Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Sgk Görülen Idari Para Cezası Zaman Aşımına Uğrarmı?

Kesenek kaynaklı ( 5434-5510 memur ) idari para cezası ise kesenek sisteminde tebliğ edilip edilmediği yazar. Prim kaynaklı ( işçi-sözleşmeli) ise muhtemelen işyerine tebliğ edilmiştir. Arşivi kurcalayın yada Sgk Il Müdürlüğünden sorun isterseniz.
  2. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Kadrosunda Çalışan Personele Mys, Tkys Yetkileri Verilebilir Mi

Bende işçiyim ve tüm şifreler benim adıma. Kbs de pasif personel olarak kaydedilmişti sanırım o şekilde yetki verildi.
  3. Mutemet Arşivi Toplu İş Sözleşmesine İstinaden Ek Aylık Prim Ve Hizmet Beyannamesi Giriş İşlemleri.

Işveren uygulama tebliği yürürlükten kaldırılmış olmalı Çünkü çok uzun zamandır herhangi bir güncelleme yapılmadı. En basitinden aylık prim ve hizmet belgesi gönderilme süreleri bile halen takip eden ayın 7 si. Işveren uygulama tebligi dikkate alınmamalı.
  4. Mutemet Arşivi Mali Haklarda Kadrolu Memur Ve Sozlesmeli Personel Esitlendi Gibi!!!

Bugunkü resmi gazetede yayınlanan 6.Dönem Toplu Sözleşme ile mali haklarda kadrolu personel ile sozlesmeli personel dengelendi gibi. Sözleşmeli personel; - arazi tazminatı alabilecek - seyyar görev tazminatı alabilecek - emekli yolluk tazminatı alabilecek. Gözüme genel itibarı ile çarpanlar...
  5. Çözümlendi | Kilitli Mahsuplaşma Sonrası İşçilere Ait Eksik Gün Bildirimi

Bu protokol aylık ücret alanlar için uygulanabilir. Ancak yevmiye usulü ile çalışanlarda problemli. Toplu iş sözleşmeleri bu konuda esas alınmalı. Yoksa aynı bakanlık birimlerinden biri protokol imzalayıp eksik gün bildirmezken diğeri eksik gün bildiriyor. Haliylen burda bir haksızlık söz...
  6. Çözümlendi | Kilitli Görevde Yükselme Ile Unvan Değişikliği Yapan Personelin Maaş Farkı

68/b harici atamalarda takip eden ay diye biliyorum.
  7. Mutemet Arşivi 4/A Sigortalilarin E Bildirge Suresi 26 Sina Çıkarıldı. | Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik 18/08/2021 |

18 Ağustos 2021 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 31572 YÖNETMELİK Sosyal Güvenlik Kurumundan: SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Sosyal sigorta islemleri yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle 4/a sigortalılar için prim ve hizmet bildirgesi...
  8. Mutemet Arşivi Ödemesi yapılmış Bildirgesi Kanuni üst Sınıra takılan İşçinin Fazla Oluşan SGK Ödemesi

Orayı biliyorum onda sıkıntı yok. Kanunda ve sosyal sigorta islemleri yönetmeliğinde tüm güncellemeler yapılmasına rağmen Işveren uygulama tebliğinde uzun zamandır herhangi bir güncelleme yapılmamış. Bu sebeple ya unutuldu ki öyleyse büyük bir ihmal yada yürürlükten kaldırıldı.
  9. Mutemet Arşivi Ödemesi yapılmış Bildirgesi Kanuni üst Sınıra takılan İşçinin Fazla Oluşan SGK Ödemesi

Yürürlükte ise şayet çok büyük ihmal var demektir. Çünkü primlerin gönderilme süresi halen takip eden ayın 7 si. Ya güncelleme unutuldu yada yürürlükte değil.
  10. Mutemet Arşivi Ödemesi yapılmış Bildirgesi Kanuni üst Sınıra takılan İşçinin Fazla Oluşan SGK Ödemesi

Işveren uygulama tebligi halen yürürlükte mi bilmiyorum çünkü en son güncelleme 2015 te yapılmış. Şayet yürürlükte ise ilgili madde ekte. Sosyal Sigorta Işlemleri yönetmeliğine de bakıp varsa ordaki kısmı da eklerim.
  11. Çözümlendi | Kilitli İşçi kıdem tazminatı sablonu

Ihbar öneli süresi + 6 hafta. Dikkat edin. Ihbar öneli süresi toplu sözleşme ile belirlenmişse toplu sözleşme ( yada bireysel sözleşme) belirlenmemiş ise iş kanunu hükümleri dikkate alınır.
  12. Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı TİS Geçmişe Dönük E-Bildirge Verme

Ömür Hocam işveren uygulama tebliği yürürlükte mi? Yürürlükte ise şayet mevzuat.gov.tr 'dekiel ebliğ güncel değil. Haliyle yanıltıcı Ömür Hocam Işveren Uygulama Tebliği Yürürlükte mi? Şayet yürürlükte ise güncel hâline nereden ulaşabiliriz. Mevzuat.gov.tr de yer alan hali güncel değil. En...
  13. Çözümlendi | Kilitli Kamu Personeli birden fazla sendikaya üye olabilirmi?

4688 sayılı kanunun 14 üncü maddesi. Sonraki üyelikler geçersizdir.
  14. Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı 01.01.2019 -31.12.2020 Dönemi TİS ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yazısı

20000 tl fark çıkacağını sanmıyorum. 19-20 aylık fark yapılacak . Her ay ortalama 1000 tl maaş farkı demek bu. Tabi içinde sosyal yardımlarda var. Tecrübem 20000 tl tutmaz diyor. Sağlık mutemedi değilim ama tahminim maksimum 8000-10000 ₺ diyorum.
  15. Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı 01.01.2019 -31.12.2020 Dönemi TİS ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yazısı

Im Sözleşme ımzalanmis kim neyin derdinde. http://tuhis.org.tr/index.php?go=icerik&neresi=anaSayfa&Id=4
  16. Çözümlendi | Kilitli Emekli olan işçinin sgk prim bildirgesi

Aklınızda bulunsun işçi ayrılışında tüm haklarını alıp ayrılır. Bu sebeple ayrılışında kalan ikramiye,ilave tediye ve diğer sosyal haklarını ayrılışında ödemeniz ve oluşan sgk matrahlarını ayrılış tarihinin dahil olduğu döneme yansıtmaniz gerekir.
  17. Mutemet Arşivi Toplu Sözleşme ile Sözleşmeliye Surekli Gorev Yolluğu

Sözleşmede özellikle belirtilmemiş ise Derecesi 5-15 arasi olanlar gibi
  18. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Disiplin Cezası Brüt ücrettenmi, net ücrettenmi kesilir.

Net ücretten kesilir. Icra kesintisi yada kira kesintisi yapar gibi. Brutten kesmenizin bi mantığı yok. Kesilen tutarlarda Çalışma Genel Müdürlüğü hesabına aktarılır.
  19. Mutemet Arşivi Toplu Sözleşme ile Sözleşmeliye Surekli Gorev Yolluğu

Emekli yolluğu ödenebilmesi için 375 sayılı Khk 'nın 1/d maddesinde sayılı personel grupları içinde sayılması gerekir. Maalesef bu maddede 4/b sözleşmeli personele yer verilmemiş. Bu kapsamda ödenemez. Ayrıca Maliye Bakanlığının odenemeyecegine dair görüşleri de mevcuttur.
  20. Çözümlendi | Kilitli emekli olan 4b li personel emekli yolluğu

Ödenecek olan sürekli görev yolluğu. Emekli yolluğu tazminat olarak geçer ve dayanağı 375 sayılı khk dir.
  21. Editörün Seçimi 5 Yılını Dolduran Sözleşmeli Personellerin Sözleşme Brüt Ücretleri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı

Tablonun en altında not olarak diyor ki Kurumlar bu rakamların altında ücret belirleyebilir
  22. Mutemet Arşivi 5 Yılını Dolduran Sözleşmeli Personellerin Sözleşme Brüt Ücretleri ve neye göre tespit edildiği

Şifahi görüşmede Ocak ayı beklenecek denmiş. Şayet öyle ise Benim düşüncemde bu yönde lakin genel müdürlük sözleşmenin mali yılla sınırlayıp ocak ayı demis
  23. Mutemet Arşivi 5 Yılını Dolduran Sözleşmeli Personellerin Sözleşme Brüt Ücretleri ve neye göre tespit edildiği

Diyelim ki personel 5 yılı mayısta doldurdu. 5 yıl ve üstüne göre belirlenen brüt ücrete Mayıs ayından itibaren mi yoksa takip eden yıl başından itibaren mi hak kazanır. Şayet mayıs ise yeni sözleşme mi imzalanmali.
  24. Çözümlendi | Kilitli 4B Sözleşmeli Personel İşten Ayrılış Bildirgesi

Kamu işyerlerinde vergi no girme zorunluluğu yok diye biliyorum. Sgk nin konuya ilişkin duyurusu da vardı hatta.
  25. Mutemet Arşivi Toplu Sözleşme ile Sözleşmeliye Surekli Gorev Yolluğu

Bugunki resmi gazetede yayımlanan 2020-2021 dönemi toplu sözleşmesi ile sözleşmeli personele sürekli görev yolluğu ödemenin önü açıldı. Ayrıca aile yardımı göstergesi arttırıldı.
  26. Çözümlendi | Kilitli Mys de 4/b li sözleşmeli personel iş sonu tazminatı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü Sayı : 90192509-140.02-9430 20/05/2016 Konu : Kıdem Tazminatı Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin Sayıştay tarafından denetlenmesi sonucunda düzenlenen kamu idaresi raporlarında ve diğer denetim raporlarında...
  27. Çözümlendi | Kilitli Mys de 4/b li sözleşmeli personel iş sonu tazminatı

Öğrenmesine gerek yok çünkü böyle bir uygulama yok :)
  28. Çözümlendi | Kilitli KBS münferit maaş hesaplamasında hata veriyor

sözleşmeli personel asker dönüşü 15.08 başlama için münferit hesaplama yapar mı?
  29. Çözümlendi | Kilitli 4/D SÜREKLİ İŞÇİ BAYRAM YEVMİYESİ

Ömür Hocam bu yazıdan anladığım işçi bayram günü günlük çalışma saatinin altında çalışmış ise oranlama yapılacak, üstünde çalışmış ise normal yevmiyesi dahil üç yevmiye ödenecek. Fazla çalışılan süre için herhangi bir ödeme yapılmayacak haftalık çalışma saatine dahil edilecek. Şayet bu dahil...
  30. Çözümlendi | Kilitli Mys de 4/b li sözleşmeli personel iş sonu tazminatı

iş sonu tazminatı bu kapsamda değil. 372 kodları sadece işçiler için geçerli.
  31. Çözümlendi | Kilitli Memur maaşı sgk sicil kayıtlı olmasına rağmen hata veriyor

Ben inatla kaydetmeye devam ettim mys inatla hata vermeye devam etti. Pes ettim sayfayı kapattım. Tekrar açıp baktım ödeme emri oluşturmuş.
  32. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğu Birden fazla kişiye tek ÖEB Oluşturma

Yapılabilir ama tavsiye etmem. Olaki bir personelde hata oldu ve muhasebe iade etti. Bu durumda tümü iade olmuş olur.
  33. Mutemet Arşivi Valilik Tarafından Emeklilik Onayı Alınan Bir Memura Emekli Yolluk Tazmniatı ödenirmi?

Onay alınmış ve çıkış verilmiş ise beni bağlamaz öderim.
  34. Çözümlendi | Kilitli Kendi Kurumunda Staj Yapan Memura Staj Ücreti Ödenir'mi.?

Yazıyı paylaşmanız mümkün mü ? Benzer durumlarla karşılaşıyoruz.
  35. Çözümlendi | Kilitli kbs'de 657 kıst maaş aile yardımı veriyor ama 4b'de vermiyor

Düşünce olarak sizinle aynı görüşte olmakla beraber eleştirim kbs maaş hesaplama mantığına . Misal kişiye tam maaş ödediniz daha sonra kişi borcu çıkaracaksınız. Bu durumda aile ve çocuk yardımı için borç çıkarılmayacak. Hal böyle iken kıst maaşta aile ve çocuk yardımını vermemesi mantık hatası...
  36. Çözümlendi | Kilitli kbs'de 657 kıst maaş aile yardımı veriyor ama 4b'de vermiyor

Memura ait bordro zorlama olmuş gibi. Kıst maaşta normalde sendika aidatı kesmez. Siz detaylı şekilde muhasebata mail atın.
  37. Çözümlendi | Kilitli kbs'de 657 kıst maaş aile yardımı veriyor ama 4b'de vermiyor

Bordro paylaşmanız mümkün mü? Muhasebatla görüşeceğim.
Geri
Üst Alt