Arama sonuçlarınız

1. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli İstifa Dönüşü KBS

Maaş mutemetlerinin istifa eden personeli tekrar kaydetme yetkisi yok. muhasebe müdürü (sayman) istifa eden personeli tekrar kaydedebilir.
  2. mr.dnby

Mutemet Arşivi 2018 Temmuz (4/B) 14 Günlük Maaş Farkı ve SSK Bildirimi

Bununla ilgili duyuru yaparlar sanırım. Beklemek gerek
  3. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli Aile Yardım Beyannamesi

Bu sistemler evrak israfının önüne geçilmesi için getirildi. Maliyenin kendi teşkilatı böyle yapıyorsa boşa kürek çekiyoruz.
  4. mr.dnby

DUYURU Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemini Oluşturan Kabine Açıklandı

Hayırlı olsun. Benim merak ettiğim; müsteşarlıklar kalktı, en yüksek devlet memurunun gösterge ek gösterge toplamında değişiklik olacak mı?
  5. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli KBS - Kıdem Süresi

Aylık tutarında sıkıntı yoksa bordrodaki işarete çok takılmamak gerekir. Maliye bilgileri PDF excel formatında bordrolara aktarırken dönem dönem eksik kalemler ya da hatalar yapabiliyor.
  6. mr.dnby

Mutemet Arşivi 01/07/2018-31/12/2018 Dönemi Memur Maaş Katsayıları

Ben BUMKO'da görmeden inanmam oranlara :)
  7. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli Memur 2018-Temmuz maaşları

KBS'ye bir şey girmenize gerek yok, sistem katsayı güncellemesini otomatik yapıyor.
  8. mr.dnby

Mutemet Arşivi 18 Yaş Erkek Çocuğu AGİ

Aile yardımı sosyal yardım kapsamında ödenen tutardır. AGİ gelir vergisinden dolayı uygulanan indirimdir.
  9. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli KBS'den vekalet ücreti hesaplama

Ayrıca hesaplanan fark maaş yok.
  10. mr.dnby

Vekalet aylıkları çalıştıktan sonra ödendiği için sıkıntı yok. Sistem haziran ve temmuz kısıt günlerini ayırıyor.
  11. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli KBS - Eş Yardımı

KBS Memur maaş işlemleri başlığı altındaki maaş değişiklik takip ekranından ilgili kişi için; kimin, hangi değişikliği, ne zaman yaptığını görebilirsiniz. Durum Eren Yasin Bey'in dediği gibiyse sıkıntı olmaz. Eğer eşi çocuk yardımı almıyor durumdayken eş yardımı almışsa sistemden kaynaklı...
  12. mr.dnby

Editörün Seçimi Doğum Yardımı Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

En çok gördüğüm hata; memurların kamu işçisi sorusuna evet şıkkını işaretlemesi.
  13. mr.dnby

DUYURU Sözleşmeli Personel İzin Hakları

Doğum nedeniyle ücretsiz izne ayrılan kadrolu annenin, ücretsiz izinde geçirdiği süreler derece ve kademeden sayılıyor. Sözleşmeliler bu izni kullandığında sözleşme süresinden sayılıyor mu? Mesela sözleşmeli öğretmeden doğum nedeniyle 1 yıl ücretsiz izin kullansa, 3 yılda çalışmışlığı olsa...
  14. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli tedviren atama

Böyle bir düzenleme yok, verilmez.
  15. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli vekalet aylığı

O tarihlerin hiçbir önemi yok. Mecbur bir tarih girmek gerekiyor sadece. Bir sıkıntı olmaz.
  16. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli vekalet aylığı

Vekalet hesaplama tipinden vekalet aylığı hesaplanmaz seçeneğini seçince sistem zaten vekalet aylığı vermiyor yani gösterge ve ek göstergeden girdiğiniz tutarları ödemiyor, sadece zam ve tazminat farkını hesaplıyor. 3 ay dolunca o seçeneği manuel olarak normal vekalet hesabı yaparsınız. Dün...
  17. mr.dnby

1-4 üncü dereceli kadrolara vekâlet edecekler için 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekiyor. Atama önünüze geldiyse o şartları taşıyordur. Eklediğim dosya vekaletle ilgili çoğu soru için işinizi görür.
  18. mr.dnby

Görevini fiilen yaptığı günler için ayın 15'ine kadar kısıt maaş ödeyebilirsiniz. Vekaletler 86. maddeye göre yapılıyor.
  19. mr.dnby

DUYURU Geçmiş Olsun

Allah şifa versin, geçmiş olsun
  20. mr.dnby

Vekalet görevine başladığı tarihten itibaren ilk üç ay için vekalet hesaplama tipinden sadece; "Vekalet aylığı hesaplanmaz( Sadece zam ve Tazminat farkı hesaplanır) seçeneğiyle işlem yapıyoruz. 1 kişi için münferit vekalet hesaplayabilirsiniz.
  21. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli 926 personel 01.01.2018 tarihinden itibaren yan ödeme farkı

Zamlardan gelir vergisi kesilir, tazminatlardan kesilmez. Yan ödeme dediğimiz şey zam ve tazminatların kendisidir zaten.
  22. mr.dnby

Mutemet Arşivi Memurlar'da ikramiye almalı

İkramiyeyi bilmem bu ay maaşlar erken ödenebilir, hazırlıklı olun bence :)
  23. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli yasal faiz

Faiz isteyen mahkemeye müracaat edecek.
  24. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli Fazla Kesilen Gelir Vergisi

KBS'de toplam vergi matrahını silip yenisini girin kaydedin.
  25. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli E-Devlet Görünmeyen SGK Primler

2008 yılından öncesi gözükmüyor, 2008 yılının 10. ayından sonra sistem değişikliği olduğu için e-devlette görebiliyoruz primleri.
  26. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli vergi dilimi

GELİR VERGİSİ (Aylık + Taban Aylık + Ek Gösterge Aylığı + Kıdem Aylığı + Yan Ödeme) – (Emekli Keseneği İştirakçi Payı %16 veya %9 + GSS Şahıs %5 + Özel Sigorta + Engellilik İndirimi) x Vergi Dilimine Göre Belirlenen Vergi Oranı
  27. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli vergi dilimi

Kadrolu memurların ücret kalemlerinin bir kısmından gelir vergisi kesilmiyor. Böyle olunca da matraha dahil edilmiyor. Ek ödeme, tazminatlar, sosyal yardımlar, kişi prim kesintilerini çıkartınız.
  28. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli Maaşa esas derece emekliliğe esas derece farklı olursa

5510 SK tabi personelin esas ödemesi derecesi ne ise emekliliği de o olmak zorunda. esas ödeme 3/2 1600 ek gösterge ise emeklilik de 3/2 1600 olmak zorunda. Zaten KBS esas ödeneceği girince otomatik atıyor emeklilik derecesini kademesini. 5510 SK tabi personel için Emeklilik ilerlemesi sanal...
  29. mr.dnby

"Vekalet Hesaplama Tipi"ne dikkat ediniz. İlk 3 ay için vekalet aylığı ödenmiyor. Sadece zam ve tazminatların farkı ödeniyor.
  30. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli VKN no düzelmiyor

Sorun vergi no güncellemede değil büyük ihtimalle. Aynı sorun bizim de başımıza geldi. MYS'ye aktarımı tamamlanmayan verilerden kaynaklanıyor. Maaşı çalıştırdığınızda aktarımı tamamlanmayan eski veriler üzerinden VKN'yi alıyor. Biz Ankara'da olduğumuz için Bakanlığa gidip halletmiştik işimizi...
  31. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli VKN no düzelmiyor

MYS'ye geçtiniz mi?
  32. mr.dnby

Tanışma KAPADOKYADAN HERKESE SELAM

4 sene önce gezmiştim, harika bir yer. Tekrar gitmek isterdim. Hoşgeldiniz
  33. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli terhis sonrası gss

Ben de bu şekilde anlıyorum. Daha yeni 30 nisanda terhis olup 2 mayısta göreve başlayan personel için 1 günlük GSS yaptık.
  34. mr.dnby

Ömür Hocam ücretsiz izne ayrılanlarla, askere gidenleri ayırmış ilgili maddede. Askere gidenleri de bakmakla yükümlüsü olup olmadığına göre ayırmış.
  35. mr.dnby

Ömür Hocam burada paylaştım: https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/askere-giden-5510a-tabi-memur-prim-iadesi.4916/#post-39733
  36. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli Görevden Uzaklaştırılma

Kişi geri gelmezse ihraç edilirse sizin başınız ağrıyabilir. En iyisi borcunu çıkarın.
  37. mr.dnby

Askere giden 5510 sayılı kanuna tabi personelin bakmakla yükümlü olduğu kimsesi yoksa GSS kesilmez.
  38. mr.dnby

Çözümlendi | Kilitli Görevden Uzaklaştırılma

Süre konusunda Tuğrul Hocam. Bu kadar kısa zamanda bitmesi ciddiyetten uzak geldi bana ya da kişinin açığa alınması.
Geri
Üst Alt