Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
herkese iyi mesailer öncelikle, kurumda doçent unvanını almış bir dr öğr üyemiz vardı, bugün itibariyle doçentlik kadrosuna atandı. ek olarak hangi farkları veriyoruz. unvanı aldığı zaman ek göstergesini 4800, üniversite ödeneğini de 175 yapmıştık zaten, bunun haricinde ne farkı alır? Elinizde...
herkese iyi mesailer öncelikle, unvan değişikliği sebebiyle kurumiçi birim değiştirecek bir öğretim elemanının sigorta çıkışını ayın 14ünde mi 15inde mi yapmalıyım ki fark veya geri ödeme işlemi olmasın?
arkadaşlar herkese iyi mesailer, derece kademesi 4/1 olan 800 ek gösterge alan şefin ekteki terfi cetvelinden(I sayılı cetvelden) hangisini seçmeliyim, fazla para ödememek adına.
arkadaşlar herkese iyi mesailer, Hitapla ilgilenen veya terfiden anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirler sanırım. kurumda Hitap'a ben bakıyorum, bugün temmuz ayı terfi listesi geldi , bir şey dikkatimi çekti, diğer birimlerde çalışan personellerden bazılarının ödemeye esas dereceleri yüksek...
arkadaşlar mrb, iyi mesailer. kurumda müdürümüz değişti, bunu ekli yerden sadece 1. Yönetici kısmını mı değiştiriyorum? yoksa hem 1. Yönetici hem, 1. Kullanıcı'yı mı değiştiriyorum. kararsız kaldım. bilen yardımcı olabilir mi? tşkler.
arkadaşlar mrb, iyi mesailer öncelikle.
sorumun konusu başlıkta da yazdığım üzere matrah birleştirme. şöyle ki; kurumdaki bir öğretim üyesi başka bir üniversitede proje yapıyor ve döner sermayeden para alıyor. O üniversitenin mutemedi beni aradı ve 10.788,19 gibi bir rakam verdi. Bunu matrah...
Arkadaşlar mrb, iyi mesailer herkese öncelikle. Sorumun cevabını muhtemelen üniversitede çalışan arkadaşlar daha iyi biliyorlardır. Şöyle ki; doçent unvanını alan bi hoca var maaşını yaptığım(kadroya henüz atanmadı). Memurlarnette bi danıştay kararı gördüm mali haklarına dair, eke de...
arkadaşlar merhaba, covid-19 tedbirleri kapsamında işe gelmeyen (risk grubunda olan) bir teknik personel var maaşını yaptığım. bunların bölge tazminatları çalışılıp alınıyo bildiğiniz gibi. e-nabızdan belge alıp göndermiş dolayısıyla işe gelmeyecek. gelmediği günlerdeki ek tazminatını kesmeli...
arkadaşlar herkese merhabalar, iyi mesailer. Çok kısa bir şey soracağım. 7nci derecede bir bilgisayar işletmeni için 1 sayılı cetvelde hangisini seçmem gerekiyor? 2 sayılı cetvel de kendiliğinden seçili geldi zaten, onu öyle seçmem gerekiyor sanırım. şimdiden tşkler.
arkadaşlar mrb, aranızda maaş işlemleri haricinde HİTAP terfi programı kullananlar var mı? Personelin terfisini siz mi takip ediyorsunuz yoksa personel daire başkanlığından mı size geliyor? Elinde basit ,kullanışlı bir terfi takip programı olan varsa yükleyebilir mi? tşkler.
arkadaşlar merhaba ve de iyi mesailer. kurumiçi nakil gidecek olan ve sigorta çıkışını yapmam gereken bir personelim var fakat sigortalı tescil işlemlerine girdiğimde ayrılış bildirgesi kısmı görünmüyor bu personelde. ekte de görüldüğü üzere sadece bu ekran var, neden kaynaklıdır anlamadım ve...
arkadaşlar öncelikle merhaba, kbsde yeni gelen bir personeli tanımlamaya çalışıyorum, atama kararnamesinde kadro derecesi 3. Ama ekte koyduğum ekran görüntüsüne de bakarsanız 3. derece yok kbsde ve dereceyi seçmeden de kayıt yapamıyorum. bu sorunu nasıl çözebilirim?
1582628049
sorun çözüldü...
arkadaşlar mrb, bi akademik personele döner sermaye kesintisi yapıyorum. 666 KHK'dan düşüyor(999 TL). Yalnız bunu vergi matrahına mı işlemem gerekiyormuş, konuya vakıf değilim, yanlışım varsa düzeltin. buna nasıl vergi matrahı oluştururum, nerden girerim? tşkler.
arkadaşlar mrb. şöyle bir nafaka evrakı geldi, şubat maaşına işlem yapacağım. fakat nasıl bir yol izleyeceğim? şundan soruyorum; bu personelin hali hazırda kestiğim bir banka icrası var,1100 tl civarında. fakat öncelik nafakanın biliyorum. sormak istediğim;
+2091 tlyi net maaştan kesiyorum...
arkadaşlar herkese iyi mesailer, az önce 14 günlük maaşları hesaplattım. 2019 temmuz farklarıyla karşılaştırdım. Eksik çıkıyor, bu normal mi? Misal; temmuz 2019 farklarında 101 tl alan bir personel ocak 2020 farkında 87 alacak. Neden düşük çıktı anlamadım. bilen varsa aydınlatabilir mi?
arkadaşlar mrb, birime kadrosu gelen bir profesör lojmanda kalıyormuş, daha önce hiç lojman kesintisi yapmadım. bunu kbsden nasıl yapabilirim, neye göre tutarı hesaplarım, maaş evrakına eklenecek bi evrakı var mıdır? lojman kesintisi yapan arkadaşlar yardımcı olabilirse... tşkler.
Herkese iyi mesailer öncelikle,
Kbsden maaş girişi yapılmıyor, tahmini ne zaman açılır acaba?
Esas soruma gelecek olursam, kbsden maaşla birlikte bir personele ek bordro düzenlemem lazım(doçent-prof maaş farkı), fakat nasıl yapılıyor tam bilmiyorum, bir mutemet arkadaşım yapıyordu fakat şimdi...
Herkese iyi mesailer öncelikle, geçen hafta bu konu ile ilgili yazı bana sevk edilince haberdar oldum, muhtasar beyanname ile ilgili konu başlıklarını inceledim ama çok bi şey anlamadım. sormak istediğimi iki şey var:
-Birincisi, kurumun maaş mutemeti benim, maaş yapan kişiler mi bunu yapmak...
Arkadaşlar mrb,acil yardımınıza ihtiyacım var. Kbsde bi hocaya yanlışlıkla bes girişi yaptım, kaydettim. Şimdi silmek istiyorum fakat silme butonu aktif olmuyor. Ne yapmalıyım nasıl silebilirim, yarın maaş yapıcam.
merhabalar, daha önce benzer bir başlık açılmıştı ama benim sormak istediğim başka. Yeni gelen personelin sisteme kayıt edilmesi gerek yazıyordu sitede ama ben son gelen personelleri bese kaydetmedim. Bunun için de bana bir şey denmedi. Kaydetmediğim personeller için bi yaptırım olur mu bana...
arkadaşlar mrb, daha önce aynı konuyu heyet raporları için sormuştum ama normal sağlık raporunda bölge tazminatını kesebilir miyim? Teknik personel 10 günlük sağlık raporu almış, bölge tazminatını kesmeli miyim. normalde 7 günden sonrasını kesiyoruz raporlarda, bunda da aynısını mı...
Mrb, ekte koyduğum doğum öncesi rapora göre geliştirme ödeneği kesintisi yapılır mı? Yasada"Bir takvim yılında toplam 15 günü aşmayan mazeret izni süresince" gibi bir ibare var. 23ünde başlayan doğum öncesi rapor 6 eylülde 15 günü dolduruyor. 7sinden itibaren 8 günlük geliştirme ödeneğini...
10.07 2019-08.08.2019 tarihleri arasında heyet raporu alan bir teknik personelin bölge tazminatı kesilir mi? Ağustos maaşında kesmedim, bilmediğimden. Memurlar.nette de şöyle bir şey okudum konuya dair:
"Heyet Raporu;
a-) İş yerinde meydana gelen (iş kazası) kaza sonucu alındı ise; bu durum...
mrb. kurumda maaşını yaptığım bir personelin boşanmış olduğunu öğrendim, kbsde mernisten sorgulatınca da gerçek olduğunu gördüm. fakat bize herhangi bi belge vermediği için benim bundan haberim yoktu ve maaşında eş yardımı vermeye devam etim. şimdi ne yapmalıyım. fazladan aldığı eş yardımını...
arkadaşlar mrb kesenek konusunda bi sıkıntım var. bi hocaya ek gösterge farkından kaynaklı ek bordro yaptım bu ay. ve bunun keseneğini ek mahiyette (sadece bir dönem) kısmından yapmaya çalıştım. 2 tane sorum var buna ilişkin :
1. ek bildirge sebebine "geçmişe dönük yapılan terfi işlemi sonucu...
Mrb çalıştığım birimde öğrenci stajlarından dolayı 5750 tl civarı bir idari para cezası yedik(bildirgeleri eksik verdiğimiz için) sgk’ya sorduk, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde yatırırsak %25 indirimli yatıracağımızı söylediler. Şimdi bu cezayı kim ödeyecek? Şifre kimin adınaysa o mu...
mrb. staj bildirgesini yaparken asgari tutarın brüt tutarını günlük 85.28den değil de 42.64ten yaptık. dolayısıyla eksik oldu. bunu düzeltebilir miyiz, yoksa ceza mı yeriz. acil yardım.
mrb. ek gösterge farkından(doçent-profesör) kaynaklanan maaş farkını nasıl hesaplayabilirim, bunun için bi hesaplama robotu veya güncel bir şablon elinde olan varsa atabilir mi lütfen?
mrb, rektör yardımcısı maaşı yapan var mı aramızda bilmiyorum ama kbsde "diğer tazminat" kısmında hangi maaş unsurları olacak, isim gizleyerek bi ekran görüntüsü atabilecek olan veya hangi maaş kalemlerini aldığı konusunda yardımcı olabilecek var mıdır? mesela idari görev ödeneği,makam...
21 Haziran 2019 tarihli atama kararnamesiyle doçentken profesör olan bir hoca aynı gün rektör yardımcısı olarak atanıyor. Atama kararnamesinde ek göstergesi 5300 yazıyor. Ama 2914 sayılı yüksek öğretim personel kanununda rektör yardımcılarının ek göstergelerinin 6400 olduğunu gördüm. Şimdi...
herkese mrb. üniversitenin farklı biriminde doçent olan bir hocamız bugün itibariyle profesör kadrosuyla birimimde göreve başlayacak,kararnamesi çıktı. nakil alacağım yani kbsde. şimdi
-bunun maaşını 24 günlük kıst maaş +tam maaş mı vereceğim temmuz maaşında? kıst maaşı kbsden yapabilir miyim...
arkadaşlar mrb,forumda yeniyim,mutemetliğim de yeni. Sormak istediğim şeyi forumda tarattım fakat bulamadım, varsa link atabilirseniz...
Sorum şu: çalıştığım Birime doktor öğretim üyesi alıyoruz. Kararnamesi henüz çıkmadı ama Temmuz maaşına yetişirse diye soruyorum, diyelim ki göreve 29...