Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel 2019 Aralık Bildirgesi

Doğru ancak saymanlıkta da sıkıntı var. Örnek olarak 15 Ocakta yaptığım 4/b maaşının sgk kesintilerini bu ay içinde en geç 31 Ocakta re'sen gönderiyorum diyor. Farkı da hesaplayıp hiç konuşmasam 14 günlük fark + ocak maaşını 2020/01 adı altında gönderecek SGK'ya. Dediği bu. Eğer ki ben de...
  2. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel 2019 Aralık Bildirgesi

Arkadaşlar merhabalar. 2019 Ocak itibariyle mutemetlik görevini devraldım. Daha önce sadece 4/d sürekli işçi maaşlarını yapıyordum. Sorunum şudur ki bir önceki arkadaşımız 4/b sözleşmeli personelin 2019 Aralık maaşına ait bildirgeyi (2019/12) 19 Aralıkta onaylamış. Malum bu dönem 15 Aralık- 14...
  3. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel E-Bildirge Soruları

Arkadaşlar 4/B sözleşmeli personel ile ilgili birkaç sorum var. Forumda çeşitli yerlerde bilgiler olsa da tam emin olamadım. 1- Birkaç yerde rapor olsa da 4Bliler için e-bildirgede 30 prim günü bildirildiği ifade edilmiş. Bunun kanuni dayanağı nedir? 2- Kbs'de sağlık raporu bilgi girişi...
  4. Çözümlendi | Kilitli 4/D (Taşeron) S.İşçi İçin Hastalık Yardımı Gelir Vergisine Tabii Midir?

"C-HASTALIK YARDIMI: 1.Hastalık nedeni ile iş göremezliğe uğrayan işçilerin 3 (üç) gün ve daha fazla istirahatli olmaları hâlinde Sosyal Güvenlik Kurumunca ödeme yapılmayan günlere ait ücretlerin tamamı ve eksik ödeme yapılan günlere ait ücretlerin bakiyesi işverence ödenir. İşçinin hastalık...
  5. Mutemet Arşivi Mys'ye Akıllı Telefon ile Giriş

Mozilla ile giriş yapılabiliyor. Çok teşekkürler.
  6. Mutemet Arşivi Mys'ye Akıllı Telefon ile Giriş

Evet giriş sayfası açılıyor ama şifre girdikten sonra içerik sayfa açılmıyor.
  7. Mutemet Arşivi Mys'ye Akıllı Telefon ile Giriş

Arkadaşlar mys portalina akıllı telefonlardaki web tarayıcı uygulamalarindan biri ile giriş yapabilmeyi başaran var midir ?
  8. Çözümlendi | Kilitli İcra Kesintisi Girişi Yapılamıyor

Bursa defterdarlık muhasebe müdürlüğü icra kesintisini ödemede "diğer çeşitli emanetler" hesabına almamızı sonrasında yazı ile durumu açıklayıp (kişi ve dosya bilgileri vb.) işlem yapmamızı ilettiler.
  9. Çözümlendi | Kilitli İcra Kesintisi Girişi Yapılamıyor

Arkadaşlar merhaba; Mys üzerinde maaş işlemleri sırasında icra kesintisi yapmak istiyorum ancak kimlik numarasına girip sorgulama yaptığımda geliştirici kodu hatası veriyor. Muhtemelen anlık sistemsel bir hata. Bu durumla karşılaşan var mıdır?
  10. Görüş Yazıları Meb Ocak 2019 İşçi Ücret Zammı Görüş Yazısı

Arkadaşlar Sayıştay'ın ekte yer alan denetim raporunu incelemenizde fayda var. Sayfa 47-50 arası: BULGU 3: Toplu İş Sözleşmesinden Kaynaklanan Fiyat Farkı Ödemelerinde Sözleşme Hükümlerinin Hatalı Uygulanması Özetle: Milli Eğitimin görüş yazısında farklı olarak öncelikle ücret zammını ekletip...
  11. Mutemet Arşivi 2019 Asgari Ücret Zammı 4/D liler Yararlanacak Mı?

Görüş yazısı; "personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan fiyat farkının ödenmesine dair yönetmelik" kapsamında taşeron altişverende çalışmakta olan (zamanında) işçilerin asgari ücretin belirli yüzde fazlası sözleşmeleri ile birlikte yeni bir yılda...
  12. Editörün Seçimi TKYS - MYS Entegrasyonu

Arkadaşlar bizde de eşleştirme sorunu oluştu. DMO'dan aldığımız tonerler iki farklı satıcıya bağlı olarak taşınıra 2 farklı tif ile girildi. Dmo'ya açılan kredi bir harcamaya ve bir öeb'ye bağlı ve sonucunda iki farklı vif tek harcamaya bağlanmıyor.
  13. Çözümlendi | Kilitli 2019 Ocak Sürekli İşçi Maaşı

Peki güncellecek asgari ücret varsa yüzde fazlası hesabının dayanağı var mıdır? Toplu iş sözleşmesini okuduğumda sanki 2020ye kadar mevcuda 6 ayda bir %4 zam eklenecek gibi anlamıştım. Tabi güncellenecek brüt asgari ücretin bir noktada bu tutarları aşma olasılığı da var.
  14. Çözümlendi | Kilitli 2019 Ocak Sürekli İşçi Maaşı

Arkadaşlar muhtemelen forumda konuşulmuş olabilir, bulamadım ama. Taşeron işçiler, sözleşmeye göre asgari ücret ya da belirli yüzde fazlası üzerinden mevcut özlükleri ile birlikte kadroya geçti ve sonrasında Tis ile iki defa günlük çıplak ücretlerine % 4 zam yapıldı. Ocak ayında Tis'e göre hali...
  15. Çözümlendi | Kilitli Ödeme Emri İptal Yapılamıyor

Hallettim. Harcama yetkilisi olarak onaylı ya da onaysız şekilde ödeme emri iptal edilmedi. Gerçekleştirme görevlisi iken onaysız ödeme emrini geri çektim. O şekilde iptal edilebildi.
  16. Çözümlendi | Kilitli Ödeme Emri İptal Yapılamıyor

Arkadaşlar ne harcama yetklisi ne de gerçekleştirme görevlisi üzerinden ödeme emri iptali yapılamıyor. "İptal işleminiz gerçekleştirilemez Rolünüz belgenin süreci ile uyumsuz." uyarısı alıyorum. Bilgisi olan var mıdır?
  17. Mutemet Arşivi Toplum Yararına Program (TYP) Kapsamında İş Kur İşçileri Maaş

Arkadaşlar typ kapsamındakilerin primleri 4/1 (a) gibi 22,5 + 15 midir ?
  18. Editörün Seçimi Sürekli İşçi İkramiye ve Tediye Tanımlama Örneği

PEK nedir acaba, oldukça yeniyiz bu işte acemiyiz henüz. Peki tediyeyi ayrı olarak ödediğimizde, tediyenin bildirgesini 2018/5 asıl bildirgeyi (maaş) yaptıktan sonra ek bildirgede mi yapmamız gerekli.
  19. Editörün Seçimi Sürekli İşçi İkramiye ve Tediye Tanımlama Örneği

8 Haziran denilen Tediye 13 günlük olan(6772 Kanun), Temmuz'daki Tis'ten kaynaklı 5 günlük tediye. 8 Haziran tediyesini 15 Mayıs-14 Haziran dönemi maaşında ödenebilir mi ben de kuşkuluyum. Her ne kadar 6772'de tediyenin prime dahil edilmemesi söylense de 2008 tarihi itibariyle prime dahil...
  20. Çözümlendi | Kilitli Birleşmiş Milletler Fonu Kapsamında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı

Arkadaşlar, Birleşmiş Milletler Fonu Kapsamında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı işimiz var. Yani 4734 Kanun kapsamı dışında bir alım/ihale olacak. Öncelikle bu ihaleye Ekap üzerinden yapma zorunluluğumuz var mıdır?. Eğer yapma zorunluluğu varsa, İhale Kayıt bölümünde İhale...
Geri
Üst Alt