Sorgu için arama sonuçları: ohal

Forum search Google search

1. Fatih Mehmet DAĞ

Çözümlendi | Kilitli İhraç'dan dönen Personel

Geriye dönüş maaşlarını İhraç tarih ile yeni görevlendiriliği tarihler arasını siz yapacaksınız. KBS'den manuel bordro oluşturmanız ve ödeme emrini MYSden yapmanız gerekiyor.
  2. BAHTİYAR KOCADAĞ

Çözümlendi | Kilitli İhraç'dan dönen Personel

Arkadaşlar İhraç olan personel OHAL kararı ile göreve döndüğü zaman geçmişe dönük mali ve sosyal hakları eski görev yaptığı kurum mu öder yoksa yeni görevlendirildiği kurum mu öder?
  3. Mehmet AKDEMİR

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Maaş Hesaplama

1- Maaşı eski katsayılara göre yapılır, kümülatif vergi matrahı geriye dönük ödediğiniz ay itibariyle yapılır. 2- KBS sisteminde her ay için maaşını hesaplatıp bordroları alabilirsiniz. Fakat ödemeyi yine MYS den manuel yapacaksınız. 3- SGK bildirgeleri derken personelinizin statüsünü...
  4. u_demirmsn

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Maaş Hesaplama

...sonra tahliye olarak tekrar göreve başlatılması istemiyle Müdürlüğümüze başvuru yapıyor fakat Valilik göreve başlatılmasını uygun görmeyerek Ohal bürosu olsun, Savcılık olsun yazı yazılıyor başlatılması yönünde geriye dönüş alamıyorlar, taki yeni vali ve vali yard. gelene kadar başlatılmıyor...
  5. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi İşe Giriş Tarihi Hangisi Olmalıdır?

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim yarın görüş isteyeceğim ama hiç umutlu değilim :)
  6. Hüseyin ÇEVİK

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi İşe Giriş Tarihi Hangisi Olmalıdır?

...ya da gönderilen görüşü uygulamamızın gerekliliği ile ilgili. Ancak şundan hepimiz eminiz ki Kanun KHK dan üstün. Ayrıca bahsettiğimiz KHK nın OHAL zamanı çıktığını da düşünürsek belki bu hükmü dikkate bile almayacağız ileriki zamanlarda. Başka bir hususta böyle bir feragat vemek zorunda...
  7. Çözümlendi | Kilitli İhraç Dönüşü Sözleşmeli Personel geriye dönük prim gönderme Hk.

xls dosyasında bir sorun yok, excel ile açabilmeniz gerekir. Bilgisayarınızda yüklü değilse Office programları ile ilgili konuya bakabilirsiniz. Bu da SGK nın istesinden Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin pdf formatlı hali. Tıklayıp SGK dan el değmemiş haliyle indirebilirsiniz.
  8. mehmet bilgili

Çözümlendi | Kilitli İhraç Dönüşü Sözleşmeli Personel geriye dönük prim gönderme Hk.

Kurumumuzda ihraç dönüşü 2 tane sözleşmeli personel başlamıştır. Bu personellere ohal kararı gereğince geriye dönük 1 yıllık maaş ödemesi yaptık fakat primlerini gönderemedik. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Hocam bu soruya böyle bir cevap vermişsiniz ancak gönderdiğiniz ekin formatı...
  9. Mehmet AKDEMİR

Çözümlendi | Kilitli geçmişe dönük e-bildirgelerin nasıl yapılacağı hususunda

Her ay için ayrı ayrı manuel Aylık Prim ve Hizmet Belgesi doldurmanız gerekmektedir. Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ektedir. Ayrıca bu işlemler için SGK nın görüş yazısı yine ektedir. Görüş yazısında belirtilen hususlara dikkat edin, en küçük eksikte ceza gelecektir.
  10. mehmet bilgili

Çözümlendi | Kilitli geçmişe dönük e-bildirgelerin nasıl yapılacağı hususunda

4/B sözleşmeli personel KHK ile görevinden alınmış ve 2 yıl sonra OHAL Komisyonu kararıyla göreve iade edilmiş. Bu personelin geçmişe dönük e- bildirgeleri nasıl yapılmalı? ( her aya ayrı ayrı e-bildirge mi düzenlenmeli yoksa tüm maaşlar tek seferde yapılıp 1 bildirgede mi toplanmalı?) Ayrıca...
  11. Çözümlendi | Kilitli KBS Ünvan Adı

OHAL Komisyonunun göreve iade ettiği bir zabıt katibi de (Ş) olarak geldi. Ancak Zabıt Katibi (Ş) diye bir ünvan yok KBS de :)
  12. Mehmet AKDEMİR

Çözümlendi | Kilitli Heyet Raporu Kesintisi

28 B Ek Tazminat Oranları ve Bölgeleri
  13. Çözümlendi | Kilitli Heyet Raporu Kesintisi

...bölge tazminatı kesilmez diyen arkadaşlara yönelikti. Sizin personelde var mı bilmiyorum ancak maktu tutar olan ek tazminat 28/b de ( ohal tazminatı da deniyor ) kesilir. Hizmet sınıfına ve bölgelere göre 1,90 ile 11,20 ( 11,20 üst limitinden emin değilim dosyalara bakmam lazım. Aşağı yukarı...
  14. Mehmet AKDEMİR

Çözümlendi | Kilitli Heyet Raporu Kesintisi

Bölge ek tazminatı, OHAL tazminatı gibi fiilen çalışılan günlerde ödenmesi gereken tazminatlardan kesilir. Sizin Genel İdare Hizmetlerinde bulunan personellerinizin buna benzer tazminatları yoksa kesmeyeceksiniz. Herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok
  15. Çözümlendi | Kilitli İhraç Süresince Elde Edilen Kazançların Mahsubu

İhraç edilen personelin göreve iadesi sonucu kendisine geçmişe dönük ödenecek ücretlerde ilgilinin bu sürelerde çalışmış olması halinde mahsup işlemi yapılması gerektiğine dair Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün yazısı:
  16. Editörün Seçimi İhraçtan Göreve İade Maaş Hesabı ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İlk mesajda açıkça belirtmiştim ama tekrar belirtmem gerekiyor sanırım! Açığa almalar OHAL KHK sı ile olmadı. KHK da açığa alma ile ilgili bir madde yok. Zaten ilk mesajı okuyanlar "KHK ile açığa alma işlemi" olmadığını anlamıştır. 1/3 maaşın geri ödenmesi ilgilinin göreve iade edilmesinden...
  17. Zahid ŞEF

Çözümlendi | Kilitli Açıktan dönen Personele 1/3 Maaş iadesi ne zaman yapılır?

Eğer ohal komisyon kararı ve bağlı olduğunuz kurumun iadesi için yazısı varsa elinizde 1/3 ödemesini hemen yapabilirsiniz mahkeme kararını beklemek zorunda değilsiniz nasıl yapılacağı ile ilgili olarak...
  18. Ali Selvi

Sohbet Alanı Sohbet Odası

Allah kolaylık versin hocam işin gerçekten zor.
  19. Sohbet Alanı Sohbet Odası

...Çayımı demledim, müziğimi açtım, sigaramı yaktım... Benim mesai işte şimdi başlıyor. 22 giden, 28 gelen personel, sözleşmeli, stajyer, TYP, gelenlerden 17 kişi için maaş farkı... Sabahlar olmasın :) -- 2 kişi OHAL den dönmüştü onu unutmuşum, içimde bir huzursuzluk, birşey eksik diyordum tamda :D
  20. Editörün Seçimi İhraçtan Göreve İade Maaş Hesabı ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Görüş yazısı gelene kadar ödeme yapmanızı tavsiye etmem. Öderseniz geri alması zor olur. Hele hele kesenek ve primlerin geri istenilmesini de düşünürsek işiniz zorlaşır. Ödeyip ödememe konusunda söz sahibi değiliz, gerçekleştirme görevlisi ile harcama yetkilisi ne derse onu yapıyoruz. Ben...
  21. özkan göktaş

Editörün Seçimi İhraçtan Göreve İade Maaş Hesabı ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

...tarihi ile emekliliğe hak kazanmış ve emekli aylığı bağlanmış akabinde toplu emekli ikramiyesinide almış durumda. hukuki süreçler sonunda OHAL komisyon kararı ile ihraç edildikleri kurumlarda göreve başlamalarına karar verilmiş ve geriye dönük tüm sosyal ve ekonomik haklarının verilmesi...
  22. Sohbet Alanı Sohbet Odası

ağzımızı hayıra açalım daha cümlenizin başını okurken kaşlarım zıplama başladı :)
  23. Menderes Özer

Sohbet Alanı Sohbet Odası

ben de şimdi senin yorumu okurken başta aklımdan 50 tane şey geçti sonra sonunu okuyunca aynen yat zıbar dedim :)
  24. Sohbet Alanı Sohbet Odası

Rezmi gazeteyi bir açtım, OHAL KHK vs diyor. Bu saatte balıklama atladım tabi. Maaş SGK vs bir sürü işi var. Başladım not almaya. Bizim kuruma gelene kadar olayı anlayamadım. İsimler tanıdık gelince düştü jeton. Daha önce yayımlanan Ohal KHK nin kabulüne ilişkin kararmış. Sonra git yat zıbar...
  25. Editörün Seçimi İhraçtan Göreve İade Maaş Hesabı ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İlk mesajda yazılan açıklamaları okuduktan sonra takıldığınız konuda sorunuzu alabiliriz. Yapacağınız işlemlerde zor birşey yok. Sadece sabırlı ve dikkatli olmanız gerekiyor.
  26. Editörün Seçimi İhraçtan Göreve İade Maaş Hesabı ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

...kurumumuzda çalışırken 01/09/2016 tarihinde ihraç edilen bir personel 01/03/2017 tarihinde emekli maaşı almaya hak kazanmış ve son olarak OHAL komisyon kararıyla iadesi yapılarak tekrardan 15/10/2018 tarihinde göreve başlatılmıştır. şimdi ihraç tarihinden emeklilik tarihine kadar 6 aylık...
  27. Editörün Seçimi İhraçtan Göreve İade Maaş Hesabı ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

OHAL Komisyonu kararı ile göreve iade edilen personele ödenecek geçmişe dönük maaşların yasal dayanağı: 31/07/2018 tarihli ve 7145 Sayılı Kanun'un 22 inci Maddesinin 1 inci Fıkrası: ...Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarılma tarihlerini takip eden aybaşından göreve...
  28. Köşe Yazıları İhraçtan Göreve İade Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

OHAL Komisyonu kararı ile göreve iade edilen personele ödenecek geçmişe dönük maaşların yasal dayanağı: 31/07/2018 tarihli ve 7145 Sayılı Kanun'un 22 inci Maddesinin 1 inci Fıkrası: ...Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarılma tarihlerini takip eden aybaşından göreve...
  29. Mehmet AKDEMİR

Çözümlendi | Kilitli Ohal Komisyon Kararı ile göreve iade edilen müdür

...öğretim elemanları için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirilecektir. Bu personele ilişkin iade bilgilerinin DPB e-uygulama sisteminden (OHAL Komisyonu Göreve İade Kararı Bildirim Formu) girişlerinin yapılması önem arz etmektedir. Giriş yapılmadığı takdirde ilgililere ilişkin...
  30. Erhan Zorkul

Çözümlendi | Kilitli Ohal Komisyon Kararı ile göreve iade edilen müdür

...kadro ve pozisyon unvanları dikkate alınır. hükmü bulunmaktadır. Müdür Yardımcısı kadrosunda görev yapan ve KHK ile ihraç edildikten sonra Ohal Komisyonu Kararı ile göreve iade edilen müdür yardımcısının ihraç edildiği tarih ile iade edildiği tarih arasındaki mali ve sosyal hakları müdür...
  31. Mehmet AKDEMİR

Çözümlendi | Kilitli Ohal kararı ile geri iade edilen personelin 1/3 maaşlarının iadesi yapılır mı?

İadesi yapılır, OHAL kararı ile geri dönenlerin geriye dönük mali haklarını, göreve iade edildikleri kurum tarafından yapılmalıdır. Yasin20 Hocamın hazırlamış olduğu konulara göz atın Açıkta İken Göreve İade Kesenek Hesaplama ve Bildirimi (5434) Açıkta İken Göreve İade Kesenek Hesaplama ve...
  32. Çözümlendi | Kilitli Ohal kararı ile geri iade edilen personelin 1/3 maaşlarının iadesi yapılır mı?

Arkadaşlar ilçemizde çalışan ve hakkında 20/07/2016 tarihinde uzaklaştırma kararı alınan personel 01/09/2016 da ihraç edildi. daha sonra OHAL kararı ile İl Milli Eğitime ataması yapıldı. 15 eylül 2016 sonrasındaki tüm maaşlarının ödemesi İL MEM tarafından yapılmış ancak kişi 20 Temmuz 2016 dan...
  33. Görüş Yazıları Ohal komisyonu iade olan personelin maaşını hangi kurum yapar

Arkadaşlar hastanemizden ihraç olan bir personel ohal komisyonu kararı ile bir başka hastanede göreve başladı. Almamış olduğu maaşların hangi kurumdan ödeneceğine dair elinde yazı olan var mı
  34. Editörün Seçimi İhraçtan Göreve İade Kesenek/Primlerin SGK ya Bildirilmesi. (5434)

Açıkta geçen sürelerin iade edilmesi için bence OHAL Komisyonu ile ilgili kanuna bakmamıza gerek yok. Açıkta geçen sürelere ait 1/3 tutarındaki maaş tutarı bahsettiğiniz kanun düzenlemesi yapılmamış olsa bile ödenmeli. 657 SK Madde 142 de "..memurluktan çıkarma veya cezai bir işlem...
  35. Hüseyin ÇEVİK

Editörün Seçimi İhraçtan Göreve İade Kesenek/Primlerin SGK ya Bildirilmesi. (5434)

Ohal komisyonu kararıyla göreve iade edilenlerin Açıkta geçen sürelerine ödeme yapılır mı? Çıkan kanunda; ..... Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarılma tarihlerini takip eden ay başından itibaren göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları...
  36. Editörün Seçimi İhraçtan Göreve İade Kesenek/Primlerin SGK ya Bildirilmesi. (5434)

Yasin bey bende şimdi 5434 bir perosnelimi bildireceğim 2016 kasımda tam maaş vermişim sonra 1/3 kişi borcu açmışım ama kesenek öderken şimdi tam istiyor.(maaş 1/3 yapılacak) 2016 aralıkta 2/3 maaş vermişim yarım kesenek ödemişim ama şimdi kesenek öderken tam maaş kesenek istiyor halbuki yarım...
  37. Hüseyin ÇEVİK

Çözümlendi | Kilitli Ohal komisyon kararı ile İhraçtan geri dönen personelin maaşı

31/07/2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7145 sayılı kanunun 22-24. maddelerinde düzenleme yaptılar.
  38. Çözümlendi | Kilitli Ohal komisyon kararı ile İhraçtan geri dönen personelin maaşı

İhraç sonrası Ohal Komisyon kararı memurluğa geri dönen memurlara geçmişe dönük maaş ve sabit ek ödemesi ödeniyormu? KHK ile memurluğa geri iade edilen personelin atama onayında geçmişe dönük mali haklarının verileceğine dair ibare var ama Ohal Komisyon kararı ile memurluğa geri dönen memurda...
  39. Çözümlendi | Kilitli Ohal komisyon kararı ile İhraçtan geri dönen personelin maaşı

ali hocam ben kbs münferit bordro hesaplatacağım sonra birleştirip icmal yapacağım. 1/3 olanları ise daha düşünmedim ama onuda muhtemel aşağıdaki linkten indirip yapacağım. https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/ohal-itiraz-sonucu-memuriyete-geri-doenues.6219/#post-50255
Geri
Üst Alt