Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Resen geçi görev olduğunu zaman nasil ödeme yapılacağı ile ilgili yazı var.bulursam paylaşırım(buldum ve paylaştım :) ).ozetle şöyle olmasi gerekiyor.gittigi yer ek ödeme hesaplayacak , sizde hesaplayacaksiniz sonra arada fark varsa siz fark ödemesi yapacaksınız.
Örnek: geçici görevli gittiği...
375 KHK 1 maddesi:
"D) (Ek: 31/7/2003-4969/2 md.) (A) bendi kapsamına giren personel ile 22.1.1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (II) sayılı cetvelde yer alan personel ve kamu kurumlarında işçi olarak istihdam edilenlerden; emekliliğini isteyen veya emekliye sevk...
Puantaj hazırlamak personel(insan kaynakları) birimlerinin görevi olduğuna göre siz gelen puantaja göre işlem yapınız.Lakin azami sürelere dikkat ediniz.
Sağlık Bakanlığı işçilerle "belirsiz süreli iş sözleşmesi" yaptı ücret maddesinde günlük ödeneceği ile ilgili ibare var.696 KHK ile kadroya geçen işçilerde toplu sözleşme maddelerinde maktu(aylık) ücret ile ilgili madde olmadığı için günlük ücret olarak ödeme yapılması gerektiğini düşünüyorum.
İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİ (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/09/20120901-4.htm)
2.1.2.3- Ay/Dönem İçinde Bazı Günlerde Çalışmamış ve Çalışmadığı Günler İçin Ücret Almamış Sigortalıların Prim Ödeme Gün Sayılarının Hesaplanması
a) Ay/Dönem İçinde İşe Girişi veya İşten Çıkışı Bulunmayan...
Sağlık Bakanlığının 4/b nöbet ücretlerinden sgk primi kesilmesi yönünde görüş yazısı var.Bu konu inisiyatif alınacak bir konu değildir.Kesinlikle kesinti yapmaya devam ediniz.
Görüş yazısının özeti;
"........Yüksek Hakem Kurulunun 696 sayılı KHK kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilere yönelik olarak 02.04.2018 tarihinden sonra karara bağladığı toplu iş sözleşmelerinde çocuk yardımı ile ilgili daha açık bir hükme yer vererek ilgili hükmü "işçilere üç...
Sağlık bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının görüş yazısını inceleyiniz.
Link: https://sgb.saglik.gov.tr/duyurular/696-sayili-khk-kapsaminda-surekli-isci-kadrosuna-alinan-personelin-ogrenim
Benim bildiğim verileri hitapa Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü yüklüyor , onlarda Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özlük İşlemleri Daire Başkanlığından alıyorlar.
Hitap Birimi Telefon:0 312 585 21 55
Ocak ayı nöbeti Şubat ayında ödeniyor.ocak ayı maaş bildirgesini 15 Şubat-23 Şubat arasında verdiğimiz için , Ocak ayı maaş bildirgesi ile birlikte verebilirsiniz.
https://kimlik.muhasebat.gov.tr/login
tanımlamalar buradan yapılıyor , lakin sizin harcama yetkilisi de değiştiği için önce ona şifre almanız(defterdarlık) gerekiyor , sonrada yukarıdaki linke girip diğer tanımlamaları yapmanız gerekiyor.
Mevzuat açısından verilmemesi gerekiyor lakin verilmiş olsa hiçbir şey olmaz çünkü SGK çalışma günü kontrolü yapmıyor sadece pek tutarını taban ve tavan kontrolünü yapıyor.Bazen mutemet olarak kolaya kaçmak "doğru olmasa da " olabiliyor.
375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN GEÇİCİ 23. MADDESİ
UYARINCA İDARELERCE SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARINA GEÇİRİLEN İŞÇİLERİN
ÜCRET İLE DİĞER MALİ VE SOSYAL HAKLARININ BELİRLENMESİNDE ESAS
ALINACAK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HÜKÜMLERİ
C-HASTALIK YARDIMI:
1.Hastalık nedeni ile iş göremezliğe uğrayan...
4b personelin ünvanı nedir? Eğer sağlık meslek mensubu ise iki tane bildirge vermeniz gerekiyor.normal çalışmasi için ek 13 nolu belge, fhz çalışmasi için ise ek 30 nolu belge vermeniz gerekmektedir.532,50 eklenir.
Hesaplama bilgileri kısmındaki Agi eş durumu ve çocuk sayısı AGİ hesabı için kullanılıyor.
Çocuk yardımı vermek için gelir tanımlama ekranından tanımlama yapılıp , maaş unsurları yerinden giriş yapmak gerekiyor.