Arama sonuçlarınız

1. Mutemet Arşivi Aylıksız İzinde Olan Memurun Genel Sağlık Sigortası Gss Nasıl Hesaplanır

merhaba. Biraz araştırma yaptık ve bazı 5510 tabi personellerimizin kullandıkları ücretsiz izinlerde 1 yıla kadar GSS göndermişiz. Ancak bu kişiler göreve başladıkları gün yada daha ileri tarihlerde farklı sebeplerle tekrar ücretsiz izin almışlar ve biz 1 yıl GSS tekrar ödemişiz. Bu 1 yılı her...
  2. Mutemet Arşivi Ai̇le Yardımı Sosyal Güvenli̇k Kurumu Si̇stemi̇ İle Entegrasyon

faiz oranı 01.06.2024 öncesi %9, sonrası %24 olarak mı uygulamak gerekli.
  3. Çözümlendi | Kilitli Kesinti Yapılmayan Askerlik Borçlanması

Merhaba. Geçen sene emekli olan bir personelimiz(5434) 2 yıl önce askerlik borçlanması yapmış ancak maaşından kesinti yapılmamış. SGK dan yazı geldi toplam 17 ay %16 karşılığını kurum bütçesinden karşılayın diyor. Bu ödeme için mys de hangi kalemi kullanmalıyım. Bir de ödenmezse 5510 a göre...
  4. Çözümlendi | Kilitli Toplu Maaş Operasyon Birimi Banka Aktarımı

Hocam biz ara sıra yapıyoruz bu işlemi. Önceden txt dosyasını biz attığımız için o kişiyi txt den çıkarıp öyle atıyorduk hesapta kalan bakiyeyi ise yazı ile çekip gelir kaydediyorduk. Şimdi ise banka ana şubeyi arayıp eğer böyle bir işlemi kabul ederlerse yine bu şekil yapıyoruz kabul etmezlerse...
  5. Çözümlendi | Kilitli Statü Hatası Ve Hizmet Dökümünde Mükerrerlik

Merhabalar. Şöyle bir durum içindeyim ne yapmam gerekir; Kişi CİMER başvurusunda SGK hizmet dökümünde hatalı kayıtlar olduğunu belirterek 04-05-06-07-08/2011 dönemi keseneklerinde mükerrerlik olduğunu hem 5434 hem de 5510 olarak keseneklerinin gönderildiğini belirtiyor ve aynı zamanda 03/2011...
  6. Çözümlendi | Kilitli Iş Kazası Bildirimi Sonrası Alınan Raporun Durumu

Hastanede İşkazası Raporu verilen Memur için yapılacak iş ve işlemler. Bu başlıktaki bilgilere göre demiştim hocam. Memurlarda sadece ölüm ve maluliyet hallerinde bildirim yapılması şart diye biliyorum. Halil Tuğrul Sümer hocamın şu ifadesi de açıklıyor.
  7. Çözümlendi | Kilitli Iş Kazası Bildirimi Sonrası Alınan Raporun Durumu

peki hocam ilk bildirimin yapılması şart mıydı. Memurlarda iş kazası raporları bildirimi ölüm ve maluliyet harici zorunlu değil diye biliyorum. Biz memurlarda ölüm ve maluliyet harici bildirim yapmıyoruz.
  8. Çözümlendi | Kilitli Kadrolu Personelin Kişi Borcu Nasıl Taksitlendirilecek?

merhabalar. bir personelimizin memuriyetine son verildi çıkan kişi borcunu taksitlendirmek için dilekçe verdi. tebliğde yer alan taksitlendirme sözleşmesini hazırlıyoruz ancak bu sözleşmede: "Madde 10- İş bu sözleşme kapsamında doğan ....... TL damga vergisi, “ seri No.lu Damga Vergisi Kanunu...
  9. Mutemet Arşivi Vazife Malulüğü Olarak Aylık Bağlandıktan Sonra Ataması Yapılan Personel Statüsü Hakkında;

yeni konu açmak istemedim. Vazife malulü KBS de 17 kodunda çalışanımız ücretsiz izne ayrılıyor. Eşi çalışmıyor ve 3 çocuk yardımı var. KBS de hangi koda almamız gerekli 18 mi 4 mü.
  10. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin 1 Yılı Dolduran Gssp Prim Borcu

Merhabalar. 5510 a tabi bir kadın personelimiz 14.02.2022 - 03.08.2023 tarihleri arasında doğum nedeniyle ücretsiz izin kullanmış. Bu ücretsiz iznin ilk 1 yılında %12 keseneğini göndermişiz ancak 1 yıldan sonra ekteki duyuruya istinaden göndermedik. Eşi özel sektör çalışanı. SGK kişiye bu 1 yıl...
  11. Mutemet Arşivi Maliyede Defterdarlıklar, 01.09.2024 Itibariyle Vergi Dairesi Başkanlıkları Bünyesine Kapatılıyor.

Bizde şu ana kadar bir şey yapmadık. Defterdarlık bu ay için kendi maaşını yapacak ancak onaylarını bizim gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi yapacak dökümlerini de biz alacağız ve yazışmalarını biz yapacağız. Önümüzdeki hafta için de dosya bilgi belge devirleri olacak muhtemelen...
  12. Çözümlendi | Kilitli Gönderilmeyen Geçmiş Dönem Keseneği

Yani ödeme emrini %16 olmadan keseceğim.%16 yı kişiye ödettikten sonra bildirgeyi vereceğim. Doğru mu anladım.
  13. Çözümlendi | Kilitli Gönderilmeyen Geçmiş Dönem Keseneği

Hocam bir ödeme emri örneği var mı elinizde. ben hala %16 yı ve negatif bakiye sorununu nasıl çözmem gerektiğini anlayamadım.
  14. Çözümlendi | Kilitli Gönderilmeyen Geçmiş Dönem Keseneği

teşekkür ederim hocam. %16'yı kişiden isteyeceğiz mecbur ancak ödeme emrini nasıl düzenleyeceğimi çözemedim. Şu şekilde yapsam sorun çıkar mı: Bildirgeyi "ek mahiyette sadece bir dönem"den %20-16-12 manuel girsem ödeme emrinde de %16 yı %20 ve %12 üzerine eklesem. Sonuçta bildirge ve ödeme...
  15. Çözümlendi | Kilitli Gönderilmeyen Geçmiş Dönem Keseneği

Merhaba. 18.07.2018 tarihinde ihraçtan dönen bir personele 07/2018 maaşında sehven kesenek gönderilmemiş. Sgk yazı gönderdi bu döneme ait kesenekleri gönderin diyor. Kişiye bu dönem için maaş ödemesi yapılmış ancak keseneksiz. Bu yüzden mys den sadece kesenek keseceğim ancak ödeme emrini nasıl...
  16. Mutemet Arşivi Maliyede Defterdarlıklar, 01.09.2024 Itibariyle Vergi Dairesi Başkanlıkları Bünyesine Kapatılıyor.

Son bilgiler bu yönde yani işçi maaşlarını biz yapacağız ancak sgk bildirgesini mevcut işçiler ve devralınan işçiler olarak farklı farklı vereceğiz. bana hiç mantıklı gelmedi. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığının detaylı bir yazı hazırlamakta olduğu söylendi. Umarım sorularımıza cevap...
  17. Mutemet Arşivi Maliyede Defterdarlıklar, 01.09.2024 Itibariyle Vergi Dairesi Başkanlıkları Bünyesine Kapatılıyor.

Karşı taraf işçilerin çıkışını vermeden biz 01.09'dan önce 01.09 itibariyle işe başlama bildirgesini verebilir miyiz. Bir sakıncası olur mu acaba.
  18. Mutemet Arşivi Maliyede Defterdarlıklar, 01.09.2024 Itibariyle Vergi Dairesi Başkanlıkları Bünyesine Kapatılıyor.

Katılıyorum hocam ben de böyle düşünüyorum. Birçok yerle görüştüm ancak neredeyse hiçbir bilgiye ulaşamadım.
  19. Mutemet Arşivi Maliyede Defterdarlıklar, 01.09.2024 Itibariyle Vergi Dairesi Başkanlıkları Bünyesine Kapatılıyor.

Merhabalar. Malum Maliyede defterdarlıklar, 01.09.2024 itibariyle vergi dairesi başkanlıkları bünyesine katılıyor. İlgili konu https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/vergi-dairesi-baskanliklari-01-eylul-2024-tarihinden-itibaren-kapatiliyor.27274/ Bu birleşme ile vergi dairesi başkanlıkları...
  20. Çözümlendi | Kilitli Nakil Ile Gelen Sürekli Işçi Zamanında Işe Başlatılmalı?

Benzer bir sorum olduğu için ayrı konu açmadım. Maliyede defterdarlık - vergi dairesi başkanlığı kurum birleşmesinde işçi nakillerini nasıl yapmamız gerekli? Biz nakil alan kurum olacağız. ilk önce karşı tarafın çıkış bildirgesi mi vermesi gerekli yoksa biz onları beklemeden 01.09.2024...
  21. Mutemet Arşivi Kısa Vadeli Sigorta Kolları Prim Oranı, Sigortalının Prime Esas Kazancının %2,25 Ne Zaman Geçerli?

sağ olsunlar biz mutemetleri çok seviyorlar. Hep bir macera içindeyiz :)
  22. Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Unvan Farkı Ödemesi Ve Ücretsiz İzin

Tekrar merhaba. aylıksız izin dönemlerine ait bildirgeleri "aylıksız izin gss ek mahiyette bir veya birden fazla dönem" menüsünden verdim. Ancak burada mahkeme kararı sebebi yok ilk sırada yer alan “pek ya da aylıkta yanlışlık yapılması…..” seçeneğinden girdim. Bu seçenekten her ay maalesef tek...
  23. Çözümlendi | Kilitli Başka Bir Unvana Naklen Atanan Personelin Maaşı

hocam 68/b yaparsam doğru olmayacak buna göre. o zaman manuel bordro düzenleyip mys den farkı ödeyeceğim diye yorumladım. Ancak tazminat kalemleri farklı onları birbirinden mahsup etsem sorun olmaz galiba. örneğin 05/2024 bordrosunda asayiş tazminatı var ancak bizde bu yok denetim tazminatı var...
  24. Çözümlendi | Kilitli Başka Bir Unvana Naklen Atanan Personelin Maaşı

Merhabalar. İcra müdür yardımcısı olarak görev yapmakta iken kurumumuza naklen farklı bir unvan ile atanan bir personel var. 31.05.2024 tarihinde. Bizim ödeyeceğimiz maaş ile icra müdür yardımcısı maaşının kalemleri farklı. Az bir miktar biz fazla ödeyeceğiz. 31.05-14.06 arası farkı nasıl ödemem...
  25. Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Unvan Farkı Ödemesi Ve Ücretsiz İzin

Merhaba. Bir personelimiz şoför olarak çalışmakta iken açtığı davayı kazandı ve mühendis oldu. 08/2021 - 09/2022 dönemleri arası için şoför - mühendis maaş farkını yapıyorum ancak bu dönemlerin yaklaşık 11 ayında (22.10.2021 - 22.09.2022 arası ücretsiz izin, 23.09.2022 de mühendis) ücretsiz izin...
  26. Çözümlendi | Kilitli Kesenek Sisteminin Pek Tutarı Hesaplaması

Merhabalar. Anlayamadığım bir hesaplama fark ettim çözümde bulamadım. Ekte bordrosunu koymuş olduğum 4/3 Memur(5510) personelimizin şubat/2024 dönemi PEK tutarının 20.002,50 tl altında kaldığını fark ettim. Sistem bunu %11 ve 7,5 te %20.002,50 tl ye tamamlıyor. Bildirgeden baktığımda ise normal...
  27. Mutemet Arşivi Bi̇r Fi̇kri̇m Var (Muhasebat Genel Müdürlüğü)

hocam güzel düşünmüşsünüz. Yarı zamanlı çalışanların sayısı giderek artıyor. KBS de uygun bir kod yok bunlar için. eklerseniz sevinirim.
  28. Çözümlendi | Kilitli Şehit Eşi Memurun Çocuk Yardımı

Çocuk yardımının ödenmesi gerekir o zaman teşekkür ederim.
  29. Çözümlendi | Kilitli Şehit Eşi Memurun Çocuk Yardımı

Merhabalar. Kurumumuzda çalışmakta olan kadın memurun asker eşi 2 yıl önce şehit olmuş. Bir tane de çocukları bulunmakta(7 yaş) Şehitlik sebebiyle kadına ayrıca bir maaş bağlanmış. Sorum şu ayrıca bir maaş bağlandığı için maaşta ödenen çocuk yardımı kesilmesi gerekir mi.
  30. Çözümlendi | Kilitli Yaş Haddinden Emekli Olanların 14 Günlük Maaş Farkı

ben de sizin gibi düşündüm ancak birim olarak fikir birliğine varamadık herhangi bir görüş/tebliğ vs. bulunmuyor galiba bu konu hakkında
  31. Çözümlendi | Kilitli Yaş Haddinden Emekli Olanların 14 Günlük Maaş Farkı

Merhabalar. 15-31 tarihleri aralığında yaş haddinden emekli olan personellerimiz var. İstek üzerine emekli olanlar 14 günlük farkı alıyor ancak belirttiğim tarihler arasında yaş haddinden emekli olanlar da 14 günlük maaş farkını hak eder mi.
  32. Çözümlendi | Kilitli Sgk Rücu Borcu Ödemesinde Mys'de Nasıl Ödenir?

çok teşekkür ederim hocam
  33. Çözümlendi | Kilitli Sgk Rücu Borcu Ödemesinde Mys'de Nasıl Ödenir?

evet kurum olarak ödeyeceğiz
  34. Çözümlendi | Kilitli Sgk Rücu Borcu Ödemesinde Mys'de Nasıl Ödenir?

Merhabalar. İş yerinde görev başında iken vefat eden bir personelimiz bulunmakta. SGK da bu kişinin varislerine bir ödeme yapmış vefat sebebiyle. İnceleme raporlarına göre de iş yerimiz kusurlu bulunduğu için SGK ödediği bu tutarı bize rücu etmiş. itiraz ettik ancak reddedildi. Şimdi bu rücu...
  35. Editörün Seçimi Açıkta İken Göreve İade Kesenek Hesaplama ve Bildirimi (5510)

merhabalar. 13.10.2023 te açıktan dönen ve 10.11.2023 te de görevine son verilen bir personelimiz var. bu kişi Eylül ve ekim maaşlarını 2/3 olarak almış. 13.10.2023-10.11.2023 arası için eylül/2023 dönemine 2 gün tam, ekim/2023 dönemi içinde 27 günlük tam maaş farkı yapacağım. Kesenek...
  36. Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Kararı Ile Yıllık Izin Alacağı Ödemesi

Çok teşekkür ederim hocam. Ekledim ödeme emrini
Geri
Üst Alt