Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Açıktaki Personelin Asker Dönüşü Kıst Maaşı

Sizin dediğinize göre bu personel göreve iade oldu. O zaman 24 günlük terfi girdikten sonra niye işlem kodunu açığa alınma yapıyorsunuz tekrar. 2/3 yapınca Ağustos ayı maaşını hesaplıyor diyorsunuz fakat eksik hesaplayacak bu seferde işlem kodundan kaynaklı. Geriye dönük 1/3 tüm haklarını...
  2. Çözümlendi | Kilitli Kesenek Katsayı Farkı Sistem Hata Uyarısı k100

Dönemini Temmuz seçtim demişsiniz. Ek mahiyette bir dönem için deyip dönemi haziran seçin.
  3. Mutemet Arşivi 2019 Kurban Bayramı dolayısı ile maaşlar erken Ödenirmi?

Eğer böyle bir durum olursa Ağustos 5 te maaşları teslim etmek gerekir sanırım.
  4. Çözümlendi | Kilitli Açıktaki Personelin Asker Dönüşü Kıst Maaşı

Hüseyin bey arkadaş durumu yanlış anlattı sanırım. Başlıkla içerik uyuşmuyor. Benim anladığım açıktayken askere gitti ve tekrar döndü fakat işe başlamadı açık hali devam ediyor. Her ne kadar kendisi içerikte işe başladı desene yanlış anlattı gibime geliyor.
  5. Çözümlendi | Kilitli Açıktaki Personelin Asker Dönüşü Kıst Maaşı

İşlem kodunu değiştirdiğiniz için terfiyi siliyor kbs. Benim akılıma gelen fikir; işlem kodu açığa alınma olarak kalsın üçte ikisini hesaplasın. 24 günlük kıst olan içinde manuel bir bordro düzenlemek. Bu 24 günlüğünde 2/3 sini ödemek gerekir tabikide. Keseneklerde bunun yarısı olmalı. 1/3 maaş...
  6. Çözümlendi | Kilitli Askerden gelen kıst maaşta kesenek bildirimi

Bende 5 terfi 1 de 14 günlük kıst var aynı emsanda. 14 günlük kıst maaşı yeni katsayıdan hesapladığı için geçmişe dönük maaşa ait bildirimden gönderemiyorum gelmesi gereken tutar daha az olması gerekir uyarısı alıyorum. terfi ve kıst maaşların hepsini birden , terfi farklarına ait...
  7. Çözümlendi | Kilitli 4/B Personel- Kbs-Mys-Sgk Kesenek ve Ebildirge Yetki

Evet şifre istek forumunda işveren birden işverence yetki verilen kullanıcı var. Sisteme griş yapınca yetki verilen kullanıcı ismi gözüküyor. Kullanıcı- ikinci müdür işveren- birinci müdür olarak yaparız
  8. Çözümlendi | Kilitli 4/B Personel- Kbs-Mys-Sgk Kesenek ve Ebildirge Yetki

-Mys de verdik. Fakat geçici görevli ise vereceğiniz personel saymanlığı faklı olduğu için vermiyor. -Kbs de sözleşmeli olması farketmiyormuş kullanan biriyle irtibata geçtim. -Kadrolu kesenek te sözleşmeli kabul etmiyor Sgk. 1 kullanıcı ben idim 1.yetkili müdür bey. 1.kullanıcıyıda müdür beye...
  9. Çözümlendi | Kilitli 4/B Personel- Kbs-Mys-Sgk Kesenek ve Ebildirge Yetki

Sözleşmeli personel olupta başlıkta belirtmiş olduğum gibi Kbs-Mys-Sgk Kesenek ve Ebildirge Yetkileri alan varmıdır.
  10. Çözümlendi | Kilitli Adalet Bakanlığı 4B Sözleşmeli Komisyon İçi Atama İşten Çıkış Nedeni

Selamün Aleyküm. Sözleşmeli Personelin hizmet sözleşmesinde Kurum adı yazmayıp , Adli yargı ilk derce mahkemesi yazdığından dolayı sanırım. komisyon içi atamalarında komisyon fesih kararı almıyor. İşten çıkış nedeni olarak işçi tarafından fesih seçeneği dışında uygun bir neden yok. 16 nakil...
  11. Mutemet Arşivi Aslı gibidir yapmak yetkisi

Resmi yazışmalarda kullanılacak usul ve esaslar yönetmeliğinin belgelerin çoğaltılması başlıklı 26 . Maddesi şu şekilde Fiziksel ortamda hazırlanan ve gizlilik derecesi taşımayan bir belgeden örnek çıkartılması hâlinde, örneğin uygun bir yerine “ASLI GİBİDİR” ibaresi konulur ve idarece...
  12. Mutemet Arşivi Aslı gibidir yapmak yetkisi

Yani demek istediğim misal ; Rapor koyacağım maaş ekine.Aslını dosyasında tutuyorum. Maliyeye vereceğim sureti aslı gibidir kendimi yapabilirmiyim. Adliyelerde bu yetki yazı işleri müdürüne verilmiş .Yazı işleri müdürü başsavcının onayı ile bu yetkiyi katiplere dağıtabiliyor. Bununla alakalı...
  13. Çözümlendi | Kilitli Velayeti Anneye Verilen Çocuklar İçin Aile Yardımı Ödemesi

657 DMK nın 202. maddesi şu şekilde ; Boşanma veya ayrılık vukuunda mahkeme bu yardımın hangi tarafa ve ne oranda verileceğini de kararında belirtir Bu maddeyi açıklamak için 88 nolu genel tebliğinin 3. maddesinin b bendine bakarsak ; 3) Boşanma veya ayrılık vukuunda çocuk için verilecek...
  14. Mutemet Arşivi Aslı gibidir yapmak yetkisi

Maaşlara ek yaptığımız kanıtlayıcı belgeleri aslı gibidir yapma yetkisi müdüre mi aittir ? Biz yapabilirmiyiz.
  15. Çözümlendi | Kilitli Lojman su ve yakıt Hk

Konu çözüldü kapatabiliriz isterseniz. Kira İl özel İdarenin. Su ve yakıt hazinenin olacak . Diğer çeşitli alacaklardan maliyenin hesaplarına kesilecek.
  16. Çözümlendi | Kilitli Lojman su ve yakıt Hk

Günaydın. Kurumumuz içerisinde bulunan lojman il özel idare ye ait. Diğer kira olarak kesiyorum. Suyu ve yakıtı kurumumuz tarafından karşılanıyor bunları keseceğim bu para il özel idareyemi ait olacak kiranın üzerine mi eklemeliyim. Yoksa diger çeşitli alacaklardan mı kesmeliyim maliyeye gelir...
  17. Çözümlendi | Kilitli Terhis sonrası gss çift döneme rastlaması

Bu GSS için geçerli değil Volkan Bey. Maaş ödeme tarihi alanını kapatmışlar.Sadece bildirgenin ait olduğu dönemi seçebiliyorsunuz. Bu dediğiniz işe yaramaz.
  18. Çözümlendi | Kilitli Terhis sonrası gss çift döneme rastlaması

İlgili personelin 1 Haziran terhis tarihi işe başlaması 1 Temmuz. Terhis tarihide dahil 1-14 Haziran yani Mayıs dönemi oluyor. Son bildirim tarihi 25 Mayıstı süresi geçti. GSS GÜN : 14 15-30 Haziran yine Haziran dönemine ait oluyor. 25 Haziran son bildirim tarihi idi onunda süresi geçti...
  19. Çözümlendi | Kilitli Terhis sonrası gss çift döneme rastlaması

Mehmet hocam görüştüm Sgk ile. Göreve başladıktan sonra 10 gün içinde diyoruz o yüzden sizlik bir durum yok. Gönderin siz bizi arayın dediler. Başlıcam şimdi işlemlere. Birde ek mahiyette asıl bordro ile sehven gönderilemeyen gss primi olarak göndermemi söylediler. Sonucu burdan paylaşacağım
  20. Çözümlendi | Kilitli Terhis sonrası gss çift döneme rastlaması

Anladım Mehmet Bey ince bir nokta. Ben başlayınca hepsini yaparım demiştim. Sadece Haziranı bildirmek lazım bu durumda. Alt tarafı 21 günlük askerlik yaptı 1 ay kafa izni yaptı ceremesini biz çekecez :) Nasıl geçti diye sordunuzmu çok zordu demezlermi birde xDG:)
  21. Çözümlendi | Kilitli Terhis sonrası gss çift döneme rastlaması

Ulaşabilirsem bir arayıp sorayım.Mayıs dönemi için bir kabahatimiz yok çünkü. Kaçında göreve başlayacağını bilmediğimiz için mayıs için kaç günlük göndereceğimizi bilemiyoruz.
  22. Çözümlendi | Kilitli Terhis sonrası gss çift döneme rastlaması

Günaydın herkese. Personel 1 Haziran Terhis tarihi, işe başlaması 1 Temmuz. Mayıs dönemi için 13 günlük Haziran dönemi için 16 günlük gss hesaplaması yapıp Mayıs ve Haziran için ek mahiyette bir dönem için ayrı dönemler halinde kesenek göndermeyi düşünüyorum. Ödemesinide tek ödeme emrinde...
  23. Çözümlendi | Kilitli 3.40.05.1.3.3 Sürekli görev yolluğu tertibi

Bütçe bürosunu aradım 1 lira gönderdi maliyenin onayından sonra bütçe tertibi açıldı.
  24. Çözümlendi | Kilitli 3.40.05.1.3.3 Sürekli görev yolluğu tertibi

Selamün aleyküm. Başlıkta belirtmiş olduğum sürekli görev yollukları bütçe tertibi raporlarda gözükmüyor. Ödeme sürecinde var fakat seçince ödenek tanımlı değil uyarısını veriyor.Bakanlık bütçeyi aradım 1 lira gönderdik şimdi dediler cuma günü. Otomatik bütçe tertibi raporlara düşer diye tahmin...
  25. Çözümlendi | Kilitli 1/3 Maaş İadesi Ödeme Emri Sgk Bütçe Tertipleri

Yukarıda eklemiş olduğum ödeme emrini kestim. Dediğiniz gibi yapmak için memur maaşı seçmek gerekiyor. Görevden uzaklaştırılanlara ait maaş ödemesini seçtiğiniz zaman bu şekilde çıkıyor. Madem koymuşlar bu şekilde bir sekme bizde kullandık.
  26. Çözümlendi | Kilitli 1/3 Maaş İadesi Ödeme Emri Sgk Bütçe Tertipleri

Primlerin denemesimi felan yaptım sistemden şu an problem yok. Diğer ödeme işini kesinleştirirsem işlem tamam Allahın izniyle
  27. Çözümlendi | Kilitli 1/3 Maaş İadesi Ödeme Emri Sgk Bütçe Tertipleri

Haftaya emekli olacak o yüzden mys den yapmak zorunda kaldım. İlla yapan birileri mys den olmuştur ama bakacaz artık olmadı bu şekil ödeyeceğim nabiyim
  28. Çözümlendi | Kilitli 1/3 Maaş İadesi Ödeme Emri Sgk Bütçe Tertipleri

Harcama talimatında alt türe memur maaşları seçersek çıkacak bütün kalemler. Keşke görevden uzaklaştıranlara ait maaş türünü hiç koymasalarmış kafa karıştı memur maaşındanmı yapsam bilemedim
  29. Çözümlendi | Kilitli 1/3 Maaş İadesi Ödeme Emri Sgk Bütçe Tertipleri

5434 Tabi Personele Geriye dönük 1/3 maaş iadesi yapıyorum. Devlet Payı Sosyal Güvenlik Primi ve Sağlık Primi ödeme emri kalemlerini Mys de göremiyorum. Temel maaş, taban aylığı vs vs var fakat Primler ile alakalı sadece şu bütçe tertibi var (Sosyal Güvenlik Primi Ödemeleri Gecikme Cezası ve...
  30. Çözümlendi | Kilitli Geriye dönük ek ödeme

Sgk prim kesintisinden ve gelir vergisinden muaf olduğu için sadece damga vergisi kestim. Görsel açıdan da biraz zayıf bir tablo olabilir.
  31. Çözümlendi | Kilitli Geriye dönük ek ödeme

Manuel bir bordro hazırlayıp mys den ödeme keseceğim o zaman. Bordroyu paylaşırım buradan
  32. Çözümlendi | Kilitli Geriye dönük ek ödeme

Cetvelden ek ödemesini 85 ten 90 a çıkarmayı unuttum bir personele geriye dönük 12 aylık ek ödemesini verirken manuel bordro girişinden her ay için ayrı bordro oluşturarakmı girmeliyim 5 puan karşılığı ücreti, yoksa toplu halde mayıs ayı diyerek girsem olurmu. Ek ödeme Sgk prim kesintisine...
  33. Çözümlendi | Kilitli Muhasebata Çağrı Açma

Naklen tayin olan sözleşmeli bir personelin vardı. Kbs den naklen geçme yapmıştım. Fakat o zamanlar 14 günlük fark zamanı olduğundan fark bilgi giriş ekranı kapalıydı ordan naklen geçemeye alamadım. Açıldığından denedim ilgili kişi şu an başka kurumda gözükmektedir uyarısı verdi. Temmuzda fark...
  34. Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük Fark Bilgi Girişi

Ocakta başlayan 12 sözleşmeli personel şu an itibari ile 14 günlük fark bilgi girişinde gözükmüyor.Kontrol eden varmıdır kendisinden
  35. Çözümlendi | Kilitli Mys Geçici Görev Yolluğu Başlangıç Bitiş Tarihleri

Harcama talimatı oluştururken başlangıç bitiş tarihlerine 10-14 Mayıs yaptım. E-devletten cetvelden oluştururken bir gün öncesi gidiş ve bir gün sonrası gidiş tarihi yapıp ödedim .
  36. Çözümlendi | Kilitli Malülen emekli olan Sgk çıkış kodu ne olmalıdır?

İyi günler . Malülen emekli olan personelin ayrılış bildirgesi verirken neden olarak emekli ve resen emekli var. Malülen emekli gibi bir seçenek yok. Ne seçmeliyiz acaba
  37. Çözümlendi | Kilitli Mys Geçici Görev Yolluğu Başlangıç Bitiş Tarihleri

Olurda yol hariç ibaresi var evet. Cetvel oluştururken 9-15 yapacağız . Resimdeki harcama talimatı oluşturma esnasında başlangıç bitiş 10-14 mü yoksa 9-15 şeklindemi hangisini yapmak uygun olur.
  38. Çözümlendi | Kilitli Mys Geçici Görev Yolluğu Başlangıç Bitiş Tarihleri

Harcama talimatı oluşturuken başlangıç ve bitiş tarihi 10-14 Mayıs giriyorum fakat E-Devletten cetvel oluşturken aynı tarihleri girdiğimizde cetvelde gidiş tarihi 10 Mayıs ve gidiş saati misal 12:00 olacak. 10 Mayıstada sabah eğitim başlıyor. Burda bir çelişki oluyor bu seferde.
Geri
Üst Alt