Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Faiz Odemelerinden Gelir Ve Damga Vergisi Kesilir Mi

Gelir İdaresi Başkanlığının 31.01.2012 tarihli ve B.07.1.GİB.4.34.16.01-GVK 61-398 Sayılı Özelgesinden ilgili bölümü paylaşıyorum. "Bu hükümlere göre, emeklilik nedeniyle ayrılan ancak daha sonra mahkeme kararı gereği görevi iadeolan personelin çalışmadığı sürelere ait ücret ödemeleri üzerinden...
  2. Çözümlendi | Kilitli Kbs De Gih Sınıfında Cetvellerde Bulunan 4 Sayılı Cetvel (Ek Gösterge Cetveli) Hangi Personele Ait ?

Personelin hizmet sınıfının değişmesi durumu da yok burada. Daha önce 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa tabi çalışırken şimdi 657 DMK tabi olarak görev yapıyor. Bu nedenle eski ek göstergesinden fazyadalanamaz. Konuyla ilgili Maliye Bakanlığının görüşünü ekliyorum.
  3. Çözümlendi | Kilitli Açıktan Dönen 5434 E Tabi Personele Iade Hk.

Ağustosta tam gönderilen kesenek eğer açığa alma sonrası düzeltilmediyse yapmanız gereken bir şey yok zaten eksik değil. Sadece o aya ait maaşından geri alınan tutar varsa bunu hesaplayıp ödeyeceksiniz.
  4. Çözümlendi | Kilitli Nakil Gelen Memurun Yolluğu Hakkında

İlk atamayla geldiyse eşi tam alır. Eşlerden birine tam birine yarım ödenmesi kanunda belirtildiği gibi eski görev mahallinden yeni görev mahalline atanması durumunda olur. Sizin hekimin ilk ataması zaten eski görev mahalli diye bir durumu yok.
  5. Çözümlendi | Kilitli 696 Sayılı Khk Ile Sürekli Işçi Kadrosuna Geçirilen İşçi Emekli Olmak Istiyor.

SGK'dan yazı ile istedik zaten. Cevap vermedikleri için gidip görüştüğümüzde cevap vermeyeceklerini, E-Devletten alınacak belgenin yeterli olduğunu söylediler.
  6. Çözümlendi | Kilitli 696 Sayılı Khk Ile Sürekli Işçi Kadrosuna Geçirilen İşçi Emekli Olmak Istiyor.

SGK emekli olur yazısı vermiyormuş artık. Kurumla yaptığımız görüşmede E-Devletten emeklilik şartlarını sağladığını gösteren belgeyi alıp işlem yapabileceğimiz söylendi. Bununla ilgili yazı da gönderilmiş ama bulamadık kayıtlarımızda.
  7. Çözümlendi | Kilitli Kbs De 4-B Sözleşmeli Vergi Matrahı Nasıl Sıfırlanır?

Vergi matrahı ekleme yaptığınız yere çıkarmak istediğiniz tutarı başına eksi(-) ekleyerek yazın. Yazdığınız tutarı toplam matrahtan çıkarır.
  8. Çözümlendi | Kilitli Doğum Sonrası Aylıksız İzi̇n Dönüşü

Mehmet Akdemir hocamın dediği gibi. İşe başladığı tarihten sonrası için ek mahiyette bildirge yapacaksınız. O dönemin daha önce hesaplanan gss tutarını da yazıyla geri isteyeceksiniz.
  9. Çözümlendi | Kilitli Doğum Sonrası Aylıksız İzi̇n Dönüşü

Şu an düzenlenen evrak sgkya elden teslim edilmiyor diye biliyorum. Ama dediğim gibi sizin iade alma durumunuz yok. Daha önce bir kere yapmıştım ama müsait olmadığım için bakamadım. Yarın kesenek sisteminde deneyip tekrar bilgi veririm.
  10. Çözümlendi | Kilitli Doğum Sonrası Aylıksız İzi̇n Dönüşü

Fazla gönderilen gss için kesenek sisteminde prim iade bölümünü kullanacaksınız. Ne kadar iade olacağını sistem hesaplıyor. Evrakı çıkarıp onaylatıp tekrar sisteme yüklüyorsunuz. Ama sizin durumunuzda iade oluşmaması lazım. Çünkü göndereceğiniz kesenek tutarı gönderilmiş olan gss tutarında fazla.
  11. Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli Işçi Ücretsiz Izin Sonrası Kısmi Çalışan Işçiye Tediye Ödemesi

Öncelikle işçi Nisan ayında ayrıldığı ücretsiz izinden dolayı size 12.69 günlük ikramiye borçlu. Biz bunu izinden döndükten sonra ödediğimiz ilk ikramiyesinden mahsup ediyoruz. 01.07.24 - 31.12.24 tarihleri içinde toplamda kaç gün çalışmış olacaksa ödeyeceğiniz ikramiyeyi buna göre...
  12. Çözümlendi | Kilitli 4-B Sözleşmeli Personele Gelir Vergisi İstisnası Tam Uygulamıyor

Kıst maaşı yapıp göndermiştim dediğinize göre ikisini de ayrı ayrı hesaplamışsınız. Kişinin kasım tam maaşıyla ekim kıst maaşını birlikte hesaplatmanız gerekiyordu. Bu şekilde yapıldığında sistem önce tam maaşa istisnayı uygulayıp kalan istisnası varsa kıst maaşa uygular. Yaptığımız kıst+tam...
  13. Çözümlendi | Kilitli Ek Göstege Puanı Gi̇ri̇lmeyen Personel

Ek gösterge farkını hesaplayın. Çıkan tutarları kbs bordro girişinden her ay için ayrı bordro oluşturup ağustos maaşıyla birlikte ödeyebilirsiniz. Kesenek Pek tutarı zaten asgari ücrete tamamlandıysa kesenek farkı oluşmaz. Ama asgari ücrete tamamlanan kısım kişiden değil devletten çıkmış bu...
  14. Çözümlendi | Kilitli Taşınır Kayıt Yetkilisi Öğretim Görevlisinden Geçmişe Dönük Kefalet Aidatı Kesintisi

Mali sorumluluk tazminatı ödenmiş mi bu süre içinde? Ödenmemişse mali sorumluluk tazminatını hesaplayın alacağınız olan kefalet aidatını kesin.
  15. Çözümlendi | Kilitli Usta Öğretici Sgk Prim Ödeme Gün Sayısı.

Kusura bakmayın konuyu biraz açabilir miyiz. 2+1 verildiği için neden çıkış tarihini değiştiriyorsunuz anlamadım. Çalıştığı tarih aralığında verilebilecek en fazla prim gün sayısı neyse o kadar yazılması gerekmez mi? Çıkış tarihi prim gün sayısını kurtarmıyor diye neden ileri atılsın ki. Peki...
  16. Çözümlendi | Kilitli Aynı Tarihte Isteğe Bağlı Ataması Olan Eşlere Yolluk Ödemesi

Kanun açık. "... Memur veya hizmetlinin eski görev mahallinden yeni görev mahalline atanan memur veya hizmetli eşine (c) bendi uyarınca hesaplanacak miktarın yarısı ödenir." Ne sebeple atandıklarının bir önemi yok nereden nereye atandıkları önemli. Yani aynı ilde çalışırken yine aynı ile tayin...
  17. Çözümlendi | Kilitli 4/D İşçi̇ Bayram Çalışması

"Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla,..." Sürdürülmesi zorunlu bir görevde ise personele çalıştığı bu günler karşılığında izin kullandırılmaz ve resmi tatil...
  18. Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Unvan Farkı Ödemesi Ve Ücretsiz İzin

O dönemdeki bildirgeleri Aylıksız izinli personel GSS kısmından verildiği için düzeltmeyi de oradan vermeniz gerekir diye düşünüyorum. Hata bu yüzdendir. Ama aylıksız izin ek mahiyette bildirge verdiğinizde ek bildirge sebebinde mahkeme kararı seçeneği yok. Eksik gönderilen gss primi seçeneği...
  19. Mutemet Arşivi Emekli Kesenek Hatalı Kıdem Ay Yılların Düzeltilmesi (Resimli anlatım )

Fark çıkan tutar için MYSde ödeme emri düzenleyip ödemesi yapılacak. Şahıs tutarlarını personelden alırsınız.
  20. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz Izinden Dönen Personelin Maaşı

Personel sözleşmeli mi memur mu? Memur ay içinde başlarsa aylıksız izinli için gönderdiğiniz gss bildirgesini düzeltmeniz gerekir. Ama ayın başında başlayacaksa zaten tam maaş hesaplayacaksınız primlerini de normal göndereceksiniz. Sözleşmelide böyle birşey zaten yok. Her durumda alınan onayla...
  21. Çözümlendi | Kilitli Unvan Değişikliği Nedeniyle Fark Yapılan Personel

Ek gösterge, özel hizmet tazminatı, ek ödemede farkı çıkabilir, yan ödemede de daha önceki yüksekse farkı geri alabilirsiniz. Ek gösterge ve öht tutarı ne kadarsa bunların toplamı üzerinden keseneklerini hesaplarınız. Damga vergisinde istisna kalmamıştır. Gelir vergisinde varsa istisna...
  22. Çözümlendi | Kilitli Unvan Değişikliği Nedeniyle Fark Yapılan Personel

Bordro giriş ekranında 4. ay için giriş yapacaksınız. Fark çıkan gelir kalemlerini ve bunlardan yapılacak kesintileri gireceksiniz. Kesenekte önceki unvanın kesinti tutarlarının yenisinden yüksek olması normal gelmedi bana. Çünkü yeni maaşı eskisinden yüksek olmalı ki fark ödüyorsunuz kişiye...
  23. Çözümlendi | Kilitli Fazla Ödenen Ek Derslerin Iadesinde Muhasebe Birimi Tarafından Uygulanan Yasal Faiz Ile Ilgili Mevzuat

Fazla ve Yersiz Ödemelerin Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar 12. Madde Fazla veya yersiz ödemelerde uygulanacak faiz MADDE 12 – (1) Fazla veya yersiz ödemelerin geri alınmasında 4/12/1984 tarihli ve 3095 sayılı Kanunî Faiz ve Temerrüt Faizine İlişkin Kanun hükümleri uygulanır. Ayrıca Muhasebat...
  24. Çözümlendi | Kilitli Geçici Görev Yolluğu Dönüşü Bir Gün Sonra Uçak Ile Yapması

Geçici görev yolluğu görevde geçen süre ile yolda geçen süreler için ödenir. Fazladan kaldığı bir gün için gündelik ve konaklama ücreti ödenmez.
  25. Çözümlendi | Kilitli Vefat Eden Işçi Ile Ilgili Yapılacak Işlemler

Gelir İdaresi Başkanlığının 23.10.2012 tarihli 85 nolu Gelir Vergisi Sirkülerine göre vergi indirimi yapılamaz. İyi çalışmalar.
  26. Çözümlendi | Kilitli Vefat Eden Işçi Personele Emekli Tazminatı (Yolluk) Ödemesi Yapılır Mı?

Ben de maddede "bunlardan görevde iken ölenlerin kanuni mirasçılarına" dediği için bu duruma uygulanabileceğini düşünüyordum.
  27. Çözümlendi | Kilitli Vefat Eden Işçi Personele Emekli Tazminatı (Yolluk) Ödemesi Yapılır Mı?

Hocam konu kapatılmış ama özür dileyerek konuya açıklık getirmek için sormam gerek. 375 Sayılı KHK'nin 1. Maddesiin D bendini de göz önünde bulundurmak gerekmez mi? "D) (Ek: 31/7/2003-4969/2 md.) (A) bendi kapsamına giren personel ile 22.1.1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye...
  28. Çözümlendi | Kilitli Yolluk Ödenebilmesi Için Memurun Bildirim Yapması Gerekiyormu?

Personel görevlendirme süresince yaptığı konaklama ulaşım gibi harcamalarına ait faturalarını düzenlediği yolluk bildirimi ile birlikte getirip teslim eder. Mutemetin bunun peşinde koşmak gibi bir vazifesi yoktur. Ama yolluk bildirimi düzenleme konusunda bilgisi yoksa yine elinde bulunan fatura...
  29. Çözümlendi | Kilitli 4B Sözleşmeli Personelin Prim Bildirgesi Eksik Gün Hatası Nasıl Düzeltilecek?

O zaman sadece işten ayrılış tarihi ve nedeni yazmanız yeterli olur. Rica ederim. İyi çalışmalar.
  30. Çözümlendi | Kilitli 4B Sözleşmeli Personelin Prim Bildirgesi Eksik Gün Hatası Nasıl Düzeltilecek?

Bildirgeleri iptal etmenize gerek yoktu. Bu ay 2023/3 bildirgesi veriliyor zaten. Orda da 30 gün bidireceksiniz. Gelecek ay yapacağınız 2024/4 bildirgesinde 3 gün bildirmeniz lazım. Ayrıca eksik gün de bildirmeyeceksiniz. İşten ayrılış tarihini yazmanız yeterli.
  31. Çözümlendi | Kilitli Yanlış Girilen Vergi Muafiyet Tutarını Geri Alma Hesaplaması Için Yapılması Gereken Nedir?

O zaman geri alabilirsiniz. Peki poliçe indirimi uygulanmasaydı kişiden vergi kesintisi olacakmıydı? Zaten memurlarda ayrıca bir indirim olmasa da gelir vergisi istisnası vergiyi sıfırlamaya yetiyor.
  32. Çözümlendi | Kilitli Yanlış Girilen Vergi Muafiyet Tutarını Geri Alma Hesaplaması Için Yapılması Gereken Nedir?

Eşine yaptığı sigorta poliçesi için de vergi indirimi uygulanır. Eşi çalışıyor mu peki?
  33. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzne Ayrılacak Personelin Maaşı

KBS de 3 günlük kıst maaş yapabilirsiniz. Ancak ayın kalan günleri için eğer personelin bakmakla yükümlü olduğu kişiler varsa GSSP hesaplayıp kesenek bildirimini buna göre yapmanız gerekir. KBS kıst maaşla birlikte aylıksız izinli süre için GSSP hesaplamıyor. Eğer bakmakla yükümlü olduğu kimse...
  34. Çözümlendi | Kilitli Aday Memurlar Görevine Son Verilmesi

Aday memur olunca değişen bir şey olur mu bilmiyorum ama işe gelmeyen memur için 657 DMK 125. Maddesinde verilecek cezalar bunlar. Kolay gelsin.
  35. Çözümlendi | Kilitli 5434 Statüsünde Çalışan Personelin Kişi Borcunda Emekli Kesenekleri Iadesi Hk

Emekli keseneklerini kesenek bilgi sisteminden prim iade talebi oluşturarak SGK'dan isteyeceksiniz. Ayrılış nedeni, işten ayrılış bildirgesindeki nedenle aynı olacak. İade başlangıç ve bitiş tarihlerine de dikkat edin hata olursa talep iptal edilir. Kolay gelsin.
  36. Çözümlendi | Kilitli 15 Aralık -14 Ocak Maaşlarına Vergi Tarifesi

Aralık ödemesini ocakta alan memur meselesini tam anlayamadım ama gelir idaresi başkanlığının ücretin ödendiği tarihte vergilendirileceğiyle ilgili özelgeleri var.
  37. Çözümlendi | Kilitli 1/3 Kesilen Maaşı Iade Etme

1/3 maaşı nerede kesildiyse düzeltmesini de yapmaları gerekmez mi. Nakile siz ödeyin diye yazınca sorumluluklarını üzerlerinden atmış mı oluyorlar anlayamadım. Ben personeli açığa aldıysam kesenek düzeltmesini de benim yapmam gerekmez mi. Başkası benim yaptığım açığa alma işlemini nasıl...
  38. Çözümlendi | Kilitli 5434 Iken 5510 Olarak Gönderilen Kesenek Düzeltme

Bizde de bu şekilde hatalı işlem yapılmış. Personel dilekçe verince kontrol ettiğimizde yaklaşık 12 yıllık düzeltme işlemi yaptık. Sonuçta o tarihte 5434 e göre hesaplama yapıldığında bunun zaten maaşından kesileceğini, kesinti eksik yapıldığı için aslında maaşının fazla ödendiğini bu tutarın...
Geri
Üst Alt