Arama sonuçlarınız

1. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi Asgari Ücretli Yıl Içinde Ayın Ortasında Işe Girerse Maaş Ve Vergileri Nasıl Yapılır?

Tuğrul Hocam, İstisnanın kıstelyevm olması ile ilgili gelişme var mıdır? 31, 30, 28 günlük tam maaş ödemelerinde istisna tutarı hep 4.253,40 mıdır?
  2. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi Asgari Ücretli Yıl Içinde Ayın Ortasında Işe Girerse Maaş Ve Vergileri Nasıl Yapılır?

Ay içerisinde 15 gün yevmiyesi olan birisi için, Asgari Ücretin de 15 günlük yevmiyesine denk gelen tutar kadar vergiden istisna yapılması gerekmez mi?
  3. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi Asgari Ücretli Fazla Mesai Ve Sosyal Yardım İkramiye Göre Maaşları Nasıl Hesap Edilir?

Vergi çıkması durumunda AGİ devreye girmeyecek mi hocam yeni sistemde ?
  4. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Sözleşme Ücreti Asgari Ücret Altında Kalabilirmi

İşçilerde neden geçmiş yıllarda ücret önce asgari ücrete tamamlandı, onlarda da prim tamamlama usulüne gidilemez miydi?
  5. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi 2022-2023 Kamu Görevlileri Toplu Sözleşme Özel Hizmet Tazminatı Ve Ek Ödemelerde Yapılan Artış Ve Göze Çarpan Önemli Değişiklikler

İstanbul Ankara ve İzmir deki personel için arttılan puanları KBS nasıl yapacak merak ettim açıkcası. Tayin dönemlerinde nasıl birşeyle karşılaşacağız, Geriye dönük maaş verilmesi gerektiğinde geçmiş yıllarda farklı ilde görev yapmış ise nasıl bordro düzenlenecek.
  6. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli geçmişe dönük asgari geçim indirimi

http://maasmutemeti.com/forum/konu/gecmise-doenuek-agi-nasil-hesaplanir.18484/ Burdakiler dışında ayrı bir isteğiniz olursa yazın yardımcı olalım.
  7. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli MYS İşçi Maaş Hatası - Fazla Mesai Yetersiz Ödenek Uyarısı

Çok teşekkür ederim. Bugün detaylandırdık burdaki yazılanlara göre. Güvenlik Görevlilerimize verdiğimiz Resmi Tatil ve Hafta Tatili ödemelerimiz var Temizlik personelimize de gece çalışması ücreti ödüyoruz. Bunların çıkışları fazla mesai içerisinden verildi defterdarlığın istemesi üzerine...
  8. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli MYS İşçi Maaş Hatası - Fazla Mesai Yetersiz Ödenek Uyarısı

MYS de fazla mesai harici diğer tüm maaş kalemlerini kabul ediyor. Fakat fazla mesai girdiğimde bu uyarıyı alıyorum. Muhtemelen geçici bir hatadır diye tahmin ediyorum ama yapmam gereken farklı bir durum varsa ya da denk gelenler yazarsa iyi olur.
  9. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçilerin İkramiyelerinden İcra Kesilirmi?

İlave tediye kanununda, tediyelerin borç için haczedilemeyeceği yazıyor. Buna istinaden ben tediyelerden icra kesmiyorum. Fakat toplu iş sözleşmesince verilen ikramiyelerde kesinti yapılabilmesi mümkündür.
  10. Emrah ÖZEN

Temenniler | Kutlama Doğum Günü (Halil Tuğrul SÜMER)

Nice sağlıklı afiyetli yıllara :bravo::bravo:
  11. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçiler Heyet Raporu Aldıklarında İkramiye ve Sosyal Hakların Ödemesi ( Sağlık Bakanlığı)

Yol ücreti işe gelinen gün sayısı ile ilgili olduğundan düşüyosunuz, İstirahat hastalık izinleri de sosyal yardım yönünden mevzuat açısından yıllık izinden farklı değildir. Analık izninde de kişi iş göremezliğe uğramıştır, istirahatte de. İş göremezliğe uğrayan kişinin hafta tatili hesabında...
  12. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçiler Heyet Raporu Aldıklarında İkramiye ve Sosyal Hakların Ödemesi ( Sağlık Bakanlığı)

Konuya örnek vererek katkıda bulunmak istiyorum, 30 gün yıllık izin kullanan personelin sosyal yardımlarını düşüyor musunuz?
  13. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi 696 khk ve Sürekli İşçiLerin Günlük Yevmiyeleri

Pazartesi günü yazıyı atacağım buradan arkadaşlar. Emin olabilirsiniz ama 124.02 olduğundan.
  14. Emrah ÖZEN

zamların da verilmesi yönünde yazılar geldi bize, yazıda en düşük işçi maaşının 124,02 olduğu belirtiliyor.
  15. Emrah ÖZEN

Çöp Kutusu E-Takvim - Haftalık Çalışma Takvimi

Kendi yaptığım çalışmamdır, Dikey ve Yatay olmak üzere iki ayrı çıktı alınabilir. İşlerinizi önceden veri girişi yaparak, hafta başın geldiğinde çıktı alıp masanızda programınızı tutabilirsiniz. İşlerimizi kaçırmamak için bir ajanda ya da çalışma takvimi olması gerektiğine inanıyorum, bu...
  16. Emrah ÖZEN

"Bu bağlamda, idarenizin taraf olduğu bir toplu iş sözleşmesi bulunmaması durumunda, yeni bir toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar 696 Sayılı KHK'nın geçici 23. maddesi uyarınca, idarelerce sürekli işçi kadrolarına geçirilen işçilerin, ücret ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesinde...
  17. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4857 Kanuna tabi genel bütçe personel askerlik nedeniyle görevden ayrılma SGK bildirimi

SGK çıkışını Askerlik yapmanız durumunda, kişinin tazminat alma hakkı doğar. Tahminimce söylüyorum, çıkış nedenine askerlik olarak seçenek konmasının sebebi askere gidip kıdem tazminatı alan ve sözleşmesi feshedilen personel manasında diye düşünüyorum.
  18. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi 17 günlük bordro işlemlerinde AGİ Tammı ödenir?

Dediğiniz gibi karışıklığın sebebi 15-14 te ısrar edilmesi. Teşekkürler Tuğrul Hocam.
  19. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi 17 günlük bordro işlemlerinde AGİ Tammı ödenir?

15 Aralık 2020 14 Ocak 2021 maaşında Vergi ödeme tarihi baz alındığından 2021 vergi oranına göre uygulanması gerektiği belirtiliyor. Dolayısıyla %15 ten vergilendirilecekler; Söz konusu verginin indirimi olan AGİ için uygulanacak tutar 2020 agi tutarı mı yoksa 2021 agi tutarı mı olacak?
  20. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 696 KHK işçileri

Pazar günü ücreti yok, Hafta Tatili ücreti kavramı vardır. Haftalık 45 saati tamamlanmasını takip eden gün için kesintisiz olrak 24 saat izin haftalık izin verilir pazar olması şart değildir. 696 Sürekli İşçi hafta tatilinde çalıştırılırsa, normal yevmiyesine ilaveten 1 yevmiye tutarında...
  21. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Kadroya geçirilen işçilere kıdem tazminatı ödenebilmesi için eski işyerlerinden tazminat almadığına dair yazı

....................................................... LTD.ŞTİ'YE Başkanlığımız İdari İşler Müdürlüğünde görevli 40 adet 4/D Sürekli Temizlik İşçisi personeli 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 üncü maddesi gereği alt işvereni olduğunuz firmanız bünyesinden ayrılarak 02 Nisan...
  22. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4D Sürekli İşçi Personel TİS Sonrası Maaş, Sosyal Yardım Ödemeleri

01-30 arası maaş yapan kurumları baz alarak 15-20'si gibi toplu sözleşme yayınlanırsa çok büyük saçmalık olur. Biz de telaşlı bir şekilde beklemedeyiz inşallah bu hafta bitmeden neticelenmiş olur.
  23. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/d Kadrolu işçi sicil numarası değişikliği nedeniyle e-devlette eski sicil görünmesi

Güncelleme işlemi sonrasında personellerinize bilgilendirme SMS'i geldi mi acaba ?
  24. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi SGK Taşeron İşçi İş Kolu Duyurusu

Tüm kurumlara burdaki yazı kendi bakanlıklarından gelecekmiş, detaylı bilgiye ben de sahip değilim.
  25. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli İşçi BES kesinti

4632 Sayılı BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ KANUNU Ek Madde 2: .... kırk beş yaşını doldurmamış olanlardan; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentlerine göre çalışmaya başlayanlar emeklilik...
  26. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi SGK Taşeron İşçi İş Kolu Duyurusu

T.C SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Personel Daire Başkanlığı Sayı: E-11980544-841.02.17-11276207 Konu: Sürekli İşçilerin (696s.KHK) İş Kolu Değişikliği 22/09/2020 DAĞITIM YERLERİNE Bilindiği üzere; 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 113 maddesi ile 6356 sayılı Kanuna eklenen geçici 7...
  27. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Okumayan Çocuktan yersiz yararlanılan AGİ kişi borcu tablosu

Öğrenimininin bitmesini takip eden ay başı itibariyle iade almaya başlamalısınız. Faiz başlangıç tarihi olarak farklı uygulamalar var, Kişilerden Alacaklar Tebliğine göre faiz başlangıcı kişiye tebliğ edilen tarih itibariyle başlar. İbaresi yer alıyor
  28. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4B Rapor karşılığında verilen iş görmezlik ödeneği

İş Göremezlik Ödeneği (4B ve 4D için aynıdır): 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 80. Maddesi’ne göre, Çalışanın aldığı rapor tarihinden önceki son 3 ayında prime esas kazanç toplamının son 3 aya ait prim ödeme gün sayısına bölünmesi şeklinde hesaplanır...
  29. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 696 KHK ile geçen işçilerin meslek kodu değişikliği

Silahlı Güvenlik Görevlileri bizde (Güvenlik Görevlisi) olarak kaydedilmişti. Silahlı olarak düzelttim ve bağlı olduğum SGK merkezine bilgi yazısı yazdım. 1 senedir herhangi bir sıkıntı söz konusu değil.
  30. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/B Becayiş Maaş İşlemleri

İstanbuldan - Kocaeliye becayiş yoluyla tayin olan sözleşmeli personel için 04/09/2020 Cuma günü yazıyı tebliğ alacak ve mesai bitimine müteakip SGK çıkışı yapılacak. 07/09/2020 Pazartesi günü yeni yerinde işe başlayacak. 07/09/2020 Pazartesi yeni işyeri SGK Girişini 05/09/2020 Cumartesi den...
  31. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D İşçi (Taşeron) Analık İzni Maaş İadesi

Tamamdır uyarılarınız için teşekkürler, Ben de İşçiler ile Sözleşmelilerin karıştırılmaması gerektiğini, Her birinin kendi mevzuatına göre işlem yapılmasını düşünüyorum. Bu şekilde de devam edeceğiz heralde
  32. Emrah ÖZEN

Protokol uygulamamız yok henüz, Bildirgede ücret + 30 gün primi gönderip, eksik gün bildirmeyip, istirahatli sürelerde çalışmıştır kutucuğunu işaretlemeyi düşünüyordum. SGK ödeme yapınca da hazine irat kaydedecektim. Toplu sözleşmesinde analık izni ile alakalı herhangi bir husus yok.
  33. Emrah ÖZEN

Kolay gelsin hepimize, Daha önceki doğum yapacak işçi personellerimiz için analık çalışamaz raporunun başlamasıyla birlikte 0 -TL ve 0 Gün prim şeklinde işlem yapıyorduk. Amirlerimizin talebi üzerine işçiler için de 4-B li personeller gibi maaş ödemesinin yapılmasını ve SGK tarafından yatacak...
  34. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 375 KHK İşçi Maaş Kapatıldıktan Sonra Rapor Kesintisi ve Eksik Gün

Bu konu hakkında hayali iki örnek oluşturacağım; 1- Maaşın 10'u itibariyle kapatıldığını varsayalım, bir işçi 10/08/2020 ile 14/08/2020 arasında 5 Gün rapor alması durumunda, kesinti işlemleri bir sonraki maaş dönemine kalacak, fakat Temmuz 2020 bildirgesinde bu 3 gün eksik gün olarak...
  35. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/B Söz. Per. Maaş İadelerinde Yıllık Gelir Vergisi Matrahının Düşülmesi

Örnek olarak yazdım olayı, önemli olan husus gelir vergisi matrahının yılık matrahtan düşülmesi meselesiydi. Biz de bu uygulamayı yapıyoruz, fakat yapmayan ve yapılmasını yanlış hatalı bulan bazı meslektaşlarımız var. Beni bile tereddüte düşürdüler sormak istedim tedbiren. Teşekkürler Eren...
  36. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/B Söz. Per. Maaş İadelerinde Yıllık Gelir Vergisi Matrahının Düşülmesi

Ör: Temmuz maaşı tahakkuk ettikten sonra askerlik nedeniyle işten ayrılması durumunda maaşı 2 Gün Hak, 28 Gün İade etmesi gerekmektedir. Söz konusu iade alınan tutarlara denk düşen Aylık Gelir Vergisi Matrahını; Kümülatif Yıllık Gelir Vergisi matrahından düşüyor musunuz?
  37. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4 b'li rapor bildirge h.k

4B sözleşmeliler için, Hastalık ve Analık raporlarında maaş tahakkuk ettirip sonra kesinti uygulanıyor. Örneğin analık raporu olan birisine maaş yatırıyor genellikle idareler, SGK para yatırınca iade alıp hazineye irad kaydediyorlar. Bu şekilde kişinin yıllık gelir vergisi matrahı bana...
  38. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli İki gün rapor alan işçinin e bildirgede sgk günü

Olaya Bağlı Sosyal Yardımlar Ve Diğer Sosyal Yardımlar: C-HASTALIK YARDIMI: 1.Hastalık nedeni ile iş göremezliğe uğrayan işçilerin 3 (üç) gün ve daha fazla istirahatli olmaları hâlinde Sosyal Güvenlik Kurumunca ödeme yapılmayan günlere ait ücretlerin tamamı ve eksik ödeme yapılan günlere ait...
  39. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 375 KHK Sürekli İşçi SGK İşkolu Kodu Değişikliği

Teşekkürler hocam, yarın gideceğim SGK ya detaylı bi sorayım yinede
Geri
Üst Alt