Arama sonuçlarınız

1. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli İhraç Dönüşü Geriye Dönük Promosyon, Giyecek Yardımı Ve Sendika Ödemeleri

merhabalar Bir personelimiz 2016'da ihraç edilmişti mayıs ayında tekrar göreve döndü personel ihraç edilmeden önce aldığı son maaşta sendika üyesiydi ve sendika kesintisi yapılmıştı ama ihraç dönüşü maaşını verdiğimizde sendika kesintisi yapmadık ve sendikanın toplu sözleşme ödemesini vermedik...
  2. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Taşerondan Geçen İşçinin Daha Önceki Çalıştığı Yıllara Ait Kıdem Tazminatı

Mrb Kumrumuzda 4/D sürekli işçiyi (Taşreondan Geçen) emekliye ayırdık. Sgk hizmet dökümüne baktığımda işçi 2003 tarihinden 18.10.2010 yılına kadar hastanemizde çalışmıştır. 18.10.2010 yılında sgk çıkışı verilmiş ve işçi özel şirketlerde çalışmıştır. işçi 16.10.2012 yılında tekrar hastanemize...
  3. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Sağlık Bakanlığı Fhz'den Yararlanacak Unvanlar Hakkında Sorular

Merhabalar Kurumumuzda Sosyal Çalışmacı, Çocuk Gelişimcisi, Yaşlı Bakım Teknikeri, Patoloji Teknikeri ve Biyolog olarak çalışıp aktif olarak Teşhis, Tetkik ve Tedavi aşamasında görev yapan personeller bulunuyor. Bunlara Fiili Hizmet bildirecek miyiz? İkinci sorum idari birimde çalışan tekniker...
  4. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Xml Şablonu Farklara Ait

Mrb Toplu sözleşme fark xml şablonu lazım.
  5. saitsahin

Mutemet Arşivi Taşerondan Kadroya Geçen İşçilerde Kıdem Tazminatı Hesabı

Mrb 4 D sürekli işçi kıdem tazminatı hangi tarihten itibaren hesaplanır (işçi 1997 tarihinde hastanede çalışmaya başlamış) bununla ilgi görüş ya da bakanlık yazısı var mı?
  6. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Yüklenme Senedi Hakkında

Merhabalar İl sağlık müdürlüğünden üst yazı geldi, istifa edecek olan bir uzman doktordan yüklenme senedi iadesi alacam, işlemi ilk kez yapacağım için aklımda çok fazla soru var doktor 48 ay uzmanlık eğitim gördü ve şimdi zorunlu hizmeti bitmeden istifa edecek, uzmanlık eğitimi bittikten sonraki...
  7. saitsahin

Mutemet Arşivi Sürekli İşçi Gece Çalışma Süresi Ve Farkı (%35) Hesabı

Mrhb arkadaşlar akşam saat 20:00 sabah saat 08:00 arası çalışan bir işçi kaç saat gece çalışması hak eder.(gece çalışması %0,35) Toplu iş sözleşmesinin 23. Maddesine göre
  8. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli İhraç Sürecinde Üst Öğrenim Bitiren Personelin İntibakı Maaş Ödemesinde Yapılır Mı ?

Kolay gelsin. 2016 Yılında ihraç olan bir personelimiz 2022 yılında başlayış yaptı. ancak ihraç sürecinde 2020 yılında üst öğrenim bitirdi, geriye dönük maaş ödemesini üst öğrenimi dikkate almadan ödeme yaptık. bize ödeme üst öğrenim üzerinden hesaplamanın yapılabilmesi için, kişinin kuruma üst...
  9. saitsahin

Mutemet Arşivi Geçici Görevlendirilen Işçiye Ait Fazla Mesai Ssk Primleri Ve Ödenmesi Hangi Kurum Sağlar

4 D sürekli işçi kurumumuza görevlendirmeyle gelen işçini fazla mesai gece çalışma farkı maaş aldığı kurumun vergi kimlik numarası ile ödeme emri oluşturdum ver mesai brüt tutarını gönderdim ancak maaş aldığı kurum ödemesini yapmıyor. Gerekçesi bizim kurumda hizmet etmediği için hic bir ödemeyi...
  10. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Kadro Davasını Kaybedip Tekrar 4B'ye Geçen Personelden İade Alınır Mı

merhabalar kurumumuzda süresiz 4bli sözleşmeli iken mahkeme yoluyla kadro davasını kazanıp 657 kadrolu statüye geçen 3 personel bulunmakta. Bunların dosyası istinaf mahkemesinden ret yiyip döndü ve tekrar 4bli statüye geçtiler ama bu esnada dört ay 657 kadrolu olarak çalıştılar ve kadrolu maaşı...
  11. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Görüş Yazısının İl Sağlık Müdürünün İmzasıyla Çıkacağına Dair Bakanlık Yazısı.

Kolay gelsin... bizim başhekimin imzasıyla il sağlık hukuk biriminden bir görüş talep ettim, ancak bana yazıyı iade ettiler gerekçe olarak görüş yazısının il sağlık müdürünün imzasıyla çıkması gerektiğini not düşürmüş. 2021 yılında yazıların il sağlık müdürü imzasıyla çıkması gerektiğine dair...
  12. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin Eski Hizmetleri 5 Yılı Doldurması Halinde Etkilermi?

merhabalar sözleşmeli bir personelimiz 2017 yılında başladı ama 2009 yılından beri özel hastanelerde ve sağlık ocaklarında çalışmış ve sgk hizmet dökümünde hizmet primleri var. Sözleşmeli personeller beş yıl on yıl ve on beş yıllarını bitirince brüt ücretleri artıyor. Şimdi bu personelin bizden...
  13. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Yüksek Li̇sans Bi̇ti̇ren 4B Sözleşmeli̇ Personeli̇n Maaşı

meraba kolay gelsin; kurumumuzda görev yapan bir 4b sözleşmeli personel Yüksek lisansı 23.02.2017 tarihinde bitirmiş, bu personelimizin maaş ödemesinde herhangi bir değişiklik olacak mı, olacaksa geriye dönük hakkedişleri ödenecek mi ? ayrıca personel uzman hemşire unvanı için bakanlığa...
  14. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli 4924 Sayılı Kanun Ve 4B Sözleşmelilerde Derece İlerlemesi Olmadığına Dair Resmi Yazı

Merhabalar 4924 sayılı statüde ve 4B Sözleşmeli statüde çalışanlar için bildiğimiz üzere derece ilerlemesi olmuyor ama bunların resmi dayanağı bana lazım Örneğin; 4924 sayılı statüde çalışanlar için şu yazının şu maddesine istinaden ödemeye esas derece ilerlemesi olmaz diye resmi yazı arıyorum...
  15. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Ek Karşılık Keseneği Hakkında Birkaç Soru

merhabalar ek karşılık keseneğinin nasıl yapılacağı forumda paylaşılmış ama benim birkaç sorum daha var tdms>M1 raporlarında SGK Ek Karşılık Tahakkuku Prim Ödemeler kodunda 24.664 tl tutar var mossip'ten bunu bildirirken bunu mu yazacaz yoksa bu kodun %20'sini mi yazacaz (4932 TL mi yazacam)...
  16. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Unvan Değişikliğinde Oyak Kesintisi Devam Eder Mi

merhabalar, askeri hastaneler sağlık bakanlığına geçtikten sonra v.h.k.i. kadrosundan bir personel ilçe devlet hastanesine tayin oldu. İlgili personel unvan değişikliği ile sağlık teknikeri olmak istiyor, unvan değişikliğinde oyak kesintisi devam eder mi yoksa kesinti biter mi, yoksa unvan...
  17. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personellerin Derecesi Ekobs'ta İlerliyor Mu

tekrardan merhabalar (bugün açtığım ikinci ekobs konusu) 4924 sözleşmeli doktorların ve 4B sözleşmeli personellerin maaşlarında derece ilerlemesi yok çünkü sözleşme ücreti üzerinden maaş alıyorlar. Buradan hareketle sabit ve ek ödemelerinde de derece ilerlemesi yapmıyorduk. Mesela 4924...
  18. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Ekobs'ta Hayat Sigortası İndirimi Yansıtılması

merhabalar bir doktorumuz her ay yüksek bir meblağda hayat sigortası ödüyor ve vergi indirimini maaşına yansıtıyoruz. Maaşa yansımayan 3500 tutarlık kısmını ekobsta vergi matrahı kısmındaki hayat sigortası kısmına aktarıyorum. Ek ödemesini hesapladığımda ise ek ödemesine yansıyan hayat sigortası...
  19. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Lise Stajyer Öğrenci Mys Harcama Kodları

mrb staj ücreti genel bütçeden yapılacak harcama kodlarını bulamıyorum harcama kodları hangileridir.
  20. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Devamsızlık Nedeniyle Iş Akdi Sona Erdirilen Sürekli Işçiye Kıdem Tazminatı Ödenirmi?

mrb. 4 d Sürekli İşçi 2014 yılında kuruma başladı ve 2021 yılında işten çıkarıldı. işçiye kıdem tazminat ödemesi yapılır mı?
  21. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Rapor Ve İzinler Hakkında Birkaç Soru

merhabalar rapor ve izinler hakkındaki sorularıma ayrı ayrı başlık açmaktansa hepsini burada sorayım dedim 1-15 Aralıktan sonra alınan ve Ocak ayına da sarkan raporların kesintileri nasıl olacak. Örneğin personel ayrı ayrı 7+7+5 gün tek hekim raporu aldı ya da tek seferde 30 gün heyet raporu...
  22. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli 4 D Sürekli Işçi 2021 Kıdem Tazminat Karşılık Brüt Tutarı

mrb 4 d işçiler için yıl sonunda yapılan kıdem tazminat karşılık hesaplamalar 2021 yılı için brüt 3577,50 TL mi yoksa 4821,60 olarak mı hesaplanacaktır.
  23. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Unvan Değişikliği Yapan Personele Maaş Farkı Ödenir Mi?

selamün aleyküm, unvan değişikliği sınavına giren V.H.K.İ personel Tıbbi Sekreterlik unvanı aldı, ama bu unvan 17.12.2021 tarihi itibariyle geçerli bu personele aralık maaşını V.H.K.İ olarak ödedik şimdi geriye dönük tıbbi sekreterlik maaş farkını verecek miyiz yoksa ocak 15 ten geçerli olmak...
  24. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli İhraç Dönüşü Personelin Geriye Dönük Maaş Ödemesini İhraç Edildiği Kurum Mu? Yeniden Göreve Başladığı Kurum Mu Öder

iyi günler arkadaşlar, ihraç dönüşü bir personel kurumumuzda başlayış yapmıştır, fakat bu personel bizden ihraç olmadı başka bir kurumdan ihraç olmuştu ama ihraç dönüşü bizde başladı. bu personelle geriye dönük hakkedişlerini eski kurumumu ödeyecek yoksa biz mi ödeyecez. teşekkürler şimdiden.
  25. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Kbs'de Gerçekleştirme Görevlisi Ve Harcama Yetkilisi Değişikliği Hk.

selamün aleyküm; bizim müdür ve başhekim değişti yeni gelen müdür ile başhekimi kbs de Kurum Bilgileri Giriş Ekranı'ndan ekledim 657 kadrolu maaşlarda münferit hesaplamaların ekli evraklarında(sendika vb.) ve 4b sözleşmeli personellerin ödeme evraklarında(ödeme emri ve diğer ekli evraklar) eski...
  26. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Mys Ödeme Emri Oluşturmada Hata

mrb; Mys de ödeme emri oluştururken Geliştirici Hata Takip Numarası: 33973ADB-44E6-4545-B7C1-A673DFFBDD20 hatası alıyorum genel bir hata mı bu acaba.
  27. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli İşyeri̇ Ve Güvenli̇ği̇ Heki̇mi̇ Olarak Görevlendi̇rilen Doktora Ödenek Verilirmi?

Kolay gelsin, işyeri ve güvenliği uzmanı olarak görevlendirilen doktora ödenek ödüyorduk ama şimdi ödeneğin ödenmeyeği söylenildi bize bu konuda yardımcı olabilir misiz ödenecek mi ödenmeyecek mi. teşekkürler şimdiden
  28. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli 4B Den Kadroya Geçme İşlemleri̇nde Geri̇ye Dönük Düzeltme Nasıl Yapılır?

slm; Kurumumuzda görevli iki 4/b'li iki personelin kadroya geçme işlemlerini 15/07/2021 tarihinde yapmamız gerekirken 15/06/2021 tarihinde yaptık, bu personellerimizin sigorta çıkışlarını yaptık, kadrolu statüden girişini yaptık. ama il sağlıktan bize bu iki personellerin durumlarını 15/07/2021...
  29. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Eş Durumu Yolluğu Hangi Durumlarda Tam Hangi Durumlarda Yarım Verilir

merhabalar kurumumuza eş durumuyla atanan bir personele sürekli görev yolluğunu yarım olarak verdik çünkü harcırah kanunu 45. maddenin ek maddesinde "Bu maddeye göre harcıraha müstehak memur veya hizmetlinin eski görev mahallinden yeni görev mahalline atanan memur veya hizmetli eşine (c) bendi...
  30. saitsahin

Mutemet Arşivi Toplu Sözleşmeden Önce Vefat Eden Işçi

05.2021 tarihinde sürekli işçi vefat etti. kuruma alacakların için dilekçe vermiş kıdem tazminatı vereceğiz. tis ten oluşan geriye dönük haklardan faydalanır mı? sendika üyeliği de var.
  31. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli 4B Sürekli Görev Yolluğu

meraba; eş tayini ile bize gelen personellere sürekli görev yolluğu hesapladım maliyeye gönderdim benden, 4b'lilerin yolluk alabildiklerine dair kanun maddesini istedi elinde olan varsa buraya atabilir mi şimdiden teşekkür ederim.
  32. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli 375 Khk Sabitte Geriye Dönük Terfi Farkı

merhabalar bir personelimizin derecesi 1-4 iken ekobsta 3-3 olarak ödeme yapmışız şimdi ağustos 2019'a kadar geriye dönük fark hesaplamaya çalışıyorum ağustos 2019 döneminde fark yaptığım zaman personele 130 lira fark çıkıyor, benden daha iyi bilen birine sorunca fark yapma dedi çünkü ağustos...
  33. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Lise Mezunu Memur Personel Lisans Okurken Önlisans Mezunu Sayılır Mı

merhabalar lise mezunu bir Memur personel açıktan 3. sınıf sağlık yönetimi lisans okuyor üniversiteden bir yazı almış lisans mezunu öğrencimiz önlisans mezunu olmaya hak kazanmıştır diye personel de diyor ki bu yazıya istinaden maaşımı önlisans alabilir miyim diye
  34. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Kesenek Prim İadesinde "Girdiğiniz Vergi Numarası, 4/C Tescil Uygulamasındaki Vergi Numarası Ile Uyuşmamaktadır." Hatası

PRİM İADE talebi oluşturuyorum yalnız böyle bir hata alıyorum bizim kullandığımız mevcut vergi kimlik numarasını girmeme rağmen bu hatayı alıyorum Girdiğiniz vergi numarası, 4/c tescil uygulamasındaki vergi numarası ile uyuşmamaktadır. Eski ve Yeni Vergi Numaranız ile Saymanlık Kurum Numarasını...
  35. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli İstifa Sonrası Bildirilen Primin Iadesi

İyi günler; kurumumuzdan 01.07.2021 tarihinde istifa edip giden bir personelin ayrılış bilgisi bize gelmediği için 15 temmuzda peşin maaş aldı(44 gün iade), ayrılışını fark edince iletişime geçtim fakat primleri iade etmek istemiyor primlerini de iptal edemiyorum üzerinden zaman geçmiş süre...
  36. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli Işçi 6 Aylık Koruma Kararı Alırsa Maaş Ödenirmi?

4 d sürekli işçi can güvenliği olmadığı gerekçesiyle 6 aylık valilik kararıyla koruma altına alınmıştır. bu işçi personele ilgili nasıl bir yol izlenmeli maaş verilir mi?
  37. saitsahin

Mutemet Arşivi Sehven Keseneğe Giden Primler Ve Primlere Giden Kesenekler Kargaşası

merhabalar bugün size maliye ve sgk arasından kaynaklanan sıkıntıdan dolayı kurumumuzun kabaran sgk borçlarından bahsetmek istiyorum hem 4B sözleşmeli personellerin primlerini bildirdiğimiz e-bildirge sisteminde hem de memurların keseneğini bildirdiğimiz kesenek bilgi sisteminde borçlarımız var...
  38. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli 4 Yıllık Sosyoloji Bölümünü Bitirmiş Ve Derecesi 1/4 Bu Personelin Yan Ödeme Ve Ekgöstergesinde Bir Değişiklik Olur Mu?

Slm; Kurumumuzda görevli bir V.H.K.İ. bir personel daha önce sosyal hizmetler bölümünü bitirmiş ve haklarından faydalanmış, ama şimdide 4 yıllık sosyoloji bölümünü bitirmiş ve derecesi 1/4 bu personelin yan ödeme ve ekgöstergesinde bir değişiklik olur mu ?
  39. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli 5434 Kıst Maaş Hesaplamada prim neden kesilmiyor.

slm, Ücretsiz izin dönüşü memuriyete dönüş yapan 5434 öncesi personel için KBS de kıst maaş giriyorum ama kesenek kesmiyor normal maaşında kesinti yapılıyor sıkıntı yok, bizim kullandığımız kbs dışı fonet sisteminde hesaplamak istedim ama kıst maaşta ordan da kesmiyor , bunun nedeni ne olabilir?
  40. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Hastanemiz ile SGK arasındaki protokol paraları

slm; sgk ile 4b sözleşmeli personellerin almış oldukları sağlık raporlarına binaen protokol imzaladık, vizite sistemimize düşen sağlık raporlarını onayladığımızda paraları personellerin kayıtlı olduğu sicilin emanetine düşüyor, bu sicilde de bir kısım borcumuz var düşen paralar borctan düşüyor...
Geri
Üst Alt