Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Giyecek yardımı onay işlemi

Yakın zamanda DPB tarafından verilen görüş.
  2. Çözümlendi | Kilitli 19 mayıs resmi tatil çalışması

Sizler tatil günü çalışılan 12 saatin 8 saati için +2 yevmiye, 4 saati içinde fazla mesai gibi bir yorumda bulundunuz yanlış değilsem buna istinaden paylaştım.
  3. Çözümlendi | Kilitli 19 mayıs resmi tatil çalışması

Resmi Gazete Tarihi: 06.04.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25425 İŞ KANUNUNA İLİŞKİN FAZLA ÇALIŞMA VE FAZLA SÜRELERLE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 —Bu Yönetmeliğin amacı, ülkenin genel yararları yahut işin niteliği veya üretimin...
  4. Çözümlendi | Kilitli 19 mayıs resmi tatil çalışması

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günleri Hakkında Kanunu incelemenizi öneririm. Bahsedilen Ulusal Ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri Ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören Ve Kutlamalar Yönetmeliği uygulanmasının uygun olmayacağını düşünüyorum. 15 temmuzu, 1...
  5. Mutemet Arşivi 4/c/b personel peşin maaş alacak yazısı yayınlandı

Peki bu maaşa asgari geçim indirimi uygulanmalı mı? Şayet bu karar nisan ayında uygulanmış olsaydı biri peşin biri çalışarak olmak üzere 2 maaş ödenecekti. Bu iki maaş için uygulanması gereken asgari geçim indirimi uygulaması nasıl olmalıydı.
  6. Çözümlendi | Kilitli bir adet işçimizin primini e beyanname üzerinden veriyoruz

Anlamadım Tuğrul Hocam. 01.07.2018 sizde başlayacaksınız derken. Genel bütçe kapsamında ödeme yapılsa dahi muhtasar beyanname mi verilecek.
  7. Çözümlendi | Kilitli bir adet işçimizin primini e beyanname üzerinden veriyoruz

Haluk Beyin mesajına kafam takıldı. Çankırı pilot il. Atladığımız yada takip edemediğimiz bir durum mu oluştu diye merak ettim.
  8. Çözümlendi | Kilitli bir adet işçimizin primini e beyanname üzerinden veriyoruz

Bizde hem işçi, hem sözleşmeli hemde memur var. Bugüne değin bu personel gruplarının ücret ödemeleri genel bütçeden yapıldığı için hiç muhtasar beyanname vermedik. Sadece Toplum Yararına Program kapsamında ücretleri İşkur tarafından sekreteryası tarafımızca yürütülen işçi ödemelerinde stopaj...
  9. Çözümlendi | Kilitli bir adet işçimizin primini e beyanname üzerinden veriyoruz

Bilmiyorum detaylandırabilir seniz memnun olurum. 100 üncü madde de genel bütçeden bahsetmiş. Maaşların nerden düzenlendiği ile ilgili bir kısıtlamaya denk gelmedim. Şayet pilot illerden biri iseniz uygulamaya ilişkin detay verebilir misiniz. Hangi kurumdasınız
  10. Çözümlendi | Kilitli bir adet işçimizin primini e beyanname üzerinden veriyoruz

Benim bildiğim genel bütçe muhtasar vermiyor. Değişti ise bilemem. Gelir Vergisi Kanunu: Muhtasar beyanname: b) Muhteviyatı: Madde 99 – (Değişik: 28/3/2007-5615/7 md.) Muhtasar beyannamenin şekil, içerik ve ekleri ile üçer aylık verilen beyannamelerin dönemini aylık olarak belirlemeye ve...
  11. Mutemet Arşivi Banyo çeşmesinden elektrik çarpıyor ?

Termosifon yada şofbene ait şalter banyoda ise banyo dışına nem almayan bir yere çıkarın.
  12. Çözümlendi | Kilitli ÇKYS GELİR TANIMLAMA VE BORDRO KESİNLEŞTİRME

Hizmet erbabına ödenen çocuk zamları (Bu zamlar Devletçe verilen miktarları aştığı takdirde, fazlası vergiye tabi tutulur.);
  13. Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

Bende taşerondan geçme yok o yönden kafam rahat. Allah yardımcınız olsun.
  14. Çözümlendi | Kilitli sendika ödeneği

Bende hesapladı ancak ben geçen ay ödemiştim.
  15. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin İş Sonu Tazminatı Gelir Vergisi Kesilecekmi?

27 Mart tarihli düzenlemeye bakınız. 27 Mart 2018 tarihli ve 30373 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanununun 5'inci maddesi ile 193 sayılı Kanunun 25' inci maddesinin birinci fıkrasının (7) numaralı...
  16. Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

Geçici iş göremezlik ödeme şartlarına bakılmalı. Sosyal Sigorta işlemleri yönetmeliği ve 5510 sayılı kanunun 18. maddesi. Gerekli koşullar sağlanmaz ( Rapor tarihinden önce 90 gün prim bildirilmiş olma şartı ) ise Sgk ödeme yapmaz. Bu durumda ödeme yapılmayan günlerin ücreti ödenecek. Burda 5...
  17. Çözümlendi | Kilitli Fazla Çalışmaları hk.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM İşin Düzenlenmesi Çalışma süresi (1) Madde 63 - Genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kırkbeş saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır. (Ek cümle: 10/9/2014-6552/7 md.; Değişik cümle...
  18. Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

Bu 5 defayı geçmemek sınırı sık sık rapor almayı önlemek için konulan bir tedbir. İşveren diyorki 5 defaya kadar aldığın raporların 2 gününü öderim diğerini sgk dan alırsın. 5 i geçersen 2 gününü de ödemem sgk dan alacağınla yetinirsin diyor. Yatış durumunda Sgk günlük pek kazancın yarısını...
  19. Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

Sgk net ödeme yapıyor. Siz brütten ödeyip kesinti yapıyorsunuz ekstra matrah ilavesi yoksa ikramiye v.b aynı hesaba geliyor. Sizin dediğiniz uygulama zamanında benimde kafamı çok kurcalamıştı. Yeri geldiğinde çalışan ikramiye bildirimleri ile beraber günlük yevmiyesinin çok üstünde bir geçici iş...
  20. Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

5 gün rapor aldı ise 2 günlük yevmiyesini ödüyoruz. 3 günlük yevmiyesini kesiyoruz.
  21. Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

Sgk nın ödemediği iki günü biz ödüyoruz. Aldığı rapor gün sayısı kadar eksik gün bildiriyoruz. Tabii bunu yaparken bizdeki Toplu İş Sözleşmesine göre yapıyoruz.
  22. Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

Çsgb nin hastalık yardımı maddesi gayet net ve açık. Aynı uygulamayı bizdeki daimi işçilerde de yapıyoruz.
  23. Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

"4857 sayılı iş kanunu madde 48 Geçici iş göremezlik Madde 48 - İşçilere geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi gerektiği zamanlarda geçici iş göremezlik süresine rastlayan ulusal bayram, genel tatil ve hafta tatilleri, ödeme yapılan kurum veya sandıklar tarafından geçici iş göremezlik ölçüsü...
  24. Mutemet Arşivi KBS 4C 4B Maaş işlemleri

Sgk İl Müdürlüğü ile mi görüştünüz ? Ya bence mevzu çok basit. Mülga edilen bir statü ve geçilen bir statü var. 657/4c geçici personel statüsü artık yok. Yapılması gereken bu şekilde tescil edilenleri 657/4b olarak güncellemek. Burda şöyle bir sıkıntı olabilir. Şayet farklı dosyalar üzerinden...
  25. Mutemet Arşivi KBS 4C 4B Maaş işlemleri

KAMU İŞVERENLERİNE ÖNEMLE DUYURULUR Bilindiği üzere, 24/12/2017 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “696 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 17 nci maddesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü...
  26. Mutemet Arşivi KBS 4C 4B Maaş işlemleri

Raporlama kısmını çözmeye çalıştıklarını da söylemişlerdi. Umarım çözülür.
  27. Mutemet Arşivi KBS 4C 4B Maaş işlemleri

Dün mesai bitiminde aradım. 13 Kodundan işlem yapın dediler. 13 kodu da ücretsiz izin dönüşüne denk geliyor.
  28. Mutemet Arşivi KBS 4C 4B Maaş işlemleri

Can alıcı bir soru :) 4/c den 4/b ye geçenlerin 15.03-01.04 dönemi maaş ödemesi 01.4 harcama kaleminden 02.04-14.04 dönemine ait maaşları 01.2 kaleminden mi ödenecek.
  29. Mutemet Arşivi KBS 4C 4B Maaş işlemleri

Sgk giriş çıkışları konusunda hala kafam karışık. Bizde işçi, 4b ve 4c aynı dosya üzerinden işlem görüyor. İşçiler için 1 nolu belge, 4b ve 4c için 13 nolu belgeyi kullanıyoruz. Farklı dosyalar olsa giriş çıkışta problem yok. Ancak aynı dosya üzerinde böyle bir işlem yapmak mantıklı gelmiyor...
  30. Mutemet Arşivi KBS 4C 4B Maaş işlemleri

Bana verilen cevap aşağıda. Muhasebat Genel Müdürlüğünden sistem sorumlusunun mailimeverdiği cevap. Ferhat bey kolay gelsin… İlgililerin ücretleri çalıştıktan sonra hesaplanacağı için sistemde buna ilişkin düzenleme bulunmamaktadır. Bu nedenle konuya ilişkin bir duyuru yayınlanacaktır...
  31. Mutemet Arşivi KBS 4C 4B Maaş işlemleri

Sizin bu sorularınıza ilave olarak 15 mart-1 nisan 1.4 harcama kaleminden 2 nisan-14 nisan 1.2 harcama kaleminden. Nasıl olacak peki.
  32. Mutemet Arşivi KBS 4C 4B Maaş işlemleri

Öyle de arkadaşlar çok ısrarcı. Aceleye gerek yok. Beklemekte fayda var.
  33. Mutemet Arşivi KBS 4C 4B Maaş işlemleri

Maaşlar KBS den yapılmayacak.Buna ilişkin duyuru yayınlanacak.
  34. Mutemet Arşivi KBS 4C 4B Maaş işlemleri

Muhasebat Genel Müdürlüğünde sistem ve mevzuat sorumlusuna mail attım.
  35. Mutemet Arşivi KBS 4C 4B Maaş işlemleri

Dikkat Dikkat maaşlar manuel yapılacak. Buna ilişkin duyuru yayınlanacak. Muhasebat genel müdürlüğüne attığım ve aldığım mesaj aşağıda Ferhat bey kolay gelsin… İlgililerin ücretleri çalıştıktan sonra hesaplanacağı için sistemde buna ilişkin düzenleme bulunmamaktadır. Bu nedenle konuya...
  36. Mutemet Arşivi KBS 4C 4B Maaş işlemleri

Bu işlem zorlama olmuş gibi. :)
Geri
Üst Alt