Arama sonuçlarınız

1. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli 5510’Lu Olup Da Terfisi Hatalı Ödenen Personele Kişi Borcu Ve Kesenek İadesi Nasıl Alınır?

Herkese merhaba, Bir personelimiz memuriyete 2016 girişli. Bu kişi daha öncesinde özel sektörde çalışmış ve bu kişiye bizden önce çalıştığı yerde 5434 lü gibi hizmet birleştirmesi yapılmış. Bize de gelip farkedilmiş ancak düzeltilmemiş ve bu kişi maaşında şu an 7/3 ü olması gerekirken iki...
  2. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Yeni Açılan İş Yerinin Kesenek Ve Hitap İşlemleri Nasıl Yapılır?

Merhaba; İlçemiz bünyesinde yeni özel eğitim okulu açıldı. Vergi numarası ve banka iban numarası alındı ve kbs sistemine tanımlaması yapıldı. Hitap ve Kesenek bilgi sisteminden işyeri tescili ve ve şifre alma işlemleri nasıl olacak? Yardımlarınızı bekliyorum..
  3. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Emekli Keseneklerini Silme Sonrası Sistemden Nasıl Kaldırılır?

Merhaba herkese. 20/01/2023 tarhinde ek mahiyette olarak bildirgeleri verdim. Bugün saymanlıkta emanetlerde sıkıntı oldu ve bildirgeleri sildim. Hala sistemde borç kısmında eski bildirge numaraları ile görünüyor rakamlar. Bunlar nasıl kalkacak, sildikten sonra otomatik silinir mi? Ben silinmesi...
  4. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Fark Maaşlarda Nakil Gelen Personelin Ek Gösterge Sorunu

Merhaba; 14 günlük fark maaşları yaparken nakil gelen personelim oldu. Nakil aldım ve ek tazminat 37 (666 KHK) tazminatını çıkartmak için ön ekrandaki seç butonundan mecburen seçmek zorunda kaldım ancak 3/3 olan öğretmen 1600 iken mecburen sistem beni 2200 seçtirdi. diğer kadrolara bakınca da...
  5. İsmail58

Mutemet Arşivi Öğretmenin Aile Ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde Danışmanlık Karşılığı Ek Tazminatı Hk.

Merhaba; Bir öğretmenimiz aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünde görevlendirme olarak çalışıyor. Bu kişi mahkeme kararı gereği danışmanlık yapıyor ve kendisine ek-49 tazminatı ve ek-74 e ilave 20 puan ödüyoruz. Müfettişler gelip neye dayanarak ödüyorsunuz diye sordu. Bununla alakalı...
  6. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin Alan Kişiye Fark Ve Refah Payı

Merhaba; 5510'lu bir öğretmen Ocak 15 itibariyle göreve başlayacaktı ve maaşını ödedik. Sonra 16'sında ücretsiz izne ayrıldı. Bu kişiyi KBS'den direk ücretsiz izin koduna alayım mı? Refah payı ve fark ödemelerini yaparken otomatik ücretsiz izin olarak görünür mü? Başka bir 5434'lü öğretmen ise...
  7. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli 5434 Lü Personelin Ücretsiz İzin Dönüşü Terfi Sonrası %100 Artışı Nasıl Kesilecek?

Merhaba; 5434 lü bir personelim 050/01/2023 tarihinde ücretsiz izinden döndü. Bu kişi aynı zamanda 3000 ek göstergeden 3600 oldu. Şimdi KBS 'de ücretsiz izin dönüşü kısmından mecburen bu kişiye kıst+ tam maaş yaptım. Doğal olarak terfi kısmını kullanamıyorum ve bu durumda ön ekrandan 3600...
  8. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Uzman Öğretmen Ve Baş Öğretmenlere Verilecek İşlemler Nasıl Olacak?

Merhaba; Malumunuz uzman öğretmen ve baş öğremenlere fazladan 1 derece verilecek. Bizim İlçe MEM derece onaylarını aldı. Ben bunları maaşlara işleyim mi yoksa kbs de duyuru var; merkezden yapılacak bazı işlemler diye. Ne tavsiye dersiniz? Derece işlemlerini de merkezden yaparlar mı?
  9. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Yönetim Bilgi Sisteminde Rapor Alma Nasıl Oluyor?

Merhaba; İlçemiz malmüdürü, harcama yetkilisine yönetim bilgi sistemi tanımladı ve bundan sonra okullar mizanları sizden alacak dedi. Kılavuzlara da baktık ama çok bir şey anlamadık. Mizanlar nasıl raporlanacak? Daha önce yapanlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.
  10. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Eksik Ödenen Kıdem Aylığı Nasıl Hesaplanır?

Merhabalar herkese, Bir öğretmenin kıdemi 3 yıl 9 ay eksik hesaplanmış. İşe girişi 2007 iken 2011 olarak girilmiş. Dilekçe ile talep etmekte. Nasıl hesaplanır? Nasıl ödenir? Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar..
  11. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Ücretli Öğretmen Analık Raporu İşlemleri Nelerdir?

Herkese merhaba; Forumda konuyla ilgili çözümlenmiş başlık vardı ancak işten çıkartılması gerektiği yazmış fakat analık raporu alındığında işten çıkarılmaz deniliyor. Analık raporunda ne gibi işlemler yapılır. Bildirgeyi boş verip istirahat mi girilecek? Yardımcı olabilecek kişilerden yardım...
  12. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli 65 Yaşı Dolduran Personele Emeklilik İşlemleri Nelerdir Ve Hangi Sırayla Yapılır?

Merhaba; 02/12/2022 tarihinde bir personelimiz 65 yaşını dolduruluyor. Bu kişinin emeklilik işlemleri nelerdir? Neler yapılması gerekir? Yardımlarınızı beklemekteyim.Saygılar...
  13. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Yeni Açılan Kuruma Ne İşlemler Yapılır?

Merhaba herkese; İlçemize bağlı üç tane temel eğitim okulu açılıyor. Bu okulların vergi numaraları alındı. Sonrasında KBS den yapılması gereken işlemler nelerdir? SGK tescili yapılmalı mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  14. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli 5510 Sayılı Kanuna Tabi Kişide Hizmet Birleştirmesi Olur Mu?

Merhaba herekse; Bir personelimiz nakil geldiği yerde, kendisi 2008 sonrası kanuna tabi olduğu halde hizmet birleştirmesi yapılmış ve kesenek farkı alınıp ödetilmiş. Bu kişinin ödemeye esas derece kademesi ile emekliliğe esas derece kademesi de farklı olarak ilerletilmiş. Normalde bunlarda...
  15. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Stajer Öğrenci Maaşlarını Hangi Kurum Öder?

Merhaba; İlçemiz Meslek Lisesinde okuyan öğrenciler, ilk ve ortaokularda staj yapmakta. Bu öğrencilerin sgksını okudukları meslek lisesi yapıyor ancak maaşları ilçe yapıyor. Maaşları da meslek lisesi yapmaz mı? Bu konuda aksi yönde bir gerekçe var mı? Bilgilerinizi beklemekteyim.
  16. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Ücretli Öğretmen 2022-2023 Yeni Maaşları Ne Kadar Oldu?

Arkadaşlar merhaba; soranlar oluyor ama cumhurbaşkanı açıklama yapmış sanırım ücretli öğretmenlerin maaşları artacak diye. Tam olarak nedir? Ne kadar arttı? Haftalık en fazla 30 saat giriyorlardı değişti mi bu durum? Yardımlarınızı bekliyorum, saygılar..
  17. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Maaş Hesaplattıktan Sonra Nakil Gelen Ve Giden Personel Nasıl Işlem Yapılır?

Arkadaşlar herkese merhaba. Maaşları hesaplatıp maliyeye gönderdikten sonra ayrılış yapan ve göreve başlayan perspnele nasıl işlem yaparız. Ayrılışı sanıyorum direk naklen geçene alıp göndeririz sıkıntı olmaz diye düşünmekteyim. Ama başlayacak olan kişiye mysden mi maaş yapmak gerekecek...
  18. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Kefalet Aidatı Kesinti Girişi Nasıl Yapılır?

Merhaba herkese. Taşınır kayıt yetkili olarak görevlendirilmiş ancak kesintisi girilmemiş olan personele Temmuz ayından itibaren geçmişe dönük kesinti girmek istiyorum. işlemleri nasıl olacak bilgi verebilir misiniz?
  19. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Memur Nakil Aldıktan Sonra Kesenek Gönderilir Mi?

Merhaba; Ayın 15 inde sonra maaşı alıp ayrılacak olan memurlar var. Bunların tescilden ayrılışını yaptıktan sonra keseneklerini göndersem herhangi bir sorun yaşar mıyım? Ceza gelir mi?
  20. İsmail58

Mutemet Arşivi Sözleşmeliden Kadroya Geçen Kişiye Hizmet Yılı İlerlemesi Yapılır Mı?

Merhaba herrekese; Bu konuda net bir bilgi istemekteyim. Sözleşmeli olarak çalıştıktan sonra kadroya geçen personelde sözleşmelilikte geçirdiği sürelere binaen kademe ilerlemesi yapılıyor. Ancak kişinin kadroya geçtikten sonra kıdem yılı ve ayı sözleşmelilikte geçen süre kadar ilerletilecek mi...
  21. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Kbs Döner Sermaye Nasıl Girilecek?

Merhabalar herkese; Kbs harici yapılan ödemeleri vergi matrahına ekliyorum manuel olarak. Ama sanırım döner sermaye modülünden yapılması gerekli. Nasıl yapılacağı hakkında bilgisi olan var mı?
  22. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli 5434'Lü Personel Hizmet Birleştirmesi Nasıl Yapılır

Merhaba; Bir personelim hizmet birleştirmesi için dilekçe vermiş. Ne yapmak gerekiyor? Bu konu sanıyorum mutemetlerin çoğunun bilmediği bir konu. Nasıl öğrenebilirim bu işi sıfırdan yapmayı? Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar..
  23. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli 5434 Sayılı Kanuna Tabii Personel Ücretsiz İzin İşlemi

Merhaba; 5434'e tabii bir personelim ücretsiz izine ayrılacak. KBS'de hangi işlem koduna alınır? GSSP kesilir olan mı yoksa aylıksız izin olan mı?
  24. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Çocuğa Yapılan Poliçeden İndirim Oluyor Mu?

Değerli arkadaşlar, Bir öğretmen bakmakla yükümlü olduğu çocuğa tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi ile modüler sağlık sigortası poliçesi yaptırmış ve peşin ödeme yapmış.Bunların vergi indiriminden yararlanmak ister. Çocuğa yapılan poliçeden böyle bir hakkı var mıdır? Var ise kbs de ön yüze...
  25. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Öğretmen Kadrolu Atama Sonucu Derece Kademe Ve Kıdem Yıllarının Verilmesi

Herkese merhaba; Kurumda görevli sözleşmeli öğretmen bir dilekçe vermiş. Kendisi Kadro tahsisinin 19/10/2019 tarihinde yapıldığını belirterek, görev süresinin bordrosunda 5 yıl 2 ay olarak görülmesi gerekirken 2 yıl 3 ay olarak göründüğünü belirtmiş.632 sayılı sayılı KHK 4. md (B) fıkrası,4924...
  26. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Kesenekleri Gönderip Mys’den Onayladım. 2,5 Zamların 5434 Ü Nasıl Olacak?

Arkadaşlar merhaba Bugün malmüdürlüğünün yap getir demesiyle kesenekleri verdim ve mysden sgk emanetten eşleştirme yaptım. Akşama farklar ve 2,5 zamlar açıldı. Şimdi üç tane sorum var: 1- 5434 e tabi personelde 2,5 dan kaynaklı kesenekler nasıl oluyor? Ne şekilde vermek gerekli bu durumda? 2-...
  27. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Ücretli Öğretmen İşten Ayrıldı. Bildirgesini Hiç Çalışmadığı İçin Sıfır Vereceğim Ancak Veremiyorum.

Merhaba herkese; 30 aralık 2021 de işe başlattığımız ücretli öğretmen ayın 14 ünde işten ayrıldı. Ben aralık ayına çalışmadığı için boş bildirge girmek istiyorum ve ocak ayına da çalıştığı günleri hesaplayıp bildirgeyi vermek istiyorum ancak bana uyarı veriyor 280 küsür rakamın altına olamaz...
  28. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzinden Dönen Öğretmenin Sigorta Girişi Nasıl Olmalı?

Merhaba ; Kadrolu öğretmen ücretsiz izinden dönecek. Kendisi dilekçeyi 15 inde başlayacağım diye vermiş. Ben maaşlara ekledim ve maaşı hesaplattım. Kendisine de maaş farkı vermeyeceğim o konuda da sıkıntım yok. Ancak sigorta girişini ayın 14'ü bugün mü yapmalıyım okuldan başlama yazısını ona...
  29. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Sendika Kesintisi Yapılmamış Öğretmene Geriye Dönük Kesinti Nasıl Uygulanır? Toplu Sendika Ücreti Nasıl Ödenir?

Öncelikle herkese kolaylık dilerim. Bir öğretmenimize ait sendika kesintisi maaşları teslim ettikten sonra elimize ulaştı. Bu kişiye sendika kesintisini geriye dönük olarak yapıp,toplu parasını verebilir miyiz? Yoksa kesintiyi muhasebeye yatırtıp kişiye sendika ikramiyesini mysden mi yapmamız...
  30. İsmail58

Çözümlendi | Kilitli Maaşından Hariç Ödeme Alan Personele Vergi İşlemi Nasıl Yapılır?

Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Sorum şu: Bir öğretmenimiz, öğretmenevinde kimyager olarak çalışıyor ve öğretmenevi bu kişiye ücret ödüyor. Bu öğretmenin aldığı ücret var ise vergisini KBS de nasıl girmeliyiz ve geriye dönük 5 aylık girilmeyen bir vergi kısmı var bu konuda ne yapılması...
Geri
Üst Alt