bilgi sisteminde ekim ayına git detaya gir ilgilinin pek tutarının (pek genel yazar) yüzde onikisini hesapla mys den ödeme emri kes ödemeyi gönder ödeme emri kesmeden kasım ayı asıl mahiyette bildirgeyi manuel girip kontrol etmeyi unutma
  31. Yasin Ünsal

Hiçbir sakıncası yok alabilir
  32. Yasin Ünsal

sabit dışı ek ödeme çıkmadıysa neden olması ya da sabit dışı ek ödeme aylık mahsuplaşma tutatından az ise iade aldıysanız aylıj vw yıllık matrah ı manuel yükleyin kbs den tam maaş matrahını çekmiştir düzeltmek lazım
  33. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personel çıkış bildirgesi pek tutarı ile e bildirge pek tutarı uyuşmazlığı

hadi ya çok mu dert edinmişim ne yapmışım ben de konuyu öyle anladım sanki :)
  34. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personel çıkış bildirgesi pek tutarı ile e bildirge pek tutarı uyuşmazlığı

çalışma arkadaşlarım bir süredir aklım takılan bir sorun /soru var malumunuz bedellli askerlik ve normal askerlik nedeniyle sigortalı ayrılış bildirgeleri meselesi var 10 günlük sınırlayıcı süre nedeniyle biz sözleşmeli personelin bildirgesini düzenlerken prime esas kazanç tutarını ve belge...
Geri
Üst Alt