Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gelir Vergisi Matrahı = Ücret Tutarı - Em.Kes ( K ) bildiğim kadarıyla. Kesenekler 1/4-5400 Ek Göstergeye göre hesaplanır. Hesaplamanın değiştiğine dair bir bilgim yok olsa idi Kbs de buna ilişkin güncelleme yapılırdı. 161 nolu devlet memurları kanunu genel tebliğini inceleyeniz.
Sendika kesintisi damga vergisine esas matrah üzerinden sendikadan sendikaya değişen oranlarda kesilir. Seyyanen ödenen zamda damga vergisine tabi olduğundan ve temmuz maaşına ait olduğundan sendika kesintisi yapılmalı diye düşünüyorum
Yazıda ek özel hizmet tazminatı ( arazi tazminatı ) ile ilgili tek kelime yok. 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının E- Teknik Hizmetler Özel Hizmet Tazminat Cetvelinin 6 ncı sırasına istinaden ödenen tazminattan bahsediyor arkadaş.
6- Teknik Hizmetler Sınıfına ait kadrolarda bulunan...
Çevre Şehircilik Bakanlığının görüşü ektedir. Bununla birlikte 160 nolu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğini incelemenizde faydalı olur. İyi çalışmalar
https://webdosya.csb.gov.tr/db/strateji/icerikler/araz-tazm-natihang-kurumbutceces-ndengec-c-gorevseyyar-20201223103805.pdf
Onun kararını Gelir İdaresi Başkanlığı vermeli. Gelir İdaresi Müdürlüğüne müracaat edecek.
Mevzuat hükmüne göre bakmakla yükümlü ise faydalanabileceğini düşünüyorum.
Gelir Vergisi Kanunu Engellilik indirimi:(2)(3)(4)(6) Madde 31 – (Değişik:9/4/2003-4842/3 md.)Çalışma gücünün asgarî % 80'ini...
Birebir yaşadığımız bir olay. Naklen geçmeye alınacak. Siz memur olarak naklen alıp maaş hesaplanmayan koduna alacaksınız. Daha sonra sıfırdan sözleşmeli kaydını yapacaksınız. Kbs de çağrı açmıştım işlem bu şekilde.
Ayrıca kişi memurluktan istifa etmişse ancak istifa durum düzeltmesini...
Bazı toplu iş sözleşmelerinde bahsettiğiniz husus açıkça yer almakta iken bazı sözleşmelerde ise ucu açık. Çok yıllar önce sayıştayın bir kararı var hatta resmi gazetede yayınlanmış. Bu kararda ayrılmadan önce ödenen var ise iade alınmaması , alacağı kalmış ise kıstelyevm ödenmesi yönünde...
Bunları biliyorum. Ancak kurumdan kuruma birimden birime işleyiş nasıl bilmiyorum ama bizim özlük birimi alınan iş görememezliğe istinaden kadrolularda olduğu gibi sıhhi izin onayi alıyor. Bu durumda bende işleyişte paralellik olsun diye çalışmadı onayı veriyorum.
Gökhan Hocam 10 a yakın personel var. Muhasebe Müdürlüğüne tek yazı ile gelir kaydedin zaten 4b sözleşmeli maaş sisteminde de bu kesintileri çeşitli gelirler hesabına atıyor dedim. Yok kişi borcu açılacak dediler. İşin yoksa uğraş dur.
311 sayılı gelir vergisi genel tebliği genel yönetim kapsamındaki idareler iken 321 sayılı tebliğ ile genel bütçe kapsamındaki idareler olarak değişti. Mevzuatın güncel haline aşağıdaki linkten ulaşabilrsiniz.
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=34546&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5...
Bakanlığın idari ve Mali İşler whatsupp grubunda 14.05 çıkış 15.05 giriş diye bi paylaşım yapıldığı söylendi. Paylaşımı görmedim ama olması gerekeninde bu olduğunu düşünüyorum.
Arkadaşlar kadroya geçmek istemeyen 4b sözleşmeli ( özelleştirmeden geçen mülga 4/c ) idari büro ve idari destek görevlileri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı görüşü ektedir. Bu görüşe göre eyt ye hak kazanan personelin hizmet sözleşmesi sona erdirilecek diye anladım. sizlerde görüşlerinizi...
Bakanlığımızca gönderilen bir yazıda şöyle bir ifade var.
.........
İlgili birim amirlerince hazırlanan listelerde yer almamakla birlikte, yukarıda belirtilen açık çalışma mahallerinde fiilen çalıştığını tevsik edenlere, birim amirlerinin onayı ile söz konusu ödeme yapılabilecektir.
Birim...
Hem kendisi hemde eş ve çocukları için her olay için ayrı ayrı belirtilen oranlar üzerinden hesaplanıp, anne,baba yada kardeşlerine ödenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ölüm yardımı ödeneği: Madde 208 – (Değişik birinci fıkra: 6/7/1995 – KHK-562/4 md.)
Devlet memurlarından: memur olmayan eşi ile (…)(1) aile yardımı ödeneğine müstehak çocuğu ölenlere en yüksek Devlet memuru aylığı (ek gösterge dahil) tutarında, memurun ölümü halinde sağlığında
bildiri ile...
Bugun %30 artırımlı bir münferit maaş hesapladım . Buna rağmen refah payı hesaplamasında da çıkıyor. Düzeltme için referans tanımlama ekranına girip sorguladığımda da kişi çıkmıyor. Benzer durumla karşılaşan oldu mu?
hangi kurumdasınız ve toplu sözleşmede nakil halinde izin diye bir madde var mı?
digital çağdayız kişinin hatası deyip geçmeyi kabul etmiyorum şahsen. birimler arası yazışmalar yapılmış olmalı. ayrılış ve başlayış tarihlerinin de bildirilmiş olması lazım.
Siz sizde başlayacağı tarih itibari...