Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Adalet Uzman Yardımcısı Maaşı Hesabı Ile Ilgili

Bakanlığımıza mahkeme kararı ile göreve iade olan 6/1 derece kademedeki bir adalet uzman yardımcısı geldi maaş parametreleri ile ilgili bilgiye nasıl ulaşabilirim ? Adalet uzman yardımcısı maaşı yapan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum herkese iyi çalışmalar dilerim.
  2. Çözümlendi | Kilitli Memur Emeklisi Bekar Bir Kadın Vefat Eden Emekli Memur Babasının Maaşını Alma Koşulları Hakkında Bilgi

Bu sorumu hangi başlıkta sormam gerektiğine karar veremediğimden diğer kategorisinde bilgi rica ediyorum. Yüzde doksan üstü engelli kadın/erkek ikisi de bekar ve ikisi de memur emeklisi.Anne yıllar önce vefat etti.Babaları da yeni vefat etti ve baba albay emeklisi olduğu için emekli maaşı olarak...
  3. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel Ek Bi̇ldi̇rge Nedeni̇ İle Gelen İpc Cezası

Kurumumuzça askere gidip gelen bir sözleşmeli personelimizin ek bildirgesi nedeniyle bir idari para cezası geldi mysv2 den ödeme emrine bağlıyarak ödemek istiyoruz ancak ne saymanlık ne sgk muhatap bulup doğru kodlara ulaşamadık.4 b idari para cezası gelip ödeme emrine bağlayan arkadaşlardan bir...
  4. Çözümlendi | Kilitli Kıst Maaş Hesabında Geli̇r Vergi̇si̇nde İstisna Hesaplama

Askerlik dönüşü göreve başlayan bir personelime manuel maaş hesabı yaparken gelir vergisi hesabında tıkandım.KBS den örnek kıst bir maaş çıkarttım ancak buradaki gelir vergisi hesabını da bir türlü tutturamadım.Kaçırdığım bir şeyler olmalı ? Kıst maaşta agi kalktıktan sonra gelir vergisi...
  5. Çözümlendi | Kilitli Kadrosu Tekniker Olup Teknik Yüksek Öğretmen Okulu Mezunu Personelin Ek Ödemeleri Ile Ilgili

Kadrosu tekniker olup iki yıl önce teknik yüksek öğretmen okulu mezunu olan personelimiz geçmişe dönük olarak teknik öğretmenlik nedeniyle hak ettiği ek ödemelerini talep etmektedir. Yan ödeme kararnamesine göre yan ödeme ve özel hizmet tazminatı farkını kişinin talep tarihinden geriye dönük...
  6. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Işçi Anne/Baba Engellik Durumunda Vergi Indiriminden Yararlanabilir Mi?

Sürekli işçi babası %93 engelli vesayetini üzerine almış ve bize engellilik indiriminden yararlanıp yararlanamayabileceğini soruyor. Bu konuda bilgi paylaşımı rica ediyorum herkese iyi çalışmalar dilerim.
  7. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeliden Kadroya Geçen Personel Maaş Hesabında Gelir Vergisi İstisnası Sorunu

Başkanlığımız sözleşmeli kategorisinden kadrolu personel olarak statü değiştirerek kadrolu personel maaşı hesabı yaptığımız personellerimizin maaşlarını kbs den hesaplatıp kontrol ettiğimizde aylık matrahı asgari ücretin altında kalanlardan da gelir vergisi kesintisi yapıldığını gördük çağrı...
  8. Çözümlendi | Kilitli Sağlık Hizmetleri Sınıfında Bir Üst Öğrenim Görenlerin Yan Ödeme Ve Tazminat Ödemesi Hakkında

Bakanlığımıza daire tabibi olarak atanan ancak dahiliye uzmanlığı eğitimi olan bir doktorumuza biz atama onayında daire tabibi olarak atanması nedeniyle daire tabibi maaşı ödüyoruz ancak haklı olarak uzmanlığı olan doktorumuz neden uzman maaşı yapmadığımızı sormakta bizde bizim gibi olan bir kaç...
  9. Çözümlendi | Kilitli 5510 Hakim Maaşı Hesabında Kesenek Matrahı Hesabı

5510 Sayılı Kanuna tabi olarak 2008 10.ay sonrası göreve başlayan Hakim ve Savcı maaşlarında manuel yaptığımız hesaplama ile KBS nin hesaplamış olduğu kesenek arasında bir çelişki olması nedeniyle burada gözden kaçırılan bir detay var mı ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşların bir göz atmasını...
  10. Çözümlendi | Kilitli 2008 Öncesi Hizmeti Olan Hekimin Yeniden Göreve Dönüş Sonrası Geçmişe Dönük Fhz Ile Ilgili Ödeme Durumu

15/03/1994 tarihi itibariyle mesleğe başlamış olan ve bu süre zarfında ne kadar boşluğu olduğunu bilmemekle birlikte kurumumuza yeniden atama yapılan sağlık personeli kurası sonucu ataması yapılan daire tabibini ücretsiz izin dönüşü olarak kbs sistemden çekip maaşını hesapladık.15 yıl hizmeti...
  11. Çözümlendi | Kilitli Daire Tabibi Olarak Atanan Uzman Tabib Maaş Hakkında

Bakanlığımıza aşağıda eklediğim onaya göre atanan bir daire tabibimiz var.Bu hafta izinde olduğum için kendisiyle birebir konuşma şansımız olmadı ancak iş yerindeki şefimize kendisinin dahiliye uzmanı olduğunu söylemiş ve onaydan anladığıma göre memuriyete başlangıcı eski 5434 e tabi başlamış...
  12. Çözümlendi | Kilitli Sendikalı Işçi Ile Sendika Üyesi Olmayan Işçinin Mali Hakları Arasındaki Farklılıklar

Kadrolu işçilerden sendika üyesi olan ve olmayan personelin maaşlarına yansıyan/yansımayan mali haklarına ilişkin ilgili bir başlık var mı ? Ya da bu konuda en doğru bilgiye nasıl ulaşabilirim, teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar diliyorum.
  13. Çözümlendi | Kilitli Daire Başkanı Ek Gösterge Düzenlemesi Ile Ilgili

Başkanlığımıza 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2.maddesinin 2.fıkrası 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 B , 74 VE 132.Maddelirnce başkanlığımıza atanan Daire Başkanlarının yeni düzenlenen ek gösterge sınıflarından hangisine tabi olacağına dair tereddüt oluştuğundan ilgili atama...
  14. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Işçi Askere Giderken Kıdem Tazminatı Alabilir Mi ?

Bakanlığımızda taşerondan kadroya geçen sürekli işçi kısa dönem askere gidecek ve kıdem tazminatını almak istiyor. Bu şartlarda kıdem tazminatını alabilir mi ? Emekli olurken eğer ki kıdem tazminatını alabilecekse askere giderken mahsuplaşma yapılması gerekmez mi ? Bilginizi rica ediyorum.
  15. Çözümlendi | Kilitli Mesai Bitimi Görevden Ayrılma Durumunda Ayrılış Bildirgesindeki Tarih Sorunu

5510 Saylı Kanuna Tabi 4/C li, 657'ye 4/A'lı Memur bir personelimiz 04/11/2022 tarihinde mesai bitimi görevinden ayrılarak naklini o şekilde not düşerek düzenliyoruz ancak SGK çıkışını henüz yapmadım çünkü ayın 4 ü itibariyle yapsam o gün ayrılmış gibi olacak 5 i cumartesi günü oluyor. Kişi...
  16. Çözümlendi | Kilitli Mühendisken 68/B Göre Daire Başkanı Olarak Atanan Kıst Maaş

Mühendisken 68 B ye göre daire başkanı olarak atanan bir personelimize atama döneminde 68 B ye göre atandığı kısmı gözden kaçtığı için şimdi geriye dönük kıst maaş yapacağım.Kıst maaş kalemleri tamamen farklı olduğundan mühendis maaşı içinde kıst maaş yapacağım döneme ait ödemiş olduğum maaşa...
  17. Çözümlendi | Kilitli Daire Başkanı Maaş Hesabında Makam Tazminatı

Adalet Bakanlığımız Daire Başkanlığında 4 adet genel idari hizmetler sınıfına tabi daire başkanımız bulunmakta ve maaşlarındaki esas ödeme unsuru olarak ücret göstergesi+tazminat göstergesi, sosyal haklar (eş çocuk) ve sosyal güvenlik primlerinden oluşmakta ancak bir kaç gündür maaşlarını...
  18. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personel Eylül Maaş Hesabında Istisnaların Yanlış Uygulanması Sorunu

4b li personelimizim KBS sisteminde hesaplanan maaşlarında gelir vergisi istisnaları kimine Temmuz ayı istisnası 825,05 TL, kimine ise 1100,07 TL gibi farklı rakamlar üzerinden kesilmiş gibi görünüyor çağrı açarak ben bu tutarsızlığın diğer aylarda olmaması için düzeltilmesini isteyeceğim ancak...
  19. Çözümlendi | Kilitli Kurumlar Arası Geçici Görevlendirilen Personelin Gss Kesintisi Ve Maaşla Ilgili Diğer Özlük Işlemleri

375 Sayılı KHK'nin Ek-25.Maddesi hükmüne göre kurumlar arası geçici görevlendirmeyle 1 yıl süresince başka bir kurumda görev yapacak olan kadrolu personelimizin maaş,özlük ve GSS kesintisini kadrosunun bulunduğu kurum mu yoksa görevlendirmesinin yapıldığı kurum tarafından mı yapılacağına dair...
  20. Çözümlendi | Kilitli 4/B Li Personelin Sgk Sisteminden Keseneklerinin İstenmesi

Merhabalar benim sormak istediğim konu SGK'nın prim iade işlemlerini artık sistem üzerinden göndermemizi istemesi nedeniyle 4 b li personele borç çıkarttıktan sonra fazla kesilen keseneklerin iadesi için sgk nın kesenek isteme sistemi üzerinden nasıl bir işlem yapabileceğimiz hakkında bilginiz...
Geri
Üst Alt