Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Memur Maaş Katsayıları

Yok Hocam şaka yaptım. Emoji koymadığım için özür diliyorum. Amaç 30,5 e tamamlamaktı.
  2. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Memur Maaş Katsayıları

Bugün çıkacağını sanmıyorum. Kabine toplantısı var şuan. Ekstra bir beklenti var Cumhurbaşkanından.
  3. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Memur Maaş Katsayıları

Ben işçi sınıfındanım kardeş. Bizim zamlar 1 Martta belli olacak. Beklentilerimiz sizler için.
  4. Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Memur Maaş Katsayıları

Refah payı var daha Hocam acele etme istersen 😂🤣
  5. Mutemet Arşivi Ay Içinde Hem Ilave Tediye Hem Maaş Ödemelerinde Vergi Istisnası Nasıl Uygulanır?

Agi hesaplaması nasılsa bunda da öyle. Maaşta verilemeyen kısım verilebildiği kadar ek ders, maaş farkı vb verilecek. Memur bordrolarını inceler iseniz maaş farkı ile ek derslere agi atıyordu. Bunda da aynı mantık yürütülecektir.
  6. Mutemet Arşivi Asgari Ücretlilerin Maaşlarından Gelir Vergisinin Kaldırılması Hakkında Kanun

Ben kabaca yazdım Hocam. Asgari ücretten vergi kesilse idi şayet yıl içinde toplam olarak; 4253,40×12= 51.040,80 matrah üzerinden 32000 e kadar %15 aşan kısım da %20 hesabı ile 32000×15%+19040,80×20=8.608,16. Bu tutar yıl içinde vergiden istisna edilecek tutar. Artik bu tutar 12 e mi bölünür...
  7. Mutemet Arşivi Asgari Ücretlilerin Maaşlarından Gelir Vergisinin Kaldırılması Hakkında Kanun

Önceden de durum aynıydı. Düşük ücretli personelin vergi matrahı üzerinden kesilen vergi bekar peroneller hariç 10 uncu aya kadar agi nin altında kalıyordu. Ne zaman ki %20 dilime girildi o zaman artıya geçilirdi. Köklü bir düzenleme yapılması şart. Kamu personeli emeklilik ve vergi yönünden bi...
  8. Mutemet Arşivi Asgari Ücretlilerin Maaşlarından Gelir Vergisinin Kaldırılması Hakkında Kanun

Benim anladığım mantık yine agi mantığı. Nasilki hesaplanan vergiden agi düşülüyor ve agi tutarı değişmiyor ( aile durumunda meydana gelen durumlar hariç ) idiyse bundada mantık aynı. Misal aylık 8000 tl gelir vergisi matrahı olan biri için hesaplama %15, %20 ve %27 lik dilimde sırasıyla...
  9. Mutemet Arşivi Asgari Ücretlilerin Maaşlarından Gelir Vergisinin Kaldırılması Hakkında Kanun

O zaman g.vergisi hesabı için şu formül doğru olur mu? Gelir Vergisi Matrahı × 0,15/20/27 - 4250×0,15
  10. Çözümlendi | Kilitli Kbs Yıl Sonu Işlemleri Hk.

20 sinden sonraki ek dersleri nasıl yapıyorsunuz. Yıl sonu genelgesinde 27.12 son tarih denmiş ve fiili çalışma karşılığı ödenenler hariç denilmiş. Bu durumda aralık ayı ek derslerinin ocak ayında ödenmesinin bi mahsuru var mı? Yada 27 sinden sonra 31 ine kadar ödenmesinin bi mahsuru var mı?
  11. Mutemet Arşivi Sgk Tebliğler 01 Ekim 2021 Itibaren Elektronik Ortamda Gönderilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumunca elektronik ortamda yapilacak işlemlere ilişkin 2021/38 sayılı genelge kapsamında işlem yapan oldu mu? 3 Ocak son gün. Kamu kurumları nasıl bir yol izleyecek çözemedim.
  12. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin Askerlik Borçlanma Günü Iş Sonu Tazminatına Eklenirmi?

Konu hakkında Bakanlığımız strateji birimi daha evvel bir görüş paylaşmış. Bugün aldığım görüşü paylaşıyorum.
  13. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin Askerlik Borçlanma Günü Iş Sonu Tazminatına Eklenirmi?

Yasin Hocam kıdem tazminatı ile ilgili bir sorun yok iş kanuna tabii personellerde askerlik borçlanmasını kıdem tazminatına dahil ediyoruz zaten. Problem sözleşmeli personelin alacağı iş sonu tazminatı. İş sonu tazminatına esas ödeme yapılırken Borçlanılan süreler değerlendirmeye alınır mı...
  14. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin Askerlik Borçlanma Günü Iş Sonu Tazminatına Eklenirmi?

Keşke bana kalsa. Öderim ben. Kamu çalışanları arasında fark olmamalı.
  15. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin Askerlik Borçlanma Günü Iş Sonu Tazminatına Eklenirmi?

Dayanağınızı paylaşmanız mümkün mü Yasin Hocam. 1638901982 Çok yıllar önce işçi bir personelin tek seferde ödediği askerlik borçlanması tutarını aylara bölüp tamamını vergi matrahından düşmüştük. Şimdi yaptığımız işlem hatalımı. Peşin yada taksitli ödeme ayrımını neye göre yaptınız. 1638903562...
  16. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin Askerlik Borçlanma Günü Iş Sonu Tazminatına Eklenirmi?

657/4c den 4b ye geçen bir personelimiz 550 gün askerlik borçlanması yapmış. Bu borçlanmaya istinaden işçilerde olduğu gibi 1- Borçlanılan tutarın vergi matrahından düşürülmesini 2- Borçlanılan sürenin iş sonu tazminatına esas süreye dahil edilmesini talep etmektedir. 1 inci maddeden emin...
  17. Mutemet Arşivi 15.12.2021 Tarihinden Itibaren İki Adımlı Kimlik Doğrulama Yöntemi Ile Kbs Sistemine Giriş Yapılacak

Hedeflenen amaç ıslak imzalı evrak devrini bitirmek ise hayhay yok değilse vahvah🤣😂
  18. Çözümlendi | Kilitli Sgk Ipc Cezası Için Kullanılacak Bütçe Tertibi

Bu yazının İPC ile alakası yok. İpc nin kurum bütçesinden ödenmesine ilişkin herhangi bir mevzuat yok. Sadece bazı kurumlarca verilen görüşlerde sorumlulara rücu ettirilmesi kaydıyla ( faiz işlemesinin önüne geçmek maksadıyla ) bütçeden ödenebilir denilmekte. Hatta ve hatta sgk ipc lerin...
  19. Çözümlendi | Kilitli Araç Bakım Onarım Için Tek Yetkili Servis Var. Tek Kaynaktan Teminle Alıma Girer Mi

Yanlışta olabilirim, işin ehli arkadaşlar katkı sunarsa memnun olurum.Bildiğim ve okuduğum kadarıyla araç garanti kapsamında ise problem yok. Lakin garanti bitmiş ise bu kez yapılan iş tek kaynaktan alıma girer mi girmez mi bunun hesabı yapılmalı. Piyasada çokça oto tamircisi var misalen. Yada...
  20. Çözümlendi | Kilitli Emekliye Ayrılan İşçiden Ödenen İkramiye Geri Alınır Mı

Tuğrul Hocam okudukça kafam karışıyor bazen yap gitsin noktasına geliyorum. Bu konuya gelince 2448 sayılı kanunla iki ikramiyeye kadar ilave ödeme yapılabileceğine dair 6772 sayılı kanuna ekleme yapılıyor. Merak ettiğim ilave tediye ile ikramiyenin ödeme esaslarının aynı mi yoksa farklı mi...
  21. Çözümlendi | Kilitli Emekliye Ayrılan İşçiden Ödenen İkramiye Geri Alınır Mı

Tuğrul Hocam bu durum ilave tediye ödemeleri içinde geçerli mi ?
  22. Çözümlendi | Kilitli İş Akdi Askıya Alınan İşçiye Yapılacak Işlemler

Hocam burda size katılmıyorum. Kamu idarelerinde iş akdi askıya alınanlar ile .. .. hariç diyor. Forumu tararken Gökhan Koyuncu kardeşimizin benzer paylaşımını gördüm. Kendisi tecrübelerini paylaşırsa memnun olurum.
  23. Çözümlendi | Kilitli İş Akdi Askıya Alınan İşçiye Yapılacak Işlemler

Peki Tuğrul Hocam eklediğim Sgk kanun ve yönetmelik maddesi için ne dersiniz.
  24. Çözümlendi | Kilitli İş Akdi Askıya Alınan İşçiye Yapılacak Işlemler

Arkadaşlar ilk kez başımıza gelen bir konuda tecrübeli forumdaşlar mevzuat ve görüşler ile destek olursa memnun olurum. Bir işçi personelimizin iş akdi bugün itibari ile ( ücret ödenmeksizin şeklinde alınan Bakanlık onayi var) askıya alındı.Süre belli değil Bu durumda; 1- 15.10- 08.11.2021...
  25. Çözümlendi | Kilitli Ti̇s Farklarının Süresinde Verilmemesi

Sgk nın 30 eylül tarihli bir yazısına telegram gruplarında denk geldim. Sözleşme imza tarihi yerine birimlere tebliğ tarihi dikkate alınsın minvalinde bir yazı. Sgk il müdürlüğü ile görüşün isterseniz. 1633417137 Gerçi baktımda Sağlık Bakanlığı 9 Eylülde birimlere yazıyı göndermiş. Zor ama...
  26. Çözümlendi | Kilitli Maliye Bakanlığı İşçi Süreç Toplantısı (Öneri Ve Fikirlerinizi Bekliyorum)

Kamu kurumlarında bildiğim kadarıyla aylıklı çalışan işçi yok, yevmiye usulü çalışılıyor. İş kanununun 48 inci maddesi yevmiye usulü çalışanlarda da uygulanır ( Sözleşmeli personel gibi ) gibi bir düzenleme çok iş görür. "Geçici iş göremezlik Madde 48 - İşçilere geçici iş göremezlik ödeneği...
  27. Çözümlendi | Kilitli Maliye Bakanlığı İşçi Süreç Toplantısı (Öneri Ve Fikirlerinizi Bekliyorum)

Tek tip ve sözleşme süreleri eşitlenmedikçe merkezi bir maaş sistemi uygulamada sık sık sorun demektir. Yazılımcılar hallederiz derlerse sıkıntı yok.
  28. Mutemet Arşivi Sürekli̇ İşçi̇ Yeni̇ Sözleşme Öz-Sağlık İş (2021-2022) Ve Fark Bordrosu Iş Ve Işlemleri

Bu kendi yazıları birbirleri ile çelişmiyor mu? Allah sabır versin 1632516151 Gerçi kendileride önceki yazıya atıfta bulunmuş. 1632561359 Isaretli alanlar aynı anlama mi geliyor. Artık bildiğim herşeyden şüphe duymaya başladım. Ayin 23 ü 26 olarak degisti. Sağlık bakanlığı yazısı zorlama bir...
  29. Mutemet Arşivi Sürekli̇ İşçi̇ Yeni̇ Sözleşme Öz-Sağlık İş (2021-2022) Ve Fark Bordrosu Iş Ve Işlemleri

Yazıda sorun yok mu? Bizde sözleşme 13 eylülde imzalandı. Uygulama talimatı 20 eylülde geldi. Yaptıklarımızdan şüphe duymaya başladık artık. Paranoyak olup çıkacağız.
  30. Mutemet Arşivi Sürekli̇ İşçi̇ Yeni̇ Sözleşme Öz-Sağlık İş (2021-2022) Ve Fark Bordrosu Iş Ve Işlemleri

Artık iş göremezlik ödenekleri rapordan önceki 12 aylık kazanca göre ödeniyor. Değişiklik yapıldı.
  31. Çözümlendi | Kilitli Sgk Görülen Idari Para Cezası Zaman Aşımına Uğrarmı?

1632407399 Faizden dolayı borcun artmaması için bütçeden erken ödenip daha sonra sorumlulara rücu ettirilmeli diye bir yazı daha var sanki ama yazıyı yazan hangi kurum hatırlamıyorum. Kurumsal mi genel mi hatırlamıyorum.
  32. Çözümlendi | Kilitli Sgk Görülen Idari Para Cezası Zaman Aşımına Uğrarmı?

Yalniz bu duyuru idari para cezaları ile ilgili değil gecikme cezaları ile alakalı. Bildirgeleri süresinde verilen ancak prim tutarları zamanında aktarilmayan durumlar için bu duyuru. Misal memurlarda 25 ine kadar bildirge verilir ve ay sonuna kadar primler gönderilir. Iscı ve sozlesmelide 26...
  33. Çözümlendi | Kilitli Sgk Görülen Idari Para Cezası Zaman Aşımına Uğrarmı?

Maliyenin bu şekil bir kbs duyurusunu hatırlıyorum ama bulamadım. Sizde varsa eklerseniz memnun olurum.
  34. Çözümlendi | Kilitli Sgk Görülen Idari Para Cezası Zaman Aşımına Uğrarmı?

Ceza ağustos ayı keseneklerinin geç bildirilmesinden kaynaklı. 2 bildirge için asgari ücretin toplamda 4 katı. Yapılandırma kapsamına girmiyor sanırım. Iki bildirge için iki ayrı tebliğ var maalesef.
  35. Çözümlendi | Kilitli Sgk Görülen Idari Para Cezası Zaman Aşımına Uğrarmı?

O zaman gelen bu ipc ödenmeyip zaman aşımına mi bırakılsın. Kuruma tebliğ edilen ipc var. Nasıl bir yol izlenmeli. 15.500 tl gelen ipc.
  36. Çözümlendi | Kilitli Sgk Görülen Idari Para Cezası Zaman Aşımına Uğrarmı?

Keseneklerin geç bildiriminden yakın zamanda idari para cezası kesilen birimimiz var ve yazılı bildirimde var. Kontrol etmekte fayda var.
Geri
Üst Alt