Arama sonuçlarınız

1. Çöp Kutusu 4/C Mahkeme Kararı Gereği Ek Ödeme

Ekte bir ara karar örneği var umarım işinize yarar.
  2. Çöp Kutusu 4/C Mahkeme Kararı Gereği Ek Ödeme

Mahkeme kararı 666 sayılı khk'nın ek 9 uncu maddesi kapsamında ödenmesine yönelik ise damga vergisi haricinde kesinti yapılmaması gerektiği kanaatindeyim.
  3. Mutemet Arşivi öğrenciye yolluk ödemesi

Ekli görüş yazısı işinize yarar umarım.
  4. Çöp Kutusu 4/C Askerlik Borçlanması

Birinci fıkra bence yeterince açık " (1) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin © fıkrasına göre yapılan çalışmaların toplam süresi üzerinden hesaplanarak bu maddedeki esaslara göre iş sonu tazminatı ödenir." . Gönül ister ki ödensin ama bizim istememizle olsaydı keşke.
  5. Çöp Kutusu Söz.Personel ve İşçi Maaşlarının Ödeme Emri Muhasebe Hesapları

Örnekler 657/4c dışındakiler için verilmiş dikkat lütfen. Tebliğin mevzuat.gov.tr de yer alan güncel hali aşağıda. 7.7.2- Çocuk Zammı ( Yardımı) Sigortalının hizmet akdinin devam etmesi şartıyla ve fiilen çalışmasının olup olmadığı üzerinde durulmaksızın; sigortalı veya isteğe bağlı...
  6. Çöp Kutusu 4/C Askerlik Borçlanması

657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin © fıkrasına göre yapılan çalışmaların toplam süresi üzerinden hesaplanarak bu maddedeki esaslara göre iş sonu tazminatı ödenir. (2) Ücretli izin süreleri dâhil en az 12 ay fiilen çalışan geçici personel denilmekte bu kapsamda ödenemeyeceğini düşünmekteyim...
  7. Çöp Kutusu 4/C Askerlik Borçlanması

İş sonu tazminatı MADDE 9- (1) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına göre yapılan çalışmaların toplam süresi üzerinden hesaplanarak bu maddedeki esaslara göre iş sonu tazminatı ödenir. (2) Ücretli izin süreleri dâhil en az 12 ay fiilen çalışan geçici personelden; a) Sosyal Güvenlik...
  8. Mutemet Arşivi 4/B sözleşmeli personel sürekli görev yolluğu

Mahkemeye verip alan var. Kurumlar sözleşmelerinde geçici görev yolluğu dışında ödeme yapılamaz hükmü gereği ödeme yapmıyor.
  9. Çöp Kutusu 4/c sözleşmeli kimülatif matrah

(maaş brüt+aile ve çocuk yardımı+ek ödeme brüt)-(ssk işçi+sendika aidatı+Varsa Sakatlık İndirimi)
  10. Mutemet Arşivi KAMU PERSONELİ GENEL TEBLİĞİ

Devlet Personel Başkanlığı kurumlardan bahsettiğiniz konu ile ilgili çalışma yapılmasını istemiş. http://www.tarim.gov.tr/Duyuru/417/Yarim-Zamanli-Calisma
  11. Mutemet Arşivi 40 Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği

13 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: HARCIRAH KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 40) Amaç ve kapsam MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa bağlı (H) işaretli cetvelin dipnotunda yer alan “6245 sayılı Harcırah...
  12. Çöp Kutusu 4/C iş sonu tazminatı

Çıplak Brüt ücret
  13. Mutemet Arşivi Ünvan Değişikliği İşe Başlama

160 nolu devlet memurları kanunu genel tebliği; ( c bendi görev değişikliği ) 11- Kararın 14 üncü maddesi ile getirilen hükme göre zam ve tazminatlar; vekalet ve ikinci görev halleri, teknik personele büyük proje ve açık çalışma mahallerinde çalışmanın karşılığı yapılan ödemeler ile kıst...
  14. Mutemet Arşivi Kıdem Tazminatı Karşılıklarının İzlenmesi

Kıdem Tazminatı karşılıklarının izlenmesi için kullanılması gereken 372 ve 472 numaralı Kıdem Tazminatı Karşılığı hesaplarını kullanan var mı ? Kullanıma ilişkin esaslar nelerdir. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  15. Çözümlendi | Kilitli 6661 Sayılı Kanun Asgari Ücret Destek Primi

RE: 6661 Sayılı Kanun 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında haklarında uzun vadeli sigorta kolları hükümleri uygulanan sigortalıları çalıştıran özel sektör işyeri işverenleri ile 5018 sayılı Kanuna ekli (I) sayılı cetvelde sayılan kamu idarelerine ait...
  16. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Sendika kesintisi için damga vergisi matrahı dikkate alınır genellemesi yapılmamalı. Sendikaların uygulamaları farklı. Memur için farklı, sözleşmeli için farklı ( 4/c dahhil ). Kimi sendikalar brüt ücretten bindelik oranda kesinti alırken kimileri de damga vergisi matrahını esas almakta...
  17. Mutemet Arşivi KBS Duyuru Direk Link

Gerçi o kısımda boş görünüyor.Yanlışmıyım
  18. Mutemet Arşivi KBS Duyuru Direk Link

Bende çok denedim ulaşamadım. Sanırım duyuruları artık maaş sistemi altında duyurular kısmından veriyorlar.
  19. Mutemet Arşivi 2016 Yılı Harcırah Gündelikleri (Enflasyon Zammı Dahil)

Fatura miktarını geçmemek şartı ile ; Denetçilere 10 gün sınırı olmaksızın yevmiyelerin 1,5 katı, b fıkrasındakilere ise ilk 10 gün için yevmiyenin 1,5 katı, sonraki 80 gün için yevmiyenin yarısı, sonraki 90 gün için ise yevmiyenin 2/5'i baz alınacak çıkarımını yaptım.Umarım yanlışım yoktur.
  20. Mutemet Arşivi 2016 Yılı Harcırah Gündelikleri (Enflasyon Zammı Dahil)

*6245 sayılı Harcırah Kanununun 33 üncü maddesinin (b) fıkrasına göre yatacak yer temini için ödenecek ücretlerin hesabında gündeliklerin %50 artırımlı miktarı, (d) fıkrasına göre yapılacak ödemelerde ise görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin %50 artırımlı miktarı,takip eden 80 günü...
  21. Mutemet Arşivi Önemli- Prim Ödeme Yükümlülükleri

Konu ile ilgili kesenek gönderme sayfasında açıklama var.
  22. Mutemet Arşivi icra kesintileri

Gelen icra yazısında ne yazmış ise ona göre uygulama yaparsınız.
  23. Çözümlendi | Kilitli Yarı Zamanlı Çalışma Ve Maaş Ödemesi

Yanlışım varsa düzeltin lütfen, detaylı inceleme fırsatım da olmadı. Sanki düzenleme İşçi ve memurlar için yapılmış. 4/b ve 4/c li personeli kapsamıyor gibi geldi.Umarım uygulamaya ilişkin bi tebliğ yayınlanır.
  24. Çöp Kutusu maaş hesaplama

2101 lira olmalı.
  25. Mutemet Arşivi Özel Hizmet Tazminatı Hesaplama Yöntemi

Tümünün kesilmesi gerek. %11 ve %7,5 devlet karşılıklarına karşılık ( hem gelirlerde hem de kesintilerde yer alır. Bi yerden verip bi yerden keser ) %9 ve %5 de şahıs katkısı kesintilerde olacak.Normal bordro yapar gibi varsayın.
  26. Mutemet Arşivi Özel Hizmet Tazminatı Hesaplama Yöntemi

5510 öncesi yani 5434 e tabi olan personelin özel hizmet tazminatından sadece damga vergisi kesilir. 5510 sonrasında ise kesenek hesabında da dikkate alınır. Hem kesenek hemde damga kesilir.Birde yanılmıyor isem ek göstergelerde de değişiklik yapıldı ona da dikkat edin.
  27. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

654/4c Geçici Personelin sgk kurum karşılığı primlerini 02.04.06.01: Sosyal Güvenlik Prim Ödemeleri ve 02.04.06.02: Sağlık Prim Ödemeleri diye ayırıp ödeme emrini sorun yaşamadan düzenledim ve evrak onaylandı. Daha önce arkadaşlardan biri hata veriyor demişti...
  28. Mutemet Arşivi Kadorlu işçilerden aile yardımından gelir vergisi..

İstisnalarda yer verilmediğinden kesinti yapıyoruz.
  29. Mutemet Arşivi Kadorlu işçilerden aile yardımından gelir vergisi..

Toplu sözleşmeler ile istisnai durum oluşturulabilir diye biliyorum.Sizleri yanılmak istemem.Karşılaşmadıgim bi durum.Bizde işçiler var ama aile ve çocuk yardımı adı altında ödeme yok.
  30. Çözümlendi | Kilitli Yarı Zamanlı Çalışma Ve Maaş Ödemesi

Takipteyim benimde çok merak ettiğim bir konu.Resmi gazetede yayınlandı anca uygulamaya ilişkin bir rehber yayınlanmadı sanırım.
  31. Mutemet Arşivi Kadorlu işçilerden aile yardımından gelir vergisi..

Şayet toplu sözleşme ile bir istisna getirilmemiş ise 193 sayılı gelir vergisi kanunun aşağıda yer alan hükmü gereği aile yardımının tamamının, çocuk yardımının ise memura ödenen tutarı aşması halinde aşan kısmının vergiye tabii tutulması gerekir diye düşünüyorum ki yanılmıyor isem 145 sayılı...
  32. Mutemet Arşivi 4/B personelin 2012 sgk iadesi

2012 Ocak dönemi bildirgesi 15.01-14.02.2012 dönemini kapsar. Haliylen ek ödemeden prim kesintisi yapılmamalıydı. Yapıldı ise yazıda da belirtildiği üzere iptal belgesi düzenlemeniz gerek.
  33. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Arkadaşlar zaten herkes bir şekilde yapıp ödüyor.Bunda sıkıntı yok. Maaş kalemlerinde ödememezlik yapılamaz.Bana kalırsa 4/c geçici personeli yıl sonunda hiç bölmem. Bölündüğünde agi kayıpları oluşuyor. Sonra işin yoksa agi iadesi için yazışma yap falanda filan.10 yıllık çalışma hayatımda usul...
  34. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Zaten avans değil bu. Emanet hesabına alma işlemi. Amaç cari yola borç bırakmamak.Bahsettiğim tebliğ kaldırıldı. Lakin o tebliğde yer alan işçilerle ilgili ifade Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinde halen yer almakta. Hesabın işleyişi MADDE 243- (1) Bütçe emanetleri hesabına ilişkin alacak...
  35. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Yürürlükten kaldırılan ve ilgili bölümle ilgili yeni bir düzenlemeye rastlamadığım 20/2/2004 tarihli ve 25379 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Aylık ve Ücret Ödemeleri hakkındaki Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 6) Aylık ve Ücret Ödemeleri C- İŞÇİ ÜCRETLERİ İLE...
  36. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

:) Aslında aklımda uzun süredir bir konu var anca kapsamlı bir konu olduğu için uzunca üzerinde durmam gerek.
  37. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Bize verilen unvanları da siliverin bi zahmet.:) Uzman mutemet kim biz kim tek gayemiz faydalı olabilmek. Unvana ne gerek.
  38. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Harun Hocam KBS aile bilgi girişi ekranı gibi bi ekleme yapılabilir diye düşünüyorum. 6 yaş altı üstü çocuk yardımı takibi bazen zor oluyor.
  39. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Birde şöyle bir durum söz konusu. 15 Aralık-14 Ocak arasını iki parça halinde 15.12-31.12 ve 01.01-14.01 olarak düzenlemeniz mümkün mü. 15 Haziran-14 Temmuz dönemini maaş katsayısının ortalama değeri üzerinden hallediyoruz da 15 Aralık-14 Ocak biraz sıkıntılı.
  40. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Harun Hocam Emeğinize sağlık.Estetik açıdan çok güzel olmuş. Detaylı inceleme fırsatım olmadı ancak gözüme çarpan yada benim atladığım ufak bi sorun var. Sendika adlarını değiştirebileceğimiz bir alan göremedim. Yanılmıyorsam sadece sağlık alanında örgütlü sendikalara yer verilmiş. Farklı...
Geri
Üst Alt