Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Kararı Ile Yıllık Izin Alacağı Ödemesi

hocam çok teşekkür ederim. peki hangi dönemlere bildirge vermemiz gerekir. Sadece ocak-şubat-mart-nisan/2020 mi? mahkeme 2006-2020 yılları arası için hüküm vermiş
  2. Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Kararı Ile Yıllık Izin Alacağı Ödemesi

Merhaba. 28.04.2020 tarihinde emekli olan 4/D sürekli işçiye kadroya geçmeden önceki dönemlere ait yıllık izin alacakları ödenmediği için işçi dava açmış ve kazanmış. Mahkeme bilirkişi raporunda belirtilen brüt tutara(23.000 TL) hükmetmiş. Şimdi bu ödemeyi MYS de hangi kalemden yapmam gerekir...
  3. Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Kararı İle İşçi Kıdem Tazminatı Faizi

Merhabalar 2020 yılında emekli olan bir 4/D işçi açtığı kıdem tazminatı davasını kazandı. Mahkeme kararında Kıdem Tazminatının en yüksek banka mevduat faiziyle birlikte ödenmesine hükmedilmiş. Bu en yüksek banka mevduat faizini nasıl tespit edeceğiz. Merkez bankasının verilerine göre mi. EVDS...
  4. Çözümlendi | Kilitli Yanlış İcra Müdürlüğüne Para Gönderilmesi Durumunda Neler Yapmak Gerekir?

borcu olan ancak sırası gelmemiş bir dosyaya ödeme yapıldı ise dönüşü pek mümkün değil. ancak kişinin borcunun olmadığı icra müdürlüğüne gitti ise para, icranın o bakiyeyi tekrar size göndermesi gerekli.
  5. Editörün Seçimi Hiç Ödenmeyen Fiili Hizmet Zammı Ve Geriye Dönük Ödeme Işlemleri

Tekrar merhaba. Personel birimimiz bu personellerin fhz den yaralanıp yararlanamayacağı konusunda SGK ya bir yazı yazmış. Gelen cevabı eke koydum. Sgk özetle siz değerlendirin uygun bulursanız yararlanır demiş. Yazı sonucunda ise amirler fhz den yararlanmayacaklar dedikleri için hesaplama...
  6. Editörün Seçimi Hiç Ödenmeyen Fiili Hizmet Zammı Ve Geriye Dönük Ödeme Işlemleri

yok hocam gayet açık ve net. teşekkür ederim
  7. Editörün Seçimi Hiç Ödenmeyen Fiili Hizmet Zammı Ve Geriye Dönük Ödeme Işlemleri

inşallah hocam teşekkür ederim 1695384420 5510 için geçmişe dönük hesaplarken, aylık hesaplamayı örneğin o ayda 22 gün çalıştıysa 22*60/360 = 3,6666 olarak buluyorum ancak sitede gezinirken 3.61 i geçen fhz nin 3,61 olarak uygulanacağını gördüm. Dayanağı nedir bilmiyorum ama SGK ya girerken 3,61...
  8. Editörün Seçimi Hiç Ödenmeyen Fiili Hizmet Zammı Ve Geriye Dönük Ödeme Işlemleri

teşekkürler hocam bilgilendirmeleriniz için. Konu yine de bir müddet açık kalsa uygun mudur? çünkü büyük ihtimalle yaparken yine sorum olacak :) 1695381555 mesela aklıma ilk takılan 5434 olanların geçmiş yıllarını hemen gireyim mi yoksa 2024 ocak-mart aralığında mı gireyim
  9. Editörün Seçimi Hiç Ödenmeyen Fiili Hizmet Zammı Ve Geriye Dönük Ödeme Işlemleri

Fiilen doktorluk ve hemşirelik yapıyorlar hocam kurumda. Anlaşılan SGK biraz başımızı ağrıtacak. umudum pek yok ama cezaya düşmeden bu işin içinden sıyrılma imkanım var mıdır.
  10. Editörün Seçimi Hiç Ödenmeyen Fiili Hizmet Zammı Ve Geriye Dönük Ödeme Işlemleri

"20) İnsan sağlığına ilişkin işler" galiba bu sektöre giriyor bizim doktor ve hemşireler. geçmişe dönük hesaplama yapıp ödemem gerekiyor yani doğru mu anladım acaba?
  11. Editörün Seçimi Hiç Ödenmeyen Fiili Hizmet Zammı Ve Geriye Dönük Ödeme Işlemleri

doğru hocam. maliye bakanlığının taşra teşkilatındayım
  12. Editörün Seçimi Hiç Ödenmeyen Fiili Hizmet Zammı Ve Geriye Dönük Ödeme Işlemleri

Merhabalar. Sitede araştırdım ancak çok yabancı olduğum bir konu olduğu için pek bir şey anlamadım. Çalıştığım kurumda (Maliye Bakanlığı) 2 Daire Tabibi(biri 5434 biri 5510) 2 tane de hemşire(5434) 1 tane de psikolog(5510) görev yapmakta. Bunların hiçbirisine bugüne kadar FHZ hesaplanmamış...
  13. Çözümlendi | Kilitli Memur (Uzman) İş Kazası Bildirimi Yapmam Gereklimi?

Merhabalar. 15 eylül cuma günü bir personel iş yerinde bir olay sonucu burnu kırılmış hastanede de iş kazası raporu düzenlenmiş. Bu personel 657 memur(uzman). İş kazası bildirimi yapmam gerekli mi. Bir de 15 eylül cuma günü olmuş olay galiba bugün son günüm. İş kazası bildirim ekranında...
  14. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Zam Oranı Tühi̇s (01.03.2023 Itibariyle Sözleşme Imzalayanlar)

Merhaba. Enflasyon verisi sonrası sürekli işçilerin 01.09.2023 ten itibaren alacakları zammı teyit etmek istedim. Şubat/2023 endeks değeri 1241,33, Ağustos/2023 endeks değeri 1614,31. 1614,31/1241,33= 1,3004 yani %30,04 artış olmuş. Bizim sözleşmede 01.03.2023 ten itibaren ilk 6 ay için %45...
  15. Mutemet Arşivi 7. Dönem Toplu Sözleşme (2024-2025) Ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 31/8/2023 Tarihli Ve 2023/1 Sayılı Kararı

Yani toplu sözleşme ikramiyesi 2119*maaş katsayısı iken 707*maaş katsayısı mı ödenecek. Ödenecek tutar baya düşecek anlaşılan.
  16. Çözümlendi | Kilitli Yeni Başlayan Sürekli İşçi Maaş Hesaplama

Merhabalar. Bu işçi maaşlarının nasıl hesaplandığı ile ilgili bir konu var mıdır. Biraz aradım ancak göremedim. Bizim kurum tuhis ile sözleşme imzalamış.
  17. Çözümlendi | Kilitli 4B Sözleşmeli Personel İstifa Sonrası İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilecek ?

15 Temmuz'da ödenen maaşın keseneklerini gönderdiniz mi. genelde bu tür durumlar için bir ay geç giriliyor 4/b bildirgeleri. Bildirgeyi girip kesenekleri gönderdiyseniz yazı ile SGK dan istemeniz gerekir. Girmediyseniz de bildirgede çalıştığı gün kadar bildirirsiniz.
  18. Çözümlendi | Kilitli 666 Khk Gelir Vergisi Hesaplama

cevaplar için teşekkür ederim.
  19. Çözümlendi | Kilitli 666 Khk Gelir Vergisi Hesaplama

Merhabalar. Sitede araştırdım ancak bir cevap bulamadım. Umarım anlatabilirim. Kurumumuza Şubat ayında başka bir kurumdan başkan atandı(5434). Eski yerinde maaşı aylık taban aylık ek gösterge... ve tazminatlardan oluşuyor haliyle gelir vergisi matrahı da bu kalemlerden oluşuyor. Ancak bize...
  20. Çözümlendi | Kilitli Memuriyetten Çıkarılan Personel Hakkında

açığa alındığı tarihe kadar olan süre için tam maaş, açığa alınma ile memuriyetten çıkarılma arası 2/3 maaş hak etmiş olur. görevden çıkarılma tarihinden 15 temmuza kadar olan kısım için ise maaş hak etmez. buna göre kişi borcu işlemleri yapılmalı.
  21. Mutemet Arşivi 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu Sıra No: (2023/8)

hocam bizde de 243 kişi çıktı:( :cry: bordroyu hazırladım ancak bu kadar kişiyi SGK ya nasıl bildireceğim çözemedim. Herkesi tek tek mi girmem gerekiyor. 14 günlük farkla değil ayrıca bildirim yapacağım. Bir kolay yolu var mıdır.
  22. Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi 2023-2024 Toplu Iş Sözleşmesi

Doğru Ekrandayım yani. Teşekkür ederim. Peki açmaması durumunda bu farkları bu ay ya da önümüzdeki dönemlere eklememiz sorun oluşturur mu?
  23. Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi 2023-2024 Toplu Iş Sözleşmesi

Merhabalar. Bizim sözleşme 19.06.2023 te imzalandı 1 hafta içinde de farkları ödedik. Ancak yazı yazmamıza rağmen SGK ekranı henüz açmadı. 26 Temmuz son tarih diye biliyorum yanılıyor muyum? V1 ekranında Toplu İş Sözleşmesi Fark İşlemleri menüsüne girdiğim zaman Toplu İş Sözleşmesi Fark Giriş...
  24. Mutemet Arşivi Memur-İşçi Maaş Zam Oranları 2023 Temmuz (Tahmini) Ve Seyyanen Zam Kanun Teklifi

evet hocam maaş farklarına yansımayacak maalesef.
  25. Mutemet Arşivi Memur-İşçi Maaş Zam Oranları 2023 Temmuz (Tahmini) Ve Seyyanen Zam Kanun Teklifi

KBS de ek tazminat olarak gireceğiz galiba. Mevcut kalemlere ekleme yapılamaz bu düzenleme ile. Bakalım...
  26. Çözümlendi | Kilitli Yanlış Döneme Yapılan Sgk Kesenek Bildirimi

Teşekkürler cevaplar için SGK ile görüşüp çözmeye çalışacağız artık.
  27. Çözümlendi | Kilitli Yanlış Döneme Yapılan Sgk Kesenek Bildirimi

10.03.2023 te ücretsiz izinden dönen (5510 tabi) personelin Şubat 5 günlük ve Mart tam kesenekleri yanlışlıkla Nisan maaşına eklenerek gönderilmiş. SGK dan yazı geldi ve bu dönemlere ait bildirgelerin verilip ödemelerinin yapılmasını isteniyor. Bu durumu ceza yemeden düzeltebilmemiz mümkün...
  28. Editörün Seçimi 4/B Sözleşmeli Personelin Kadroya Atanması Sgk Işlemleri

ayın 15 inden itibaren 4/b li olmadıkları için nisan 15 sonrası raporlarda tereddüt ettim. Personelim değil seçeneği kullanılabilir mi?
  29. Editörün Seçimi 4/B Sözleşmeli Personelin Kadroya Atanması Sgk Işlemleri

4/B lerin vizite ekranında onay bekleyen raporları var. Kadroya geçtikleri için İş görmezlik kesintisi yapamadık. Bazı raporların son günü 15 nisan sonrası (10.04 başlangıç 18.04 iş başı) bazıları da 15 nisan ve sonrası alınmış raporlar. Bu raporlara nasıl işlem yapmam gerekir. Bir de 14 nisan...
  30. Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Maaş Yaparken Sosyal Güvenlik Pirim Ödemeleri Bütce Tertibi Çıkmıyor

evet hocam öyleymiş malesef. Kolaylaştırmak varken biraz tersi yapılmış.
  31. Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Maaş Yaparken Sosyal Güvenlik Pirim Ödemeleri Bütce Tertibi Çıkmıyor

Hocam sorunu aşabildiniz mi aynı sorunla karşılaşıyorum. Bir maaş keserken ilk ekranda tertip seçtim. Temel maaş ve zam ve tazminatlarda tertip çıktı ancak SGK kalemlerinde tertip çıkmayıp bu hatayı veriyor.
  32. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmelinin Çıkış Bildirgesinde 4110.03 Büro Memuru (Genel) Işe Giriş Bildirgesindeki Kod 4110.11 İdari Destek Görevlisi

4/B çıkışlarını yaparken bir personelin geçmiş kesenek bildirgelerdeki meslek kodu ile işe giriş bildirgesindeki kodu farklı görünüyor. Çıkış bildirgesinde hangi kodu yazmam gerekir? Geçmiş keseneklerde yer alan kod 4110.03 Büro Memuru (Genel) işe giriş bildirgesindeki kod 4110.11 İdari Destek...
  33. Editörün Seçimi 4/B Sözleşmeli Personelin Kadroya Atanması Sgk Işlemleri

xml dosya hazırlaya tıkladığım zaman makro çalıştırılamıyor diye hata veriyor. dzky50@gmail.com adresine mail atabilir misiniz
  34. Editörün Seçimi 4/B Sözleşmeli Personelin Kadroya Atanması Sgk Işlemleri

bence de bir sorun yok gibi. boş xml dosyanızı paylaşabilir misiniz hocam ben bir türlü çalıştıramadım.
Geri
Üst Alt