Arama sonuçlarınız

1. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli İptal Edilen Münferit Maaşın Yeniden Girilmesi Ve Hesaplanması

Bir kadrolu öğretmenimize münferit maaş hesaplaması yaptım ama ufak bi yanlışlık olduğu için geri gönderttim maliyeden. Şimdi tekrar hesaplama yapmıyor. "Kişinin eylül ayı bordrosu var tekrar yapamazsınız" diye uyarı veriyor. Bunun bi yolu var mı acaba?
  2. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Kadroya Geçen Öğretmene Sözleşmeli Maaşı Verilince Nasıl Geri Alınır?

Öğretmeni 14 Eylül'de sözleşmeliden çıkarıp 15 Eylül'de kadroya geçirdik ama eylül maaşında dalgınlığıma geldi sözleşmeli maaşı yaptım. Bildirge ve kesenekleri daha göndermedim. Bildiğim kadarıyla maaşı geri alıcam. Maaşı geri aldıktan sonraki işlemler nedir? Bir de maaşı geri almak için excel...
  3. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli MYS'de SSK Prim Borcunun Alacaktan Kesilmesi

İlçemiz merkezine köylerden öğrenci taşıyan şoförlerin ödemesini yaparken bazılarının SSK prim borcu oluyor. Ben de alacağından borcunu kesiyorum. Kesinti ekle kısmından "SSK - Ödenmemiş Prim Borcu" ekleyip kurumun sicil numarasını yazıp kesintiyi yapıyorum ama bu şekilde yapınca SGK daki adam...
  4. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli MYS de kitap alımı

İmam Hatip Ortaokulu'na 37.265.411.11.050.13.71.01.06.02 bütçe tertibine gelen para ile kitap alımı yapılacaktır. Resimdeki MYS ekranında hangileri seçmeliyiz? Bu ekranı geçtikten sonra ödeme emrinin düzenlendiği ekranda (2. resim) Ödeme Kalemi Türünü hangisi seçmeliyiz? Bizim seçtiklerimizde...
  5. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli En son yükselenebilecek terfi

Ekteki resimde "Son" yazan kısım tam olarak ne demek? Örneğin ortaokul mezunu 14/2 den başlamış bir çalışanımıza terfi vericem. Şu an 5/4 ünde. Çalışabildiği sürece atıyorum 5/20 olabilir mi, yoksa durduğu bir yer var mı?
  6. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Geçmiş Dönem İçin Ek Bildirge Verilir mi?

2 öğretmenimiz sözleşmeliden kadroya geçti. 14 Eylül de 4a dan (sözleşmeli) çıkarıp 15 Eylül de 4c ye (kadroya) geçirdik. Ekimin başında da bunlara ek ders yapılmış. Sadece bu kişilerin ek dersi münferit olarak Eylül'ün ortasında yapılıp 2020/8 döneminde gönderilmeliydi. O zaman yapılmadığı...
  7. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Kadroya Atanan Sözleşmeli Personel Kişi Borcu

Sözleşmeli bir öğretmeniniz 09/09/2020 tarihinde kadroya geçecek. Bugün SGK çıkışını yapıyorum, yarın da 4/1 - C den kaydını yapıcam. 15 Ağustos 14 Eylül maaşını aldığı için 9 Eylül ve sonrasını geri almam lazım. mutemetler.com sitesinde Kişi Borcu yazan yerden hazırlıcam. Borç sebebi yazan...
  8. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Fazla Ödenen Eş Yardımı ve AGİ Geri Alma

Eşinin işe başladığını geç bildiren bir öğretmenimiz için fazla ödenen eş yardımı ve AGİ'yi geri almak için ekteki gibi bir tablo hazırladım. Doğru mu, bakar mısınız? Hesaplamaları belirtmem gerekir mi yoksa bu haliyle yeterli mi?
  9. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Vekil Öğretmenlik

Müdürlüğümüzde çalışan sözleşmeli bir öğretmenimiz daha önceden ücretli olarak görev yaptığı dönemleri birleştirmek istiyor. Ama bu çalıştığı dönemlerin birisi vekil öğretmenlik. Yine bizim ilçemizde görev yapmış 2006 yılında ve evraklarını buldum. Çalıştığı bu dönem 4/A hizmet dökümünde...
  10. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli 4B Sözleşmeli ek dersini vergi matrahına ekleme

4B sözleşmeli öğretmenlerin ek dersini yaparken bu sitede yayınlanan excel dosyasını kullanıyorum. KBS maaş matrahını kendisi ekliyor ama ek ders matrahını elle eklememiz gerekiyor. Bunu eklerken tutar olarak SSK matrahı sütununda yazan sayıyı mı ekliyoruz yoksa SSK matrahı tutarından %14 ü...
  11. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Öğretmen Sınav Görev Ücreti Hesaplama Bordrosu

20 Haziranda yapılan LGS'nda görev alan gözetmenlere ücret vermem gerekiyor. Geçen sene yaptığım bordroyu bilgisayarda bulamıyorum. Elinde olan var mı acaba? Geçen sene yaptığım dosya şu şekilde. Neyi neyle çarptığımı hatırlasam tekrar düzenlerim, onu da söyleyebilirsiniz.
  12. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Üstün Başarı Teklif Yazısı Örneği

İlçemizde 3 başarı belgesi almış olan öğretmenler var, bunlar için Kaymakamlığa Üstün Başarı belgesi vermeleri için bir yazı yazıcam. Bunun bir örneği var mı?
  13. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Öğretmen Maaşı matrah Bilgisi

Sözleşmeli öğretmenlerin ek dersini yaparken matrah bilgisini girmem gerekiyor. Bu matrahı hesaplarken maaşlarından sözleşme ücreti olan 4313,09 TL'yi ve önceki ek derslerinden SSK Matrahı yazan yerleri alıyorum. Maaşta 4313,09 TL'yi aldım şimdiye kadar ama nedense kafama takıldı şimdi, doğru mu...
  14. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Ek-9 Bildirgesi Kapsamında Çalışan Kişinin Memur Eşinin Eş Yardımı Kesilir mi?

Kadrolu bir öğretmenimizin eşi engelli birisine engellinin evinde bakmaya başlamış ve Ek-9 bildirgesi kapsamında 10 günden fazla bildirgesi veriliyormuş. Bu durumda öğretmenin eş yardımı kesilir mi?
  15. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli 5434 Olması Gerekirken 5510'dan Gönderilen Kesenek

Bu konu ile alakalı çok başlık var ama tam olarak aradığım şeyi bulamadım ve burada aşama aşama yaptığım şeyleri yazarak sormak istiyorum o yüzden yeni başlık açtım. 2016 Şubat ayında bizde göreve başlayan kadrolu bir öğretmenin(2019 Ağustosta tayin oldu) 2006 yılında Y. Subaylığı varmış ama...
  16. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Stajyer Öğrenci Harcama Türü, Harcama Alt Türü ve Bütçe Tertibi

Stajyer öğrencilere ödeme yaparken eklediğim resimdeki başlıklardan hangilerini seçicez?
  17. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğu Eş Durumundan Ailesinin Yanına Gitme

Eş durumundan tayin olan öğretmenimiz eşinin yanına gidecek ve öğretmenimizin ikametgahı da gideceği yerde. Bu durumda atandığı yer memuriyet mahalli içinde bulunduğundan sürekli görev yolluğu ödenmemesi gerekir değil mi?
  18. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük Fark Emsan Veri Gözükmüyor

Bu 14 günlük farkları bir kere yapmıştım daha önce ama net hatırlamıyorum. Öncelikle ekteki resimde görüldüğü üzere 5434 14 günlük fark emsan verisi gözükmüyor ama öyle personel var. Bir de kesenekleri verirken 14 günlük farkı nasıl veriyorduk? Daha normal kesenekleri vermedim onlara eklemesini...
  19. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Kadrolu Keseneklerinde %100 Artış Miktarı

5434 Kadrolu keseneklerini yaparken "%100 artış 0 girilmiş ama şu kadar olması lazım" diye hata veriyor. Eğer hatayı düzeltmezsem kesenekteki tutar ile ödeme emirleri tutuyor. Bu görmezden gelinecek bir şey mi? 5510'da böyle bir sıkıntı yok.
  20. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Kadrolu Keseneklerinin 5434 yerine 5510'dan Gönderilmesi

İlçemizde görev yapmış kadrolu bir öğretmenimize il dışı tayin ile gittiği yerde şöyle bir şey demişler: Not: Öğretmenin memuriyete başlaması 2016 "Senin keseneklerin 5510'dan ödenmiş ama 2006 yılında askerliğini yedek subay olarak yaptığından dolayı 5434'ten ödenmeliydi. Önceki çalıştığın yere...
  21. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Ücretli Öğretmenlikteki Eksik Günleri Saydırma

Sözleşmeli bir öğretmenimizin atanmadan önceki ücretli çalıştığı dönemi hizmet birleştirme yaptık. Diyor ki ; ücretli çalıştığım dönemde eksik yatan primleri kendim ödeyip tamamlayabilir miyim?
  22. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Eşi çocuk yardımı alanın "Aile Durum Bilgi Ekranı"

Başlıkta da belirtildiği gibi eşi asker olan ve çocuk yardımı alan öğretmenimizin "Aile Durum Bilgi Ekranı" ekteki resimde olduğu gibi mi olacak?
  23. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Memurların düşebileceği en son derece...

Kurumumuzda çalışan düz lise mezunu vhki 2 nin 4 üne düşürülmüş, şimdi terfi yapıcam 2 nin 5 i olacak ama düze lise mezunları 3 ün altına düşemiyor diye anlıyorum ekteki resimden. Ben mi yanlış anlıyorum yapılan işlem mi yanlış?
  24. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeden kadroya geçenlerin terfi tarihleri...

Atama kararnamesinde 16 ekim yazan öğretmeni 15 kasımda kadroya geçirip HİTAP, SGK, maaş işlemleri buna göre yapıldı. Yalnız terfileri 16 ekime göre yapılmıştı ve MEBBİS'e böyle işlendi. MEBBİS ile SGK,Hitap falan birbirine bağlı değil ama bu ikilik bir sorun çıkartır mı? Ayrıca sorun...
  25. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Kadroya geçen öğretmenin sözleşmeli iken aldığı ek ders bildirgesi

15 Kasımda kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin 1-14 Kasım arası sözleşmeli ek dersleri bildirgeye nasıl girilecek ?
  26. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Memuriyetten önceki askerliğin ve memuriyetten önceki çalışmışlıkların terfiye etkisi

Atanmadan önce askere gitmiş bir öğretmenin askerlik bilgisini ve geçmiş çalışmalarını(dershane) girmem gerekiyor. Eklediğim resimde de görüldüğü gibi "Kazanılmış Hak Aylığı Durumu" var. Burada hangisini seçmemiz gerekiyor? Askerlikte seçtiğimiz önceki çalışmışlıklarında da aynısı mı seçilecek...
  27. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli MYS Damga Vergisi keserken Hesaba Esas Tutara Ne Yazılır

Elektrik ödemesi yaparken damga vergisi kısmında eskiden Kesinti Tutarı yazan yere tıklayınca bi şey çıkardı. Şimdi çıkmıyor. Önceki ödemelere bakıyorum hesaba esas tutar ve fatura tutarı farklı. Önceden damga vergisi hesaba esas tutar üzerinden kesilmiş. Bu damga vergisini Faturanın üstünde...
  28. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Aday Öğretmen Değerlendime Zamanları

Aday öğretmenlerin değerlendirmesinde danışman müdür müfettiş hafta sonu mebbise girip değerlendirme yapabiliyor mu? Şöyle bir durum var: 8 Aralık Pazar günü AKS (Adaylık kaldırma sınavı) var. - Aday öğretmenin çalışılmış gün sayısında bugün 43 yazıyor. - Bugün mesai bitiminde ve ya gece 12...
  29. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli 652 SKHK nin Ek 4. Md. Ger. Kadroya Geçenlerin Terfi İşlemleri Nasıl Olacak?

MEBBİS'de şu an 9/1 gözüküyorlar. 1- Bu kişilerden birisi sözleşmeliyken bedelli askerliğe gitmişti. Bu terfi tarihini nasıl etkileyecek? 2- Geçmiş tarihleri yazıp teker teker terfi mi vericez yoksa 3 yılı bir derece sayıp tek seferde mi vericez? Tek seferde vereceksek terfi tarihini kadroya...
  30. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Fazla verilen eş yardımı geri nasil alınır

Bir ogretmenimiz eşinin işten çıktığını geç söyledi. Geriye dönük üç aylık eş yardımı yaptım. Biraz fazla yardım yapmışım :) Exceldeki formülü hatalı yazmışım. Fazla verdiğimi nasıl geri alabilirim?
  31. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Yan Ödeme Cetvelleri

Eğitim Öğretimdeki yan ödeme cetvellerini ekteki tabloda ekledim. En son satırda deniyor ki bakan onayı ile 500 puana kadar temininde güçlük zammı ödenir. Oradaki 4'ün A maddesinde yazan kişilere 500 ek puan vereyim mi? Bu bakan onayı alınmış mı? Ve A ile B maddeleri dışındaki kimseye bu 500...
  32. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili ne kadar ek ders alır?

Vekaleten İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bakan kişi kaç saat ek ders alır?
  33. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Öğretmen Asker Öğretmen ve Bedelli Askerlik Atama Tarihini Etkiler Mi

MEBİM sisteminde şöyle bir yazı geldi ve ben de aşağıdaki gibi bir cevap hazırladım, doğru mudur acaba? SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN OLARAK GÖREV YAPIYORUM.2020 YILI MAYIS AYINDA 1 YIL TECİL ETMİŞ OLDUĞUM ASKERLİK SÜREM SONA ERMEKTEDİR. ASKER ÖĞRETMEN OLARAK GÖREV YAPMAM HALİNDE 1 AY OLARAK TEMEL...
  34. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Vergi Dilimine Girmiş Sayılma Zamanı

Kişinin toplam vergi matrahı 17500 olsun, maaşı alacağı zaman %15 ten mi hesaplanıyor yoksa maaşı aldıktan sonra 18000 i geçeceği için %20 den mi hesaplanıyor? KBS otomatik hesaplıyor demeyin bunu örnek olarak söylüyorum :)
  35. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Evlilik İzni

Yazın evlenen sözleşmeli bir öğretmenimiz evlilik iznini şimdi kullanmak istiyor. Bu izni verebilir miyiz?
  36. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Öğretmenin Özlük Dosyasının Kaybolması

Yeni atanan sözleşmeli bir öğretmenin özlük dosyasının kaybolması durumunda nasıl bir yol izlenir?
  37. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Öğretmen Geriye Dönük Aile Yardımı Ödenir Mi?

Sözleşmeli öğretmenimiz 8 ekimde eşim artık çalışmıyor diye Aile Durum Bildirimi Belgesi göndermiş DYS üzerinden. Bu yazıyı görmeden 11 Ekimde maaşları yaptım. Dolayısıyla aile yardımı almadı. Bu kişiye önümüzdeki ay geçmişe dönük aile yardımı vermem gerekir mi? Aşağıda linkini verdiğim konuda...
  38. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Öğretmen KBS Sağlık Rapor Girişi

Sağlık Raporlarıyla alakalı yaptığım süreç şu: - E- Vizite sayfasından onaylıyorum. - PTT ye para yatıyor - Öğretmen PTT den parayı alıp bana geliyor. - Bi yazı yazıp mal müdürlüğüne gönderiyorum. - Parayı oraya yatırıp dekontunu bana getiriyor. 1- Öncelikle merak ettiğim şey bu süreç doğrumu...
  39. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli KBS Banka Bilgilerini Girme

Anaokulunda çalışan kadrolu bir öğretmenimiz KBS'de ortaokula kayıtlı gözüküyordu. Anaokuluna kaydını almaya çalışıyorum KBS üzerinde. Aldım ama banka bilgilerini girerken Ziraat bankasını seçtiğimde resimdeki gibi bir hata alıyorum. Yanlış yaptığım bir şey mi var?
  40. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Münferit maaş emsan verisi çıkmıyor

- Kadrolu bir asker öğretmenimiz vardı. Bu sene 26 temmuzda terhis edip 15-26 Temmuz maaşını münferit olarak yaptım(toplu olarak yapılan maaşta yapıp geri kişi borcu almak yerine böyle yaptım). - 31 temmuzda ödeme emrini düzenlemişim, muhtemelen ödemesini ağustosta almıştır. - Maliyeye ağustos...
Geri
Üst Alt